Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Firmware 3.21


tekken90

Recommended Posts

PS3 Firmware 3.21

Musíme se přiznat, že od doby, kdy se objevilo, že pomocí funkce Install Other OS jde hacknout PS3, jsme očekávali firmware, který tuto funkci zakáže. Jak jsme očekávali, tak se stalo. Sony dnes oznámila, že už 1. dubna vyjde nový Firmware ve verzi 3.21, který zakáže funkci Install Other OS na starých Playstationech 3. Sama Sony ve zprávě zmiňuje, že bez tohoto Firmwaru nebudete moci hrát nejnovější hry a dokonce ani nebude možné přehrávat nové Blu-ray filmy (pravděpodobně už Avatar a Pán prstenů), takže instalace se zřejmě stane nutností pro všechny. I pro ty, co by se rozhodli, že raději Firmware 3.21 instalovat nebudou.

Sony dále upozorňuje ty, který funkci Install Other OS používali, aby si zálohovali všechny data. Po instalaci Firmware 3.21 se k nim už bohužel nedostanou a budou všechna data smazána.

Na závěr jen dodáme, že nejde o žádný aprílový žertík.

Novinky:

- zrušení funkce OtherOS

Bez FW nepůjdou spustit nové hry ani filmy na BD apod...

další info: http://blog.us.playstation.com/2010/03/28/ps3-firmware-v3-21-update/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 158
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Podpora 3D nemá smysl do doby, než budou na trhu 3D televize... takže léto/podzim

leto/podzim tak budou mozna na trhu 3d tv od sony. takze mozna z tohodle hlediska je to logicky, ze 3d zatim pozdrzeli, aby nenahravali prodejum jinych nez vlastnich 3d tv...

ale to jsme trochu odbocili od 3.21...;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak já klidně ten ne-update risknu :-)

Hry na tom moc nehraju, spíš čumím na filmy a taky nahraný pořady z PlayTv, takže mě nemají jak za neupdatování potrestat.

Nový zmíněný filmy, ani hry nemám.

Na druhou stranu tím potencionálním cracknutím PS3 asi ani nic nezískám, když nehraju, tak nevím.

Updatovat můžu kdykoli později, dík za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevidel bych to tak "černě".

uz prece slim nema tuhle moznost, a osobne si myslim, ze vetsina uzivatelu tuhle moznost ani nevyuzije.

a asi nebezpeci nebo strach z cracknuti ps3 je tak velikej, ze tohle museli udelat. zadusit to hned zpocatku.

myslim, ze by meli spis davat do fw jiny, uzitecnejsi veci nez zakaz jinyho os. taky si myslim, ze jakasi podpora aplikaci 3 stran by byla uzitecna. nicmene by mela jit jinou cestou nez pres other os.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak sharku.....nevim jak ostatnim ale mě u hacku nešlo o pálenky....pro mě neni problém si hru koupit, ba co si ji koupim rád, hezky s obalem, manuálem....podpořim herní průmysl....a other OS, já třeba používam ,sem jeden z těch co si dneska ráno zálohovali svoje data...podpora aplikací z třetí strany by byla víc než užitečná....nevim proč se tomu brání

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Update je nejlepší udělat až to bude fakt potřeba... a souhlasim s Lantosem, místo toho aby aspoň něco přidali tak udělaj jenom to že něco zamezí a ještě si tam přidaj svojí novou ochranu, opravdu výhodnej Update [skoč na mě z boku]...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a muze mi nekdo rict kdyz jsem si s touhle funkci PS3 koupil jak mi ji ted muzou nutit zakazat? vrati mi snad sony penize kdyz ps3 bez tehle funkce nechci? Vubec mi nejde o ten otheros ale o princip... kdo si koupil slima kupoval ho s tim ze tuhle funkci nema tam je to neco jinyho. Az si nekdo v sony rekne ze ps3 nebude prehravat filmy a vynuti si to new firmwarem bude to preci uplne stejna situace :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ze se sony brani tomu, aby jim to nekdo cracknul je v poradku. vzdyt i ms jednou za cas pomerne tvrde zablokuje vsechny ty, kteri maj flashnutej xbox.

pravda je, ze to , ze na tom puvodne nejake veci sly ( treba ten other os nebo ps2) a ted to zrusej neni uplne idealni stav. v te dobe se potencionalni kupujici treba rozhodl pro ps3 prave kvuli vecem, ktere ted sony "vypne". pokud by to tam nebylo od zacatku, to by pak bylo ok.

nicmene by zase od nich bylo dobre, kdyby system ps3 zpristupnily nejakym zpusobem aplikacim tretich stran. sony by treba musela takovou aplikaci certifikovat a schvalit. nasledne by ji treba dala na psn a kdo chtel by si ji stahnul a instaloval. kazdej by mel jen to co chce a potrebuje. nemusi byt prece vsechno rovnou "zadratovany" ve firmwaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a muze mi nekdo rict kdyz jsem si s touhle funkci PS3 koupil jak mi ji ted muzou nutit zakazat? vrati mi snad sony penize kdyz ps3 bez tehle funkce nechci? Vubec mi nejde o ten otheros ale o princip... kdo si koupil slima kupoval ho s tim ze tuhle funkci nema tam je to neco jinyho. Az si nekdo v sony rekne ze ps3 nebude prehravat filmy a vynuti si to new firmwarem bude to preci uplne stejna situace :-(

Tak pod tohle se podepíšu...

Jak jsem psal, taky mi nejde o pálené hry a o hraní vůbec, ale o ten princip.

Kdysi před hodně lety a hodně telefony jsem měl SE k750. Koupil jsem ho jako doťas od Vodafone.

Ten telefon měl tři funkční tlačítka, prostřední z nich bylo něco jako volitelný vlastní menu. Supr věc.

Pak se mi ale telefon podělal a já ho reklamoval. Z reklamace se mi vrátil s customizovaným menu od Vodafone a já tak pokaždé kdyý jsem zmáčkl tuhle klávesu pamnul wap, neměl jsem ani žádnej datově výhodnej tarif a prosíral na tom, nehledě na to, že (teď už si nevspomenu) něco za funkci nešlo jinak vyvolat. Telefon jsem ukecal na neopreátorskej firmware, ale po druhý opravě za čas zase jejich fw, tak jsem ho vrátil a bylo po pr....

Tohle je uplně stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj to je jako kdyz prvni PSP melo infraport a dalsi modely ho uz nemaj, proste ta funkce neni dost dobre vyuzitelna tak v novych PS3 uz neni a v puvodnich modelech by ji i nechali, jenze pres to de hacknout PS3, bohuzel. A kolik z vas to tady pouzivalo, minimum. A vy co ste to pouzivali nenadavejta na sony ale podekujte hackerum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Huste.. Divil jsem se, ze to Sony takhle nechava otevrene a nechava si tak potencialni diru (a kdyz se na diru prislo, tak uz ne potencialni). Ubohe ale je, ze tuto funkci proste zrusili, namisto aby ji zabezpecili - jeden za vsechny, vsichni za jednoho.. Na jednu stranu se Sony nedivim, na druhou u mne dost klesla - ubohe a trapne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem se mi líbí tento komentář na jednom herním webu. Mám na to stejný názor. PS3 jsem si pořídil také kvůli tomu, že na něj jde naistalovat linux.

Ale teď ten komentář:

Regis:

Sony MĚ prodala 60 GB PS3. kupoval jsem ji jako přístroj, který umí přehrávat v zvýšené kvalitě většinu (ne všechny, s tím jsem byl smířený) PS2 hry. Kupoval jsem ji jako přístroj, na který si dám jako alternativní operační systém Yellow Dog Linux, což jsem udělal. Natahal jsem si tam programy a mám ho jako alternativní PC. Občas když se mi nechce pouštět PC si tam něco dělám. Ale i kdybych nedělal a nenainstaloval si ho. Já jsem koupil přístroj s touto funkcí. Jestliže mi výrobce něco zamyká ze svých důvodů, které mě absolutně nezajímají, je to protiprávní čin. Okrádá mě o funkci, kterou mi při prodeji garantoval. Je mi zcela jedno, jestli si Sony neumí zařídit, aby jí někdo nepirátil. Naprosto a srdečně jedno. To je už morálnější Ubisoft. Chceš moje hry s tou idi*otskou ochranou? Kup, nechceš, nekup. Ale nedělá to, abych si hru koupil a zpětně mi ochranu zavedl. Protože třeba na chatě by mi vyřadil hraní na notebooku a ví, že by to bylo protiprávní. Já musím vědět, co kupuji. Sony mi prodala PS3 s parametry xyz proto jsem ji koupil. Teď mi s bohorovným klidem jeden parametr zamyká. Ochuzuje mě jako spotřebitele, okrádá mě, protože si není schopná zařidit ochranu lépe. Jeji povinností jako seriozní firmy by bylo investovat do toho, aby ochranu prolomit nešlo. Ne udělat pohodlnější krok a okrást mě, kupce... je to nezákonný krok. A ti, co mlčí, jsou ovce.. protože když si řeknou, hmm mě to neva, tak jim jednou bude asi dost vadit, až jim zamknou jiné funkce, se kterými PS3 kupovali. Třeba u 60 GB hraní PS2 her, u novějších hraní PSOne her.. pak třeba přehrávání určitého formátu videa, pak třeba browser... a dá se pokračovat. To, s čím přístroj kupuji, tam MUSÍ zůstat. Jiný čin je protiprávní.!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SSuk, souhlasim, avsak verim, ze Sony nikdy tuto funkci negarantuje. Je to funkce firmware, kde jsou zmeny vyhrazene a rozhodne nejsou garantovane. Stejne jako PSP Fat nikde nemelo ve funkcich uveden webovy prohlizec - pridalo se to az jako dodatecna funkce. Pokud tuto funkci ganratoval nejaky prodejce, je to uz jen jeho vec.

Tim se vsak nezastavam Sony, viz. muj komentar vyse, kde take odsuzuji to, ze Sony uboze funkci odstranila, namisto toho, aby ji zabezpecila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu