Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Xbox 720/Xbox 3 - nejnovější spekulace


javak810i

Recommended Posts

Zdravím. Všem je určitě jasné, že nástupce současného Xboxu 360 se pomalu, ale jistě blíží. Dočkat už bychom se možná mohli už příští rok. A jaké že jsou tedy nejnovější spekulace o jeho hardware?

Doposud kolovala po intenretu informace, že nový Xbox by měl obsahovat 4 jádrový nebo 6 jádrový procesor AMD s vlastní integrovanou grafikou a k němu grafickou kartu na úrovni ATI Radeon 7670HD. Tyto údaje údajně pocházeli z raného vývojářského devkitu. Spoustě lidí ale tyhle parametry přišly divné - respektive příliš slabé na next-gen konzoli. Šestijádrový procesor už dnes není bůhvíco a grafická karta je dnes spíš na podprůměrné úrovni.

Dnes ale přišel Xbox World Magazín s novými spekulacemi, které už zní mnohem zajímavěji! Informace podle nich pochází opět z developerského SDK, tentokrát z "aktuální" verze. Nový Xbox by podle nich měl obsahovat:

- 16 jádrový procesor PowerPC od IBM (z čehož až 4 jádra bude moci využívat Kinect, jehož výpočetní část bude zabudovaná v konzoli)

- grafickou kartu AMD Radeon řady 7000 (blíže nespecifikovanou)

- Blu-ray optickou mechaniku (to se ale dá očekávat a je to zatím asi nejjistější spekulace)

Podle Xbox World Magazínu by měl být nový Xbox 720 odhalen na konci tohoto roku, nebo začátkem roku příštího. Plného odhalení bychom se měli dočkat na E3 2013 a prodeje již ke konci roku. Dále se také zmiňuje o zajímavé věci - Playstation 4 by měl být údajně ještě výkonější! Co si o tom myslíte vy?

Já osobně vidím tyhle spekulace jako jedny z těch reálnějších. Vezměte si, že v době uvedení PS3/Xbox 360 byly high-end počítače s dvoujádrovým procesorem a Xbox přišel s tříjádrem a o rok později s osmijádrem PS3. Takže 16 jader podle mě není nereálných - ostatně AMD už 16 jádrový procesor pro PC představilo. Co se týče grafické karty, tak tipuji, že to bude ekvivalent HD7870, nebo 7970 s alespoň 1GB VRAM, nic slabšího podle mě nemá smysl. No a co se RAM paměti týče, tak nejvíce pravděpodobné jsou podle mě 4GB, z toho 1GB vymezen pro systém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten procesor si aj ja myslim ze je realne ale uvidime neskorej a tu grafu 7870 tam isto nedaju draha a velku spotrebu. Vsade sa pise o 7670 co je vlastne len premenovana 6670 takze karta vyrobena 40nm nez vyjde ta konzola uz tu bude HD8*** a daju tam nejaku upravenu 8770 pre konzole.Ram tiez myslim ze uz bude mat tie 4GB. Len ako sa spekulovalo ze nebude mat mechaniku tak mohli by spravit 2 konzole jednu bez mechaniky ktora by mala vedsi HDD a teda by bola drahsi a druha s mechanikou ja by som bral vedsi HDD. Som dost zvedavi ako budu vyzerat tie hry napr UE4 kedze sa nejako neohlasuje ani Doom4 tiez by mohol byt az na dalsi generaciu a taky Hl3 :) no a samozrejme co bude v sebe ta masinka mat s pc by som skoncil.

Takze spekulujte dalej rad si precitam a novinky sem davajte ohladom buducich konzol.

No a sice povedali aj MS a Sony ze na E3 tento rok nic neoznamia tak tomu nejako neverim az velmi sa spekuluje takze nejake oznamenie cakam ved WiiU tiez bolo na minulom E3 predstavene a predavat sa bude az koncom tohto roka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno to jsou samozřejmě jen spekulace, osobně bych byl rád, kdyby se potvrdily ty spekulace o tom, že HW nového Xka i PS3 budou mít stejnou architekturu (lehké konverze her) nebo že PS3 bude mít stále Cell, ale samozřejmě více optimalizovaný s lepší pamětí a graf. kartou.

btw Blu ray je asi to nejjistější, co se aktuálně dá o nových konzolích říct. Zřejmě s vyšší kapacitou, než nyní zvládne PS3... Ale rozhodně BR není majetkem Sony, to opravdu ne... http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Sony sice stála u zrodu Blu-Ray a má v něm největší podíl, ovšem to rozhodně neznamená, že by nemohla být Blu-ray mechanika použitá v novém Xboxu. Podle mě je to celkem jisté, dnešní 8GB DL DVD už přestává stačit a to, aby byly hry na 2 a více DVD, se nevyplatí. Takže nejspíš bude použité 4-layer BD, které by mělo mít kapacitu mezi 100-128GB, což je místa až až. Rozhodně si nemyslím, že bude bez mechaniky. Sice internet už má skoro každý, ale asi né každý v takové rychlosti, aby si třeba 40GB hru nestahoval měsíc :D.

Podle mě je další Cell u Sony nepravděpodobný. Je pravda, že je to asi jediný způsob, jak zaručit zpětnou kompatibilitu s PS3, ale Sony by se nejspíš nevyplatilo ho znovu použít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked tam bude Blu-Ray ale dufam ze rychlejsi a urcite budu mat veci kapacitu tych 100GB. Ohladom toho co sa spekulovalo ze mal byt xbox udajne bez mechaniky tak tiez myslim ze este nato je skoro ale mohli napr spravit 2 verzie konzoli jedna s mechanikou a druha bez ale znacne vedsim HDD a takto by videli co sa im viac oplati. Bazar nejako neriesim sice to bolo dobre sam som kupoval z druhej ruky ale tak co kupim tituly co sa mi najviac pacia a ostatne az ked zlacnia alebo v nejakej akcii.

Tak hra 40GB keby som mal stahovat rychlostu napr 250kb/s :D zbohom.

A este som cital ze budeme musie byt stale pripojeny na net to dufam ze nebude pravda ale treba sa bude musiet len hra nejako aktivovat a hotovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu