Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Dojmy z meho DualShocku 3 aneb jak poznat FAKE


N3xtGeN

Recommended Posts

Plejak mam teprv od ctvrtka, koupil sem ho z aukra, ale byl bez ovladacu. Tak sem si hned objednal dva novy DualShocky 3 taky z Aukra, za 960,- jeden. Mezitim sem si pucil od kamose jakejsi usb gamepad s packama.

Dneska DualShocky konecne dorazili, oba novy, zabaleny v plastikovym obalu, jak ma byt. Radosti bez sebe, ze si konecne uziju PS 3 na vyssim levlu komfortu. Nadseni se ale postupne zaclo rozplyvat uz po vybaleni:

  • Nejprve me zaskocil vcelku levny vzhled, hlavne oblast diodek 1234, kolem ktere je zretelne videt svar plastu, a vubec celkove provedeni mi prijde jako u hracky od congu z trznice :( Navic v obou ovladacich neco drobnyho trochu hrka :( Trochu me zamrzelo ze se ovladac nestane stejne jako konzole klenotem pokoje, ale rekl sem si ze stokrat dulezitejsi je jak se s tim hraje...
  • O hmotnosti sem uz slysel, tak me to nijak nezaskocilo. Pridava to trochu na dojmu lacinosti.., ale na druhou stranu si myslim ze se to projevi jako vyhoda pri dlouhem hrani
  • Tak sem pripojil DualShocka usbeckem k PS3 a zkusil sem se projizdet v menu, nacez sem zjistil ze u jednoho z ovladacu nestaci macknout sipku doleva normalne letme, ale je treba vic zatlacit :?: To stejny u druhyho ovladace tentokrat napriklad s "X", tlacitko sice lupne, ale jeste je potreba pritlacit aby se opravdu stisklo. A takhle je to vesmes se vsemi tlacitky na obou ovladacich, celkove jich par funguje jakztakz tj. nekdy pri beznym macknuti zafungujou nekdy ne, ale abych mel u kazdyho jistotu ze sem ho mackl, musim vzdycky dost pritlacit!! :-x
  • Celou dobu co sem hral na tom pucenym levnym usb ovladaci sem si stezoval na nedostatecnou presnost analog pacek, furt si rikam ze jak prijde DS, tak to bude v cajku, jeste kdyz sem cetl ze tam dali misto 8, 10 bitovej rozponavac nebo co, coz by podle me teoreticky melo zvysit presnost na 4nasobek! Ale houby! Neni to s nim ani o pid lepsi, naopak horsi, presnost je priserna, chce to super peclivost pri pohybu packou aby ste se otaceli tak rychle jak potrebujete a, pokud mate pred sebou objekt ktery rychle meni svoje smery pohybu, je nadlidsky ukol na nem udrzet zamerovac, jakmile rychle trhnu klobouckem na druhou stranu, naprosto vzdycky se netrefim do rychlosti otaceni kterou zrovna potrebuju. Nechapu proc treba 15% pocatecniho nakloneni kloboucku je mrtva zona. Rychlost otaceni je potreba precizne rozvrhnout do cele packy, prave nejdulezitejsi jsou ty jemnejsi pohyby zamerovace, ktere by meli mit udelen dostatecny prostor na rozsahu packy! :!: Jina vec je ze kdyz na jednom ovladaci nahnu packu co nejvic doprava nebo doleva, tak se zamerovac otaci, ale zaroven ho to lehce tahne nahoru, na druhym ovladaci to dela to samy, ale tentokrat zase dolu :? A dalsi hlavni problem je tlacitko v pacce, ktere jde macknout ve stredove poloze, ale jak ho postupne naklanim smerem nahoru, tak v urcitem momente vyklapne; kdyz je packa v krajni horni poloze (moc velkej uhel, malej tlak smerem dolu) uz nejde macknou vubec, ale pozor! je tu cheat- muzete si pomoct druhou rukou.. :) To vadi myslim u vetsiny FPS, kde se beha levou zamacknutou packou. :(
  • L2 a R2 sou kapitola sama pro sebe. Tak posrany packy sem jeste nevidel! Je to normalni ze asi 75% !!!! ohybu packy je k nicemu - neklade skoro vubec odpor a nema zadny vliv-nic se nedeje? Vsechna "sensitivita" je soustredena do poslednich max 25% ohybu, pricemz aby hra brala ze mackate 100% plynu, je nutny to drzet pevne jak krava! :angry: :angry: Furt sem nechapal jak si nekdo stezuje na to ze mu z toho klouzou prsty, ale je pravda ze kdyz musite tak moc tlacit aby auto jelo na plno, tak je to docela problem, me se ale spis stava ze mi auto zacne zpomalovat protoze zapomenu poradne tlacit :frown: A to je fakt velkej problem, nemam absolutne zadnou kontrolu nad tim kolik plynu davam, muzu byt rad kdyz auto za zatackou zrychluje na plno co muze, protoze sem si vsimnul ze malo tlacim :| Dela to problemy treba i u strilecky, u Killzone 2 se kryje L2 a kdyz se u toho snazim jeste debilni pravou packou mirit, tak se mi furt stava ze jen kapanek povolim levej ukazovak s krecovyho stisku a uz vyskakuju do palby :-x Jestli takhle podle Sony vypadaji triggery tak si to mohli usetrit a dat tam normalni digitalni tlacitko (ktery by ale jak vidim dle zbytku taky stalo za prd)! L2 a L2 sou suverene nejvic podelany tlacitka na celym ovladaci!!
  • A vibrace? Hmm, neni to spatny, ale zadna velka slava taky ne, rekl bych ze takovy fadni. Nazor ze to znacne zlepsuje pozitek ze hry je podle me prehnany. Od motion sensoru sem si nic nesliboval. Mam doma i Wii a rikal sem si ze u PS 3 to nebude mit takovou kvalitu jako u nej a mel sem pravdu. Hlavni problem je, ze se da tezko rict kam si konzole zrovna mysli ze je ovladac naklonen, ale to bude spis o zvyku.

Vysledkem je, ze se musim vic soustredit na to jak co mackam a jestli poradne, misto toho abych soustredil na hru :-x Pohodlnost? 0 Nasranost? 100%

Hlavne hry jako auta a strilecky si takhle naprosto nemuzu uzit, nechcu myslet na to jak bych raplil u nakyho FPS online souboje protoze si ovladac mysli ze sem neco dostatecne nezmackl :-x :-x

Pisu to vsecko proto abych zistil jestli mate stejny zkusenosti se svym DualShockem, jestli treba nemam nakej cinskej smejd co se tvari jako original, nebo mam fakt naky nahovno kusy (divny je ze neni spatny treba jedno tlacitko, ale vsecky stoji za prd). Doufam ze je to nektera z techto dvou moznosti, pak pujdu do poradnyho obchodu a koupim si dva skvely DS 3, ktery splni moje ocekavani ovladacu nextgen konzole.

Ale jestli to Sony mysli se svym drahym kultovnim ovladacem opravdu takhle, tak at si ty moje dva NARVOU PORADNE DOPRDELE! :angry: :angry: :angry:

Uz par mesicu hravam u kamose na Xboxu, jako konzole se mi nelibi a neni to jen mym odporem k Microsoftu. Zakerna fylozofie M$ se v Xboxu projevuje mnoha zpusoby: proprietarni konektor k telce, jen jejich harddisky, jeden moznej ovladac a dalsi... Placeni Microsoftu za hrani online??? WTF???!! :blink2: :lol: PS 3 rulezzzzz!

Ale musim uznat ze ovladac maji aspon 10krat lepsi!!!! :( S packama se da precizne pracovat, zamerovani neni problem! Tlacitka sou maximalne spolehlivy, staci letme lehce macknout, tlacitko klapne a funguje! A RT a LT? (R2,L2) Sice me stve ze to trochu tlaci do prstu jak sou tenky, ale sou tak min MILIONKRAT pouzitelnejsi nez na DS 3!!!!! :!: :!: Sensitivita je rozvrhnuta vcelku dobre do celeho ohybu a trigger klade rovnomerny odpor do prstu. Uz tak na 15% zacina pracovat plyn a zhruba na 90% je maximum - TAK TO MA BYT!! :thumbup:

Jinak konzole je fakt bozska :love: :love: :love: , rozhodne nejlepsi ze vsech tri!!! Sem naprosto spokojenej. Je to fakt stylova ozdoba pokoje. Moje je bych rekl docela ticha takze vpoho. Chybovost zatim nulova, vsecko slape jako hodinky. Framerate suprovej, za pet dni neustalyho pareni se mi hra cukla na chvilinku jen jednou pri multaku. Menu konzole je uzasne intuitivni! A celkova graficka prezentace PS 3 je nadherna. Playstation Store je prehlednej. Strasne se mi libi stahovani dem a jinyho obsahu, to je fakt super vec a je to pohodlny. Taky prohlizec je uzitecna vec! Playstation Home je jeste lepsi vec, takovej mensi SecondLife, ale v mnohem lepsim podani! Verim ze se tam da s ostatnima zazit dost dobra prdel, predstava ze si vecer pred spanim z pohodli postele na oddech s kamosem treba zahrajete kulecnik nebo s nekym date bowling je lakava. Home ma velkej potencial. Akorat si myslim ze k dokonalosti by se siklo jako soucast internetovejch sluzeb v konzoli udelat globalni a regionalni fora, na ktery by byla naka aplikace podobne jako Home. Jinak, to vypada to ze komunikace s ostatnima na PSN je docela pouzitelna, ale jeste to nemuzu posoudit pac na PSN zatim neznam zadny lidi, je to divny ale nemuzu si vybavit z mejch blizkejch kamosu nikoho kdo by mel PS 3 :( A co sem byl v Home zatim asi 3 hodiny, tak sem zadnyho cecha nepotkal. Kdyztak muj PSN Nick: N3xtGeN_cz ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

http://aukro.cz/item899921675_gamepad_sony_dual_shock_ps3.html

Uznejte ze podle obrazku vypadaji jako z obchodu, klidne je i vyfotim

Cena 960 mi neprijde az tak nerealna

Ale preju si aby to byly fakt jen naky smejdy, todle bych od DS 3 necekal..

Zajimalo by me hlavne odkud vam zabirajou L2 a R2?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jinsi forum sem jeste psal:

Neprehanim, fakt sem s nim totalne nespokojenej, kvalita je zalostna!

Prijdu si u toho jak maly dite, ktery tiskne tlacitka co to de, v domeni ze to vic pojede, nebo vyskoci vis, nebo snad budu strilet rychleji. Jeste sem s tim nic dlouho nehral, pac me to vzdycky zacne frustrovat, ale je mi jasny ze 30 min pareni a mam otlaceny a unaveny vsecky prsty.

Mireni je fakt spatny a myslim ze to neni jen o zvyku, samozrejme se to kapanek pouzivanim zlepsi, ale proste ten prostor pro jemnou praci se zamerovacem je strasne malej a mam silnej pocit ze na kazdou stranu to v tom prostoru zabira trochu jinak. Vyzkousej si Xboxovej ovladac a pocitis rozdil.

Tobe triggery taky fungujou az v poslednich 25%???? Proc do haje nevyuzivaj celej rozsah? Na co to vubec je takovy masivni zamacknuti triggeru, ktery nic nedela?

A taky ti nejde stisknout L3 kdyz se pohybujes dopredu? To se musim napriklad v Battlefieldu vzdycky nejdriv zastavit abych se rozbehnul?? :D A pak musim packu postupne vychylovat dopredu dokud se panacek nerozbehne s tim ze se teda rozbehne rekneme pri 60% nakloneni a pri 70% uz to vyskakuje! Je pravda ze pak uz bezi i kdyz se L3 nedrzi, ale packa musi byt tak sekundu mezi 60% a 70% aby se rozbehl. Reknete mi, je tohle pohodlny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://aukro.cz/item899921675_gamepad_sony_dual_shock_ps3.html

Uznejte ze podle obrazku vypadaji jako z obchodu, klidne je i vyfotim

Cena 960 mi neprijde az tak nerealna

Ale preju si aby to byly fakt jen naky smejdy, todle bych od DS 3 necekal..

Zajimalo by me hlavne odkud vam zabirajou L2 a R2?

cena za jeden to jde, zkus zajit do sony, a zeptej se jich jestli to je fake

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz jsem to tu psal onehda - nikdy bych si nekoupil DS3 jinde, nez v oficialnim krame. Internet je plnej fejku, takze myslim, ze vyhodit 2 litry na aukru byl "dobrej tah" :)

tak muzes ho koupit na internetu, ale jako je treba czechcomputer, alza, atd. taky bych ho nekupoval na aukru:). tam je hodne DS3 fake

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je mi líto, ale ten ovladač je fake..

1) Otazka: L2 a R2 sou kapitola sama pro sebe. Tak posrany packy sem jeste nevidel! Je to normalni ze asi 75% !!!! ohybu packy je k nicemu - neklade skoro vubec odpor a nema zadny vliv-nic se nedeje? Vsechna "sensitivita" je soustredena do poslednich max 25% ohybu, pricemz aby hra brala ze mackate 100% plynu, je nutny to drzet pevne jak krava..

Odpoved: L2 a R2 je u opravdového DS3 na prd ve srovnání s konkurencí, ale rozhodně naprosto nefungují jak popisuješ.. Naopak jsou tuhé již od začátku, což má jednu výhodu a nevýhodu.. Výhodou je citlivost (která je pro auta velmi důležitá) a nevýhodou je odpor, který je opravdu ukrutný, tj. je to opravdu namáhavá činost pro ukazováčky a téměř nereálná práce pro prostředníčky.. Můj osobní negativní názor není na samotný ovladač, ale Killzone 2, který místo aby nabízel již nyní standartní rozložení tlačítek Call of Duty, tak experimentuje..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tlačítka mi zabraly vždycky okamžitě, u páček a L2 a R2 to samý a navíc podle síly stisku se to projevilo ve hře

edit: zamáčknout L3 můžeš i při běhu, je to jen o zvyku

btw...

Zajimalo by me hlavne odkud vam zabirajou L2 a R2?

správná to čecha

poslední dobou se tu rozpíná ta "ají" a "jou" demence, řešily jste tu prohřešky proti češtině a co je teda tohle?

momentálně bydlim ve společnosti několika lidí, kteří trpí touhle demencí, to je samý dělajíjou, mluvíjou, pracujíjou, ají, ají, ají...připadám si jako bych bydlel s dětma :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

správná to čecha

poslední dobou se tu rozpíná ta "ají" a "jou" demence, řešily jste tu prohřešky proti češtině a co je teda tohle?

momentálně bydlim ve společnosti několika lidí, kteří trpí touhle demencí, to je samý dělajíjou, mluvíjou, pracujíjou, ají, ají, ají...připadám si jako bych bydlel s dětma :lol:

tady se tak mluvi normalne :lol: ty budes nejspis z Prahy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, pokud zjistis, ze ty tvoje Ds jsou opravdu nejaky "fejky", a budes si chtit kopit original, tak bych ti pro jistotu doporucil nejdriv koupit jeden abys videl jak funguje a pokud bys byl spokojenej tak dokoupit druhej.

nicmene mam DS koupenej primo s konzoli, takze original, a v pohode. i kdyz je pravda, ze nehraju "auta" ale jenom fps.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

shark1 na to kapl!

Mam presne! stejnej problem jako ten typek v linku

2. CECHZC2U - this is the extra controller that i bought today, and me being totally uninformed - blame the absolute lack of information on PS3 controller purchases, i was totally disappointed the moment i held the controller. It is indeed an original. The packaging and the sticker, as well as the appearance and functionality. But still, relative to my first controller, the quality is so bad. The thumbsticks are very far from giving any accuracy. It's like they're stuck in sticky glue at the base. The buttons don't respond as swiftly and the controller plastic itself and the joined parts as well as the whole contruction is several grades lower than my first controller, model number above). This is quite hard to explain, but i tried to play Killzone2 and the thumbsticks are simply a complete struggle. They won't show any responsiveness, unless i tilt them beyond a certain degree, which makes precision aiming impossible. I tucked that ill-fated controller away and the moment i turned on my old controller, i realised the huge difference in the quality of these two controllers.

trotlos: ty jo, tak to mas asi mega stesti, fakt ti tam neprijde zadnej rozdil?

Kazdopadne zatim je to 3x 2U na hovno, proti jednomu v poradku..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

procetl celej ten link, a vypada to ze to neni jen v oznaceni, mensi problemy muzou byt v ovladacich odkudkoliv, vyraby se v ruznych regionech a v ruznym oznaceni

ale 2U v problemech suverene vede, najdou se i ohlasy ze nekomu funguje v poradku, ale je tu velka pravdepodobnost ze to bude smejd

mozna ze je to ale fake a ty hajzli tomu davaji zrovna oznaceni CECHZC2U

BTW: Taky vam napr. dioda 1 prosvita kousek i do 2? Ty svetylka mi prijdou udelany fakt levne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://img704.imageshack.us/img704/9770/porovnanimensi.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/6770/p1010009mensi.jpg

(nechte ty fotky poradne nacist)

Poradne sem si prohlidl nakou fotku z googlu a zda se mi ze na poradnym DS sou ty svetylka vystouply, zatimco na mym sou trochu vic zasazeny dovnitr.

Jaky je mate vy?

A celkove to na tom obrazku vypada lip, hlavne okraje plastu sou presny a diodky vypadaji uzasne, aji ten svar kolem nich je takovej lepsi. Ale chapu ze prezentacni fotka asi bude projeta PS a upravena jako modelka..

Na podani barev nekoukejte, fotak to trochu presvetlil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam taky ucko...

a taky je s nim opruz hrat.. vsechno musis vic mackat... analogy mi prijdou na **** fps se s tim moc hrat nedaj... x)

mozna zkusim koupit novej ovladac... osobne bych byl rad kdyby ucko bylo spatny (protoze jestli sou takovydle ovladace vsechny .... :( tak v tom pripade zlatej xboxovej ... - neberte to jako provokaci.. ;) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu