Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Daybreak: Offline Update Firmwaru (pro Atmosphère-NX)


spenat

Recommended Posts

  • Junior Moderators

day.png.832eba6fada7dbfd06817dd123223e28.png

Zdravím všechny příznivce Switche! Pokud máte aktuálně nejpopulárnější (a reálně jediný) CFW Atmosphére-NX, určitě jste někdy řešili, jakým způsobem lze updatovat firmware Switche (nemluvíme o CFW) bez nutnosti připojení k Nintendo serverům, kde hrozí ban. Přesně z tohoto důvodu existuje aplikace Daybreak a skrze ní si může updatovat firmware každý a to velmi jednoduše 🙂

Nutno podotknout, že v tomto vláknu nebudou distribuovány odkazy na aktuální FW ke stažení, neboť jsou tyto soubory chráněny autorskými právy a nakládá se s nimi úplně stejně jako s každým warezem, který je zde na fóru striktně zakázaný!

Důležitá poznámka: Tento postup funguje pouze na CFW Atmosphére-NX. Pokud máte SX OS, nové verze FW nelze instalovat (kvůli nekompatibilitě) a důrazně vám doporučuji přejít na Atmosphére-NX.

 

Jak na to?

1.) Sežeňte si aktuální verzi FW (bude se jednat o .zip soubor, ve kterém budou soubory s příponou .nca - ty potřebujete).

  • Pozn.: Bavíme se o oficiálním FW, nikoliv CFW. Zároveň si vždy zjistěte, jakou verzi oficiálního FW zrovna Atmosphére-NX podporuje, většinou je to ale ten nejnovější.

2.) Stažený .zip s aktuální verzí FW (z předchozího kroku) rozbalte a všechny soubory s příponou .nca překopírujte do jakékoliv prázdné složky na kartu Switche, například do adresáře /firmware.

  • Pozn.: Celá cesta k množství .nca soborů tedy bude vypadat například takto: SD Karta/firmware/fd644925a9dc70897266e93baffc25cec.cnmt.nca. Souborů .nca bude víc, nebude jen jeden.

3.) Kartu vložte zpět do Switche (pokud jste kopírovali skrze čtečku na PC) a nabootujte do CFW. Poté otevřete "Album" - měli byste se dostat do "homebrew průzkumníku". V něm uvidíte aplikaci Daybreak, spusťte ji.

  • Pozn.: Pokud se Vám při otevření Alba otevře běžné Album (a ne Homebrew průzkumník), vraťte se na domovskou obrazovku, podržte tlačítko R a zatímco jej držíte stisknuté, otevřete album.
  • Pozn.2.: Aplikace Daybreak je vždy součástí základní instalace Atmosphére-NX a není třeba jí stahovat dodatečně.

4.) V aplikaci Daybreak stiskněte Install a najděte složku /firmware (kterou jste vytvořili výše).

5.) Aplikace detekuje FW ve složce - zvolte Continue a následně Preserve settings. Zachová se tak předchozí nastavení Switche (jako při běžném updatu).

6.) Proběhne ověření a uvidíte další volbu - zvolte FAT32 + exFAT a stiskněte Continue - začne instalace.

  • Pozn.: V tomto kroku volíte instalaci ovladačů pro vaší SD kartu. V každém případě vždy zvolte FAT32 + exFAT, nehledě na tom, jak máte zrovna kartu zformátovanou.

7.) Po úspěšné instalaci zvolte "Reboot" pro okamžité restartování a máte hotovo 🙂

Po restartování můžete bez problémů složku /firmware smazat - soubory již nebudete potřebovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu