Martina1976 Odesláno Listopad 6, 2017 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2017 Ahoj .Koupila jsem synovi měsíční členství na PS4 za 210,-kč přes platební kartu. Ale na výpisu je ještě účtován další poplatek Kč 2,92 za něco.Vím, je to zanedbatelná částka, ale potvrdila jsem jen 210,- ke stržení a odečetlo se víc. Mám strach, aby si sami neztrhávali peníze , jak je napadne. Moc těmhle věcem nerozumím, tak se ptám tady. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators drak3go Odesláno Listopad 6, 2017 Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2017 Ahoj, Pokud jsi uvedenou platební kartu použila k nákupu v daném shopu poprvé, zpravidla kupní ceně za zboží předchází tzv. "ověřovací platba", která obchodníkovi slouží k ujištění, že platební karta je platná, s dostatečným zůstatkem a aktivní pro platby přes internet. Částka ověřovací platby bývá na úrovni 1 Kč, případně nějakého zlomku cizí měny (EUR/USD/...), kdy ty ji jako majitelka českého účtu vidíš převedenou a zúčtovanou v CZK. Nemělo by se jednat o strženou platbu, ale pouze o tzv. "blokaci", kdy obvykle po pár dnech (v závislosti na tom, jak rychle dá obchodník bance na vědomí, že částku nebude z karty inkasovat) z výpisu zmizí a do té doby blokovaná částka se připíše zpět na účet k disponibilnímu zůstatku. Pokud by tomu tak nebylo a částka ti zůstala stržena i po více než 14 dnech, kontaktuj obchodníka a podej reklamaci. perrek reagoval na 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.