endhalf Odesláno Prosinec 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2009 Také jsem měl kdysi představu, jako že balík se dá otevřít před zaplacením, proto je to bezpečné. Ani omylem. U ČP neexistuje, aby byl balík otevřen před zaplacením. Vysloveně jsem se zeptal dámy za přepážkou, jestli mi to může otevřít a říct, co je vevnitř a odpověď zněla "ne, kdyby jste to nechtěl, my to už zpět otevřené poslat nemůžeme"... Ono je to logické, odesilatel to otevřené neposlal, tak se mu to otevřené vrátit nesmí. Co se týče kurýra, různé PPL apod., tam se to taky otevřít nedá. Když jsem se zeptal kurýra, který mi přivezl notebook za 12 000, jestli to napřed můžu otevřít, řekl, že na tyhle věci nemá čas, jestli to teda chci, nebo ne. Takže ne, ani tam nelze předem otevřít balíček. Pochybuji, že nějaká kurýrní společnost to dělá, byli by sami proti sobě. Např. obchodní podmínky PPL: Otevření zásilky Zasílatel je oprávněn otevřít zásilku v případě, že: a) ji nelze doručit ani ji nelze vrátit nebo nemá být podle smlouvy vrácena, b) je důvodné podezření, že obsahuje věc považovanou podle těchto obchodních podmínek za nebezpečnou, nebo věc, která nesmí být obsahem zásilky podle čl. III. odst. 3 těchto obchodních podmínek, nebo jejíž přeprava z jiného důvodu není dovolena, c) zásilka má narušený obal nebo jeví známky poškození obsahu, např. obsah vytéká, při manipulaci je slyšet, že obsah je rozbitý apod., d) zasílatel má důvodné podezření, že obsahem zásilky jsou předměty a látky poškozené ještě před okamžikem předání zásilky k přepravě zasílateli, e) je důvodná obava, že došlo nebo že by do doručení mohlo dojít ke vzniku škody, nebo f) je to nezbytné k dodržení povinností uložených zasílateli právním předpisem nebo zasílatelskou smlouvou. [b]Obsah zásilky smí být při jejím otevření prohlížen jen v rozsahu nezbytném pro zajištění účelu prohlídky.[/b] Při otevírání musí být zajištěna ochrana skutečností, jež jsou chráněny podle platných právních předpisů. Po zjištění stavu zásilky musí být tato zabezpečena přelepem originální páskou s logem zasílatele. Jaký je tedy rozdíl, když někdo zaplatí předem a nepřijde mu nic oproti tomu, když někdo chce kupovat na dobírku a dojde mu kámen? Joo, kdyby pošta řekla "ano, my vám to otevřeme, je tam to a to a to," to by pak pošta, nebo kurýr byli bezpečnější, ale ono to nejde, hold tak to funguje. Uživatel "kava" je mimo. Jeho snaha působit dospěle je vyloženě trapná, když neumí ani příspěvek předtím, než jej odešle, vložit do wordu a podívat se na červeně podtrhnuté slova. Neuvěřitelné, jak se brání zuby nehty, že má pravdu a že nebe je opravdu zelené, i když všichni ostatní tvrdí, že je modré. Mimochodem, někdo tu má v podpisu takovou pěknou větu: "Čeština je freeware, ne Open Source. Používej, kde chceš, ale neměň!" - vem si to k srdci, Kavo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2009 Nedělejte chytrého.Dobírku nesmíte otevřít dřív než po zaplacení. __________________Naucte se na internetu obchodovat a pak rozumujte, rozsirujete pouze klub blbcu kteri dovedou dobre hlasat bludy, najdu si takovy obchod kde jsou pro me podminky prijatelne. Podle vas mi privezou LCD telev.a dopravci spadne, nemusi byt poskozena krabice a podle vas zaplatim a potom zjistim prasklou obrazovku, dopravce bude tvrdit ,ze nic neudelal a mam zadelano na pekny maler, zaruka se na takovou vec nevztahuje, tak co tady tvrdite za lzi, pak se nedivte,ze vas okradou. Podvodnika zavrit a kupujiciho strcit do blazince, naletet takto jednoduse snad ani blbec nemuze udelat. Ty jsi se zbláznil ? Prosím tě, nedělej si tady ostudu a nepiš tady takové nesmyslné výplody tvé bujné fantazie. Když rozbalíš zásilku a zjistíš, že je LCD prasklé, tak to jednoduše REKLAMUJEŠ u prodejce. Nechápu, kde se takový chytráci jako ty berou. Speciálně pro tebe opakuji, že na internetu nejenom nakupuji, ale také provozuji již několik let pár internetových obchodů, takže tyto věci znám z paměťi, včetně celého paragrafu 53/9. Neztrapňuj se s těmi kecy a výmysly !!!! P.S. kurýra to absolutně nezajímá, kurýr to jen doručuje. Jak jsem již řekl, zákazník může reklamovat POŠKOZENOU ZÁSILKU a zboží nepřevzít - tím pádem ani nezaplatit. A ještě tato věta, to je fakt perla nad všechny perly :cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin: "kdyz prodejce stanovy zaplaceni predem tak okradeni je jasne" Ty na internetu nakupuješ ? LOL :cheesygrin: a kde ? v kosmu ? :cheesygrin: ...klasická ukázka srážky s blbcem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Musim prispet do mlyna a popravde rict,ze posta samozrejme zasilku neotvira,o tom byla rec pred casem jinde. Jak dhl atd.,to nevim. Ale na aukru jsem jednou vydrazil notebook-a ted pozor: platil jsem na ucet,ale odesilatel mi sam rekl,ze jak ten notas prijde,muzu ho pred podpisem prevzeti rozbalit,zkontrolovat,a kdyby se mi neco nelibilo,neprevzit. Tak se taky stalo-dojela dodavka DPD,kuryr vytahl balik,ja ho otevrel,zkontroloval obsah,zapnul notas. Kuryr v klidu cekal. Pak jsem teprv podepsal papir a bylo to. Takze jen tim chci rict,ze nekteri dopravci moznost otevreni pred prevzetim nabizi. Taky jsem na to koukal jak blazen. Jak to maji poresene proti domluvene kradezi,to nevim.. A uzivatele kava prosim zabanujte. Z casti za ty kecy tady,ale hlavne za to I/Y a taky za to,ze po vecernicku uz ma davno spat,a ne tady po nocich prispYvat :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Já se tedy jen jedním příspěvkem přidám.. Pár let zpátky (když jsem ještě byl v UK), jsem měl docela zajímavou zkušenost. Pracoval jsem jako hlavní skladník ve velké firmě na kamna. Každé ráno okolo 7:30 dorazila DHL. Já jsem zboží převzal s tím, že jsem jen překontroloval krabice a podepsal. Neumíte si představit ten průser, když jsem jednu s krabic otevřel a nalezl rozbytá nerezová výka v hodnotě 3000 liber.. Nezbylo nic jiného, než jít k nadřízenému a zeptat se co a jak. Ten byl dost naštvanej, protože to prej reklamovat nešlo.. Každé zboží se musí nejdříve otevřít a až po té podepsat dokumenty. Šéf mě ani nechtěl věřit, že něco takového nevím. Prostě trapas jak prase. Nakonec se domluvil s druhou firmou (měl dobré kontakty) a vše dopadlo relativně dobře.. Ale na ten hnusnej pocit nezapomenu do konce života.. Jinak ale elektroniku zásadně přes net nekupuju.. Chci nejdříve vidět jak to vypadá, že vše funguje jak má a hlavně nerad čekám.. Sorry, že ti to nedopadlo.. Dělej to jak já a budeš mít klid.. Já bych uplně šílel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 DPD je ale něco jiného, to není běžný kurýr, jak PPL, nebo Česká Pošta. Ti se specializují na přepravu drahých věci a také na těžká břemena. Jinak tady funguje nějaká ochrana spotřebitele. Nejjednodušší varianta, jak toto řešit pro podvedeného nakupujícího je ohlásit situaci na ČOI a poté na Policii - oba subjekty to řeší zvlášť - to je jasné. ČOI subjekt vyzve k vysvětlení záležitosti a k předložení dokladů o vyřešení situace. V každém případě od nich dostane pokutu a budou ho tak dlouho drtit, dokud situaci nevyřeší. Policie kradené, nebo nedodané zboží v hodnotě nad 5.000,- považuje za trestný čin, takže si ho taky "trošičku" podaj. Udělej to jak ti tady radím a myslím, že ty kačky ještě uvidíš. edit: jinak Česká Pošta a PPL přepravují zásilky do hmotnosti 30 kg. Poté je třeba využít další dopravce. (Toptrans, DPD, atd) S tím rozbalováním zboží u České Pošty a PPL už jsem se dlouho tak nezasmál. Odesílal a přebíral už jsem přes několik tisíc zásilek, takže o tom trošku něco vím... :cheesygrin: kava: už dlouho tady nebyl takový vtipálek, jako ty :cheesygrin: navíc vrah češtiny :cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Takže jsem volal na Poštu a tam se na dobírku balíček otevřít předem nedá.. A na PPLce to funguje následovně.. Řidič Vám přiveze zboží, vy ho přeberete, ale nesmíte ho před podpisem otevřít.. Pokud Však naleznete vadu zapříčiněnou manipulací s tímto zbožím, můžete požadovat o úhradu vzniklé škody PPL, ale musíte tak provést do tří dnů od doručení zboží.. Není nic jednodušího, než zvednout telefén a zjistit si to.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Takže jsem volal na Poštu a tam se na dobírku balíček otevřít předem nedá.. A na PPLce to funguje následovně.. Řidič Vám přiveze zboží, vy ho přeberete, ale nesmíte ho před podpisem otevřít.. Pokud Však naleznete vadu zapříčiněnou manipulací s tímto zbožím, můžete požadovat o úhradu vzniklé škody PPL, ale musíte tak provést do tří dnů od doručení zboží..Není nic jednodušího, než zvednout telefén a zjistit si to.. Vše jsem tu popsal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Vše jsem tu popsal... Však jsem tě nequotoval.. :) Jen tu pár lidí psalo, že pokud bude rozbitá obrazovka, že má člověk smůlu.. Čemuž se mi opravdu nechtělo věřit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Však jsem tě nequotoval.. :) Jen tu pár lidí psalo, že pokud bude rozbitá obrazovka, že má člověk smůlu.. Čemuž se mi opravdu nechtělo věřit.. To je přece hloupost již zpravidla, že má člověk smůlu. Platí občanský zákoník a ochrana spotřebitele. Záruka 24. měsíců - do toho spadá i samozřejmě reklamace poškozeného zboží hned po převzetí a rozbalení. (Mě taky někdo reklamuje kolo až poté, co si to zaplatí, doma rozbalí a např. zjistí, že je třeba poškozený rám) - normálně zašle reklamaci, (avšak v takovém případě se řeší neprodleně - aspoň u mě ano) výměnou kus za kus, nebo, pokud to charakter závady umožňuje, mení se pouze daný díl, nebo je možné dle zákona se s klientem dohodnout, na poskytnutí slevy. Dále je pak samozřejmostí vrácení zboží do 14. dnů bez udání důvodu. To vše umožnuje a nařizuje zákon, takže neexistuje, aby si někdo řekl, na to se nevztahuje reklamace. V tu chvíli by porušil občanský zákoník, což je zase podnět pro ČOI, takže každý běžný eshop, který se pohybuje v mezích občanského zákoníku - řeší tyto reklamace - pro eshopy zcela běžná věc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xDante1986 Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 můj názor: mrkej na drát seš vůl, že nakupuješ v debilních shopech, první je přeci jen dobrý přepsat a za druhý platit předem další věc k smíchu :D co se týče fízlů, tak myslím, že až takový problém to nebude a pokud je bank a včr tak ty peníze můžeš vymoci nazpět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 můj názor:mrkej na drát seš vůl, že nakupuješ v debilních shopech, první je přeci jen dobrý přepsat a za druhý platit předem další věc k smíchu :D co se týče fízlů, tak myslím, že až takový problém to nebude a pokud je bank a včr tak ty peníze můžeš vymoci nazpět Té tvojí poslední větě moc nelze porozumět... "a pokud je bank a včr tak ty peníze můžeš vymoci nazpět" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Vše jsem tu popsal... Ja tez - jeste pred tebou :dozey: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 romiik S tím rozbalováním zboží u České Pošty a PPL už jsem se dlouho tak nezasmál. Odesílal a přebíral už jsem přes několik tisíc zásilek, takže o tom trošku něco vím... :cheesygrin: odeslal jste houby , sundejte klobouk a brilu at vime co ste zac, co melete o cesky\ poste, nikdy jsem o cesky poste nemluvil, panasonic a jini maji sve prepravce, kecate jak profesor a mozna shopy jsou na podivnych seznamech, co tady oblbujete lidi o policii, podvodnici to maj udelano tak, ze policie po prosetreni vec odlozi a konci. Když rozbalíš zásilku a zjistíš, že je LCD prasklé, tak to jednoduše REKLAMUJEŠ u prodejce. Jste hlupak kdyz hlasate podobne nesmysly, mechanicka zavada nepatri do zaruky a jako prodejce shopu by ste mel takove zaklady znat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Kava,uz me nebavis. Kdyz mi prijde balik od ceske posty,ja ho rozbalim dejme tomu za pritomnosti nejakeho svedka,zbozi vevnitr bude poskozene,tak ho budu reklamovat u firmy,kde jsem ho koupil. Ja v te chvili jsem jejich zakaznikem,oni resili dopravu,oni maji ten balik pojisteny a posta jim za nej zodpovida. Ze bych to zbozi rozbil sam,abych dostal zpatky penize,kdybych si to rozmyslel,tak k tomu neni duvod,protoze to zbozi muzu bez udani priciny vratit do 14 dni. Co to tady plantas o mechanicke zavade,to mi neni jasne. Nepamatuju se,ze bych tenhle termin cetl v zakoniku. Mozna mechanicke poskozeni,ale to je o necem jinem. Prosim te,bez uz spat,bo rano vstavas do skolky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 romiikS tím rozbalováním zboží u České Pošty a PPL už jsem se dlouho tak nezasmál. Odesílal a přebíral už jsem přes několik tisíc zásilek, takže o tom trošku něco vím... :cheesygrin: odeslal jste houby , sundejte klobouk a brilu at vime co ste zac, co melete o cesky\ poste, nikdy jsem o cesky poste nemluvil, panasonic a jini maji sve prepravce, kecate jak profesor a mozna shopy jsou na podivnych seznamech, co tady oblbujete lidi o policii, podvodnici to maj udelano tak, ze policie po prosetreni vec odlozi a konci. Když rozbalíš zásilku a zjistíš, že je LCD prasklé, tak to jednoduše REKLAMUJEŠ u prodejce. Jste hlupak kdyz hlasate podobne nesmysly, mechanicka zavada nepatri do zaruky a jako prodejce shopu by ste mel takove zaklady znat Ty jsi prostě marťan z Marsu Ja tez - jeste pred tebou :dozey: Jo ? Vše ? A kde ? Teď jsem si to pročítal po tobě, tak mi to prosím tě ukaž :roll: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Prosinec 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2009 Anonymous - Kava: co to kecas? Vzdyt tu vsichni rikaji pravdu. Zasilku nemuzes otevrit predtim, nez ji zaplatis :roll: Vazim si lidi kteri maji odlisny nazor, ale nevazim si tech kteri schovavaji sve nazory za ostatni, koukam ,ze vlezprdelismus vam neni cizy.Pouze tady papouskujete tlupe pitomcu. Nikdy jsem o ceske poste nemluvil. Pouze tvrdim ,ze jsou v Cesku shopy ktere pozaduji kontrolu baliku pred zaplacenim, shop ktery se zabyva akvaristikou ma primo v obchodnich podminkach PŘEPRAVA SKLENĚNÝCH VÝROBKŮ: přepravu zásilek zajišťuje přepravní služba CS Expres. Info: při převzetí skleněných výrobků (akvária, terária..) nutno prověřit stav dodaného zboží!! Viz info v emailu po vyřízení objednávky. Zkontrolujte, zda je akvárium/terárium v pořádku (bez poškození) za přítomnosti řidiče. Pokud zjistíte, že je poškozené, zásilku prosím odmítněte převzít a řidiči to potvrďte na přepravní list. Pozdější reklamace NA ROZBITÉ SKLO již nelze přijmout. znamena to - rozriznout igelit, odstranit z rohu vyplne a provest kontrolu skla, potom prevzit zasilku. Tech shopu je pomerne dost ktere davaji takove sluzby zakaznikum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Prosinec 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2009 Protoze tady vsichni cumime do rybicek vic,nez do lcd,tak tedy vitejme na akvaristickem webu. Navrhuju zmenit adresu na console-akvarium.net :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mistr všech termixů! Odesláno Prosinec 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2009 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Prosinec 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2009 no jo, jeden web s rybickama ma vysadu že skleněný zboží může zkontrolovat a hned je z toho povinnost každý přepravní společnosti :lol: kámo ty máš dost btw. Pane naučte se prosím quotovat..kdo to má po vás číst :dozey: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Prosinec 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2009 Arcane - porad je to otom ,ze jste spolek pitomcu a idiotu, hlasate bludy a nesmysly. no jo, jeden web s rybickama ma vysadu že skleněný zboží může zkontrolovat a hned je z toho povinnost každý přepravní společnosti. Krome shopu na akvaristiku jsou to dalsi shopy kter dopravuji lednice, mrazaky, shop panasonic a dalsi, jde vzdy o vyber. Jak jsem napsal jste spolek pitomcu a idiotu vcetne moderatora, podporujete okradani na jedne strane a pak se divite? Dobre vam tak. Pravidla obchodovani jsou na internetu, vcetne desatera - pro spolek pitomcu je to tabu. Nejste blbec ,ale hroznej vul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arcane Odesláno Prosinec 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2009 ty seš komunista co? :D to co řikáš vubec neni pravda....nechápu proč neuznáš pravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bios Odesláno Prosinec 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2009 Káva ty mi připadneš, že jsi všude byl nejmíň 3x a tam kde jsi nebyl tak se určitě aspoň 2x chystáš. Jak říkal Anonymous nikdo z nás nemá v hlavě křišťálovou kouli aby každý podvod prokoukl. Jednou jsem byl taky okraden ale nejadnalo se o velkou finnanční částku tak jsem to neřešil, jinak bych tento problém určitě řešil trestním oznámením. Policie stím určitě něco dělat bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Prosinec 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2009 Bios- bezte se vycpat s kristalovou kouli, porad plati co jsem napsal, tlupa pitomcu a idiotu rozumuje a medituje, platba jenom na ucet je sama o sobe zarazejici a nikdo vam nic vysvetlovat nebude. Na internetu plati zasada, nakupy na doporuceni a nehodlam s vami debatovat. WWW.BEZPECNYNAKUP.CZ WWW.BEZPECNYNAKUP.CZ WWW.BEZPECNYNAKUP.CZ WWW.BEZPECNYNAKUP.CZ WWW.BEZPECNYNAKUP.CZ Pokud budete dodržovat toto DESATERO, omezíte tím riziko špatného výběru obchodu a vyhnete se tak nebezpečí, že po zaplacení nedostanete objednané zboží a ani peníze zpět. Certifikované obchody přesně znají práva spotřebitelů a svým přistoupením k certifikacím veřejně deklarují, že práva spotřebitelů