Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Zivotnost DS / DSi v podobe zajmu uzivatelu o nej...


penthaler

Recommended Posts

Jiz pres rok vlastnim NDS Lite, na foru tu jako uzivatel pusobim temer stejnou dobu a nove jako moderator jsem si zde nemohl nevsimnout nekolika zvlastnich veci.

Je o NDS / DSi vubec zajem? Jak dlouho vydrzi tahle hracka jednomu uzivateli nez ho omrzi?

Trosku sleduji sekce KOUPIM / PRODAM a obcas me zamrzi, kdyz vidim, ze spousta lidicek, kteri o DSko stali, se ho vzapeti po koupi (vetsinou v rozmezi mesice, ci dvou) snazi prodat dal a poridit si PSP.

Nekteri z nich se ale po case vraci :D

Bavi vas vubec NDS?

Zaroven s timto tematem zamykam tema vytvorene uzivatelem xDante1986 13.8.2008 Seznam majitelu DS, ktere tu muze zustat jen jako vzpominka - z duvodu aktualnosti (mozna 10% vlastniku DS z tematu zde opravdu je a DS maji)...

Do tohoto tematu muzete napsat doporuceni pro nove uzivatele, nazory na jiz polozene otazky a vase vlastni poznatky atd...

Diky vsem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi takhle.. Kazdemu asi vyhovuje neco jineho.. Na DS je sice strasne hafo her, ale vetsina japonskych.. A to je tak vsechno. Na filmy moc neni, na hudbu take moc ne.. Z her na dele vydrzi tak asi pokemoni a pak tech par her ,,pro starsi" (tim myslim treba Dementium) a ty jsou vetsinou v pozdejsi fazi dost brutalni (z hlediska obtiznosti) a tak clovek zase dlouho ceka, nez nejaka dobra pecka vyjde.

Super jsou na tom adventury - v nich ma oproti PSP opravdu navrch.. Je tu hodne originalnich her, ale vetsina je strasne stereotypnich - clovek zasne nad tou originalitou, ale po nekolika dnech to zacne byt strasne stereotypni a o tom samem... tak to vidim ja..

Ale rozhodne to neznamena, ze se DSka budu zbavovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím nesouhlasím.

Myslím, že NDS má větší potenciál, než PSP, co se týče her. Alespoň tak to platí pro mě. Nepotřebuji skvělou grafiku, aby mě hra chytila a já se bavil. Originálnost oceňuji více.

Už jsem měl NDS fatko ( mezitím PSP ) i NDS Litko. Musím říct, že k NDSku mám choutky se vrátit i dnes. K PSP nikoliv.

Málem jsem zapomněl na tu hlavní otázku. Jestli mě NDS baví? Kupříkladu já - jsem strašně přelétavý typ člověka, co se týče elektroniky. Líbí se mi mobil? Koupím si ho. Líbí se mi NDS? Koupím si ho. Líbí se mi ...? Jenže za pár týdnů, měsíce už mi to leží na stole a jen občas na to šáhnu ;) Ale NDS mě rozhodně bavilo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... asi Te ale take nebavi tak uzasne, kdyz jsi byl schopen ho prodat.. nebo se pletu?

Tim neminim nic proti tobe. Naopak, jsem rad, ze je tu i nekdo, koho DS tak uzasne zabavi, jen se mi tomu nechce verit :D

EDIT:

No.. a ja to prave beru dle toho, co mi na stole lezi ladem delsi dobu - a je to rozhodne DS... Kolem PSP se toho deje vice..

A jelikoz mam oboje, tak to mohu brat objektivne - na stole mi lezi oboje a je jen na mne, po cem hrabnu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel nejdrive PSP a da se rict ze jsem na tom hral docela dost. Pak jsem si po case poridil DS a PSP uz jen lezi ve skrini, vytahnu ho jen velmi zridka, kdyz vyjde nejaka PSP, kterou si vylozene nemuzu nechat ujit (napr. posledni Silent Hill Shattered Memories) a nebo k testovani PSX her kdyz delam nejaky preklady.

Tim chci rict, ze DS je pro me zabavnejsi nez PSP. Ale proc? Neni to ani dotykovy displej (uprimne mi to dotykove ovladani vadi, ja preferuji tlacitka), ani mikrofon, ani ty dva displeje. Jsou to hry, respektive zanr her, ktere na DS vychazeji. Ja mam rad RPG a na tohle je Nintendo lepsi, protoze vzdycky tlacilo RPG. Rika se ze obdobi SNESu bylo zlatym vekem RPG, s cimz souhlasim. Kdyz se podivate co vychazelo na v te dobe konkurecni Sega Megadrive, tam bylo jen par RPG a to byl taky jeden z duvodu proc Sega nebyla tak uspesna. Priznam ze se PSP scenu uz moc nesleduju a tak nevim co vsechno na to vyslo. Vim ze taky vysly nejaky RPG, ale me osobne nic z toho co sem hral prislis nezaujalo.

Dalsi veci je, ze ja preferuji hratelnost a zabavnost pred grafickym vzhledem hry, coz ale v dnesni dobe neni uz tak samozrejme a jini lidi to spise vidi naopak - hlavne at je na co se divat, ale hra muze stat za houby. Ja pracuju v hernim prumyslu a vidim co dneska jede u mladych hracu. Mozna se budete smat, ale spousta mladych lidi to vidi tak, ze 2D grafika je neco zastaraleho a 3D je jedina spravna volba. V tomto ohledu DS dosti pokulhava za DS. Rikejte si co chcete, ale DS je predevsim 2D konzole a 3D grafika na tom za moc nestoji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se hlásim jako novej majitel NDSi aspoň sem, když už nemůžu tam :)

Jinak DS jsem si pořídil na starý kolena (32, anyone?) na skoro hodinové cesty do a z práce, pokukoval jsem po něm docela dlouho :)

Proti PSP mi přijde takový univerzálnější, hodně zajímavě vypadá homebrew scéna.

IMHO (a teď budu asi bit) ho táhne dolů docela rozvinutá pirátská scéna (vždyť je to tak jednoduchý). To vede k tomu, že si každej pořídí flashkartu, natahá na ni hafo her, z nich mu půlka nejde (což ho naštve nejdřív), z toho zbytku ho půlka nebaví, načež DS odhazuje s tím, že je na nic ;)

(ale jo, chápu, že cílová skupina to má těžký s penězma a tak. A lepší to nebude, až budete mít peníze, tak zas nebudete mít čas hrát ;))

(jinak zatim hraju Simcity a přijde mi to jako dobře utracenejch 250,-. A ano, už se nemůžu dočkat jRPGček (Chrono Trigger musí padnout, na SNES emulátoru mi sežral času až hanba))

Každopádně uvidíme, co budu říkat za půl roku (možná to tu aktualizuju ;))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak DSi mam zhruba tři týdny a zatim ho skoro nedam z ruky. Pořídil jsem si ho na mladší kolena (29) než Wojtee, ale fakt mě baví hry od Nintenda, hlavně RPG. Absenece pořádný 3D mi ani nevadí, jde mi o hratelnost a v tom mne DSi nezklamalo. U PSP se obávám, že by mne možná nadchla pěkná grafika, ale hry jako takové asi moc ne, co jsem tak koukal na netu. Pro NDS už vyšla pěkná řádka her, takže si myslim, že u něj vydržim dlouho.

Vlastním ještě GP2X F200 http://pds.exblog.jp/pds/1/200708/28/22/b0030122_271546.jpg a chvíli jsem měl i nástupce GP2X WIZ http://gp2xwiz.com/ takže jsem trochu namlsanej lepším displejem (wiz má amoled) a větším výkonem, ale musim říct, ze DSko me bavi vic 8)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Tak já mám DS Lite už rok. Z počátku jsem na tom hrál furt, teď na něm hraju hlavně na cestách. Miluju adventury a těch se mi na téhle hračce dostává vrchovatě. Po roce se mi ovšem na displeji objevilo pár mrtvých pixelů. Vzhledem k tomu, že mám DSko z Deal Extremu, tak na reklamaci to nevidím. Ale pomaličku pošilhávám po tom novém DS XL. Vypadá naprosto famózně, skvěle a perfektně. :)

Mimochodem 2 věci mě na DS štvou:

1. Stále jsem nesehnal fólii, která by se mi po čase nepoškrábala.

2. Ve slunečných dnech je to peklo a v tramvaji/autobuse se téměř nedá hrát (zvláště, pokud je fólie už lehce jetá).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já jsem měl PSP i NDSL. Předně musím říct, že PSP na tom bylo, co se hratelnosti týče, imo daleko hůře, než NDSL. Hry tam sice vypadaly pěkně, ale ani omylem ne tak, abych nějakou tu hru hrál jen kvůli grafice (nezlobte se na mě, ale kvůli grafice z roku 2000-2001 na zadek nepadnu :-) ) a hratelnost her jako taková byla celkem nic moc. Vše bylo nemastné-neslané a jedna z mála her, která mi skýtala aspoň malou atmosféru, byl godfather. Na videa se mi PSP zdálo třeba hodně nepohodlné, protože co jsem koukal v posteli, bylo PSP buď těžké, nebo příliš malé (poloha lehu na zádech/břichu) a tak jsem zůstal u svého 13" netbooku. Co se MP3 týče, nedokážu si představit, že bych si tak obrovskou krávu bral jen jako MP3 přehrávač a k internetu škoda mluvit.

Na druhou stranu NDSL mělo horší grafiku, ale často nápaditější. Celkově využívalo více interaktivních prvků, než PSP (třeba plameny v zeldě, které se zfouknuly fouknutím do mikrofonu, nebo využití dotykového displaye na minihry v GTA) a ještě k tomu to vydrželo daleko déle nabité. Problém byl v tom, že těch her, které by se mi opravdu líbily bylo sice více, než na PSP, ale hodně taky ne. V poměru to bylo tak, že na PSP se mi líbily asi 4 hry, na NDS asi 6-7. Po čase mě vše omrzelo a jediné, co jsem na NDS hrál bylo Sudoku. Japonské RPG mě vážně vůbec nelákaly, Final Fantasy mě taky nebavilo a celkem mě mrzelo, že se mi nelíbil třeba ani Chrono Trigger (ten jsem se donutil hrát aspoň do půlky, než jsem u něj usnul a pak už jsem ho nezapl). Nové hry vycházely opravdu pomálu a ačkoliv bylo na NDS vážně hodně her, člověk musel hledat, pokud chtěl aspoň průměrnou, ne-japonskou hru. O filmech a MP3 zde samozřejmě taky ani nelze mluvit...

Celkově se mi zdá, že obě konzole mají ležet jen na stole a být použity na cestách. Já cestuju tak jednou za rok na ten týden, kdy nemůžu být u PC a musím říct, že na týden za rok by mě zabavily obě konzole. Bohužel, chce-li někdo hrát i doma, brzy zjistí, že už nemá co hrát a stejně, jako většina lidí skončí u jedné-dvou oblíbených her (u mě mario a právě sudoku). Uvažoval jsem, že bych si koupil i DSi, ale když se podívám, jak málo nových her vyšlo a kolik z nich mě nějak zaujalo, nemá to pro mě smysl.

Mimochodem, koupil jsem si xbox 360 a začínám pociťovat stejnou úzkost z her... Začínám si taky říkat, jestli už na to hraní nejsem příliš starý, ačkoliv lidi v 18 hrají o sto šest, mě prostě většina her nebaví. Celé tohle je jen můj názor, nikomu jej nevnucuji a snad nikoho neurazí. Upřímně mě mrzí, že ačkoliv se mi NDS hodně líbilo, prostě je tam pro mě málo her, které by mě přitahovaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám DS už asi tři roky (jako jedno ne, vystřídala jsem dvě litka, jedno mi totiž ukradli, a ještě DSičko) a jsem maximálně spokojená. U mě ve třídě na něm aktivně hrají asi dva lidi a je to super. Jeden z nás vždycky najde nějakou hru, všem o ní řekne a za týden ji hrajeme celá parta, radíme si navzájem, když se někdo někde sekne, hrajeme multi a je to skvělý. Podle mě je DS hlavně o multi a pak o japonskejch RPG a těchle her je podle mě na DS dost, takže problém asi nebude v něm, ale v lidech očekávající od DSka něco jiného než tohle (jap. RPG) a v lidech, co nemají kámoše s DSkama. Pak jsou tu vyznavači dobrý grafiky, stříleček se spoustou krve atd. K těm nemám moc co říct, asi nechápou, o čem hraní je. A nakonec - věk. DS se podle mě staví dost jako dětská konzole, dokonce jsem si myslela, že na DS hrají jen lidi do 20ti nebo tak, až tady jsem zjistila, jakej je to omyl. Mě osobně je 15, takže nemůžu dobře nahlížet do hlavy někoho staršího, ale možná by starším zájemcům o DS mohla vadit tahle pověst DSka a možná trochu roztomilá grafika. Když už jsem zas u grafiky, podle mě DSku sluší 2D (Castlevanie, ach!) i 3D (Zelda, Final Fantasy, Mario...). Jeho velkým + je taky dotykovka, třeba v Zeldě se dá skvěle využít. A taky ty blbinky jako mikrofon, u DSi foťák atd. Abych to nějak ukončila, o DS je zájem a myslím, že ještě nějakou dobu bude a to kvůli lidem, kteří dokáží ocenit jeho kvality a zajímá je DS "typ" her. Bohužel poslední dobou je pro lidi nejdůležitější skvělá grafika a těm DS nemůže vyhovět. Na otázku jak dlouho vydrží, jak říkám, pro mě 3 roky a dokud budou vycházet Zeldy, Mariové, Castlevanie, Pokémon hry, Final Fantasy, dobrý multiplayerový hry atd., myslím, že mě ještě dlouho neomrzí :) To samé pro věrné fanoušky Nintenda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám téměř totožný názor jako endhalf.

Nintendo není špatné, PSP není špatné. Na PSP najdu 4hry, na Nintendu 7 her. Jsou hry, které jsou na PSP strašné a na NDS super (GTA Chinatown). Nicméně pro mě asi NDS není. Za dobu, co jsem ho měla - (cca 1rok) jsem ho pustila párkrát a i když jsem chtěla a snažila se nějakou hru hrát dlouho (protože byla všude omýlaná jako super hra), tak mě nijak neoslovila (viz třeba Pokemoni, Zelda, Final Fantasy apod). Prostě mě žánr, který vychází na NDS nic neříká - kromě těch různých blbinek typu N+, logické věci a adventury typu Hotel Dusk. Kvůli těm opravdu pár hrám mě NDS nepřesvědčilo, abych ho měla i nadále. PSP mám stále, i když her, co mě fakt baví je možná když to tak vezmu stejně dobrých, co na NDS. Ale nové DSi XL se mi celkem líbí a třeba se k němu ještě vrátím až trochu zlevní.... :)

Beru v potaz pouze hry, nikoliv videa, fotky, mp3 a všemožné další featury, které jsou jen navíc a já je vůbec nevyužívám, takže nevím, co na čem je dobré, na prd apod.

Jediné, s čím u endalfa nesouhlasím jsou "velké" konzole. Ty mě baví a je tam tolik her, že si vybere snad každý. Ale to je OT, to sem nepatří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DSko právě narozdíl od PSP není v Evropě/US mainstream. U mě DSko jasně vyhrálo kvuli Pokemonum atd..

Jinak pokud kupojícího tyhle hry(pkmn,zelda,chinatown,..) nechytnou tka je jasný, že ho DSko nebude bavit.

Jiank já mám DS Lite taky přes rok - teď už si ho sice doma skoro nezapnu(jedu jen originálky a všechny prachy jsou do xboxu :) ), ale na cesty to je prostě boží :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dost přemýšlím, že prodám kartu na hraní romek a pojedu jen originál

prvni rozumny prispevek od tebe, diky!

To bych chtěl vidět...Nestahovat romky je blbost i v případě, že by sis chtěl kupovat ty originály, nejdřív si hru musim vyzkoušet než si ji koupim.

naopak, takhle to ve svete bezne chodi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl DSl, ze začátku jsem na tom nahrál fakt hafo času (Spore, Pokémoni-dohromady snad 150-200 h), jenže pak se mi hry nechteli kupovat a leželo to 3 měsíce v šufleti, pak jsem pořídil kartu a hrál na tom opravdu pořád. Pak jsem však jel do zahraničí a co se nestane nechám pokoj o samotě a NDS mi někdo čmajzl...

Hodněkrát jsem uvažoval o novém NDS ale prostě si říkám že bych na tom hrál zase jen Pokémony, a to mi za to nestojí.

A jinak na dobrou grafiku mám PS3, toto je handhlad (či jak se to píše), a jde tu hlavně o zabavení na cestách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

naopak, takhle to ve svete bezne chodi.

Hele nevim jestli běžně, takovej průzkum sem nikdy neviděl, ale věř, že všechny tyhle romky jsou právě ze zahraničí, takže asi i tam je to běžný. Ale kdyby si všichni jenom kupovali romky a to nový, tak věřim, že bysme se měli líp (lepší ceny, lepší hry).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu