xmod Odesláno Prosinec 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 15, 2011 Jak updatovat RGH na Dash 14699 (Metrouš Edition) Co potřebujeme: Hardware - Flashku, prázdnou, naformátovanou na FAT32 Software - Originální zálohu NAND (nanddump.bin) - měli byste mít od svého flashera - CPU Klíč uložený v souboru cpukey.txt - měli byste mít od svého flashera - Software Multibuilder 0.5 a vyšší - 0.7 zde http://www.tortuga-cove.com/forums/abbcode_page.php?mode=click&id=401 - 14599 Oficiální update http://www.flashxbox.sk/app/_dashboard/systemupdate_2.0.14699.0.zip 1) Rozbalíme Multibuilder 2) Do složky Multibuilderu do /data/my360 umístíme soubory nanddump.bin a cpukey.txt 3) Spustíme Multibuilder - vybereme typ své konzole (Jesper, Trinity ...) a dáme vytvořit Glitch image 14699 s Dashlaunch patches (volba 1). Vygeneruje se nám soubor nandflash.bin, ten si uložíme do rootu připravené flashky 4) Na flashku k tomu ještě nahrajeme z adresáře Multibuilderu soubor xenon.elf (Rawflash) 5) Flashku dáme do xboxu,xbox spustíme ejectem, měl by naběhnout do xellu. 6) Xell by měl najít flashku a flashnout z ní náš připravený soubor nandflash.bin 7) Až flashování dojede (Image written, shutdown now) vypněte xbox, vyndejte flashku, odpojte ho od napájení a cca minutu počkejte 8 Spusťte vypínačem xko, měl by najet Metrouš Dash 14699 9) Pokud chybí avatary, stačí stáhnout výše zmíněný oficiální MS update, přejmenovat složku $systemupdate na $$ystemUpdate a měly by se aktualizovat. Poznámka : v žádném případě nedělat oficiální update, proto je i zablokované automatické čtení $systemupdate,updatovat RGH se musí jen tak jak je popsáno výše (a tak to bude i pro všechny další a budoucí verze, princip bude stejný) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ga1far Odesláno Prosinec 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 15, 2011 Jenom takova blba otazka. Pred tim se ma aktualizovat xbox novym updatem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toro Odesláno Prosinec 15, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 15, 2011 Tak to je hodně blbá otázka ! Nikdy neaktualizovat na vyšší DB než máš v konzoli - jinak přijdeš o JTAG/RGH . Upozornil jsem na to v mém návodu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 24, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2011 ahoj udělal jsem vše podle návodu a xbox mi hází chybu E 71,jinak XELL jede normálně máš nějaký tip jak to rozchodit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 24, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2011 revize falcon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 24, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2011 jo akdyž se mi to flešovalo tak to psalo vadné bloky 0xc6 a 0xc7 jinak gamesa z DVD normál naběhne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 24, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2011 jo akdyž se mi to flešovalo tak to psalo vadné bloky 0xc6 a 0xc7jinak gamesa z DVD normál naběhne zkus si stáhnout novější rawflash v4 http://libxenon.org/index.php?topic=212.0 (to je ten xenon.elf soubor), dát ho na flashku a zkusit to flashnout znova.Pokud to nepůjde, zkus v multibuilderu vytvořit image volbou 2 bez dashlaunch patches a zase flashnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 24, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 24, 2011 zkusim to dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 tak jsem to v multibuilderu vytvořil image volbou 1 dal na flashku FSD a po zapnutí to alespoň nabíhá do freestyle dashe jinak nevim co jsem udělal ale do normál metrodashe to nenajede a furt to hází E 71 nemáš ještě nějaký nápad ? jinak zkoušel jsem v multibuilderu i vytvořit image volbou 2 i 3 a furt E 71 musí tam být nějaký renonc v bootování protože do toho FSD to normál najede kdž jsem tomu zadal cestu na USB0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 25, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 tak jsem to v multibuilderu vytvořil image volbou 1 dal na flashku FSD a po zapnutí to alespoň nabíhá do freestyle dashejinak nevim co jsem udělal ale do normál metrodashe to nenajede a furt to hází E 71 nemáš ještě nějaký nápad ? jinak zkoušel jsem v multibuilderu i vytvořit image volbou 2 i 3 a furt E 71 musí tam být nějaký renonc v bootování protože do toho FSD to normál najede kdž jsem tomu zadal cestu na USB0 Zkus ještě stejný postup (build s dashlaunch patchi), ale použij multibuilder 0.4,který obsahuje 13604, ne metro dash. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 prubnu to a písnu dík za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 člověče furt E71 přes ten FSD to běží,tak alespoň něco písnul jsem kanalizátorovi o zálohu NAND a pak to ještě zkusím s ní já si tuhle udělal sám z programem Nand Flasher 360 a může být třeba zakopanej pes v tom jak to psalo ty vadné bloky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 25, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 V tom bude problem,měl bys použít původni zálohu jak píšu v navodu,tos mohl říct rovnou,že ji nemáš. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patapuf Odesláno Prosinec 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 25, 2011 jasně,tak hlavně,že jsme se toho dobrali díky za trpělivost a hezký svátky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dark.wolf Odesláno Prosinec 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2011 ahoj jen by me zajimalo, jestli na tuhle verzi muzu updatovat z jakykoliv nizsi dash a jeste jestli to metrous edition je neco zvlastniho nebo jak? moc tomu jeste nerozumim .. diky moc .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zoombik Odesláno Prosinec 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 Updatovat můžeš normálně. Proč se to jmenuje "mětrouš edition" nevím, jestli podle metrosexuálů :D, každopádně je celý dash překopaný, koukni na video http://www.youtube.com/watch?v=ncmlXP_XyUU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dark.wolf Odesláno Prosinec 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 ahoj díky moc, jen by mě ještě zajímalo, kde seženu tento soubor, který je potřeba :nanddump.bin - napsal sem si flasherovi o zálohu k gh, ale jedine co sem tam nasel podobne tomuto je nandflash.bin .. v te slozce je asi 10 souboru, ale zadny nandump .-( .. diky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 ahoj díky moc, jen by mě ještě zajímalo, kde seženu tento soubor, který je potřeba :nanddump.bin - napsal sem si flasherovi o zálohu k gh, ale jedine co sem tam nasel podobne tomuto je nandflash.bin .. v te slozce je asi 10 souboru, ale zadny nandump .-( .. diky za radu Nemáš tam něco jako nand1.bin, nand2.bin atd ? Takto se taky občas jmenují zálohy původní nand. Nandflash je nová nand, ta upravená kterou ti flashnul v rámci RGH flasher do nand paměti, tu bys používat jako zdroj neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dark.wolf Odesláno Prosinec 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 no mam dva soubory, ktere maji podobnou velikost .. nandflash.bin a 1_orig.bin .. tak to bude asi to originalni ze? ale jak z toho dostanu ten nanddump.bin? teda jestli je to 1_orig oigo zaloha nand ... diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ga1far Odesláno Prosinec 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 V prvnim postu je komplet postup :) Samozrejme pouzijes ten s nazvem orig, co jsi psal. Jak updatovat RGH na Dash 14699 (Metrouš Edition) Co potřebujeme: Hardware - Flashku, prázdnou, naformátovanou na FAT32 Software - Originální zálohu NAND (nanddump.bin) - měli byste mít od svého flashera - CPU Klíč uložený v souboru cpukey.txt - měli byste mít od svého flashera - Software Multibuilder 0.5 a vyšší - 0.7 zde http://www.tortuga-cove.com/forums/a...e=click&id=401 - 14599 Oficiální update http://www.flashxbox.sk/app/_dashboa....0.14699.0.zip 1) Rozbalíme Multibuilder 2) Do složky Multibuilderu do /data/my360 umístíme soubory nanddump.bin a cpukey.txt 3) Spustíme Multibuilder - vybereme typ své konzole (Jesper, Trinity ...) a dáme vytvořit Glitch image 14699 s Dashlaunch patches (volba 1). Vygeneruje se nám soubor nandflash.bin, ten si uložíme do rootu připravené flashky 4) Na flashku k tomu ještě nahrajeme z adresáře Multibuilderu soubor xenon.elf (Rawflash) 5) Flashku dáme do xboxu,xbox spustíme ejectem, měl by naběhnout do xellu. 6) Xell by měl najít flashku a flashnout z ní náš připravený soubor nandflash.bin 7) Až flashování dojede (Image written, shutdown now) vypněte xbox, vyndejte flashku, odpojte ho od napájení a cca minutu počkejte 8 Spusťte vypínačem xko, měl by najet Metrouš Dash 14699 9) Pokud chybí avatary, stačí stáhnout výše zmíněný oficiální MS update, přejmenovat složku $systemupdate na $$ystemUpdate a měly by se aktualizovat. Poznámka : v žádném případě nedělat oficiální update, proto je i zablokované automatické čtení $systemupdate,updatovat RGH se musí jen tak jak je popsáno výše (a tak to bude i pro všechny další a budoucí verze, princip bude stejný) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 1_orig bude originální záloha, mělo by stačit soubor přejmenovat na nanddump.bin a pak postupovat podle návodu - přihodit cpukey.txt a spustit multibuilder. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dark.wolf Odesláno Prosinec 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 ok diky moc ... zitra to zkusim ... a jeste jednu malickost .. to cpukey.txt .. to staci, kdyz si vytvorim textak a do nej vlozim jen to cislo? nebo jak by mel vypadat ten textak .. diky za pomoc kluci :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmod Odesláno Prosinec 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2011 ok diky moc ... zitra to zkusim ... a jeste jednu malickost .. to cpukey.txt .. to staci, kdyz si vytvorim textak a do nej vlozim jen to cislo? nebo jak by mel vypadat ten textak .. diky za pomoc kluci :-) Ano, je to jen texťák s tím vloženým číslem, nic jinýho tam nedávej - ale takto se to obvykle vyskytuje rovnou uložené na zálohách od flasherů, takže stačí zkopírovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
master of puppets Odesláno Prosinec 31, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2011 ahoj po dokončení a zapnutí mi to hodilo e79 nevite co s tím děkuju sakra ted sem si všim že sem ho zapoměl odpojit od zdroje a s mojim štěstím na tyhle věci sem to určitě odpálil..? ale doufam že ne:cry: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ga1far Odesláno Prosinec 31, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2011 Zkus zmacknou a drzet synchronizacni tlacitko na ovladaci a zapni xbox, drz ho dokud uplne nenastartuje. Snad ti to pomuze. Pokud ne (coz si myslim, ze bude spis pravda, zkus vytahnout hdd, atd. Zkousej. Jinak fakt nevim jak ti poradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.