Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Otázky pro vyvolené od nooba


Trany

Otázka

Zdravím všehny. Rád bych si pořídil DSko, jenže moc toho o něm nevím, proto pro vás mám otázky. Omlouvám se pokud tu už byly (jakože asi jo:cheesygrin:), ale nedá mi to spát.

1) Jak je to se staženýma hrama? Někdo mi řekl že k tomu je třeba flash karta (cosi jako čtečka paměťovek) a SD karta. Do toho pak stačí nakopčit hry a pak je mohu vesele hrát. Co je na tom pravdy?

2) Flash karta? No juj, kolik tak zhruba stojí, popř. nějaký konkrétní typ?

3) Jak je na tom DSko s hudbou? u krabičky jsme viděl ikonu, že to umí nějakou tu muziku přehrát, jenže jinde jsem zas slyšel, že to nepodporuje mp3 formát. I k hudbě je potřeba jakousi kartu (do kterého se vloží SD)?

4) SD karty. Jakou největší kapacitu mohou DSka podporovat? Když jsem se díval na ty DS romky, tak mají kolem 100MB, takže 4GB by bohatě stačily. Podporují DSka tolik (tím mířím hlavně na DS lite)

5) GBA hry. Něco málo jsem hrál na emulátorech na PC a byl bych rád, kdybych si je zahrál i na DS. A myslím tím stažené ROMky, dikoliv ty kazetky. Je možné to nějak naemulovat?

Tak to by bylo zatím vše, moc moc se omlouvám za noob spam:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

  • 0

1. ano, flashkarta + microsd + system + stazene hry = funckni na NDS, DSL, DSi, DSi XL

2. stoji od 100 do 800Kc (dle mista kde chces nakupovat a dle tipu, ktery si poridis) tip pro porizeni karty

3. DSko + program MOONSHELL = hudba v mp3, filmy v DPG, txt, jpeg atd :D

4. DSko SD karty NEPODPORUJE. Do flashkarty potrebujes MICROSD, a podporovana velikost je u vetsiny FC neomezena (zatim snad do SDHC 32GB, vetsi asi nejsou)

5. GBA? Mas dve moznosti, koupit si za cca 30 - 40 Dolaru SUPERCARD DS TWO (slot 1 karta s moznosti hrani GBA + AVI filmy) nebo si koupis neco podobneho, co mam v podpisu (Acekard AK2i + EzFlash 3in1).

V sekci TUTORIALY, NDS POKEC, NDS PROGRAMY najdes spoustu informaci, ktere ti pomuzou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak, projel jsem si návody, diskuze atd. a jestli do měsíce nebudu mít DS, tak se asi oběsím:). Našel jsem celkem zajímavej obchůdek:

http://wigishop.cz/nintendo-ds-lite

Líbí se mi že tam můžu rovnou zadat i jakou flash kartu chci (tedy Acekard AK2 snad stačí, aby to podporovalo 2GB+ tak tam musí být přípona SDHC jako u R4 nebo ne?:) + tu microSD. Máte někdo s tímhle obchodem zkušenosti? Abych jim třeba neskočil na kobylku.

Btw: stylus není přibalen? O:)

Abych nezapoměl: Jak moc velký rozdíl je mezi DSi a DS lite? Teď nemyslím kameru, slot a atd. jako spíše hardwarwe. Lite má 4 MB RAM a DSi má zas 16 MB RAM + jeden z procesorů je 2x výkonnější. Ovlivní to nějak ty hry výrazně jak třeba na kompu (tzn. jestli se budou víc sekat, déle načítat atd.). I když podle diskuzí usuzuji, že to moc tragické není :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Heh ten obchod je zřejmě fake, a to DS bude repas (staré DS s novými díli), jelikož žádný seriózní obchod by neprodával flashkarty, a už vůbec ne nové Litko za 2 500 Kč a rozdíl mezi dsl a dsi ? HW hry neovlivní vůbec, teda aspoň já sem si nevšiml, ale DSi má matný vzhled (což je cool) a vetší displej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

AK2 (bud 2.1 nebo 2i) podporuje jak microSD tak microSDHC o neomezene kapacite.

To DSko si opravdu kup nove v kamennem krame (eshopy moc nedoporucuju, nevis, na cem jsi. V krame si ho muzes otestovat nebo poprosit o ukazku)

V originalnim baleni jsou hned DVA stylusy :D

Jinak flashkarty si muzes omrknout zde. Najdes tam shopy za celkem levny penize (coz zrovna ten wigishop neni).

A co se tyce DSL a DSi -> jak psal Dawer64, vetsi displej a rychlost hrani je stejna :D (mel sem tu moznost porovnavat mezi dsl a dsi). Kazdopadne, pokud nepotrebujes NUTNE fotak (ktery stejne u flashkarty a her na ni nevyuzijes), stahovani z DSiWare shopu (za penize, jak jinak) tak je jasna volba DSL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mno, tak foťák prej stejně fotí mizerně, DSiWare je pro mě stejně atraktivní jako kobra na rozkroku, tak to DS Lite bude tak akorát pro mě:) S kammenými obchody je to trošku složitější. Kroměříž je maličký region, je tu málo gameshopů, tak nejbliží je v Brně a nevím jestli se tam v nejbližší době dostanu.

Celkem mě zaujaly nabídky na aukru, konkrétně tato:

http://aukro.cz/item1079831565_nintendo_ds_lite_cerna.html

Ale že to posílá až z Honkongu mi připadá trošku přitažené za vlasy, i přes ty kladné komentáře. Zkuste ho prubnout:D

Jináč díky za odkazy na flash karty, mrknu se na ně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak od tohoto cloveka nic nekupuj.

1. REPAS (opravene, obnovene DSko)

2. dealextreme.com podobne nabizi za mensi cenu (nedivil bych se, kdyby to bylo prave od nich)

3. dealextreme.com nema postovne (zdarma po celem svete) - pokud to je opravdu od nich (honkong), tak dotycny fakt bere lidi na hul :D

btw. ten samy obchod je primozciny.cz (kanadska verze honkongskych stranek v ceskem jazyce za nehorazny penize :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Oke, zatím to proberu s rodiči jestli mě vemou někdy do Brna nebo tak, pokud bych to ani tam nesehnal tak to asi vezmu odněkud z netu. Dealextreme je tedy podle tebe dobrá volba? Přes zahraničí jsem si ještě nic neobjednával, uvidíme. Mají tam lákavé ceny:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Dealextreme byvala nejlepsi volba pro koupi flashkaret (prodavali originalni flashkarty vsech znacek a za "pusinku"). Co se tyce jejich staleho prodeje NDS, tak se i tam jedna o REPAS... Takze jedine, co bys tam usetril, je postovne a rozdil ceny oproti tomu cloveku z aukra :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mě z té konzole pukne asi hlava:D poslední věc kterou jsem tak ve spěchu řešil jestli holce koupit prsten nebo vodárku:D

Mno jak říkám, ve velkoměstech obejdu nějaké ty obchůdky, škoda že se cena trošku vyšplhne:) dám vědět

Pro zajímavost: jaké je riziko u repasů?:D

Edit: Já to nevzdávám:D

http://pc.bazos.cz/inzerat/6357961/Nintendo-DS-Lite-Black.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak riziko je u vseho. Repas je ale laicky receno - rozbita konzole, ktera prosla opravou, renovaci, testovanim a vypada jako nova. Je bez ZARUKY, takze reklamovat nema cenu. Vydrz ci funkcnost se muze vysplhat na roky, mozna nejaka ta soucastka "umre" za tyden ci mesic, ale popravde nemusi prezit ani cestu postou z honkongu. Je to holt risk.

Pokud by ti ale nevadilo, ze bys nemel novou konzoli, tak tady na foru se obcas nekdo najde, kdo prodava, za slusnou cenu i s veskerym prislusenstvim. V dobrem stavu a plne funkcni...

EDIT: Cenu bych usmlouval na max 2500. DSL podle fotek vypada hezky, ale "flashnute" asi nebude :D (pokud nemysli odebrani uvitaciho loga, pridani funkce "boot from slot2 card").

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Taky jsem se divil co to znamená to "flashnuté" :D. Ono jsem našel i levnější nabídky (http://pc.bazos.cz/inzerat/6043274/nintendo-ds-lite-nove.php), ale u tohoto není foto, není zkonkretizovaná karta ("karta se spousta her" mi neřekne nic). Krom toho, Náchod je pro mě na druhé straně republiky takže radši tu Ostravačku:D. Zkusím jí co nejdřív zavolat a uvidíme.

Co se týče nabídek tady na forku, povětšinou to chtějí vyměnit za PSPčko, u otevřených diskuzí napíšu PMko prodejci:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Já se s tím moc nechci párat :) u té paní z bazošu k tomu mám rovnou kartu, microSD, pouzdro a všelijaké serepetičky :) krom toho mi nabídla i to, že mi na kartu nahodí i nějaké hry rovnou. O ceně budem mluvit dnes, tak to snad nějak ukecám abych mohl konečně (levně) vstoupit do herního nebe na cestách :)

A jestli mi to Česká pošta ztratí, tak asi dostanu mozkový error.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

s r4 si na seba usijes budu lebo budes za chvilu zhanat novu kartu....ver mi mam doma dve r4 a ani jedna nefunguje korektne, hlavne zamrzaju ci uz v menu alebo pocas hry...kompatibilita je minimalna proste skoda penazi....oproti acekard je to sto a jedno ako keby porovnavas mustaga gt s skodou 100

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mno, tak si holt přikoupím ještě Acekard :). Co jsem se díval tady na tutoriály a návody, tak s tou R4 to zas tak dramatické není (prej na něm má Moonshell 1 nebo co, nějak do toho nevidím). Krom toho jsem cenu ukecl na oněch 2600, takže to asi určo beru no. Kdyby se to fakt zahryzávalo atd. tak není problém si tu Acekard objednat (kamarád má kdyžtak origo Pokémony, tak mi to nějaký čas vydrží:)). Ale děkuju moc za rady, budu se podle nich držet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No, R4 není zase tak špatná. Ale je tu jeden háček. Musí to být originál. Pokud je to klon, což většinou je, máš problém. Měl jsem kdysi R4-III SDHC (tedy klon) a vím, jaké byly problémy. Na jejich stránce je jeden FW, update není a nebude a jiný R4 FW samozřejmě použít nejde. Nové s protekcí tedy nešly a nepodařílo se je ani opatchovat. Všechny návody, co se na netu objevily byly k ničemu.

Nakonec jsem si pořídil M3 DS Real a ta funguje bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ta paní mi teď dokonce poslala i videjko :) všechno tak pěkně jede, nijak to nezamrzává, ukázala v kompu co všecko má v kořenu microSD kartičky a dokonce zamávala. Radost obchodovat s veselým člověkem. Anebo je zfetovaná.

Edit: Moc jsem to nepochopil s tím Moonshellem. To je přímo systém té flash karty? Já myslel že je to jen prográmek na to, abych mohl poslouchat hudbu, filmy atd. :D Krom toho Moonshellu ještě nějaký soft potřeba nebude že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Mno...tak co teď? Já už bych to asi moc nehrotil a vzal tu nabídku. Za 2600 samotné DS, R4+soft+pár her+microSHC 8GB, pak pouzdro, stylusy, fólie, nabíječka...Kdyby byly teda problémy s tou R4 tak bych si doobjednal Acekard 2.

http://aukro.cz/item1084189599_karta_acekard_2i_pro_hry_na_nintendo_ds_levne.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

tez som si myslel ze ked kupim ds s r4 tak to bude vyhra ale mylil som sa je to zbytocna karta lebo kazda hra ide tak max 10 min a potom zmrzne secky r4 kopie na ktorych nepustis wood r4 su zbytocne....a garantujem ti ze s tym moonshelom co ma r4 vnutri ostanes po chvili sedivy :D ale kup poriadnu kartu do toho a si za vodou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu