Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Má smysl ještě kupovat PS4 Pro?


Jarda85

Recommended Posts

Zdravím,

rád bych po delší době zase pořídil konzoli (v mládí xbox 360) a už několik dní přemýšlím, kterou. PS4 mě láká kvůli exklusivkám a xbox one x zase kvůli výkonu (mám 4k televizi).

Od PS4 Pro me odrazuje, že je pomalu na konci života a pomalu se chystá nástupce (na kterého ale zase čekat nechci), kdežto xbox one x je relativně nové zařízení.

Má ještě dnes smysl pořizovat PS4 Pro nebo jít rovnou do one x?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli vyjdou nové konzole tak podle zpráv (brát z rezervou) až zima 2020.

Obě konzole mají něco do sebe. One X je novější/výkonnější a tišší než Pročko, ale pokud máš doma herní počítač tak Xbox nepotřebuješ, protože na kompu si zahraješ všechny nové exkluzivní hry co na Xbox vyjdou, to u SONY není. Výhoda Pročka alespoň pro mě jsou lepší exkluzivní hry.

Takže win-win situace je herní počítač a PS Pro (+ Nintendo Switch) :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Herní počítač nemám a ani neplánuju.

Žádná xbox exklusivní hra mě v rychlosti nenapadá. Hry, co bych hrál na xboxu, jsou i na ps4 a naopak další hry, co mě zajímají, jsou jen pro ps4. 

Spíš si říkám, jestli už ps4 pro nezestárla natolik, že ty hry oproti xbox one x nebudou na 4k televizi vypadat o tolik hůř (např. Assassin).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší by bylo mrknout se na youtube srovnávací videa a udělal si obrázek sám, protože 100 lidí, 100 chutí a každý ti bude předhazovat ten jeho.

Ten rozdíl v multiplatformách mezi Pročkem a One X není tak markantní, ano hry vypadají lépe, mají větší rozlišení, lepší stíny ale není to jedna a sto.

Mrkni třeba na nové RDR2 video, které bylo (podle Rockstaru) celé nahráno na Pročku RDR2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Assasin vypada na pro vyborne. zda bude vypadat lip na xbox one x? pokud mas 55" 4k telku a koukas ze 4 metru je to stejne jedno:) 

Nez dohrajes vsechny exclusivky tak si na xbox nespomenes:) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já přešel z PS4 an PS4 Pro min měsíc a nelituju. Popravdě jsme ani nečekal, že to bude o tolik lepší. Bylo hodně diskusí, že to není moc rozdíl a že to nemá význam. Ale je to pecka, mám 4k TV 50" koukam na to z cca 2,5 metru a je to nádhera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem presel z klasicke 4 na Procko. Mam sice 1080p televizi, ale i tak vidim rozdil, hlavne ale v plynulosti - jak her, tak ui (rychlejsi nacitani storu atd). Jinak jestli koupit Pro nebo One X (nebo cekat na novou generaci), tak jde hlavne o hry. To je prece ucel konzoli. Ano, X je vykonnejsi, a hry na nem proste bezi a vypadaji lip (jak exkluzivni, tak multiplatformovky). To je proste fakt.

Ja mam i herni pc, takze Pro mam hlavne na exkluzivitky. Ale obcas na nem hraju i multiplatformovky, je to takove pohodlnejsi nez na pc a hru si i vic uziju.

Takze pokud nemas nic a pocitac neplanujes, tak kup xbox i pro :) Za cenu zakladniho herniho pc sezenes obe konzole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem rovnez presel na Pro z PS4 stejne jako jsem presel na XoX z XoS, na PC nehraji uz nic, takze ivestuji obcas a jen do konzoli. Obe jsem sehnal kdyz byly zrovna v akci, TV mam plazmu 1080p a nebot koukam z 2m tak rozliseni bych nerozeznal od 4k, ale jde mi prevazne o textury a plynulost, a na Pro vse vypada vyrazne lip a plynuleji, takze ano, urcite se pro vyplati podle me.

Jinak tady prikladam graf, kdy lidske oko rozezna rozliseni 4k od 1080p, podle vzdalenosti od TV a podle uhlopricky TV:

image.thumb.png.02887ec2b4f99023c2845ba4b9f8fe53.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu