Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSN vs Xbox LIVE


JanisXP

Recommended Posts

Jelikož mě (jako řadu dalších) potkal RROD, mám v plánu koupit novou konzoli. Chci být legal a užívat si on-line hraní a ostatních on-line služeb, proto by mě zajímalo jak si ve srovnání vedou tyto dvě on-line služby. Všude se píše Xbox LIVE jako výhoda oproti PS3, v čem je o tolik lepší (teda pokud vůbec je). Xbox LIVE jsem asi pul roku využíval a nepřišlo mi to, jako něco co by v praxi bylo nějak ohromující.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cross game chat, party, invite do her/událostí, možnost sledovat filmy (za příslušný poplatek samozřejmě), možnost sdílet filmy s jinými uživateli, lepší servery... Je tam toho mnoho. PSN mi přijde takové mrtvé oproti XBL. Nedá se ani psát si s někým, když jsme v různých hrách. Na druhou stranu PSN je zadarmo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Současná podoba PSN mi docela vyhovuje, jen bych uvítal cross game chat, alespoň textový, lepší servery, ale hlavně, komunikaci mezi PSN a PC - třeba přes web. Je to takové hodně uzavřené, Live to má přes MS Live Messenger. Nebo alespoň podpora icq, skype, která chybí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Endhalf napsal..

"Cross game chat, party, invite do her/událostí, možnost sledovat filmy (za příslušný poplatek samozřejmě), možnost sdílet filmy s jinými uživateli, lepší servery... Je tam toho mnoho. PSN mi přijde takové mrtvé oproti XBL. Nedá se ani psát si s někým, když jsme v různých hrách. Na druhou stranu PSN je zadarmo.."

Neujela Ti Endhalfe při rozdávání "plusů" ruka, že jich máš u Live tolik? ;) Invite ve hrách na PS3 není? Já Ti nevím, marně přemýšlím jak se teda ke svým přátelům do her připojuju a vychází mi jediný......asi telepaticky :cheesygrin:

Taky trošku tápu v tom, co měl básník na mysli větou "Nedá se ani psát si s někým, když jsme v různých hrách". Pokud si matně vzpomínám (už přes 2 měsíce jsem PS3 nezapnul), tak tam byl textový chat, který jsme běžně používaly, ať už někdo hrál nebo dělal cokoliv jinýho, ale třeba došlo ke změnám ;)

A pokud jde o možnost sledování filmů za příslušný poplatek na XB360, tak na PS3 si v případě potřeby a chuti, může zájemce stáhnout (díky integrovanýmu web prohlížeči) filmy přímo z internetu a dokonce bez poplatků ;)

Jinak Janise nejspíš zajímá hlavně funkčnost služeb Live a Network při hraní her, než nějaký sdílení videí...

JanisXP..

Můžu Ti říct, že jsem s PS Networkem vcelku spokojený. Vložím hru, zvolím multiplayer a během chvilky hraju. Jsou-li semnou ve hře kamarádi/kamarádky, tak zapnu headset, aby jsme si pokecaly a v FPS hrách si mohly navzájem hlídat zadky. Co víc si přát, víc k on-line hraní opravdu nepotřebuju ;)

Hrát on-line hry zdarma nebo za ně platit?

Pokud jde o placení nebo neplacení za on-line, je samozřejmě příjemnější neplatit nic, jako v případě Networku na PlayStation 3, to dá rozum, ale ani ta tisícovka za rok u služby Live na X Boxu 360 není nic tak strašnýho, co by se nedalo přežít a o čem by se muselo sálodlouze hovořit. Tím chci říct, že pokud by se zpoplatnilo i hraní na PS3, žádnou vědu bych z toho rozhodně nedělal ;)

Cross game chat..

Že není na PS3 Cross game chat někomu vadí, někomu ne. Já osobně se přidávám k tý druhý skupině, tahle chybějící "featurka" mi opravdu vrásky nedělá.

Upřímně, pokud hraju nějakou konkrétní hru, např. on-line v Bad Company, tak si chci poklábosit s těma lidma, který jsou semnou ve skupině a opravdu nemám nejmenší zájem debatit u toho s někým kdo semnou nehraje. Nebo hrát singl nějaký hry, např. dobrodružný Uncharted a poslouchat, jak mi u toho do headsetu někdo nadává jako pohan a stěžuje si, že ho zrovna v Call of Duty dostal nějakej americkej mrcas? Ne, díky ;)

Někdo si rád poklábosí kdykoliv, kdekoliv, s kýmkoliv a o čemkoliv, proč ne, ale já mám rád u hraní určitý klid a rád si hry vychutnávám, takže tohle by byl pro mě opravdu silně rušivý element a ze hry bych díky případnýmu kamarádovi breptovi neměl vůbec žádný požitek. Mimochodem, během předchozích 3 let se nikdy nepřihodilo nic tak "životně důležitýho", aby se to nedalo v klidu a jednoduše vyřešit napsáním několika klasických zpráv ;)

Ano, jsou některý hry, který nemají on-line řešený zrovna ukázkově a najít se tam s kamarády je občas malý dobrodružství, ale to není problém Networku nebo Live, nýbrž hry samotný. V takovou chvíli by hráč Cross chat využil, aby se domluvil co a jak, ale jinak je to (pro mojí potřebu) naprosto nepodstatná funkce.

Mám ve Friendlistu pár přátel, o kterých vím, že by tenhle "mimoherní chat" hodně využívali, ale jelikož patří k těm lidem, kteří člověku dokážou vykecat během hodiny hraní díru do hlavy (jsou strašně upovídaný), tak ač je mám rád, v duchu děkuju všem svatým, že PS3 zatím Cross game chat nepodporuje...a možná ani nikdy podporovat nebude.

Nedávno jsem zaslechl štěbetat vrabce na střeše něco o tom, že prý má na "Cross chat" patent Bill a jeho společnost vyrábějící okna, takže si ohlídají, aby se k tomu kolegové ze Země vycházejícího Slunce nedostali :cheesygrin:

Live má lepší servery než Network?

Tohle slyším od řady majitelů XB360ky na internetu poměrně často, ale ještě jsem se nedozvěděl, jak se k tomuhle závěru dopracovali. Je snad Live automaticky lepší, jen proto, že je placený?

Nechci se nikoho z nich dotknout, ale tohle uvažování mi přijde krapet ujetý. Skutečně by mě zajímalo v čem jsou podle nich servery ve hrách pro XB360 lepší, než ty na PS3 a co je k tomuhle tvrzení vede. Viděl někdo z nich jaký servery ta nebo ta společnost používá nebo jakým stylem je spravuje? Asi těžko..

Jen aby to nakonec nebylo tak, že servery jsou si podobný jako vejce vejci a jelikož si kolegové on-line na XB360 platí, tak si řada z těch "bojovnějších" podvědomě myslí, že za to musejí dostávat vyšší kvalitu než ti neplatící bezvěrci na PS3, ale skutečnost může být úplně jiná.

Ano, Live (respektive Marketplace) má bohatší obsah než Network (Store) , přesně za to si člověk platí, ale pokud jde o lepší/horší herní servery, to považuju za něco, o čem se můžou lidi na internetu leda tak dohadovat, ale to je tak všechno. Nikdo z nás do toho nevidí ;)

Jinak nevím chlapi jak Vy, ale já mám při podobných diskuzích pocit, že někteří to věčný, léta se táhnoucí zápolení "PS3 versus XB360" a honění bodů pro svojí oblíbenou platformu, nějak moc prožívají :cheesygrin:

Co JanisXP od hraní on-line her vlastně očekáváš? Pokud to, že se v klidu uvelebíš v křesle, na gauči nebo v posteli, pustíš hru a budeš si užívat pohodový hraní bez větších problémů a komplikací, uspokojí tě jak Live na X Boxu 360, tak Network na PlayStation 3 ;)

Jestliže jsi měl doposud X Box 360 a teď se rozhoduješ po jaký konzoli sáhnout (ke všemu chceš hrát originální hry) ,tak zkus otestovat pro změnu mašinku od Sony. Když Tě nezaujme, co Ti zabrání jí po měsíci prodat a pořídit si nazpět nový X Box 360? Volba je jen na Tobě ;) Prima zbytek víkendu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maximum79

Placený samozřejmě automaticky nemusí znamenat, že je něco lepší. Jenže jde o to, že z těch poplatků jdou peníze na údržbu serverů a jejich kontroly. Taky jsem si nevšiml, že by byl jakýkoliv výpadek Xlive serverů bez upozornění předem, což se o PSN říct nedá. Dál je celkem důležitá rychlosr serverů. Na Xlive jsem si osobně nikdy nevšiml žádného výrazného spomalení, když vyšlo např. očekávané demo nebo podobně, u PSN bohužel ano a snad po každém updatu PSN. Proto jsem taky už dlouho čekal, kdy se konečně dočkáme placené verze PSN. S tím sice zatím nemám zkušenosti, ale doufám, že běží na vyhrazených serverech tak, aby jelo všechno jak má.

Jo a co se týče textovýho chatu... opravdu mám hromadu času vyťukávat písmenka pomocí DS3, když nemám zapojenou klávesnici. V tomhle je cross game chat obrovská výhoda a nemusí tě zajímat, jak kvalitní/nekvalitní způsob komunikace dali vývojáři do své hry, protože co si budem povidat, ne vždy je ideální...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tekken90..

Tak přesně takhle podaný příspěvek má smysl a nějakou vypovídací hodnotu a ve většině vypsaných bodů nemám problém s Tebou víceméně souhlasit ;)

Z jiných příspěvků typu "jsme ti nejlepší z nejlepších, pane" a vypsání řady

nepodstatných plusů, který nemají přímý vliv na to, jak kvalitní ta nebo ta služba pro zájemce o pohodlný hraní je, mám spíš legraci než abych je bral příliš vážně a to se odráží v mých komentářích..

Výpadky PSN..

Jde-li o výpadky a neupozornění předem, tak se bavíš o některých delších výpadcích, který se na PSN za předchozích pár let objevily a kdy se zřejmě provádí nějaká údržba serverů nebo máš na mysli občasný "vteřinový" výpadky, který znamenají jen to, že holt tu konkrétní mapu/závod hráč nedohrajete, hra ho pošle do menu a musí se do toho pustit znova?

Pokud na Live nedochází občas k podobným výpadkům a "problémům", je to určitě plus a Network by se mohl v tomhle směru polepšit, ale zase to není až tak častý jev (u mě ho nepociťuju), abych za to tuhle fajnovou službu odepsal nebo měl snad zaječí úmysly ;)

Možná, když by lidi začali brát podobný věci krapet sportovně, s úsměvem a s nadhledem, a ne tak extrémně vážně jako to řada z nich bere, tak by ta situace kolem PS Network nebyla až tak dramatická jak jí někteří kolegové od konkurence rádi popisují.

Na to, že je ta služba pro uživatele zdarma, tak šlape nad očekávání dobře a nemám jí v tomhle směru opravdu co vytýkat. Být Network placený podobně jako Live, zřejmě bych si trochu zabrblal s Váma, ale nijak zvlášť bych to nehrotil..

Jinak se říká "Darovanýmu koni na zuby nehleď" a něco na tomhle starým pořekadle je ;)

Pokud jde o zpomalování PSN v době příchodu nějakýho dema, tak o tom bohužel nic nevím. Možná je to způsobený tím, že nad Store nekroužím každý úterý s vytrvalostí hladovýho supa a každou hodinu nevyhlížím ohlášený dema, ale stahuju si je většinou den, dva, někdy i týden (není kam spěchat, dema nikam neutečou) po jejich objevení se na Store a o případný potíže o kterých píšeš tím pádem přicházím ;)

Takže jsem s bezplatnou službou PlayStation Network opravdu spokojený a to, že mi on-line 3-4x do měsíce na chviličku vypadne a musím věnovat "děsivých" 15 vteřin k jeho opětovnýmu nahození, který obnáší dřinu v podobě dvou nebo tří klepnutí na tlačítko s označením "X", mi rozhodně na dobrý náladě neubere ;) Na dobrý náladě mi spíš ubírá fakt, že jdu za chvilku do práce a to bych radši nahazoval Network 30x za hodinu :cheesygrin:

Věřím tomu,že služba Live na X Boxu 360 je hodně povedená, protože pokud by nebyla, těžko by tam miliony hráčů on-line hry hrálo a ještě za hraní platilo, i když jen symbolickou částku.

Ale pokud by na druhou stranu byla služba PS Network na konkurenční PlayStation 3 tak špatná jak jí na internetu věčně popisují někteří XBox hráči, myslíte si, že by on-line na PS3 hrály miliony lidí jen proto, že je to zadarmo? Každý ať si odpoví sám ;)

Textový chat..

A pokud jde o ten textový chat (nebo klasický zprávy), tak mě se na gamepadu píše opravdu dobře a nemám nejmenší problém rychle odepsat i bez klávesnice. Není to samozřejmě tak rychlý jako při psaní na klasický klávesnici, ale je to rychlejší než např. psaní na mobilu ;) Ale to není v tuhle chvíli podstatný...podstatný je, že jsem zmíněním textovýho chatu jen vyvracel Endhalfovo mínus (nebo mýtus?), který znělo "Na PS3 se ani nedá psát si s někým, když jsme v různých hrách". Ale možná jsem jen větu špatně pochopil, kdoví ;)

Cross game chat se určitě někdy hodí, o tom žádná, ale jak jsem psal, pro mě to není nijak důležitá funkce bez který bych nemohl žít ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych řekl, že servery v podstatě musí mít Live kvalitnější, protože jak řekl Tekken, z peněz za předplatné jdou peníze na údržbu serverů, Sony nemá na servery "jak vzít", teď už jen pomocí +, ale to bude jen pro Pluskaře. Mě osobně na Live nejvíc vadí logika, že mám platit za multiplayer hry, za kteoru jsem dal třeba 1600. Nejde mi o peníze, ani v nejmenším, ale o tu logiku. Platit za zaplacené mi přijde jako kravina. Být MP zdarma, a zbytek za poplatek, uvítám to a rád si zaplatím, ale na durhou stranu, MS by přišlo o půlku předplatitelů.

Co se týče Cross Game Chatu, osobně bych ho i uviítal, protože mám třeba ve friendlistu spolužáky ze školy, takže si rád pokecám, navíc textový chat je pro mě nepohodlný a docela zdržuje, v některých hrách trvá načtení XMB a chatu docela dlouho, i když mám klávesnici. Výpadky PSN posoudit nemůžu, když je zažiju, během minuty nebo dvou to zas jde, spíš mi vadí celková pomalost některých serverů u některých her. Ale v tom se fakt nevyznám.

Jak jsem napsal "jen bych uvítal cross game chat, alespoň textový", to byla samozřejmě blbost, toho si nevšímejte :D.

A co se mě osobně týče, nemám problém říct lidem, co si o nich myslím, takže i že se s nimi nechci zrovna bavit, takže bych Cross game chat uvítal a asi i využíval. Jen nevím, jak by se to podepsalo na kvalitě serverů nebo na rychlosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu