Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSP2 - NGP ( next generation portable)

radator

Recommended Posts

• Odpovědi 2,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Lidi nekupujou 3DS kvůli 3Dčku, ale kvůli perfektním hrám, kt. tam jsou. Já jsem s 3D hrával, ale častěji jsem hrál bez 3D, protože s 3D musíte být v jedné poloze po celou dobu hraní a to je pak nepohodlné. Nehledě na to, že některé hry měly slowdown se zapnutým 3D.

Bloody, tvůj názor je směšný. PSP mělo taky o hodně lepší grafiku, než Ninteno DS a přesto se prodávalo o hodně méně, než DSko, kt. jediné, co mělo navíc, byl dotykový display. Není vše jen o výkonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle dvě konzole si jasně konkurují a je docela logické, že se budou srovnávat. A popravdě, je docela jedno, kde přesně se to bude dělat, kdo nenávidí 3DS/DS, tak těch pár příspěvků může přeskočit.

endhalf: nejsilnější konzole málokdy vyhraje, DS, Wii, PS2, PS1 rozhodně nebyly nejsilněší ve svých generacích. I když stát se to může, viz. třeba SNES. Většinou ale záleží na hrách a moc ani nezáleží, že "už to tu bylo". Nakonec, to by jste si nezahráli moc ani na Vitě, Uncharted už tu byl, Wipeout taky, o Fifě snad ani nemá smysl mluvit.

Odkaz ke komentáři

Tak ted jsi napsal ze to 3d je tam k nicemu.To mi potom rekni proc si ti lide to 3ds kupuji.To pak 3dsko nema moc co nabidnout. A moje analogie neni nesmyslna,jelikoz 3DS disponuje 3d efektem,ale PSV vykonem.

Kdyby si lidi kupovali 3DS pouze kvůli 3D efektu, proč neprodalo 16M rovnou a proč mu to trvalo celý rok? 3D tam bylo celou dobu.

3D je možná největší reklamní tahák (nebo byl alespoň ze začátku, teď už Nintendo svojí marketingovou strategii přehodnotilo) ale v reálu určitě nebyl. Je prostě jen doplněk, podobně jako má třeba zadní dotykovej panel. Jedinej rozdíl je že u Vity se to nedostalo do názvu...

Odkaz ke komentáři

Tyhle dvě konzole si jasně konkurují a je docela logické, že se budou srovnávat. A popravdě, je docela jedno, kde přesně se to bude dělat, kdo nenávidí 3DS/DS, tak těch pár příspěvků může přeskočit.

Já DSko mám, ale myslím si že se tohle není srovnávání ale spíš už diskuze o 3DSku nebo DSku...

A k Vitě, kdo z vás má Vitu, co máte za hry?

Odkaz ke komentáři

Proč? Rozhodně ne kvůli epileptickému nesmyslu 3D,ale kvůli Mario kartu,MarioLandu a dalším hrám co si jinde nezahraješ.
Taky muzu napsat ze si na PSV muzu zahrat velke tituly ze stolnich konzoli jako napr. LBP,MGS,Marvel vs Capcom....Konzole se kupuji kvuli hram,ale tahakem pro me je vykon.Sony problem s tituly her nemeli.Vzdy bylo z ceho vybirat.Takze vykon+skvele herni tituly=jasna koupe. Kdyz koukam na flame fanboyu tak vidim same:"Ale tohle ma 3D",ale jak koukam,tak jen skocili na trik Nintendu.Co jsem si tu precetl,tak to 3d nejde vyzit na cestach,tak k cemu sakra to 3d je,kdyz hanheld je na cesty delany a ja si tu konzolku koupil s vedomym,ze si zahraju hry na cestach ve 3d? Deepthroat:A druhy problem je,ze se plne vyuziva a neboleji me z nej oci :lol: Endhalf:Muj nazor je smesny?Takze podle tebe PSV nema veliky vykon?Nikde o tom,ze se PSV bude prodavat vic nepisu,ale ty tady obhajujes Nintendo s poctem prodanych kusu :lol:
Odkaz ke komentáři

Měl jsem Gameboy Color, Gameboy Advance i Nintendo DS a měl jsem i PSP a teď mám PS Vitu. Opravdu nechápu lidi, co se do krve hádaj, který systém je lepší a kteří na ten druhý nadávají a píší "jak nemůžou pochopit, že si to někdo koupí". Já osobně tohle neřeším a nedělám a to ani v soubojích mezi PCxPS3xXbox 360 (měl jsem vše a mám svůj názor - PS3 dobrý multimédia, internet, lepší exkluzivky, Xbox - lepší ovladač, více her z PC, lepší online služby).

Každopádně si musíte uvědomit, že lidé si nekupují konzole od Nintenda kvůli jejich parametrům, výkonu nebo tomu aby s ní mohli machrovat. Chtějí hrát a tak výborné (Ano, Sony má taky spoustu legendárních titulů), epické a legendární hry jako Super Mario, Zelda, Castlevania, Pokemoni, Metroid.. ty si prostě jinde tak dobře nezahrajete. Zde prostě nejde jen o grafiku, ale o zábavu a gameplay. 3DS jsem si nekoupil proto, že v tom nevidím nějaký výrazný posun oproti starému DS. Ano, grafika je trochu lepší a 3D efekt je pěkný, ale jen nějakou dobu. Nakonec člověk zjistí, že ty hry si dokáže užít i na Gameboyi a nepotřebuje k tomu skvělou grafiku.

Naopak si představte, že by Uncharted na PSV vypadal jako hra za PS1 - kolik lidí by si ho koupilo? Je to smutné, ale PSV a Sony s handheldy obecně sází hlavně na grafiku a hrubý výkon. Neříkám, že je to špatně.

Edit: Když si třeba vzpomenu, jak jsem na Nintendu DS hrál Call of Duty 4, které se graficky samozřejmě nemohlo rovna třeba MOH na PSP, tak mám z hraní na DS prostě lepší pocit, víc mě to bavilo a víc jsem to prožíval. Konzole od Nintenda prostě mají svou duši.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem Gameboy Color, Gameboy Advance i Nintendo DS a měl jsem i PSP a teď mám PS Vitu. Opravdu nechápu lidi, co se do krve hádaj, který systém je lepší a kteří na ten druhý nadávají a píší "jak nemůžou pochopit, že si to někdo koupí". Já osobně tohle neřeším a nedělám a to ani v soubojích mezi PCxPS3xXbox 360 (měl jsem vše a mám svůj názor - PS3 dobrý multimédia, internet, lepší exkluzivky, Xbox - lepší ovladač, více her z PC, lepší online služby). Každopádně si musíte uvědomit, že lidé si nekupují konzole od Nintenda kvůli jejich parametrům, výkonu nebo tomu aby s ní mohli machrovat. Chtějí hrát a tak výborné (Ano, Sony má taky spoustu legendárních titulů), epické a legendární hry jako Super Mario, Zelda, Castlevania, Pokemoni, Metroid.. ty si prostě jinde tak dobře nezahrajete. Zde prostě nejde jen o grafiku, ale o zábavu a gameplay. 3DS jsem si nekoupil proto, že v tom nevidím nějaký výrazný posun oproti starému DS. Ano, grafika je trochu lepší a 3D efekt je pěkný, ale jen nějakou dobu. Nakonec člověk zjistí, že ty hry si dokáže užít i na Gameboyi a nepotřebuje k tomu skvělou grafiku. Naopak si představte, že by Uncharted na PSV vypadal jako hra za PS1 - kolik lidí by si ho koupilo? Je to smutné, ale PSV a Sony s handheldy obecně sází hlavně na grafiku a hrubý výkon. Neříkám, že je to špatně. Edit: Když si třeba vzpomenu, jak jsem na Nintendu DS hrál Call of Duty 4, které se graficky samozřejmě nemohlo rovna třeba MOH na PSP, tak mám z hraní na DS prostě lepší pocit, víc mě to bavilo a víc jsem to prožíval. Konzole od Nintenda prostě mají svou duši.
Kdyz se rekne vykon,tak si vsichni hned vybavujete grafiku.Ale tim muzu treba myslet,ze muzu delat vice veci najednou.Napr. hraju hry a posloucham muziku,nebo natacim in-game gameplay,rozkoukam film,jdu na net a muzu se k filmu vratit.Nebo si prave ted s nekym muzu povidat skrze party.Nebo prave ted surfuju na netu,posloucham muziku a stahuju film.
Odkaz ke komentáři

Ahoj chci se zeptat muzu na psvita poslouchat mp3 a z nekym kecat na party a k tomu hrat jeste nebo to nejde a a jeste jestli muzu koukat na film a zaroven z nekym povidat muzete nedko skusit pls
Party jsem jeste nezkousel.Musim pockat az si nekdo z pratel koupi PSV :D Myslik22:Ja cekam na Little Big Planet (vychazi 26.Cervna),jinak hry jako Assassin's Creed,Killzone,Call of Duty nebo Grand Theft Auto jsou samozrejmosti :D
Odkaz ke komentáři

Naopak si představte, že by Uncharted na PSV vypadal jako hra za PS1 - kolik lidí by si ho koupilo? Je to smutné, ale PSV a Sony s handheldy obecně sází hlavně na grafiku a hrubý výkon. Neříkám, že je to špatně.

Tady si dost protirecis.

Nj, kazdy ma nejaky nazor, me DS treba vubec nebavilo, jejich exkluzivky mi prijdou ze jsou pro deti a ze furt prodavaji uplne to samy dokola, jen pridali casem touchscreen a 3D, ale graficky stejne nejsou ani na urovni 7 let staryho PSPcka a ano i ta grafika prispiva k tomu, ze me ta hra nebavi. Uz dlouho sem taky nevidel, ze by na nintendo prisla nejaka nova skvela exkluzivni serie, mozna max Res. Evil.

Nu coz, kazdej pes jina vec, ale proste si myslim, ze DSko je obecne pro mensi deti, taky me bavil v 8 letech mario na GBC, ale vsichni co semnou hrali na GBC vcetne me presli na dospelejsi hry (jestli se tomu tak da rikat :D). A 3DS je v podstate GBC dnesni doby.

Pride mi, ze to je jako by si 30 letej clovek jezdil doma s autickama, misto aby jezdil normalnim autem, jasny, i takovy fajnsmekri se najdou :D, ale jsou to vyjimky obecne povazovany za zvlastni.

Odkaz ke komentáři

Osobně nic proti DS a 3DS nemám ale nechápu jak může mít takovou vysokou prodejnost :D .. hodně asi dělá cena a ještě k tomu must have tituly (pro mě nikdy mario a podobné must have nebyli). Když ted slyším jak je to s baterkou a s tím 3D efektem tak si říká, že osobně bych do toho opravdu nešel konzole mi nemá co nabídnout (jedině u DS "the world ends with you"). ale když už hraju nějakou pořádnou hru tak jí dokážu na 100% prožít jen s krasnou grafikou a se skvělím soundtrackem (třeba Final fantasy) jasně hraju i hry s retrografikou nebo hry které nejsou graficky na úrovni Assassins creeda nebo BF 3 , ale u takovejch her nebudu sedět na zadku s otevřenou pusou a čekat na to co se bude dít dál vždy to bude jen fajnová odreagovačka

Takže proto u me vede PSP/PSV (PSV má daleko víc možností a funkcí než 3DS a ano překvapivě i kvůli výkonu xD)

Nikomu tenhle názor nenutím někdo má radši právě tu fajnovou odreagovávačku a já mu to neberu :) jenom po stránce HW podle mě nemá moc co nabídnout (3DS)

Odkaz ke komentáři

Tak rozhodně se tu nechci hádat, nebo tvrdit, že 3DS je lepší než Vita, to rozhodně ne. Jak už jsem psal, obojí má něco do sebe.

Nevím, možná dnešní generace mladých hráčů, co zažila jen PSP vs DS (z čehož PSP bylo samozřejmě "lepší", jelikož to mělo hezčí grafiku a větší display) a ulítává na Call of Duty tohle asi nikdy nepochopí. Ovšem ti starší, nebo ti, co prostě měli a nebo zažili staré dobré Gameboye a Gameboye Color to pochopí a nebudou s vámi nejspíš moc souhlasit, stejně jako já. Dnes ani nevíte, jaké to bylo hrát Super Mario Land bez možnosti save, dohrát třeba 20 levelů a pak mít game over s tím, že začínáte od znova. Prostě hardcore v pravém slova smyslu. A bylo jedno, že rozlišení bylo nula nula nic, a že o 3D se ještě několik let nedalo vůbec mluvit. Hry bylu super, bavily mě a konzole šly na dračku.

Rozhodně bych netvrdil, že handheldy od Nintenda jsou pro děti, spíš jen nabízí I (!) takové hry a pokrývá tak širší spektrum trhu. Například hry právě jako Mario, Pokemon, Final Fantasy, Zelda, či Metroid rozhodně nejsou "pro děcka". Pro ty tu má Nintendo své Nintendogz a podobně a možná právě díku tomu válcuje v prodejích Sony. Schválně, co byste koupili svému 6 letému synovi - PS Vita, nebo NDS? A opravdu je mi líto těch, co si hru bez "pořádné grafiky" prý neumí užít. Vždycky když to někdo napíše, tak mám pocit, že snad začal hrát hry až v roce 2007 s příchodem prvního Crysis. Třeba právě PC hry na přelomu tisíciletí vypadaly hůř, než co teď hrajeme v mobilech, ale byly mnohonásobně lepší. Třeba Gothic, SW:Jedi Academy, spousta spousta. Takže ještě jednou - Nintendo hry nejsou o grafice (btw například slaboučké Nintendo Wii, které má grafiku na úrovni PS2, ale prodalo se ho mnohem víc, než PS3).

Samozřejmě i Sony má perfektní tituly a právě grafika, multimédia a větší display byly hlavními důvody, proč jsem tehdy své NDS prodal a pořídil PSP. Ovšem Nintendo hry mi chyběly, takže hned jak vyšel GBA emulátor, už byl měl v mém PSP čestvé místo :D. Hry jako God of War, Tekken, Metal Gear Solid, LittlebigPlanet, či Resistance nebo Killzone jsou jistě skvělé, ale nesrovnával bych je ;). Nintendo tu prostě bylo dřív a jejich klasiky se staly legendou...

P.S. O Nintendu 3DS si myslím jen to špatné, protože se podle mě vydalo špatným směrem. V podstatě je to jen Nintendo DS s o něco lepší grafikou a 3D efektem. Takže skutečně dobré konzole u mě zůstává trojce GBC, GBA, NDS.

Odkaz ke komentáři

Jak říkám já si je i umím užít ale třeba FF byla vždycky záležitost spíš sony od FF VII (třeba tuhle hru si užiju i ted ale na tu dobu to zase byla úžasná grafika)

To s tim Wii je přece jasné pokud se nepletu tak jako první přišli s těma "ovladačema na pohyb)

Tahle diskuze je podle mě stejně zbytečná jako diskuze o tom jestli je lepší windows nebo Linux. Každá konzole nabízí něco jiného a proto každá bude mít v něčem + a v něčem - . Mě osobně se víc líbí strategie sony že investuje do vykonu a do "budoucnosti (např u PS 2 to byli DVD pamatuju si jak na začátku moc lidí nechápalo proč to má DVD mechaniku) tím pádem i kvuli hrám mi přijde 3DS nezajímavé (ceny her od sony to ale docela kazí ten dojem že je to užasné) ale přesto chápu že se prostě některým více líbí 3DS nebo DS než PSV a PSP

Odkaz ke komentáři

Final Fantasy podle mě nebyla zrovna dobrá volba, neboť ta je právě především na Nintendu hodně pro děti a nikdy jsem ty díly nepovažoval za opravdový Final, mluvím zejména o Crystal Chronicles. Jsem starší generace, hrál jsem i na gameboy a všem ostatním, ale přešel jsem k Playstationu, protože jsem také začal považovat hry na Nintendo pro děti. Rovněž pokemon série je vyloženě pro děti. Vidět 30 letého týpka pařit pokémony tak vůbec nepochopím. Zelda se na gamecubu také hodně prezentovala dětskou grafikou. Mário? Ten je podle mě taky pro děti. Neříkám, že Nintendo je jen pro děti, ale u Gamecubu to tak hodně bylo.

Já osobně bych volil jedině PS Vitu, v případě, že by měla emulátor na GBA. To by byla smrtelná kombinace. I ty pokémony si někdy zahraji, protože duší jsem stále trochu dítě. Holt i chlapi mají své dny :D

Nezatracuji ani Nintendo ani PS Vitu, ale pro pořádné hraní volím raději Playstation 3 a Xbox 360, pro návrat do starých let bych volil Nintendo a PSX.

Jinak si myslím, že bychom se tu měli bavit především o PS Vitě a netahat sem Nintendo. Ano konkurují si, ale k čemu budou dohady o tom, co je lepší, když sem chodíme zejména kvůli informacím o PS Vitě a né o Nintendu.

Odkaz ke komentáři

Netahejte sem Nintend 3DS prosím, o tom jsem psal, že je to krok vedle a mě osobně to příjde jako špatný tah Nintenda. Beru tu obecně Nintendo vs Sony. Pokud vám Nintnedo hry příjdou pro "děti", tak vám to neberu, ale jestli jste je někdy hráli, tak jistě zjistíte, že co se herního času a obtížnosti týče, tak většina z nich hravě předčí MGS, Uncharted, a podobné Sony "exclusive" hry.

A pls no flame on me, kdyby mi sony přišlo špatné, nevyhazova bych 8k za Vitu ;).

Odkaz ke komentáři

http://www.ps3hax.net/2012/03/released-vita-half-byte-loader/ možnost spouštět HB na PSV přes PSP emulátor.

Může mi tohle někdo vysvětlit? Nejsem dobrý angličtinář a ani nevím co značí HB. Ale co jsem z těch stránek pochopil tak je to nějaký emulátor na hry z Gameboye nintenda, Snesu atd. Pokud by tam šlo i třeba staré automatovky přes emulátor Mame tak to by opravdu byla totální pecka. Konečně něco co by bylo pro mě na Vitě opravdu pozitivní a rozhodl bych se i pro koupi....+ to, že snad bude brzy i emulátor na PSP hry.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu