Panev Odesláno Červenec 21, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 21, 2011 Ahojte, teďkom jsem se zrovna dočetl, že prý už je možno flashnout mechaniku Lite-On 0225 co j v novch Xboxech, je to tedy pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Rendis Odesláno Červenec 21, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 21, 2011 Ano, je to pravda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zoombik Odesláno Červenec 21, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 21, 2011 Flash vyšel, je nyní otázkou, aby flasheri měli k dispozici potřebné PCB desky... Osobně si myslím, že poptávka je vyšší, než možnosti flasherů, ale ať se vyjádří přesněji přímo oni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 xmod Odesláno Červenec 22, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 22, 2011 Flash vyšel, je nyní otázkou, aby flasheri měli k dispozici potřebné PCB desky... Osobně si myslím, že poptávka je vyšší, než možnosti flasherů, ale ať se vyjádří přesněji přímo oni. Spíš je problém, že došly desky i chipy na výměnu a další se nevyrábějí - každy flasher tedy sdělá co měl předkoupeno (řádově 10-20 kusů) a pak bohužel zatím konečná, aspoň u mě to tak je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Panev Odesláno Červenec 22, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 22, 2011 Spíš je problém, že došly desky i chipy na výměnu a další se nevyrábějí - každy flasher tedy sdělá co měl předkoupeno (řádově 10-20 kusů) a pak bohužel zatím konečná, aspoň u mě to tak je Takž pokud jsem správně pochopil, kvůli nedostatku těch desek a chipů bude trvat ještě hodně dllouho než půjde flashnout slim xbox, jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zoombik Odesláno Červenec 22, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 22, 2011 Ano pochopil jsi to správně. Řešilo se to i zde na foru http://console-forum.net/tema/119611-prve-slim-aky-prelomene-fw-pre-9504-je-vonku/page10. Problem je ten, že flash sice už vyšel, ale mechnaiky jsou zamčené proti zápisu a vyžadují výměnu řídicí desky s čipem a těch je nedostatek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 xmod Odesláno Červenec 22, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červenec 22, 2011 Ano pochopil jsi to správně. Řešilo se to i zde na foru http://console-forum.net/tema/119611-prve-slim-aky-prelomene-fw-pre-9504-je-vonku/page10. Problem je ten, že flash sice už vyšel, ale mechnaiky jsou zamčené proti zápisu a vyžadují výměnu řídicí desky s čipem a těch je nedostatek... Ještě to radši zrekapituluju, jak to teď je - Xbox Slim 0225 flashnout v tento moment jde, protože existuje metoda (už déle) i firmware (pár dní, na ten se čekalo) metody jsou: - výměna základní desky v mechanice za jinou odemknutou (cca 60 dolarů za desku), málo práce, celková cena flashe cca 1500-2000 Kč (odhad trhu) - vyměnit na té desce hlavní řídící čip a desku nechat původní (cca 25 dolarů za chip), řádově více práce, celková cena flashe taky cca 1500-2000 Kč (odhad trhu) Obojí čipy i desky je bohužel nedodstatkové zboží a to celosvětově, ne jen v Evropě - důvod je jednoduchý, desky ani čipy se již nevyrábějí, protože "vyschl" zdroj těchto čipů na trhu a další v hledáčku není. Takže kdo co nakoupil to má. Až dojdou, mít nebude - takže se celosvětově podaří touto metodou flashnout pár desítek tisíc konzolí, ale rozhodně ne statisíce těch, co mají 0225 ve své konzoli (0225 je celkem asi v 85 procentech všech konzolích doteď prodaných. Proto to tady taky nikdo z flasherů masově nenabízí, protože když měl štěstí tak maximálně pokryje předobjednávky a pak nebude bohužel moct zákazníkům vyhovět, protože nebude mít potřebný HW. Co se může stát dál: 1) Najde se další zdroj čipů aby se daly dělat další desky - věřte tomu, že se TX snaží, ale bohužel to moc nevypadá, můj názor ale je, že po čem je poptávka takto vysoká se podaří někde sehnat a výroba pokračovat bude 2) Najde se úplně jiná metoda jak to udělat, bez pomoci tohoto HW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Panev
Ahojte, teďkom jsem se zrovna dočetl, že prý už je možno flashnout mechaniku Lite-On 0225 co j v novch Xboxech, je to tedy pravda?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
6 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.