Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Aktualizace RGH na Metro Dash - alterantivní postup (Multibuilder)

Recommended Posts

Odesláno

Jak updatovat RGH na Dash 14699 (Metrouš Edition)

Co potřebujeme:

Hardware - Flashku, prázdnou, naformátovanou na FAT32

Software

- Originální zálohu NAND (nanddump.bin) - měli byste mít od svého flashera

- CPU Klíč uložený v souboru cpukey.txt - měli byste mít od svého flashera

- Software Multibuilder 0.5 a vyšší - 0.7 zde

http://www.tortuga-cove.com/forums/abbcode_page.php?mode=click&id=401

- 14599 Oficiální update

http://www.flashxbox.sk/app/_dashboard/systemupdate_2.0.14699.0.zip

1) Rozbalíme Multibuilder

2) Do složky Multibuilderu do /data/my360 umístíme soubory nanddump.bin a cpukey.txt

3) Spustíme Multibuilder - vybereme typ své konzole (Jesper, Trinity ...)

a dáme vytvořit Glitch image 14699 s Dashlaunch patches (volba 1).

Vygeneruje se nám soubor nandflash.bin, ten si uložíme do rootu připravené flashky

4) Na flashku k tomu ještě nahrajeme z adresáře Multibuilderu soubor xenon.elf (Rawflash)

5) Flashku dáme do xboxu,xbox spustíme ejectem, měl by naběhnout do xellu.

6) Xell by měl najít flashku a flashnout z ní náš připravený soubor nandflash.bin

7) Až flashování dojede (Image written, shutdown now) vypněte xbox, vyndejte flashku, odpojte ho od napájení a cca minutu počkejte

8 Spusťte vypínačem xko, měl by najet Metrouš Dash 14699

9) Pokud chybí avatary, stačí stáhnout výše zmíněný oficiální MS update, přejmenovat složku $systemupdate na $$ystemUpdate a měly by se aktualizovat.

Poznámka : v žádném případě nedělat oficiální update, proto je i zablokované automatické čtení $systemupdate,updatovat RGH se musí jen tak jak je popsáno výše

(a tak to bude i pro všechny další a budoucí verze, princip bude stejný)

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

• 2 weeks later...
Odesláno
jo akdyž se mi to flešovalo tak to psalo vadné bloky 0xc6 a 0xc7

jinak gamesa z DVD normál naběhne

zkus si stáhnout novější rawflash v4

http://libxenon.org/index.php?topic=212.0

(to je ten xenon.elf soubor), dát ho na flashku a zkusit to flashnout znova.Pokud to nepůjde, zkus v multibuilderu vytvořit image volbou 2 bez dashlaunch patches a zase flashnout

Odesláno

tak jsem to v multibuilderu vytvořil image volbou 1 dal na flashku FSD a po zapnutí to alespoň nabíhá do freestyle dashe

jinak nevim co jsem udělal ale do normál metrodashe to nenajede a furt to hází E 71

nemáš ještě nějaký nápad ?

jinak zkoušel jsem v multibuilderu i vytvořit image volbou 2 i 3 a furt E 71

musí tam být nějaký renonc v bootování protože do toho FSD to normál najede kdž jsem tomu zadal cestu na USB0

Odesláno
tak jsem to v multibuilderu vytvořil image volbou 1 dal na flashku FSD a po zapnutí to alespoň nabíhá do freestyle dashe

jinak nevim co jsem udělal ale do normál metrodashe to nenajede a furt to hází E 71

nemáš ještě nějaký nápad ?

jinak zkoušel jsem v multibuilderu i vytvořit image volbou 2 i 3 a furt E 71

musí tam být nějaký renonc v bootování protože do toho FSD to normál najede kdž jsem tomu zadal cestu na USB0

Zkus ještě stejný postup (build s dashlaunch patchi), ale použij multibuilder 0.4,který obsahuje 13604, ne metro dash.

Odesláno
ahoj díky moc, jen by mě ještě zajímalo, kde seženu tento soubor, který je potřeba :nanddump.bin - napsal sem si flasherovi o zálohu k gh, ale jedine co sem tam nasel podobne tomuto je nandflash.bin .. v te slozce je asi 10 souboru, ale zadny nandump .-( .. diky za radu

Nemáš tam něco jako nand1.bin, nand2.bin atd ? Takto se taky občas jmenují zálohy původní nand. Nandflash je nová nand, ta upravená kterou ti flashnul v rámci RGH flasher do nand paměti, tu bys používat jako zdroj neměl.

Odesláno

V prvnim postu je komplet postup :) Samozrejme pouzijes ten s nazvem orig, co jsi psal.

Jak updatovat RGH na Dash 14699 (Metrouš Edition)

Co potřebujeme:

Hardware - Flashku, prázdnou, naformátovanou na FAT32

Software

- Originální zálohu NAND (nanddump.bin) - měli byste mít od svého flashera

- CPU Klíč uložený v souboru cpukey.txt - měli byste mít od svého flashera

- Software Multibuilder 0.5 a vyšší - 0.7 zde

http://www.tortuga-cove.com/forums/a...e=click&id=401

- 14599 Oficiální update

http://www.flashxbox.sk/app/_dashboa....0.14699.0.zip

1) Rozbalíme Multibuilder

2) Do složky Multibuilderu do /data/my360 umístíme soubory nanddump.bin a cpukey.txt

3) Spustíme Multibuilder - vybereme typ své konzole (Jesper, Trinity ...)

a dáme vytvořit Glitch image 14699 s Dashlaunch patches (volba 1).

Vygeneruje se nám soubor nandflash.bin, ten si uložíme do rootu připravené flashky

4) Na flashku k tomu ještě nahrajeme z adresáře Multibuilderu soubor xenon.elf (Rawflash)

5) Flashku dáme do xboxu,xbox spustíme ejectem, měl by naběhnout do xellu.

6) Xell by měl najít flashku a flashnout z ní náš připravený soubor nandflash.bin

7) Až flashování dojede (Image written, shutdown now) vypněte xbox, vyndejte flashku, odpojte ho od napájení a cca minutu počkejte

8 Spusťte vypínačem xko, měl by najet Metrouš Dash 14699

9) Pokud chybí avatary, stačí stáhnout výše zmíněný oficiální MS update, přejmenovat složku $systemupdate na $$ystemUpdate a měly by se aktualizovat.

Poznámka : v žádném případě nedělat oficiální update, proto je i zablokované automatické čtení $systemupdate,updatovat RGH se musí jen tak jak je popsáno výše

(a tak to bude i pro všechny další a budoucí verze, princip bude stejný)

Odesláno
ok diky moc ... zitra to zkusim ... a jeste jednu malickost .. to cpukey.txt .. to staci, kdyz si vytvorim textak a do nej vlozim jen to cislo? nebo jak by mel vypadat ten textak .. diky za pomoc kluci :-)

Ano, je to jen texťák s tím vloženým číslem, nic jinýho tam nedávej - ale takto se to obvykle vyskytuje rovnou uložené na zálohách od flasherů, takže stačí zkopírovat

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu