FreeMan Odesláno Listopad 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2009 Určitě si vem samostatně bednu a zdroj třeba ten seasonic. K tomu disku nevim jak to přesně myslíš jestli se vyplatí, ale zkusim ti poradit. Psal jsi že to chceš na hry a myslim, že na to se WD raptor nevyplatí. Určitě stačí nějakej normální disk. Pokud ho ale chceš a nevadí ti že je drahej, tak určitě s nim chybu neuděláš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Listopad 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2009 4 pripominky 1) disk Seagatum neverim minulou generaci slusne podelali od ty doby nikdy vic takze WD, samsungy Fkovy edice.. ;) jinak raptora neber by se hodil pro praci .. ale ne na hry ;) cenovej rozdil by se nevyplatil 2) mechanika sony optriac... ve 2 pripadech kdy sem dal tydle mechaniky do pc.. tak oboje do roka odesli (kazda na jinym pc) takze bych volil samsung popr. LG 3) jak rikal tady free man vem jinou case... nejakyho coolermastera a zdroj seasonic, popr. enermax,forton nebo neco takle trochu kvalitnejsiho ...) a vyvaruj se znackam LC,EC apod. ;) 4) dneska uz bych tam dal neco novejsiho nez radu GTX280 ;) ... takze asi neco od atin rada 5xxx ;) , popr. GTX 285 atp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Listopad 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2009 Urcite zahod ten EuroCase s takovym PC bych to neriskoval...ja mel pred cca 3 rokama skoro to nejlepsi co se dalo sehnat a byl tam EuroCase 450w a za rok odesel...a to sem na tom moc nehral....jinak super PC...akorat sem zastance ATI takze bych tam videl jinci karticky :D ale to ja ne kazdym :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Listopad 6, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2009 Určitě si vem samostatně bednu a zdroj třeba ten seasonic. K tomu disku nevim jak to přesně myslíš jestli se vyplatí, ale zkusim ti poradit. Psal jsi že to chceš na hry a myslim, že na to se WD raptor nevyplatí. Určitě stačí nějakej normální disk. Pokud ho ale chceš a nevadí ti že je drahej, tak určitě s nim chybu neuděláš. Presne takhle jsem to myslel - jestli ma smysl do toho HDD dat vic penez, kdyz to bude v podstate jen herni konzole. Diky za radu. 4 pripominky1) disk Seagatum neverim minulou generaci slusne podelali od ty doby nikdy vic takze WD, samsungy Fkovy edice.. ;) jinak raptora neber by se hodil pro praci .. ale ne na hry ;) cenovej rozdil by se nevyplatil 2) mechanika sony optriac... ve 2 pripadech kdy sem dal tydle mechaniky do pc.. tak oboje do roka odesli (kazda na jinym pc) takze bych volil samsung popr. LG 3) jak rikal tady free man vem jinou case... nejakyho coolermastera a zdroj seasonic, popr. enermax,forton nebo neco takle trochu kvalitnejsiho ...) a vyvaruj se znackam LC,EC apod. ;) 4) dneska uz bych tam dal neco novejsiho nez radu GTX280 ;) ... takze asi neco od atin rada 5xxx ;) , popr. GTX 285 atp. Diky za rady. Na tu puvodni sestavu bych mel slevu, ale chtel jsem se ujistit, ze me to v dusledku bude k prospechu. Zatim se zda, ze bude lepsi sestavit neco trochu jineho.Urcite zahod ten EuroCase s takovym PC bych to neriskoval...ja mel pred cca 3 rokama skoro to nejlepsi co se dalo sehnat a byl tam EuroCase 450w a za rok odesel...a to sem na tom moc nehral....jinak super PC...akorat sem zastance ATI takze bych tam videl jinci karticky :D ale to ja ne kazdym :) Vsichni radi ATI 58xx, ale fakt to ma pro mne cenu? Nebudu hrat vic nez 1680x1050 na 20" monitoru. Me na ATI vadi tri veci: - subjektivne horsi podpora ovladaci - samostany restart karty (ma to byt vlastne vyhoda, ale to bliknuti je docela neprijemne) - 5850 a 5870 nejsou skladem Ale pokud je nova ATI skutecne o tolik vykonejsi nez posledni GTX, tak se prekonam:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smaky Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Poslední dobou jsou ovladače těžce v pohodě,jako u nvidie.Takže nevim,co všichni máte,tohle už mě celkem začíná štvát.:roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxskater Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Smaky: Agree Pokud seženeš atinu 58xx tak se to určitě vyplatí... Mno a pokud neseženeš tak se vyplatí si počkat :cheesygrin:. Velociraptor nevyužiješ, stejně jako SSD. Nechal bych 1TB na data a vzal bych druhý, třeba 120GB na systém. Co se týče zdroje, mám výborné zkušenosti s Corsairem a Taganem. Tagan tady v tuzemsku sice nikdo nezná, ve světě je to ale naprostá špička. Také enermaxu bych se nebál. Pokud bys bral nějaký chladič na procesor, tak jedině CM 212+... Vytáhl jsem na i5ce s ním @ 4GHz. Paměti by se vyplatilo s lepším časováním, aspoň CL8. Značky dopuručuji např. OCZ a Kingston. Pozor, ale ještě jednou zdůraznůji max. voltáž 1.65V!:bash: Mechaniku su kup retail balení, jsem před týdnem stavěl pc a omylem jsem objednal bulk... Mno mechaniku jsem nezapojil a musel jsem dokoupit druhý den kabeláž.:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Presne takhle jsem to myslel - jestli ma smysl do toho HDD dat vic penez, kdyz to bude v podstate jen herni konzole. Diky za radu.Diky za rady. Na tu puvodni sestavu bych mel slevu, ale chtel jsem se ujistit, ze me to v dusledku bude k prospechu. Zatim se zda, ze bude lepsi sestavit neco trochu jineho.Vsichni radi ATI 58xx, ale fakt to ma pro mne cenu? Nebudu hrat vic nez 1680x1050 na 20" monitoru. Me na ATI vadi tri veci: - subjektivne horsi podpora ovladaci - samostany restart karty (ma to byt vlastne vyhoda, ale to bliknuti je docela neprijemne) - 5850 a 5870 nejsou skladem Ale pokud je nova ATI skutecne o tolik vykonejsi nez posledni GTX, tak se prekonam:-) Jo ja Nvidie moc neznam:D jedinou Nvidii sem mel tak cca pred 9 lety byla to 1. Ge-force 256(32Mb)a ted pred 14 dnama Ge-force4 440MX 64Mb takze nevim jak moc sou dobry :)...jinak pravda ten restart me celkem taky obcas stve a ovladace jsou sice porad lepsi a lepsi ale porad to neni ono...ted sem zrovna koukal ze na moji HD 4650 uz jsou zase novy...jinak bych rek ze na takovy hrani by mohla stacit i ta HD 4890..kamarad ji ma a Crysis to na to rozliseni davalo celkem slusne...trochu zpomaleny to bylo az na Full HD.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 metuj jestli chces napis mi pm muzu se ti po nejaky sestave podivat a nahazel bych ti linky napr. na czc ;) a ty bys akorat u obednavky dal chci sestavit sestavu a oni ti ji sestavej a domu ti to pride uz postaveny :) ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piggy Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Jo jo, sucháče můžu jen doporučit, taky mi vybral sestavu a všechno ok. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Madmaster Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Grafiky jsou nejlepší ATINY ! Zdroje nejlepší CORSAIR,ENERMAX,SEASONIC,TAGAN ! Disky nejlepší WESTERN DIGITAL,SAMSUNG ! Desky nejlepší ASUS,GIGABYTE ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba741 Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 mad tak to nesouhlasim meles nesmysly btw to uz je na metuji co si veme btw zajimavyby urcite bÿly treba 9800GTX v sli nebo hd4870 v ¨crossfire ale urcite se vyplati co rikal suchy atp ty atiny z rady hd58xx jinak kdyz neni skladem ta hd5870 tak bych vzal gtx280 a vsechny hry na max v pohode a nebo pockat na novou nvidii gt300 ktera bude mit dircetx11 ale zase nevim vykon grafickyho cipu takze bud gtx280 nebo hd 5870 :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Listopad 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Jo jo, sucháče můžu jen doporučit, taky mi vybral sestavu a všechno ok. :) Uz mi na PM poslal prvni navrh a je jasne, ze se vyzna. Diky za doporuceni. ale urcite se vyplati co rikal suchy atp ty atiny z rady hd58xx jinak kdyz neni skladem ta hd5870 tak bych vzal gtx280 a vsechny hry na max v pohode a nebo pockat na novou nvidii gt300 ktera bude mit dircetx11 ale zase nevim vykon grafickyho cipu takze bud gtx280 nebo hd 5870 :DJa bych si klidne koupil 5850 nebo i 5870 - setrit na PC nechci, ale nejsou a buhvi, kdy budou. Je mi jasne, ze nepockat par dni u sestavy za cca 25 tisic je kravin, ale znate to ...;-) Stehoval jsem se, zbavil jsem se vsech konzol a ted nemam na cem hrat. A abstak se pomalu dostavuje:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piggy Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Promin za offtopic, ale je to škoda, že jsi prodal xbox, počítač ho nikdy nevynahradí. :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxskater Odesláno Listopad 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Metuji sestavil jsem ti pc a pořád hledáš jiné a jiné komponenty :-D ... GTX280 kupovat v tuto chvíli je naprostá blbost a neznalost v oboru. I GTX275 s ní zamete. A to už za tu cenu radši 5xxx ati...SLI nbo XF se nevyplatí kupovat 2 GK hned... A navíc tam není takový nárust výkonu jak si to spousta lidí představuje... nVidia krachuje a to její new jádro je výkonově na lvlu GTX275... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Listopad 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Promin za offtopic, ale je to škoda, že jsi prodal xbox, počítač ho nikdy nevynahradí. :/ V jistem smeru urcite ne. XBOX jsem koupil, vybalil a hral - to s PC nelze. Nicmene mam rad RPG hry a na XBOXu jich moc neni. Ani s podporou cestiny na tom XBOX neni slavne. Kazdopadne to, ze ted budu mit na hry PC neznamena, ze za par mesicu nebudu mit neco jineho. Jsem na herni HW hrozna devka:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Listopad 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 7, 2009 Metuji sestavil jsem ti pc a pořád hledáš jiné a jiné komponenty :-D ... GTX280 kupovat v tuto chvíli je naprostá blbost a neznalost v oboru. I GTX275 s ní zamete. A to už za tu cenu radši 5xxx ati...SLI nbo XF se nevyplatí kupovat 2 GK hned... A navíc tam není takový nárust výkonu jak si to spousta lidí představuje... nVidia krachuje a to její new jádro je výkonově na lvlu GTX275... Neber to spatne. Znamy mi nabidl se slevou jiz hotovou sestavu a tak jsem si ji tu chtel nechat proverit. Kazde dalsi info uvitam, porad v tom jeste tapu. Presel jsem z PC pred temer osmi lety a tak se vubec neorientuju. EDIT: Omlouvam se za double post. Ja jsem se uklikl. EDIT2: Tak jsem skončil u tohoto: deska: Gigabyte GA-P55-UD4 - Intel P55 CPU: Intel Core i5-750 BOX grafika: Sapphire HD4890 Vapor-X (11150-05-20R) 1GB, PCI-E RAM: Kingston DIMM 4096MB DDR III 1600MHz KHX1600C9D3K2/4G HyperX zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM HDD: SEAGATE Barracuda 7200.12 500GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot SEAGATE Barracuda ES.2 250GB, SATA II NCQ 32MB cache, 7200ot skříň: CHIEFTEC, Case MESH Series/Miditower, CG-01B-B mechanika: Samsung SH-S223B chladič CPU: Cooler Master Hyper 212 Plus OS: Win 7 64 bit verze Je mi jasné, že GK mi moc nepochválíte, ale HD 5850 není a bůh ví, kdy bude. A já už čekat nevydržím. Rok jsem seděl s prťavým notebookem v kuchyni u stolu a teď (po přestěhování), když už mám připravený pracovně / herní koutek snů, ho prostě potřebuji něčím rychle zaplnit;-) Všem díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.