Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Ps3 porucha,pomooc :-(


AllisMack

Recommended Posts

Ahoj,lidičky potřebuji vaši radu. Mám PS3 Slim 250GB a hrála mi tam hudba a tak a najednou zezadu vylítla jiskra, jakoby ze zdroje, PS3 3x krátce zapípala ale né jako třeba na disk ale s delším intervalem( né pipipip ale píííp píííp píííp), jako nokie když je vybitá ale s pípáním a potom úplně zhasla. Tak jsem tedy vytahl ze zásuvky a znova zapojil a vůbec nesvítí, ani ve standby ale když ji zapnu, tak pípne jako běžně ale nesvítí,nehučí, a ani obraz nenaběhne. Když jí chci spustit přes ovladač tak opět pípne jako jindy ale vůbec nenaběhne, po chvilce zase 3x krátce pípne a nic se neděje. Reaguje na to když chci vysunout disk (žádný tam ale nemám) takže pípne jako běžně když tam není disk. Ale když tam chci disk vložit tak pípne jako na zapnutí, disk si vůbec nevezme a po chvilce opět pípne 3x jako na začátku. Tak nevím co s tím je, odešel mi zdroj? Nebo základovka? Poraďte prosím, děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neunáhli sa. Zober to do servisu a nech ti skontrolujú napájanie. Každý zdroj obsahuje tepelnú poistku alebo nejakú ochranu proti preťaženiu. Pokiaľ dojde k niečomu podobnému ochráni to dosku a ostatný hardwér aby nezhorel. Možno by stačilo vymeniť túto súčiastku v zdroji. Ale na to sa nemôžeš spoľahnúť. Jedine zmeraním zistia, čo je skutočná porucha. Nerieš to a zabehni do sony servisu. Pokiaľ nemáš elektronické vzdelanie a nevieš o microelektronike nič tak sa do toho ani nepúšťaj. Otázka je koľko ťa tento špás vyjde? Keď to bude viac ako 100€ vykašli sa na to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tomu něco málo rozumím ale že bych z toho měl maturitu to ne :-D Jesli je to pojistkou tak jí najdu. Takže myslíš že základovka je ok? Zlatý PSPčko :-) Mám modrý psp 3001 Radiant blue už přes 2 roky a žádná porucha nebyla... Ach jo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doba prístrojov ako bol povedzme PS One alebo ranné pspčka sú preč. Spotreba je na prvom mieste tzn. že aj posledné verzie konzoly sú riadny shit výrobok. Ano myslím, že základovka bude v pohode. Tam nemá čo zhorieť, ale človek nikdy nevie. Môže sa kľudne stať, že miesto kde je zdroj pripojený padlo tiež za obeť. Niečo podobné robia zdroje eurocase v pc platforme. Ich zálubou je stiahnúť zo sebou čo najviac komponentov ako je doska alebo disky.

Ešte ma napadá ďaľšia vec. Tie iskry môžu pochádzať zo spáleného motorčeka ventilátoru čo chladí procesor a grafiku. Môže byť zapečený. Pokiaľ nieje chladenie funkčné konzola ti nenaskočí. Doska si totiž otáčky reguluje podľa teploty. Skús mrknúť aj na to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, hele nechal jsem ps3 ku přes noc v zásuvce a nachvíli se rozsvítil. tak jsem ho zapl, vše ok jen nenaběhl obraz, nehučel a nebral disky a po chvíli 3 krát zapípal a červeně blikala kontrolka napájení. Takže to vypadá že deska je ok ale nevíte co by s tím mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu