Avenger Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 planetovka má více částí + hdm měnič který je težší než klasická spojka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rash182 Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 CANAVA: tak nevahej a ber DFGT ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AHOSO_VIDAHO Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 ty máš taky alfonze? :-) ja mam 147 JTDm ... a reknu ti .. kdyz ho drzis pod krkem, tak ma i ten chrochtak od alfy pekny zvuk ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canava Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 Rash: to je ten gran turismo volant ? já ty volanty neznám podle těch vašich zkratek Gt27 atd. co tu furt píšete :D Avenger: to je sice pěkný ale já jsem antitalent na tyhle věci, vůbec nevím co to hdm měnič je :D mohl by jsi mi vysvětlit polopatě v čem je to těžší ? zkus mi to vysvětlit jak blondýně :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rash182 Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 Canava: jj je to on Logitech Driving Force GT.. za 2500 ho sezenes novej s prstem vis kde.. ale kdyz trochu pohledas tak ho myslim muzes najit aji pod 2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WaRDoG Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 tak DF GT je od logitechu driving force GT, G27 je špička mezi volantama :) bohužel za celkem velký peníz :D. já co jsem se zatím nějak díval tak jsem DF GT našel tak za 2,5 ale neměli na skladě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Avenger Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 canava: tohle je OT a sem se to nehodí, už jsem to vysvětloval, prostě více částí, jak v převodovce tak u "spojky" protože u automatu se řadí pod zatížením narozdíl od manuálu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 Avenger, tak o autech to je, tak mu to klidně vysvětli.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canava Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 no tak možná to má těžká řazení ale jen z pohledu materiálu pokud to chápu :) ale když jedeš autem a máš automatiku tak tobě žádná námaha nehrozí :D a nevadí že řešíme OT.. aspoň se tu něco řeší ne ? :wohow: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Avenger Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 tak ještě poslední k tomu tématu, klasický manuál a automat jako takový mají zcela odlišnou konstrukci, u planetovky se jednotlivé stupně řadí pomocí dalších spojek a brzdných elementů (je to pěkná sračka :-) na vš jsem se toho napočítal) a je složitá i výrobně..a protože se řadí bez přerušení výkonu (u manuálu přerušuješ tok výkonu když sešlápneš spojku a rozpojíš motor od převodovky) je tam hydrodynamický měnič který se skládá ze 3 poměrně hmotných částí (čerpadlo, turbína a reaktor s volnoběžkou a přemosťovací spojkou) a ten díky působení dynamických sil na olej který rotuje tak přenáší výkon bez přerušení, je to složité, pokud tě to zajímá tak zkus pohled na netu nějaké animace jako howstuffworks nebo něco obdobného..prostě a jednoduše je to konstrukčně složité a hmotné, proto se přechází na dvojspojky, které jsou na tom váhou lépe... jinak já proti automatu nejsem, u nějaké silné nafty bych si dokázal představit jen automat a také si ho do přístího auta pořídím ale teď jezdím jen pro radost takže rád kvedlam a diktuji motoru co má dělat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primátor3 Odesláno Září 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 21, 2010 Automaticka prevodovka je o vesmir tezsi nez manualni, myslim ze to neni tezky pochopit proc, kdyz si ta prevodovka musi vsechno resit sama. Ale rikat ze automat je pro lenochy nebo holky je myslim nesmysl. Kazdy ma rad neco jineho a nekdo bere moderni auto jako spotrebni zbozi a kdyz chce jezdit do prace a z prace pohodlne proc ne. A navic, pokud denne pojedete v deseti autech, budete skakat z jednoho auta do druhyho, kde dislova spojka zabira o 90% procent jinde nez benzinova a jinak se chova a budete jezdit skrz ty nejhorsi zacpy na Prazske magistrale tak vam garantuji ze date zivot za automatickou prevodovku, fakt neni nic horsiho. Takovy dny nesnasim :cry: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodier Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 tak nevim ale GT5 prologue me nak nechytl.. nema to karieru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canava Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 rodier: GT5 prologue v podstatě není plnohodnotná hra... je to takový velký demíčko ;) Primátor3: no já to stejně nechápu :D v čem je jako automatika těžší ? přece jen šlapete na plyn a brzdu a to je vše.. u manuálu musíte při přeřazení pustit plyn, šlápnout na spojku, zařadit, pustit spojku a přidat plyn... daleko těžší (složitější) než u automatu kde zařadíte drive a pak celou cestu jen šlapete na plyn jak je libo :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Avenger Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 ty jsi nás nepochopil :-)) bylo myšleno váhově těžší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrout Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 Primátor: Tomu, kdo umí řídit, je jedno jestli vystřídá 100 aut denně, kde zabírá spojka a jestli nafta nebo benzín :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canava Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 ježiš vy jste to mysleli takhle ? :D no já to nepochopil protože komu záleží na váze převodovky ? toho si nikdo ani nevšimne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primátor3 Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 2wrout: to urcite, ale konkretne u Renaultu u novych aut je ten rozdil obrovksej a proste si na to musis zvyknout i kdyz umis ridit. U benzinu to je plynuly ta spojka kdezto u dislu to kopne skoro na zacatku. Spojka u dislu je hodne tuha. A v zacpach je tohle uplne nejhorsi. Jinak krome automatu se jeste dela Quickshift a ten ja moc nemusim. 2canava: samozrejme ze vahove :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 Primátor: Tomu, kdo umí řídit, je jedno jestli vystřídá 100 aut denně, kde zabírá spojka a jestli nafta nebo benzín :D tak potom ses asi super man.. znam minimalne 2 lidi co delaj ridice profesionalne... a je to znat... (proste neni to prijemny... si pokazdy zvykat na jiny auto... ale jinak ano jde to...) spis se tim snazim rict .. ze to neni tak uplne pravda protoze i profi i lajk proste pozna rozdil mezi dieselem a benzinem.. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Avenger Odesláno Září 22, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 22, 2010 to neni ani tak o tom jestli je to benzín nebo nafta, i když u nafty to dělají větší přenesitelné momenty.. to je normální že si člověk musí zvykat, doma mám možnost střídat E46, civica 6g a mazdu 6 a všechno benzíny a všechno zcela odlišné, civic má citlivej plyn až hrůza a spojka zabírá na pár milimetrech, e46ka má tupější plyn(dělá to hodně vedení z podlahy narozdíl od japonců) a spojka má široký záběr a šestková mazda má spojku jako beton na můj vkus... vždy když přestoupim z E46ky kde je to více tupé do civicu tak mi tam nechtěně lítají otáčky nad 5tis a občas mi to i chcípne než si zvyknu, nezávidim tomu kdo to střídá, to bych byl taky rád za automat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trotlos Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 nechcete tyhle veci resit treba na tuning foru :roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meridius Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 Taky bych řek, že to sem rozhodně nepatří....http://www.gtplanet.net/tgs-interviews-yamauchi-talks-standard-cars-damage-gt6-more/ rozhohovr s Kazunori Yamauchi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 Tak tak, zpět k GT5... za další příspěvky mimo už budou body. Meridius: jsem zvědavej teda, kdy se dočkáme toho GT6 :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WICKERMAN1468625268 Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 No tak GT6 se dočkáme tak na PS6 v roce 2035 :D:D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H0W3N Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 Taky bych řek, že to sem rozhodně nepatří....http://www.gtplanet.net/tgs-interviews-yamauchi-talks-standard-cars-damage-gt6-more/ rozhohovr s Kazunori Yamauchi typický diplomatický kecy, nic moc novýho jsme se nedozvěděli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WaRDoG Odesláno Září 23, 2010 Nahlásit Share Odesláno Září 23, 2010 a to bys jako chtěl aby řekl co bude v GT6 a kdy to vyjde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.