Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSP exploit / Flash - Novinky


Negto

Recommended Posts

Každopádně co se Vity týče, tak kromě VHBL se našel další, zatím blíže neurčený exploit v PSP hře, ale, co je zajímavější, tak jeden hacker začíná pracovat na programu pro PC, se kterým získáte po připojení plný přistup do paměti Vity, jako tomu bylo u PSP. http://yifan.lu/2012/02/18/playstation-vitas-usb-mtp-connection-analyzed/

I honestly stopped counting how many psp “hello world” exploits in PSP games have been announced over the past months, but these exploits are getting a second life

now that they symbolize a possibility for homebrews on the PS Vita.

This time it’s scener Xerpi who found an exploit, which I haven’t confirmed yet, but I should be able to give it a try sometimes this week. Will this lead to a VHBL port/release? First we need to make sure this game is actually available for the Vita. After that, only time will tell, but I’ll do my best to help

Note: Let me emphasize that I am aware of several psp game exploits being available, and releasing VHBL for them or not is basically up to their authors. I’m of course offering my help to port VHBL (although my free time is limited. Porting VHBL is relatively easy, but even with some experience, from the exploit to the VHBL port it caneasily take 30 hours, if you include debugging. That’s not mentioning that each game usually comes in several versions.)

Another note: you might think, seeing all these videos of exploits, that finding exploits in psp games has become super easy. This is not entirely true. I am sure that my tutorials

have made these things easier, but going from a crash to a hello world still requires lots of patience and dedication.

Zdroj:http://wololo.net/wagic/2012/03/08/vita-hack-a-new-psp-exploit-found/

Half byte loader [Hombrew aplikace na PSV]: http://console-forum.net/tema/139798-vhbl-opencma-hombrew-aplikace-na-psv?p=1231207#post1231207

Jakože majitel PSV pozorně sleduji každý nový exploit a čekám jak se vše vyvine.

Jaký názor máte Vy na Hombrew a Flash?

Jste pro a nebo proti?

Doufám, že budete přispívat pouze přínosnými příspěvky.

Do prvního příspěvku budu přidávat nejdůležitější novinky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je mi jedno ak vyjde nejaky homebrew loader na spustanie nejakych aplikacii ale som zasadne proti moznosti spustat stiahnute vita hry.. Radsej si zaplatim kvalitne hry ako stiahnem nejaky odpad raz za mesiac..

Nech tomu daju vsetci pokoj aspon na 3 roky nech je co hrat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ale kec... Na PSP se dalo warezit temer od sameho pocatku a nove hry stale byly - a byly dobre. Ze nejsou ted? No to je logicke, proste se PSP pomalu uz stahuje, uz konci jeho zivotnost a prichazi Vita, proto neni uz tolik her...

A ze na PC hry zanikaji? A to jsi sebral kde? :lol: Miluju takove vycucy nesmyslu, ktere si cucate z prstu.

Verte, ze vydavatelske a vyvojarske spolecnosti se maji dost dobre.

Naopak warez pomaha. Jak? Ze se ted vyvojari NAOPAK musi snazit - ti nejhorsi se totiz neuzivi, takze se snazi, aby hra za neco stala a aby si ji lide koupili... Takze to, ze to ubira na kvalite je kec - naopak.

EDIT: a kopirovalo se vzdy... DOSacke hry (vetsinou shareware a i normalne jinak placene) se bezne kopirovaly... Kdo v CR si kdy nejakou DOSackou hru koupil? A stejne se ty firmy uzivily (Accolade atd.) Stejne na PS 1... Snad kazdej, koho jsem znal mel v CR chipnutou konzoli a stejne bylo spousta (skvelych her).. Pozdeji - hry na PC se vypalovaly bezne, protoze v CR deti proste nemeli kapesne 5000 Kc / mesicne, aby si mohli koupit nekolik her za mesic. A mohl bych pokracovat. Kopirovalo se, kopirovat se bude a kopiruje se a na kvalite her se to nijak neprojevuje - je to jen ockovani tech firem, abyste tyhle antiwarez nesmysly sirili a pokopali komunitu ;) Verte, ze se maji dobre a ze to kvalitu her neovlivnuje. Stejne jako hudba - uz za dob kazet se kopirovalo bezne (a jeste snadneji nez dneska - nebylo treba prekonavat zadne ochrany). Takze s temahle nesmyslama prestante. Nebyla nikdy zadna doba, kdy by se nekopirovalo.

... a v neposledni rade nezapomente, ze hodnotit jen dle okoli (CR) je pekne zabednene. Jedte se podivat na zapad. Maji tam jine platy & jine ceny her (a hlavne ruzne vyhodne slevy, na ktere u nas muzeme zapomenout) a hry uplne bezne kupuji. To ze u nas se warezi jak na bezicim pase neznamena, ze je to tak vsude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to vubec nesouvisi s warezem. To souvisi s tim, ze konzole jsou stale popularnejsi. Vyplati se, koupit si konzoli a mit ji treba 5 let, nez kazde dva roky kupovat novy PC za 20-30k, jen protoze ty nejnovejsi pecky uz nespustis... Je zcela logicke, ze kdyz vetsina hracu je na konzolich (protoze tem hracum se to vyplati), ze nebudou delat pro to minimalni procento PC hracu port, ktery je financne nakladny - radsi si ty penize, ktere by vynalozili na port, nechaji...

... kazdopadne to vubec nesouvisi s warezem. Proste konzole je vyhodnejsi (financne), je pohodlnejsi (zadna instalace), je efektivnejsi (PC nemate vzdy hned u TV - konzoli si strcite k TV a rovnou ji muzete pouzit jako media center) a je jednoduzsi (snadneji se ovlada.. neni treba mapovat klavesnici, kupovat herni klavesnici a mys a mit na to stolek atd.)... A zvlast v dnesni dobe notebooku uz PC neni "in". Proste lidi maji notes a chteji si zahrat, tak si koupi konzoli a hodi ji k TV - nemusi kupovat velkou krabici, instalovat Windows, instalovat hry, davat monitor na stul atd atd.

A navic uz za doby PS 1 bylo spousta her jen na PS a nebyly na PC... Takze se zase az TOLIK nezmenilo. Jen ted v dobe lepsich technologii, jsou vetsi a vetsi rozdily mezi vyvojem pro konzole a PC, takze udelat port neni jednoduche a tak se na to najimaji externi firmy, ktere si to nechaji draze zaplatit a to se logicky nemusi vyplatit (protoze PC hracu tolik neni a ubyva jich - viz. vyse)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

PSP Flash neměl každý, protože to dřív bylo trošku jiné než teď. Každy kdo chtěl mít flash si musel něco předem přečíst, pokud to neudělal tak brick = zahodit. Dřív nebyla žádná pandora, která zachrání. Dnes příjdou nováčci, začnou kopat kolem sebe, že jim to nejde a přitom neví ani ň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Homebrew ANO

Flash NE

Asi tak, homebrew bych strašně rád, představte si emulátory prakticky všech konzolí až do PS2 (mimo) a taky to, jaké aplikace by na PSV mohly být... Každopádně flash, pokud by byl, tak se zlobit nebudu, ale rozhodně mi nebude vadit, když nebude, PSP to sice pomohlo rozjet prodeje, ale s hrami už to tak super nebylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://console-forum.net/tema/139798-vhbl-opencma-hombrew-aplikace-na-psv?p=1231207#post1231207

Čekal jsem až to odzkouším a fungujeto, již nyní si můžete zkusit zahrát některé hombrew hry a aplikace :)

V průběhu týdne (Až mi kámoš provede korekturu :D ) Hodím českou verzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[Opraveno]

Je již jen otázkou času, kdy něco bude.

Jinak můj názor ohledně Hombrew a Flashe.

Myslím si že Hombrew by mělo být 100% :) Jen to otvírá další možnosti hardweru.

A podporuji i flash. Neřeknu kdyby hry stály 300, ale dnešní cena je prostě pro studenty neúnosná.

Sem tam si nějakou pecku koupím, ikdyž jí mám staženou. Ale nechce se mi vyhazovat za všechny hry, které chci například zkusit, jestli mě chytnou. Někdy dema prostě nestačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm, ta soutěž skončila skoro před rokem a bylo to zaměřené na PSP. Vyhrál tvůrce LameCraftu btw.

Každopádně co se Vity týče, tak kromě VHBL se našel další, zatím blíže neurčený exploit v PSP hře, ale, co je zajímavější, tak jeden hacker začíná pracovat na programu pro PC, se kterým získáte po připojení plný přistup do paměti Vity, jako tomu bylo u PSP. http://yifan.lu/2012/02/18/playstation-vitas-usb-mtp-connection-analyzed/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...




The video shows a minimalist interface called “PRX Loader” which seems to be used to run the homebrews. No word from Davee yet on a release date.[update] The end of the video also shows some gameplay of Ratchet and Clank, which indicates Davee already has PSP isos working to some extent on this exploit.I don’t know what impact this will have on wth’s release for VHBL. We had actually started the process, but Davee’s work might make VHBL fairly irrelevant. I’ll try to contact the involved people to know what to do next about that.Congrats Davee, exciting times ahead!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm zajímavé. Ale třeba já nechápu jednu věc a prosím o vyjádření nějakého "odborníka". Sony vytvořili speciální karty na kterých jsou hry a jsou přesvědčeni, že je nikdo neprolomí. Fajn, ale potom nechápu jaktože se dá ta samá hra co je na zabezpečené kartě stáhnout i normálně z PS store. Takže vy si ji celou stáhnete do Vity a to už je přece podle mě jen otázka času něž někdo přijde na to jak ji nahrát i do jiné Vity. Nebo se mýlím? Jen mi prostě uniká to zabezpečení karty když se dá stáhnout celá verze normálně do Vity. Za chíli určitě přijde někdo na to jak to z té Vity vydolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třeba proto, že to řekl (napsal) sám Davee? Lidi se v komentářích začali radovat, že rozjel ISO, tak to uvedl na pravou míru.

Každopádně je asi na dobré cestě a vypadá to líp, než VHBL od Wolola. Každopádně za podporu homebrew a možná i těch PSP ISO bych byl dost rád. Jednak bych si nemusel kupovat Gameboy Advance :D a také bych mohl hrát multiplayer s kámošema, co mají ještě staré PSP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu