Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Iphone vs. starší uživatelé


Jonny1619

Recommended Posts

Ahoj, jeden můj známý se rozhodl, že si koupí nový telefon, neboť jeho 5 let starý SE T630 vypověděl službu a nedá se už nadále používat.

Je to chlap, kterému je už kolem 50 a nikdy nebyl moc technický typ a ani ho takovéto věci nezajímaly. Telefon používá pouze k telefonování a psaní SMS, povaha jeho práce ho ještě občas donutí, aby občas něco vyfotil, pokud je to moc akutní (kvůli pojišťovnám atd.). Věc, kterou určitě potřebuje je, aby telefon, který používá taky něco vydržel (nemluvíme zde o padání telefonu do vody), jsou to různé pády, které se stanou občas každému, ale tady je to častější, takže se ten telefon nesmí hned rozpadnout ... navíc je ten člověk trochu nervák:)

Má smlouvu s jedním operátorem a protože u nich už provolal hrozně moc peněz, tak tam má nějaké lepší nabídky. Obrátil se tedy s výběrem telefonu na mě, abych mu něco doporučil/zkritizoval. Zvýhodněných telefonů, které mu operátor nabízí zase není tolik a navíc je jich několik hodně podobných. První variantou byla Nokia N72, kterou jsem nedoporučil, protože mám sám N73 a vím, že malé tlačítka numerické klávesnice a navíc okolní funkční tlačítka někdy nadělají dost nepořádek. Prostě to není nic moc pro lidi, kteří mají větší ruce, palec. Dále byla možnost vybrat z LG Arena, Iphone, HTC něco, Nokia n97 a ještě jedné hudební Nokie, taktéž s dotykovým displayem.

LG Arena jsem zamítl okamžitě, protože je to spíše "stylový" telefon, navíc mi připadá, že je spíš pro holky, prostě potkat starého chlapa s takovýmto telefonem, to působí trochu divně:). Hudební Nokii jsem taky nedoporučil, protože je to ten X model a ten se soustředí spíše taky na mladší věkovou skupinu, navíc jsem slyšel, že to Nokia úplně nedořešila (dotykové ovládání), takže taky nic. Zbývala Nokia N97, HTC a Iphone.

Nokiu a HTC jsem taky vyřadil, protože, když si vybírat mezi Nokií se symbianem a Iphonem, tak bych zvolil raději Iphone (obzvláště, když uživatel potřebuje pouze volat a psát) a Iphone už to má prostě "vychytanější". HTC taky ne, protože Win nebo Linux není potřeba. Takže jsem doporučil Iphone, protože nic, co by víc vyhovovalo tam zrovna nebylo. Je to trochu paradox, aby člověk, který nemá rád techniku používal Iphone, ale nevadí.

Takže bych chtěl slyšet vaše názory? Máte nějaké zkušenosti? Zvyknul si třeba váš strejda, otec, známý na Iphone, i když není zrovna technický typ?

Za každý zajímavý příspěvek budu rád:)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Odpověď sis napsal sám. iPhone používám a jsem velice spokojen, vše je jednoduché, rychlé a přehledné.

Otec používá několik let nokie a na iPhone si myslim, že by zvykl hodně rychle a to je velkej "anti-technickej" člověk :)

Nokie N97 je velkej krok vedle, prostě úlet a o LG ani nemluvim. Jedině HTC, ale tam jsou WM a to nevim jak by starší člověk překousl ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, otec si zvykl na iPhone a určitě by neměnil. Dokonce velmi rychle si zvyknul a používá např. Skype či Fring k volání do zahraničí apod. Velkou částí rozhodlo to, že je to také plnohodnotný audio přehrávač. Problém trochu nastal při seznamování s multitaskingem, když jsem ho na iPhonu zprovoznil, ale jinak no problem. Určitě bych ho doporučil. ;) A ano, umí už s ním i přesto, že je dosti anti-technický typ a jak říká, kdyby bylo na něm, tak jsou kola hranatý.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iPhone vydrzi urcite. Je jednoduchy, ze ho urcite pochopi, ale doporucil bych spise nejaky obyc telefon - zvlast jestli to neni technicky typ (a tak nevyuzije fce a potencial iPhonu) a jeste je to nervak a obcas mu mobil upadne (u levnejsiho to nebude takova skoda, jako u iPhone, kdyz mu sleti a popraska mu sklo (s digitizerem)...

Ale je to jen jeho volba, pokud se ptas jen na to, zda ho bude umet ovladat - urcite ano, pokud ted zvladal volat a psat SMS z T630...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by nebylo špatné zahrnout do výběru něco s Androidem - to je celkem jednoduché na ovládání. Třeba můj otec před nějakým měsícem dostal z práce HTC s Androidem - teď ti ale nepovim, který přesně (do teď používal jenom nějaký klasický Nokie a Blackberry z práce) a byl z toho úplně nadšený, že nechápal, že mohl někdy používat obyčejný Nokie... :)

Technický typ co se týče mobilů/počítačů to úplně není (nemá o to zájem), ale žádný poleno taky ne..Jinak je technicky více než schopný. Prostě bych ho řadila mezi normální uživatele mobilů - což si myslím, že by mohlo vyhovovat i tobě. Jinak věk podobný - 55.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za vaše názory, hodně mi to pomohlo;).

Anonymous: Máš pravdu s tou dotykovou plochou, taky sem nad tím přemýšlel, že když to nešikovně spadne, tak může snadno popraskat a výměna v autorizovaném servisu by asi nebyla příliš levná, že? Vymyslel sem, že by se na to koupilo nějaké pouzdro, u kterého by ta guma/kůže přesahovala přes tu úroveň toho displaye, takže když by to spadlo na rovnou plochu, tak by se tomu snad nic nestalo, plus nějaká fólie na display, ale vím, že ta proti pádu nepomůže:).

zuzkys: Díky za radu s tím Androidem, bohužel s tímto OS zrovna nic nenabízejí:(.

Zinglbee: Díky za info, je dobré vědět, že ta Nokie za nic nestojí. V mobilech se teď už tolik neorientuji jako předtím, takže kdyby ho třeba nedejbože začali přemlouvat v obchodě na tu Nokii, tak ho upozorním, že v žádném případě:)

Za ten Iphone 3G 8GB zaplatí myslím 3 000 Kč, takže se to "jakž takž" dá, samozřejmě, kdyby se to rozbilo, tak je to škoda, tak či tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já to čet vole...a on psal že nechce WM a já píšu že dost HTC maj android...

a proc mu rikas vole ty cu*aku modum se nema nadavat.

jinak ja bych htc taky nedoporucil protoze je vetsi pravdepodobnost ze tam neco blbe nastavi a ma po srande. Ten iphone je asi fakt nej volba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a proc mu rikas vole ty cu*aku modum se nema nadavat.

jinak ja bych htc taky nedoporucil protoze je vetsi pravdepodobnost ze tam neco blbe nastavi a ma po srande. Ten iphone je asi fakt nej volba

"..neco blbe nastavi a ma po srande" ? to by musel byt uplnej lempl, aby tam neco "blbe" nastavil :roll: tohle fakt neni mozny, mozna kdyby experimentoval s romkama, coz teda u "amatera" hodne pochybuju, ale i tak se tam fakt nic neda "posrat". Jinak ja osobne bych doporucil HTC G1 (dream) vyse si sice psal ze neni v te nabidce, ale tenhle mobil stoji momentalne 5k, je odolnej a jednoduchej a ma navic hw qwerty klavesnici, coz je vyhodu pri psani rychlych sms..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu