Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Poplatky-členství


Martina1976

Recommended Posts

Ahoj .Koupila jsem synovi měsíční  členství na PS4 za 210,-kč přes platební kartu. Ale na výpisu je ještě účtován další poplatek Kč 2,92 za něco.Vím, je to zanedbatelná částka, ale potvrdila jsem jen 210,- ke stržení a odečetlo se víc. Mám strach, aby si sami neztrhávali peníze , jak je napadne. Moc těmhle věcem nerozumím, tak se ptám tady. Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Ahoj,

Pokud jsi uvedenou platební kartu použila k nákupu v daném shopu poprvé, zpravidla kupní ceně za zboží předchází tzv. "ověřovací platba", která obchodníkovi slouží k ujištění, že platební karta je platná, s dostatečným zůstatkem a aktivní pro platby přes internet. Částka ověřovací platby bývá na úrovni 1 Kč, případně nějakého zlomku cizí měny (EUR/USD/...), kdy ty ji jako majitelka českého účtu vidíš převedenou a zúčtovanou v CZK.

Nemělo by se jednat o strženou platbu, ale pouze o tzv. "blokaci", kdy obvykle po pár dnech (v závislosti na tom, jak rychle dá obchodník bance na vědomí, že částku nebude z karty inkasovat) z výpisu zmizí a do té doby blokovaná částka se připíše zpět na účet k disponibilnímu zůstatku.

Pokud by tomu tak nebylo a částka ti zůstala stržena i po více než 14 dnech, kontaktuj obchodníka a podej reklamaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu