N3xtGeN Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 Jak casto mam nabijet DS3? Nebo jinak, je lepsi nabijet az bude uplne vyzdimanej nebo po kazdym hrani? Jakej je tam teda akumulator? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 asterix13 Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 ja to nabijim jak se mi zachce :D takze chvilu je v usb chvilu odpojeny ale jeste se mi nidky nestalo ze by se vybil :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 vasek017 Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 je lepsi ho dicky nechat uplne vybit, a pak zas nechat uplne nabit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 forlanek Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 no jestli máš novej tak je lepší ho zezačátku nechávat párkrát úplně vybít, a pak už by to mělo být prakticky jedno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 LegionCZE Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 Přesně. Ať DS3, mobil, nebo notes, vždycky by se měla nechat baterka kompletně vymlátit a pak nabít do plna. Jinak já nabíjím cca 4-5. den, a to upozorňuji, že na PS3 jsem prakticky pořád (hudba, hry, filmy) :). S touhle vydrží jsem převelice spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 N3xtGeN Odesláno Duben 27, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 no ja nemyslim ze u vsech zarizenich je nejlepsi je max vybijet, napr. u mobilu je baterka ktera by se mela co nejcasteji dobijet ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 thf42 Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 omg, ste uplně mimo, právěže moderní Li Ion se uplnym vybíjením ničí, takže pokud někomu záleží na životnosti, tak aby byl dycky ovladač co nejvíc nabitej.. a formátování baterky taky už dávno neexistuje, to sou akorát lidový pověry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 LegionCZE Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 thf42 - Facht? O tom jsem nevěděl, dělám to od nepaměti :D. Co je ale jistota, je dobíjet baterii až do plna, nevytahovat kabel v půlce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 medvidek Odesláno Duben 27, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 baterky které podléhají pamětovému efektu jsou Ni-MHčka.. tam bylo lepší je nechat vybít úplně a pak nabít.. ošem to je záležitost 5 let zpátky.. dneska frčí Li-Ion a u těch je jedno jestli nabíjíte furt nebo když jsou skoro vybité jak už tu někdo psal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 N3xtGeN Odesláno Duben 27, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 27, 2010 Takze v DS3 je Li-Ion a je uplne ale uplne jedno, neda se rict jestli je lepsi nabijet po vybiti, nebo co nejdriv, tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Shadow222 Odesláno Duben 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2010 Doporučil bych úplně vybít, i když já na něm hraju prakticky pořád takže mi ten drát pak při nabíjení překáží. Jinak nevím jak u ostatních ovladačů, ale mě funguje na nabíjení jen původní kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Tomas_2002 Odesláno Duben 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2010 omg, ste uplně mimo, právěže moderní Li Ion se uplnym vybíjením ničí, takže pokud někomu záleží na životnosti, tak aby byl dycky ovladač co nejvíc nabitej.. a formátování baterky taky už dávno neexistuje, to sou akorát lidový pověry Přesně tak. Moderním Li-ion bateriím úplné vybíjení výrazně ubližuje. Nedoporučuje se jejich vybíjení pod 50% kapacity. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 huhla Odesláno Duben 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2010 Asi takto: Ochranný obvod zpravidla hlídá minimální a maximální napětí článku, případně i maximální vybíjecí a nabíjecí proud. Pokud je překročen maximální proud nebo povolený rozsah napětí, obvod článek odpojí. Pro úplnost je třeba se zmínit o nabíjení nových a hluboce vybitých článků. Tyto články se nabíjejí velmi pomalu proudem řádu jednotek miliampér tak dlouho, dokud jejich napětí nedosáhne 2,7 až 3 V. Takové formování článku trvá velmi dlouho, řádově hodiny. Články nelze rovnou nabíjet velkým proudem, mohly by se vážně poškodit. V praxi asi nebudete muset články formátovat. Dva úplně nové články (akumulátor k discmanu a mobilnímu telefonu), které jsem měl možnost změřit, byly dodány již nabité. Elektronické obvody přístrojů napájených akumulátory Li-ion zpravidla zařízení vypnou dříve, než je článek zcela vybit. Poslední pojistkou je ochranný obvod v akupaku. zdroj:http://www.koclet.estranky.cz/clanky/ruzne/neco-malo-o-nabijeni-nicd_-nimh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Tomas_2002 Odesláno Duben 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2010 Asi takto:Ochranný obvod zpravidla hlídá minimální a maximální napětí článku, případně i maximální vybíjecí a nabíjecí proud. Pokud je překročen maximální proud nebo povolený rozsah napětí, obvod článek odpojí. Pro úplnost je třeba se zmínit o nabíjení nových a hluboce vybitých článků. Tyto články se nabíjejí velmi pomalu proudem řádu jednotek miliampér tak dlouho, dokud jejich napětí nedosáhne 2,7 až 3 V. Takové formování článku trvá velmi dlouho, řádově hodiny. Články nelze rovnou nabíjet velkým proudem, mohly by se vážně poškodit. V praxi asi nebudete muset články formátovat. Dva úplně nové články (akumulátor k discmanu a mobilnímu telefonu), které jsem měl možnost změřit, byly dodány již nabité. Elektronické obvody přístrojů napájených akumulátory Li-ion zpravidla zařízení vypnou dříve, než je článek zcela vybit. Poslední pojistkou je ochranný obvod v akupaku. zdroj:http://www.koclet.estranky.cz/clanky/ruzne/neco-malo-o-nabijeni-nicd_-nimh Jasně. Já nemluvil o tom, že by to tu baterku zabilo. Mluvím o tom, že jí vybíjení pod 50% škodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 huhla Odesláno Duben 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2010 Fyi není to 50% ale rozmezí 50 - 30% což je hranice pod kterou by nemělo vybití klesnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 N3xtGeN Odesláno Květen 1, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2010 tak lidi je v tom Li-Pol nebo Ni-neco??? me prijde ze kazdej dava koment k jinymu typu aku. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 LegionCZE Odesláno Květen 1, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2010 50 - 30% ? Děláte si srandu? To bysme měli ty baterky zničený hned po týdnu! To je blbost ne? Být to tak pod 20- 10% budiž, ale 30 je moc, natož 50. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
N3xtGeN
Jak casto mam nabijet DS3? Nebo jinak, je lepsi nabijet az bude uplne vyzdimanej nebo po kazdym hrani? Jakej je tam teda akumulator? Diky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
16 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.