Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Streetpass a friend list


Damp

Recommended Posts

Vzhledem k tomu, ze hry na 3DS zatim jeste nejsou uplne top zalezitosti (SF4 je ok, ale bojovky me braly pred 15 ci vic lety - jo automaty s Mortal Kombatem to byl mazec; Shadow Wars je supr, ale nevydrzi na porad a ostatni veci jsem nezkousel neb recenze byly dost spatne, jeste mozna zkusim jednu z Lego her), tak moji oblibenou featurou 3DSka jsou jeho socialni featury - tedy tahani konzole vsude s sebou kvuli krokum a naslednym mincim a snaha na nekoho natrefit na StreetPass.

Bohuzel, jak se dalo cekat, tak potkat nekoho dalsiho s 3DSkem je zalezitost rovnajici se zazraku, prestoze se pohybuju v Praze (pripadne v Olomouci). Zatim mam celkem 3 hity, z toho dvakrat se jedna o stejnou osobu. Co me ovsem totalne zklamalo, ze kdyz uz jsem vitezoslavne natrefil na nekoho, tak krom tech Mii mini her s tim nemuzu nic delat. Nechapu proc, se mi ten clovek neprida do friend listu. Respektive to chapu proc, bylo by to proti nejake ochrane soukromi. Ale tak aspon nejaky request obema stranam, jestli nechteji byt friendi a kdyz ano, tak mate ve friend listu noveho cloveka.

Ovsem mit nekoho ve friend listu neni teda zadna vyhra. To oprvadu vymyslel naprosty mental, nebo fakt nevim. 3DSko ma mikrofon, celni kamerku a dotykovy displej pro klavesnici, presto naprosto chybi jakakoli forma chatu (zvuk, obraz, text) pro komunikaci s friendama (status message nepocitam). Jak se s nima mate dohodnout na zahrati nejake hry? Jeste do vetsiho kontrastu "imbeciliti" (za vulgarity se predem omlouvam :) ) designeru nintenda pusobi fakt, ze puvodni DSko melo Piktochat, ktery byl ovsem naprosto k nicemu, protoze slouzil k lokalni komunikaci. Kdo proboha chce komunikovat pres DSko s clovekem, co je 2 metry vedle nej? Ale to jim za to stalo udelat design, program a vse, aby tam ten chat byl. Trochu komedie :)

Samozrejme doufam, ze jsou to uvodni porodni bolesti a komunikace s friendy se objevi v nekterem z updatu (snad uz to i bylo nekde nekym z nintenda ohlaseno), bohuzel co se tyce Streetpasu, tak to asi zustane funkcni tak jak je to ted. Coz osobne povazuju za velkou skodu. Kdyz nekoho nevedomky nahodne potkam a pak za nekolik hodin to doma zjistim, tak treba chci dal s tim clovekem nejak byt kontaktu, zahrat par her a mozna se bliz poznat. Nebylo by to fajn?

A kdyz uz sem zalozil tohle vlakno, tak sem napiste vase zkusenosti se StreetPass. Kolik lidi ste potkali? Co si o tom myslite a tak.

Jo a jeste nasel jsem tuhle stranku: http://streetpassnetwork.com/

Upozornuji tam na ruzne eventy v ramci streetpass setkani a jak je videt, existuje dost FB stranek pro lokalni streetpass komunity. V ramci CR by ale mohlo stacit klidne tohle forum, pokud by sem chodila vetsina lidi co ma 3DS.

A posledni vec. Na Streetpass jsem potkal nejakou Lingnoi (nekde v okoli Flory), tak kdyby nahodou cetl (cetla - Miicko bylo divci) tohle forum, tak ze zdravim a v podpisu mam pripadny FC :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A chcel by som sa spytat ze ci sa da niekoho aj odstranit z friend listu lebo zatial som to nezistil :/ A inak s tou komunikaciou uplne suhlasim.Ved to ani nedava logiku ze je tam friend list a neda sa nejako dopisovat.To ako keby bol facebook bez chatu :( Dufam ze to coskoro opravia :) A ja byvam v malom meste na Slovensku takze u mna sanca ze niekoho stretnem = -10 :( Ale dufam ze sa niekedy na nejaky streetpass zraz dostanem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Damp: Souhlasim. Velmi me zklamalo, ze ackoliv ma 3DS vestaveny mikrofon a podporu internetu a multiplayeru, tak neni mozna ani hlasova komunikace, ktera by pri pouziti nejakeho usporneho codecu ani moc neubirala na bandwidth.

Ve Street Pass jsem mel zatim jen jeden hit a to kdyz jsem mel doma jeste obe Nintenda (zelene a cerne). Takze mam pouze hit sam se sebou :-)

PS: A pridej si me do friend listu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak da sa domunikovat cez net jak s mikrofonom tak s web kamerou ale treba k tomu hru pokemon black/white ... tam je ta moznost xtrainsreceiver alebo ako sa to vola...lokalne to ide az medzi styrmi a cez net iba medzi dvomi...je to sice nic moc ale ak by to uz bolo nutne tak da sa to pouzit ;)

nodobre pustis si friend list a hned to prve okienko kde ti pise pocet friendov online tak hore mas register friend a vedla toho settings...no v tam mas delete friend card a uz si vyberas koho chces zmazat ;)

awol pridaj si ma :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

awol nezapomen i na mě

Já si myslím, že nintendo to ennechá tak jen tak stát a něco s tím určitě udělá. Taky mi tam docela chybí budík. A byl by pro tuto konzoli velice vhodný nastavíte si čas zavřete dáte ji do docku a dete spát. A navíc v sleep modu vydrzí 3DS celých 24hodin. Takze na budík by nemeli taky zapoenout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzial to je kruta realita na Slovensku a Cesku.Ludia si radsej kupia stolovu konzolu alebo PSP ako Nintendo alebo 3DS co je dost skoda pretoze nevedia o co prichadzaju.

yurij666: Pridaj si ma prosim ta do Friend listu.A aky je tvoj FC?

A inak nenasiel by sa niekdo z okolia Prievidze alebo Banskej Bystrice aby sme si dali nejake stretnutie 3DS?Povymienali cez streetpass veci a mohli dat ze MP SSF4 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu