Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak je to tedy s hraním použitých her?


javak810i

Recommended Posts

Spousta lidí v posledních dnech zjistila, že pokud si půjčí hru od kamaráda nebo si ji koupí z bazaru, tak při jejím spuštění vyhodí PS Vita hlášku, že uživatel nemůže sbírat trofeje, ale dosavadní dosažená pozice předešlého uživatele se přenese i na novou konzoli. Jak tohle tedy vyřešit?

K tomu, abyste vyřešili tento drobný problém musíte udělat několik kroků. Při vložení karty klikněte na tlačítko "no", když se vás to zeptá, jestli chcete použít tento nový software. V systémovém menu klikněte na ikonu hry a chvíli jí podržte. Poté klikněte na tři tečky a nyní můžete smazat data předešlého uživatele. A můžete začít hru jako by byla úplně nová a trofeje budete moci opět získávat. Pokud by někdo měl s tímto problémy, pak je na serveru Pocket Games i obrázkový návod.

Bohužel, až budete chtít kamarádovi vrátit hru, tak se bude asi na vás hodně zlobit, když jste mu smazaly všechny jeho dosažené trofeje ve hře.

zdroj: PSV magazín, PocketNow

Celé mi to příjde divné. Myslel jsem si, že se savedata ukládají na paměťovou kartu ve Vitě a trofeje, že se po získání automaticky přidají online k mému PSN účtu.

Ale po přečtení mi to vyzní tak, že si hra ukládá data sama do paměti v herní cartridge a to včetně trofejí.. Tak jak to tedy je?

Pokud si koupím použitou hru a vymažu předešlá data, budu ji pak moci normálně hrát od začátku a získávat trofeje na svůj účet? A co účet předchozího majitele - zůstanou mu tam jeho trofeje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem si úplně jistej, ale není právě ve Vitě nebo hře samotný možno zvolit, kam se savadata ukládá? Jinak savy na kartě se hrou se řešily už před vydáním Vity.

No a pokud se trofeje sesynchonizují s PSN účtem, tak o ně nepřijde, i když smažeš save. Ale pokud nejsou a smažeš save, vypadá tot ak, že o ně přijde... Přijd emi to jako nešťastný řešení. :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu