mizo Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Koupil jsem si novou TV (lg 43uh603V), která by měla podporovat HDR. Ale nevím jak to v PS4 nastavit. Hraju Deux Ex a když vlezu do menu, tak mi HDR nejde zapnout. Nevíte jak na to? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hermik Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 HDR zapni v Nastavení Playstationu, né v nastavení hry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizo Odesláno Říjen 12, 2016 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Tam ho mám zaplé na automatic. Ale žádný rozdíl v grafice právě nevidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators SAIXX Odesláno Říjen 12, 2016 Moderators Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Ale hdr nevylepšuje grafiku jako celek ale jen jsou lepší barvičky... Alespoň pokud sem to dobře pochopil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
torres Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Je to jak pise kolega vylepsuje pouze barvy, navic zalezi i na Tv ty levnejsi rekneme kolem 20 000 tis maj hdr da se rict jen papirove ..Taky ted budu kupovat novou tv a co jsem letmo studoval tak kvalitni 4k s HDR a nizkym input lagem vyjde na 50 000+ coz je celkem masakr.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Tak já mám full hd Samsung s hdr funkcemi, ale jinak obyč TV a rozdíl je velký. Tedy jak kde, nejlépe se postavit proti slunci za východu a přepnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizo Odesláno Říjen 12, 2016 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Já vím, že jsou to jen barvy. Ale právě tam nevidím žádný rozdíl. Koupil jsem si kvůli tomu i lepší HDMI kabel, ale je to pořád stejné. Je to nejlevnější telka s HDR :), nečekal jsem žádnou extra kvalitu, ale aspoň něco. Nevíte jestli se dá někde otestovat zda je ta TV opravdu HDR kompatibilní s PS4? Případně kdyby mi někdo poradil jakou TV koupit do 15 tisíc, nemusí být HDR, ale aby byla opravdu dobrá na sledování sportu a hry. Velikost 43 a více palců. Já se v tom vůbec nevyznám. Přečetl jsem, že je super mít HDR a asi jsem se napálil. Tuhle můžu ještě vrátit, tak bych ji klidně vyměnil. Díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Já zkoušel otcův Samsung a byl jsem hotový. je to 42 myslím, ale až do 800Hz. Můžeš kmitat jak chceš a obraz stále jak břitva, něco podobného jsem měl u jedné LG, kterou jsem vrátil kvůli input lagu a vzal jinou. Tento samsung neměl ani při 800Hz pozorovatelný inputlag. Přeloženo do herního jazyka se to chová jako kdyby hra běžela v 60 fps a víc. Model ti zjistím až za ním pojedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
torres Odesláno Říjen 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2016 Ted jsem asi hodku prolezal ruzna fora a odpoved byla vice mene stejna, za tyhle penize nic slusneho nesezenes, kvalitni hdr tv zacinaji uplne nekde jinde..Jedina zajimava tv na kterou jsem narazil byla tahle Samsung UE55KU6072 (je i 43 uhlopricka UE43KU6072) na hry se zda dobra nizky input lag, 4k takze se da vyuzit i pripadne na ps4 pro a to hdr by tam melo jit znat..Ja nad ni celkem uvazuju ale chci aspon 55 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Taky uvažuji o levnější 4k, ale ony mají panel 50Hz a v elektroworldu, když jsou vedle mírně dražší jsou na tom dost špatně. Výsledek u hraní by mohl být ještě horší, protože když se mi takový obraz při hraní rozmaže, tak už to bude do očí bijící. Chtěl jsem ať mi to hodí na ps4 a přímo říkali, že to nebude nic moc. Byl to nějaký model okolo 15k, nevím který, jen jsem tam tak prolotěl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Junior Moderators mirai_trunks Odesláno Říjen 13, 2016 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 HDR může být omezeno jen na konkrétní hdmi výstup. nemášněkde v nastavení TV možnost deep color zapnout? Bych počkal na další generaci TV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizo Odesláno Říjen 13, 2016 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 před 2 hodinami, mirai_trunks napsal: HDR může být omezeno jen na konkrétní hdmi výstup. nemášněkde v nastavení TV možnost deep color zapnout? Bych počkal na další generaci Tohle pomohlo! Když jsem psal na podporu LG, tak mi řekli, že je to na všech HDMI povoleno automaticky. Teď jsem se podíval do nastavení a všude to bylo vypnuto. Zatím nemám čas otestovat, jak to vypadá, ale aspoň vím, že to funguje před 12 hodinami, torres napsal: Ted jsem asi hodku prolezal ruzna fora a odpoved byla vice mene stejna, za tyhle penize nic slusneho nesezenes, kvalitni hdr tv zacinaji uplne nekde jinde..Jedina zajimava tv na kterou jsem narazil byla tahle Samsung UE55KU6072 (je i 43 uhlopricka UE43KU6072) na hry se zda dobra nizky input lag, 4k takze se da vyuzit i pripadne na ps4 pro a to hdr by tam melo jit znat..Ja nad ni celkem uvazuju ale chci aspon 55 Díky, vyzkouším jí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Právě zjištuji rozdíl mezi 6072 a 6400. Snad se k něčemu dostanu, zatím jen to , že si s pohybem moc nerozumí, tedy zvládá ho jakž takž edit: pozor 6072 má panel 50Hz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
torres Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Ten 50hz panel jsem prehlidnul, pro nekoho to muze bejt problem.. v tehle cenove relaci proste musis udelat nekde kompromis, bud v tom panelu, ciste jen papirovem hdr, nebo tragicky input lag ..a jeste k tomu panelu na ps4 jede drtiva vecina her jen 30fps a nebo sotva drzi stabilnich 60fps viz bf4 takze 50hz muze bejt v pohode.. prakticky k tomu nepotrebujes panel 60hz+ protoze ti to stejne neda vic jak 60fps.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Ono to je trochu složitější. Panel 100Hz, pokud je to kvalitní tv, ti neroztrhá obraz třeba konkrétně při synchronizaci města v Assassin creed, tam to je markantní. Chodil jsem s PS4 a zkoušel kde to šlo. Obrazově v sociální cenové kategorii je jednoznačný vítěz LG, jenže ten input lag je tragédie. V herním módu je to už dobré a jde to i když 48ms je ještě dost. Samsung má IL v pohodě, ale ty levné panely na pohyb nejsou vůbec, na to jsem si několik dnů zvykal. Pokud byys nehrál GTA, Mafia, Auta , tak na vše jiné LG, nepopsatelná krása za pár kaček a na ty hry s rychlou reakcí si to přepneš a jde to. Právě uvažuji o LG 6107, kde to má v herním 34 a 37ms 1080/4k. A na zbytek pohodových 70ms...online nehraju, takže mne to netlačí. Je tam použitelné HDR a věřím, že LG to ještě víc zdůrazní a bude to až pastelkoidní. U LG mi vždy spadne huba, to se týká jen levné kategorie. Jasně že Bravia ji rozseká se vším všudy. Ta Lg má panel 100Hz, pokud nelžou , jinak 60Hz. Do samsungu 50Hz už nejdu, to raději znovu do LG s lepším input lagem, jen abych ji druhý den nevracel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
torres Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Aha no ja se v tv uplne nevyznam hraju na monitoru protoze tak nizky input lag jinde skoro nesezenes.. vychazel jsem z toho, ze je to prave stejny jak u monitoru, kdyz ti hry jedou na 60fps tak ti je 100hz monitory k nicemu, protoze trhani se ti obevy pri velkym prekroceni obnovovaci frekvence 100fps se ti bude na 60hz trhat a tak.. docela by me zajimalo proc je to u tv jine.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Nestihl jsem ani napsat a tv je doma edit: Lg6107 42 palců Opětovně Lg nezklamala, všude barev a blbin, nastavení milion edit2: Plná podpora HDR10 a Deep color, kterou nemá žádný Samsung v této cenové kategorii, input lag při 4k 34ms, takže pro PS4 PRO perfektní řešení. Assassin creed Black flag po upscalingu do 4k a v režimu HDR vypadá jak remaster z na PS5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manoust Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 2 veci. Zaprve HDR musi podporovat i samotna hra, takze jestli si koupite ps4pro a HDR TV, tak to hned neznamena, ze to HDR ve hre mate. Ta druha je, ze pri prepnuti do HDR se dost zvysi input lag, takze jak tu pises nademnou tech 34ms, tak to je mozna tak bez HDR + ten AC neni v HDR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Stav se a uvidíš. HDR které bude podporovat PS4 ti input lag nezvýší, jelikož to nijak mimo konzoli nevypneš a HDR u AC používám to, které mi input lag zvýší na 70ms a dělá ho TV. Možná jsme si nerozuměli. edit: input lag zvyšujujou funkce Tv, pokud pojedeš v game mode, tak je povoleno HDR a Deep color v rámci input a sníží se přepočet z 1200Hz na nevím kolik, ale je to znát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manoust Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Sak ano, ten input lag ti zvysi HDR v TV. Nevim z ceho jsi vycetl, ze jsem psal, ze to zvysi psko. Kazdopadne HDR ti musi podporovat i hra, to ze ho zapnes v TV z toho HDR nedela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 To že ho zapneš v Tv ti právě udělá pěkný dým a zvýší input lag, pokud půjde z PS4 tak bude vše ok, jelikož pojedeš stále v game modu. AC mám v modu HDR a to je úplně něco jiného než HDR z PS4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manoust Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Ty si furt myslis, ze muzes zapnout bud HDR v TV nebo v Psku, ale pokud chces hrat hru opravdu v pravem HDR, tak musis mit zaple oboji. Tedy potrebujes- mit zaple HDR v PS4-hru, ktera podporuje HDR-mit zaple HDR v TV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 To si trochu pleteš. HDR v PS4 si tuto funkci vynutí, pokud jí Tv podporuje a proto je to nastavení automatic. Pokud si zapneš v tv mod HDR, tak to vše dělá procesní jednotka v tv a PS4 to nijak neovlivní a můžeš to použít na cokoliv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manoust Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Nemyslim si. Pokud to HDR zapnes v TV, tak mozna ti to udela neco s obrazem, ale prave HDR to nebude. Proc by potom vyvojari vydavali patche pro hru aby HDR podporovala ? viz treba zde http://www.zing.cz/novinky/33702/deus-ex-mankind-divided-prvni-hrou-podporujici-hdr-na-ps4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.ostravice Odesláno Říjen 13, 2016 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2016 Samozřejmě že to nebude to HDR které bude děláno vývojářem , ale takový krásný ojeb, který zrovna LG umí velmi přebuřit a naštěstí to jde korigovat ve třech stupních. HDR pro hraní musí TV podporovat a tu podporu musí mít uvedenou. Tahle to má a využiju ho za měsíc http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh6100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.