hodlají dodržovat. [/url] 1. Věnujte velkou pozornost výběru správného obchodu, ne vždy znamená nejnižší cena nebo líbivý vzhled nejlepší volbu. Jestliže se cena u jednoho či pár obchodů výrazně liší od běžné ceny většiny obchodů, může se jednat o zboží z tzv. šedého dovozu, tedy může jít o zboží, které není určeno pro český trh. V případě zboží z tzv. šedého dovozu se může jednat o částečnou nefunkčnost (velmi často u mobilních telefonů) či nemožnost uplatnit bezplatnou reklamaci u autorizovaného servisu dané značky. Velmi nízká cena může také značit, že jedná o použité zboží či zboží s vadou. Proto si také důkladně pročtěte obchodní podmínky, jestli v nich není tato skutečnost poznamenána, prodejce by však měl spotřebitele s touto podstatnou informací seznámit přímo u popisu parametrů výrobku. 2. Pokud nemáte s vybraným obchodem zkušenosti, zjistěte si na internetu nebo od známých pozitivní reference. Zajímejte se o to, zda obchod pomáhá zákazníkům při výběru zboží například umožněním komentářů či hodnocení u zboží Zjištěním referencí na Vámi vybraný obchod zjistíte, jaké zkušenosti mají ostatní spotřebitelé s tímto obchodem a můžete se tak lehce vyhnout případným komplikacím s obchodem. 3. Hledejte na stránkách obchodu logo certifikace APEK či SAOP, nákup je pak bezpečnější. Můžete využít například katalogu certifikovaných obchodů www.certifikovany-obchod.cz nebo se přímo obrátit na SOS-Sdružení obrany spotřebitelů. Obchody, které k certifikaci přistoupili, dávají najevo, že znají práva spotřebitelů a tato práva dodržují. Certifikace znamená pro spotřebitele větší jistotu při nakupování a dovolání se práv. 4. Zjistěte, zdali obchodník na www stránkách poskytuje své identifikační údaje a uvádí nákupní řád, obchodní a reklamační podmínky, ze zákona je tak povinen. Nepodceňujte obsah nákupního řádu či obchodních a reklamačních podmínek, čtěte je! Občanský zákoník uvádí údaje, které musí obchodník při uzavírání smlouvy na dálku spotřebiteli poskytnout. Jsou mezi nimi zejména obchodní firma či jméno a příjmení fyzické osoby, identifikační číslo prodejce, sídlo právnické osoby a bydliště fyzické osoby a dále údaj o zápise v obchodním rejstříku či jiné obdobné evidenci. Přečtením obchodních a reklamačních podmínek si můžete ušetřit čas při řešení případné reklamace. Zjistíte z nich způsob platby, dodání zboží, jak uplatnit reklamaci a vaše nároky při výskytu vady. 5. Z kontaktních informací si ověřte, zda má obchodník dostatečně kvalitní zázemí pro vyřízení vaší objednávky. Spolehlivé internetové obchody uvádí v kontaktech vždy i provozovatele. Čím více informací o sobě obchodník zveřejňuje a čím více informací si spotřebitel ověří, tím větší je jistota bezpečného nákupu. 6. Buďte pečliví při vyplňování objednávky a při zadávání bezhotovostní platby (převodem, SMS, on-line). Jde-li o váš první nákup, volte jako způsob platby raději dobírku, nic neriskujete. Uschovejte si potvrzení o objednávce. Uschováním objednávky předejdete komplikacím při tvrzení obchodníka, že jste si zboží objednali za jinou (vyšší cenu). Pokud podáte objednávku prostředkem komunikace na dálku (kromě objednávky elektronickou poštou) je obchodník povinen neprodleně potvrdit její obdržení. Kartou plaťte pouze u prověřených obchodníků, kteří na trhu působí již dlouhou dobu. V jiných případech raději volte dobírku. Vždy si uchovávejte doklady o provedené transakci. 7. Při převzetí zásilky od dopravce zkontrolujte neporušenost obalu zásilky. Porušenou zásilku nepřebírejte, sepište protokol s dopravcem a kontaktujte obchodníka. Cena za zásilku musí odpovídat té, kterou vám obchodník potvrdil. Zásadně nepřebírejte zásilku, která je na první pohled poškozená, či nese známky nárazů. Pokud bude cena za zásilku vyšší, než kterou Vám obchodník potvrdil při objednávce, pokuste se situaci vyřešit na místě kontaktováním obchodníka. Doporučujeme zásilku za vyšší cenu, než za kterou jste si zboží objednali, nepřebírat a neprodleně kontaktovat obchodníka, aby sjednal nápravu. 8. Při nákupu přes internet máte ze zákona právo u většiny zboží od smlouvy odstoupit do 14 dnů od jeho převzetí. Vzhledem ke specifickému způsobu nákupu přes internet, kdy spotřebitel nemá možnost si zboží vyzkoušet, vidět ho v reálu apod., je stanoveno právo spotřebitele odstoupit od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Toto právo nemůže spotřebitel využít např. u zboží upraveného podle jeho přání, u zboží, které podléhá rychlé zkáze, opotřebení či zastarání, na dodávku audio, video nahrávek a počítačových programů, jestliže spotřebitel porušil jejich originální obal, na dodávku novin, periodik a časopisů. Jestliže se rozhodnete odstoupit od smlouvy, učiňte tak v zájmu právní jistoty písemně, na adresu prodejce. Nemusíte udávat důvod odstoupení. Odstoupení musí být doručeno obchodníkovi ve lhůtě, nestačí ho poslat až poslední den lhůty. Je povinností obchodníka Vás o tomto právo informovat. Pokud tak neučiní, prodlužuje se lhůta na tři měsíce od převzetí plnění. 9. Reklamaci je povinen obchodník vyřídit nejpozději do 30 dnů. Pokud je to možné, vyřizujte reklamaci osobně přímo na prodejně obchodu. Celý proces tím ještě urychlíte. Zákon o ochraně spotřebitele § 19 odst. 3 stanoví, že prodejce je povinen o reklamaci rozhodnout ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Reklamace, včetně odstranění vady (či odůvodněné zamítnutí) musí být vyřízena do 30 dnů od jejího uplatnění. Pokud tak prodejce neučiní, má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit. Při neodstranitelné závadě má spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy, výměnu výrobku či přiměřenou slevu z kupní ceny. Volba je na spotřebiteli. 10. Pokud nakupujete opakovaně, snažte se využívat služeb obchodů, se kterými jste byli v minulosti spokojeni. Pozitivní zkušenost, ať již Vaše nebo Vašich přátel je největší zárukou bezpečného nákupu. Informujte své známe o bezproblémových nákupech a naopak se ptejte na zkušenosti ve svém okolí. U vas rozhoduji obrazky a nizka cena ,pouze tedy rozsirujete tlupu pitomcu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedysek Odesláno Prosinec 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2009 Taky jsem se chystal z tohoto shopu koupit PSP GO meli ho o dost levenjsi nez jinde ale zrovna kdyz jsem ho objednaval tak jim ten shop nesel a bylo napsany ze hsoting nebyl zaplacen ci tak neco a ted jsem rad:-Dze sem to z tama nekoupil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Leden 1, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 1, 2010 Kava: My jsme pitomci ? Takový dement jako ty už tady dlouho nebyl. Nemá smysl ti psát jakékoliv argumenty, už jen jak vykřikuješ, že jsou všichni idioti... ty jsi asi ve škole dostával dobrou sadu, že ? :cheesygrin: A teď se snažíš si zvyšovat ego na inetu. Bohužel, JSI VŠEM K SMÍCHU... Poradíme ti.... vyfič jinam, tady nejsi v oblibě...... a hele, tady budeš jako doma ty rybičko :cheesygrin: http://chytej.cz/forum/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts