Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Autoškola a naučí mě nikdo základy řízení vozidla?

brians

Recommended Posts

Tak myslím, že téma je jasné. :lol:

Uvítám jakékoliv rady, tipy , či návod nebo instruktážní video jak se správně naučit řídit a ovládat vozidlo.

Jsem naprostý začátečník co vůbec nemá představu, jak se řídí motorové osobní vozidlo.

Mám v plánu začít od února v autoškole (řidičský průkaz skupiny B), ale nechci tam vypadat hloupě, že vůbec nevím, jak se co dělá a myslím, že nejsem ten typ člověka co to všechno pochopí hned na poprvé.

A nemužou mě to učit do nekonečna dokud to nebudu na 100% zvládat prý lze maximálně odjezdit 28 hodin a víc ne.

A v okolí nemám nikoho, kdo by mě s tím nějak pomohl. :?

Možná tak matka, ale tam mi nesvěří ani starou škodovku.

Budu tedy vám co mi pomůžete velice vděčný. :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouze PRAXE tě to naučí ! Rady jsou ti zbytečné...

Něco do začátku by nebylo.

Většina lidí co jde do autoškoly už alespoň vědí rozjíždění a základní principy řízení vozidlo o tomhle nemám ani šajn.

A chtěl bych být nějak na to připravený.

Přece znám se jaký jsem, když se mám něco naučit a nejde mi to ani po desáté a u řízení auta to nebude o nic lepší.

Odkaz ke komentáři

Rady jsou fakt zbytečné, jsou jich plné knihy, ale až budeš sedět za volantem v provozu, prvních pár hodin si ani na jednu nevzpomeneš.

Zbytečně si to dramatizuješ, prostě přijdeš do autoškoly, tam do tebe nalejou teorii. Tam chce dávat pozor, zvlášť u věcí jako je přednost na křižovatkách.

Pak tě vezmou k autu, tam ti ukážou, kterej pedál co dělá.

Pak myslím následuje trenažer, což je taková jednoduchá gamesa, přitom sedíš v autíčku jak z autodromu. Má to celkem reálně vyvedený ovládací prvky, takže se tak nějak naučíš jak řadit a tak. No a až instruktor uzná za vhodné, že ti to jde, teprve tě posadí do auta. Pak následují jízdy na opuštěném place(většinou parkovišti), tam se naučíš rozjet ve skutečnosti a pak hurá do provozu.

A neboj, instruktor je člověk, takže pokud ti to nepůjde, do provozu tě nepustí, dokud se to nenaučíš, takže nemáš co pokazit. A nikdo se nikomu nesměje, většinou stejně člověk shledá, že se najdou mnohem větší antitalenti

Možná jen jednu radu bych si dovolil, dát si trošku pozor při výběru autoškoly, potažmo instruktora. Někteří jsou v pohodě a někteří neuvěřitelní cholerici. Takže chce si to předem sehnat nějaké reference, jestli zrovna tahle autoškola je dobrá.

Dodnes třeba vzpomínám jak instruktor, při jízdě na motorce, své žáky za každou chybu třískal zezadu do helmy. Takže krom stresu, hrozil i pád z motorky, nic moc. Naopak v autě sem vozil totálního pohodáře a to se jezdilo fakt prima, navíc i během jízdy co instruktor odvykládal, si tak nějak člověk líp zapamatoval..

Odkaz ke komentáři

Rady jsou fakt zbytečné, jsou jich plné knihy, ale až budeš sedět za volantem v provozu, prvních pár hodin si ani na jednu nevzpomeneš.

Zbytečně si to dramatizuješ, prostě přijdeš do autoškoly, tam do tebe nalejou teorii. Tam chce dávat pozor, zvlášť u věcí jako je přednost na křižovatkách.

Pak tě vezmou k autu, tam ti ukážou, kterej pedál co dělá.

Pak myslím následuje trenažer, což je taková jednoduchá gamesa, přitom sedíš v autíčku jak z autodromu. Má to celkem reálně vyvedený ovládací prvky, takže se tak nějak naučíš jak řadit a tak. No a až instruktor uzná za vhodné, že ti to jde, teprve tě posadí do auta. Pak následují jízdy na opuštěném place(většinou parkovišti), tam se naučíš rozjet ve skutečnosti a pak hurá do provozu.

A neboj, instruktor je člověk, takže pokud ti to nepůjde, do provozu tě nepustí, dokud se to nenaučíš, takže nemáš co pokazit. A nikdo se nikomu nesměje, většinou stejně člověk shledá, že se najdou mnohem větší antitalenti

Možná jen jednu radu bych si dovolil, dát si trošku pozor při výběru autoškoly, potažmo instruktora. Někteří jsou v pohodě a někteří neuvěřitelní cholerici. Takže chce si to předem sehnat nějaké reference, jestli zrovna tahle autoškola je dobrá.

Dodnes třeba vzpomínám jak instruktor, při jízdě na motorce, své žáky za každou chybu třískal zezadu do helmy. Takže krom stresu, hrozil i pád z motorky, nic moc. Naopak v autě sem vozil totálního pohodáře a to se jezdilo fakt prima, navíc i během jízdy co instruktor odvykládal, si tak nějak člověk líp zapamatoval..

Jo díky za rady určitě si je vezmu k srdci.

No a na nějakého cholerického instruktora bych docela nechtěl narazit a ještě, abych si sním nějak nerozuměl, protože jsem také dost cholerický ne pořád, ale někdy prostě jsem, že by mě mohla vytočit a sebe menšímaličkost s tím asi nic neudělám.

Ale co jsem viděl na youtube jako tady mohla by to být docela sranda starší páni jsou prostě v pohodě jako je to na videu. :-)

Jinak jak dlouho trvá celý průběh autoškoly?

3 měsíce?

U toho co jsem byl tam bych chodil 5x týdně a za měsíc a nějaký týden bych to měl prý už hotové.

Ale zdá se mi, že je to nějaké moc krátké a narychlo jakoby mělo jít o rychlo kurs, tak nevím. :ziped:

Odkaz ke komentáři

brians: Vod čeho si myslíš že jsou autoškoly , od toho abys si tam šel po prvé a umět jezdit jako mistr světa :D autoškoly jsou od toho aby ses něco naučil a za volat tě pustěj až po pár hodinách teorie , nemysli se že tam pudeš na druhou hodinu a hned tě pustěj za volatn ... nikoliv za volant te pustěj tak kolem 15h teorii a videi ...nejprve se musíš naučit značky , křižovatky a nějaký pravidla bezpečnosti provozu ... Řidičák sem dělal před 4rokama od té doby taky jezdím autem ... A taky sem šel do autoškoly bez skušeností jako asi každej druhej ... Oni te hnedka do plnýho provozu nepustěj ,,, první jízdy budou na prazdém parkovišti či prostranstvý kde nic nejezdí aby si se seznámil s obládáním auta , jak jsou seřazeny pedály jak řadit do H ... strach s toho že neumíš jezdit a neznáš principy jak auto ovládat tě přejde po pár hodinách jiz s profesionálním učitelem ... mam takovej dojem že mi ani do řízení nešahal... no uvidíš sám tohle je krutější video s intruktorem autoškoly BACHA ABYS SI HO NEDOSTAL :D :D :D : http://www.youtube.com/watch?v=TOd5aQmVCTY&feature=player_embedded#

Odkaz ke komentáři

brians: Vod čeho si myslíš že jsou autoškoly , od toho abys si tam šel po prvé a umět jezdit jako mistr světa :D autoškoly jsou od toho aby ses něco naučil a za volat tě pustěj až po pár hodinách teorie , nemysli se že tam pudeš na druhou hodinu a hned tě pustěj za volatn ... nikoliv za volant te pustěj tak kolem 15h teorii a videi ...nejprve se musíš naučit značky , křižovatky a nějaký pravidla bezpečnosti provozu ... Řidičák sem dělal před 4rokama od té doby taky jezdím autem ... A taky sem šel do autoškoly bez skušeností jako asi každej druhej ... Oni te hnedka do plnýho provozu nepustěj ,,, první jízdy budou na prazdém parkovišti či prostranstvý kde nic nejezdí aby si se seznámil s obládáním auta , jak jsou seřazeny pedály jak řadit do H ... strach s toho že neumíš jezdit a neznáš principy jak auto ovládat tě přejde po pár hodinách jiz s profesionálním učitelem ... mam takovej dojem že mi ani do řízení nešahal... no uvidíš sám tohle je krutější video s intruktorem autoškoly BACHA ABYS SI HO NEDOSTAL :D :D :D : http://www.youtube.com/watch?v=TOd5aQmVCTY&feature=player_embedded#

Neuvěřitelné video!

Na takového kdybych měl narazit ten by dostal takovou pěst do úsměvu a víc by mě asi nezajímalo.

Za takové řvaní a buzeraci je mám platit?

Fakt ne tohle je už na mě moc.

Doufám, že to nebude můj případ.:cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

Neboj, nemusíš mít obavy:). Všechno tě tam naučí a když jedeš, tak se hlavně soustřeď sám na sebe a jak jedeš, pokud vedle tebe sedí takový debil jako v tom videu:D, tak to vydrž, nenasírej se, a pak to třeba můžeš jít říct majiteli té autoškoly, že tam má instruktora ******

Kdyby ti to nešlo v tom trenažeru, tak si z toho nic nedělej. Po pravdě, ono na tom trenažeru jezdit, to je větší umění, než jezdit v normálním autě;). To s tou mamkou jsem moc nepochopil, jestli má alespoň trochu pochopení, tak tě určitě nechá si trochu zajezdit. Nemluvíme tu o jízdě někde, kde je provoz, ale o jízdě někde na nějaké "polňačce", kde si hlavně vyzkoušíš rozjíždění, abys cítil spojku a plyn, protože s tím mívá hodně lidí největší problémy.

Takže buď v pohodě, hlavně žádné stresování a nepodceň zkoušky na PC!

Odkaz ke komentáři

Ja delal autoskolu:

Praxe od 1minuty xD

Teorie celkem: 0h xDDDD (jako v autoskole... teorie probihala za jizdy xD na zadne hodine apd jsem nebyl... lenost a cas xD ale ne vsude by te asi nechali xD nekde kdyz nechodis na teorie tak te nepustej na praxe :D)

Zalei na autoskole, ale nemas se ceho bat. Neveme te hend do plneho provozu :D Uricte ne pokud si za volantem nikdy nesedel. Bude nejspis nejaka pusta ulicka nebo parkoviste/placek a bude jezdit dokola na jednicku nebo dvojku :D

Je to fakt jen praxe, kazde auto se chova jinak a kazdej instruktor je jinej. Jeden ti necha volnost jinej ti na to bude furt dupat :D

V zasade potrebujes jen nastelovat zrcatka a zapnout pasy xD

Pak odbrzdit rucni, seslapnout spojku nastartovat... zaradit 1 nebo R a jedes :D Nejhorsi je najit misto zaberu kdyz radis...

Seslapnes spojku, zaradis 1(nebo R) no a ted musis pridavat opatrne plyn a zaroven pomalu povolovat spojku. Kdyz to udelas blbe tak ti to chcipne nebo zacne rvat motor kdyz tlacis moc na plyn. Este vtipnejsi je to do kopce :D Tam musis drzet brzdu dokud nenajdes zaber rychlosti na spojce a pak pridat plyn.

Tohle se musis naucit a pak je to pohoda. Radit ostatni rychlosti je pak uz dost jednoduche :D Tam uz jen hazes spojku a menis stupen. Zadne trapeni se zaberem.

Krom toho je na jezdeni jedinej opruz parkovani xD

Ale jak bylo uvedeno. Od toho ta skola je, ti to vysvetli a nauci. Neni se za co stydet.

Pokud mas sanci se domluvit s instruktorem, tak doporucuju brat 2 hodiny za sebou. Za 1 se toho moc nestihne, a nez se rozjezdis tak uz parkujes a strida te dalsi xD

Jo a biflovani se na testy nenechavej na posledni noc pred zkouskama... (ze zkusenosti se to ale da xDD)

Odkaz ke komentáři

Neboj, nemusíš mít obavy:). Všechno tě tam naučí a když jedeš, tak se hlavně soustřeď sám na sebe a jak jedeš, pokud vedle tebe sedí takový debil jako v tom videu:D, tak to vydrž, nenasírej se, a pak to třeba můžeš jít říct majiteli té autoškoly, že tam má instruktora ******

Kdyby ti to nešlo v tom trenažeru, tak si z toho nic nedělej. Po pravdě, ono na tom trenažeru jezdit, to je větší umění, než jezdit v normálním autě;). To s tou mamkou jsem moc nepochopil, jestli má alespoň trochu pochopení, tak tě určitě nechá si trochu zajezdit. Nemluvíme tu o jízdě někde, kde je provoz, ale o jízdě někde na nějaké "polňačce", kde si hlavně vyzkoušíš rozjíždění, abys cítil spojku a plyn, protože s tím mívá hodně lidí největší problémy.

Takže buď v pohodě, hlavně žádné stresování a nepodceň zkoušky na PC!

No mojí mámě jsem to už říkal tolikrát, že by se to nedalo ani spočítat,

a stejně proto nic neudělala.

Jenom k tomu něco řekla a tím to skončilo za volant mě ani ve snu nepustí.

Bojí se, že ji poškodím auto za 220 000,-

Takže sní asi rozumná řeč nebude.:?

Odkaz ke komentáři

No moje mámě jsem to už říkal tolikrát, že by se to nedalo ani spočítat,

a stejně proto nic neudělala.

Jenom k tomu něco řekla a tím to skončilo za volant mě ani ve snu nepustí.

Bojí se, že ji poškodím auto za 220 000,-

Takže sní asi rozumná řeč nebude.:?

Za 220 000?:D Není to malá částka, ale Mercedes to asi taky nebude, že. V tom případě ti zbývá poprosit nějakého dobrého kamaráda (rozumnou osobu), která už auto má, aby ti ho půjčil a naučil tě ty rozjezdy, pokud teda bude tak ochotný.

Odkaz ke komentáři

Za 220 000?:D Není to malá částka, ale Mercedes to asi taky nebude, že. V tom případě ti zbývá poprosit nějakého dobrého kamaráda (rozumnou osobu), která už auto má, aby ti ho půjčil a naučil tě ty rozjezdy, pokud teda bude tak ochotný.

Za dvestedvacet seženeš už slušnou dvojkovou octavu v kombiku z roku 2004 až 2005 a to bych ani ja nepučil nějakýmu týpošoj co se teprve učí jezdit ...

Odkaz ke komentáři

O.k zkusím to doufám, že se nikdo najde v mém okolí nikdo takový není možná 5 km vzdáleném městě, tak to zkusím tam. :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

Jinak jak dlouho trvá celý průběh autoškoly?

3 měsíce?

U toho co jsem byl tam bych chodil 5x týdně a za měsíc a nějaký týden bych to měl prý už hotové.

Ale zdá se mi, že je to nějaké moc krátké a narychlo jakoby mělo jít o rychlo kurs, tak nevím. :ziped:

3 měsíce je brutálně moc. To by mezi těmi intervaly byla tak dlouhá doba, že všechno zapomeneš.

Každá autoškola to má jinak, takže nezbývá, než si to konkrétně zjistit. Jestli mne pamět neklame(už je to přeci jen pár let), tak rychlokurz jako takový spočíval v tom, že člověk nemusel, nebo spíš ani nedocházel na hodiny teorie. nebo možná jen nějakou zkrácenou.

Ber to tak, jak už tu někdo citoval, zhruba těch 14 hodin teorie. Jedno sezení 2 hodinky, 2 až 3 do týdne a teorii máš za dva týdny zfouknutou. No a pak ty jízdy, tam je dáno(nebo aspoň dříve bylo) 28 hodin, ty musíš odjezdit, než půjdeš před komisaře. Pokud budeš dobrej může ti instruktor nějakou tu hodinku odpustit(ale prachy za tu nevyčerpanou mu jdou do kapsy). Naopak pokud ti hodně nepůjde, máš možnost si ještě dalších pár jízd připlatit. Ale je to fakt pohoda. Pár hodin v provozu a máš to v ruce.

A ještě si vzpomínám na pár tipů na jízdu s komisařem: Hlídat si rychlost(s tím sem měl problém), důrazně naznačovat na křižovatkách, že víš o přednosti zprava(kde to situace vyžaduje) a to včetně míst, kde je jednosměrka. Naprosto přesně poslouchat co ten komisař říká. Určitě v autoškole zmíní, že je rozdíl když policajt řekne zahněte vpravo nebo na nejbližší možné zahněte vpravo(prý to někteří komisaři zkouší, protože ten první případ by tě teroreticky opravňoval i k vjezdu např. do zákazu, neb je to pokyn policisty)

Odkaz ke komentáři

http://www.youtube.com/watch?v=TOd5aQmVCTY&feature=player_embedded

Já jsem měl na první jízdu podobnýho instruktora, nadával a řval úplně stejně.

Naštěstí jsem jel s kámošem a opláceli jsme mu to celou cestu stejně, takže pohoda. Každopádně jestli někdy narazíš na podobné hovado, tak si s ním řádně promluv. Pokud se nezačne chovat slušně, tak si zapni diktafon a pokud ani potom to nepůjde, tak máš právo na vrácení peněz (stejně by ti ty peníze vrátil, protože tohle je dost špatná reklama pro autoškolu a už i v menších městěch je velká konkurence).

Jinak se ale nemusíš nic učit. Já jsem až 9. jízdy neznal křižovatky a jel jsem ještě před teorií. Jestli si nevěříš, tak řekni rodičům, jeď na nějakou silnici na vesnici, u lesa, nebo na parkoviště a nauč se základy.

Autoškola je sranda a papíry si můžeš udělat i za tři týdny.

S komisařema ale žádná sranda není a vytknou ti prakticky každou "blbost".

Odkaz ke komentáři

Určitě v autoškole zmíní, že je rozdíl když policajt řekne zahněte vpravo nebo na nejbližší možné zahněte vpravo(prý to někteří komisaři zkouší, protože ten první případ by tě teroreticky opravňoval i k vjezdu např. do zákazu, neb je to pokyn policisty)

Jj to je i takovej podobnej mytus, ze komisari tohle pouzivaj, aby te dostali do slepe. Ale neni to pravda. Jsem se na to schvalne ptal instruktora, mel jsem boziho xD Rikal ze komisar, at uz je to jakakoliv sfine tak te nemuze donutit jet proti zakonum. Tzn max pouzivaj prave to "Az to bude mozne, tak zahnete vpravo..." Tam je dulezite to "az to bude mozne". Tzn klidne muzes jet i 5 krizovatek nez narazis na tu na ktere muzes doprava - neni zakaz vjezdu apd.

Jinak je tusim kolem 30 hodin. Vetsina lidi jezdi 1h denne a este nemuze kazdej. Zalezi jak je autoskola/instruktor vytizena + nejaka teorie (da se i samej den co mas jizdy + pak cekat kdy maj volno na zkousky. Autoskole se prideluji komisari a ne vzdy si muzou napsat na den zkousek kolik lidi se autoskole hodej. Maj pridely xD Normalne to jde stihnout do 2 mesicu. Ale lidi to delaj i pul roku, rok. Nekdo si treba i dokoupi jizdy. Maximum bejvavalo tusim 1,5 roku. Nevim jestli se nezmenilo. Pokud by jsi presahl tuhle dobu tak musis zacit znova ^^

Odkaz ke komentáři

Neuvěřitelné video!

Na takového kdybych měl narazit ten by dostal takovou pěst do úsměvu a víc by mě asi nezajímalo.

Za takové řvaní a buzeraci je mám platit?

Fakt ne tohle je už na mě moc.

Doufám, že to nebude můj případ.:cheesygrin:

kdyby tebe den co den ohrozovali v aute lidi, kteri si pletou brzdu s plynem, asi bys zmenil nazor ;) kdyz delas co ti rika, nikdo na tebe zvat nebude... a kdyz holt neco poseres, tak si to poradne neuvedomis, kdyz se do tebe nepusti :D

Odkaz ke komentáři

Neboj, nebude to za stakovej trapas:D po 1 dni už by jsi měl "dobře" jezdit. Já začinál asi v 5, kdy jsem jko malej kroutil u babičky na cestě volantem:D Když jsem pak došáhl na pedály, tak i řekla co dělat a už to celkem šlo... Naučit se zásady a pak se jen podle ních řídit...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu