Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Pár otázek.

Recommended Posts

Chystám se si nechat udělat RGH a měl bych pár otázek.

1) Pročítám si to tu a co jsem zatím pochopil tak NXE je originální dash od Microsoftu zatímco FSD je alternativní dash pro to RGH/JTG

- musím po nějaké době updatovat FSD?

- musím také updatovat NXE, tedy originální dashboard?

- verze updatu musí souhlasit s verzí v Xboxu, tj. např. na DB 14719 musíš instalovat zase update 14719 !!! :arrowl: Instalací vyšší verze si znefunkčníš RGH

- to znamená že se musí instalovat nejprve FSD nebo XEX s 14719 a pak až DB 14719?

- a co prosím vás je XEXmenu - to je poddashboard FSD?

- co je dashluch

2) Při hraní dvoudiskových her je potřeba instalace swap.exe a nebo už teďkom ten nový FSD to má zahrnuté

3) Kopírování her do XBOX HDD, buď pomocí flesky nebo tím ethernetovým kabelem a co takhle USB kabelem? A co je rychlejší fleska nebo ethernetový kabel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chystám se si nechat udělat RGH a měl bych pár otázek.

1) Pročítám si to tu a co jsem zatím pochopil tak NXE je originální dash od Microsoftu zatímco FSD je alternativní dash pro to RGH/JTG

- musím po nějaké době updatovat FSD?

Nemusíš, ale určitě se to doporučuje.Opravují se průběžně chyby a vylepšuje se i funkcionalita.Pokud máš xbox připojen k netu a zaškrtnutou příslušnou volbu v nastavení FSD bude ti automaticky nové verze nabízet ale dokud nepotvrdíš, NEinstalují se.

- musím také updatovat NXE, tedy originální dashboard?

Dokud si o to nějaká hra neřekne tak nikoliv.Dělá se to jiným způsobem než na flashi (nejde to pustit jen tak z flashky, to je na RGH zablokované).V sekci návodů je o tom návod od Tora i ode mě (alternativní postupy na to samé)

http://console-forum.net/tema/139531-navod-na-aktualizaci-db-14719-programem-xebuild-gui-v-2-02

http://console-forum.net/tema/134857-aktualizace-rgh-na-metro-dash-alterantivni-postup-multibuilder

- to znamená že se musí instalovat nejprve FSD nebo XEX s 14719 a pak až DB 14719?

Tohle nechápu

- a co prosím vás je XEXmenu - to je poddashboard FSD?

Xexmenu si představ jako jednoduchý filemanager.Je to obyčejná xbox aplikace, kterou můžeš spustit. S FSD nemá nic společného,bývá ale součástí běžné instalace RGH

- co je dashluch

Dashlaunch je jiná aplikace, která zajistí, že se ti bude spouštět třeba FSD nebo xexmenu automaticky po spuštění xboxu (fakt hodně zjednodušeně je to jakýsi "dashboard loader")

2) Při hraní dvoudiskových her je potřeba instalace swap.exe a nebo už teďkom ten nový FSD to má zahrnuté

Plugin swap.xex už pro FSD 2.2 není potřeba, hry se jen pojmenují správně složkou "- Disk x" a už to funguje. Příklad třeba hra Rage.Samozřejmě nemůže jít o hry kdy disky jsou XBLA, tam se musí rozbalit a plugin se také nepoužívá ( více třeba zde http://console-forum.net/tema/133078-jak-na-vice-disku )

3) Kopírování her do XBOX HDD, buď pomocí flesky nebo tím ethernetovým kabelem a co takhle USB kabelem? A co je rychlejší fleska nebo ethernetový kabel?

USB kabelem xbox a PC nepropojíš.Pouze ethernetovým a nebo normálně přenášíš data na externím USB disku nebo flashce.Rychleji data nalezou z USB zařízení, na druhou stranu přes ethernet nemusíš nic odpojovat a připojovat. Já osobně preferuji eternetovou síť a hry posílám přes FTP do konzole.

Doplněno do textu...
Odkaz ke komentáři

1)Kde se nastavuje cesta ke hře když hru ve formatu GOD nahraji jinam nez do složky content nebo u her prekonvertovaných image browserem?

2) Zajímají mě hry BF3 a ME3- obě dvě DVD převedu pomocí ISO2GOD a nahodím do složky a nebo druhé dvd převedu image browserem?

Odkaz ke komentáři

1. ve fsd,content,manage game paths a zlutym pridas navolis a ulozis a oskenujes

2. me3 obe dvd iso2god ,bf3 je trochu jinak 2.dvd pres iso2god 1.dvd je hd content to se musi img browserem je to jak u forzy akorat obracene dvd a u forzy je na 2.dvd dlc content

Odkaz ke komentáři

Nakopíroval jsem Batman:Arkham city do HDD1/HRY a pak z DVD v ISO formátu jsem nainstaloval Assassin Creed ale ve FSD se mi zobrazuje pouze v game library Batman a Assassin nikoliv a v NXE se mi zobrazuje jen Assassin a Batman ne? Je to kvůli toho že Assassin je v ISU? A Batman je v GOD a měl by se podle návodu zobrazovat game library jak v NXE tak ve FSD současně.

A ještě, když hraju hru z NXE jak se dostanu zpátky ze hry do NXE?

Odkaz ke komentáři

to kam se vracis ze hry atd se vse nastavuje jednotlivymi polozkami dashlaunch a nemuzes nakopirovat iso to neuvidi bud god nebo vyextrahovat iso img browserem coz se tyka her kam chces implentovat cestinu nebo u kterych to jinak nejde treba ta forza nebo battlefield jinak davej vse do god je to min souboru nebudes tolik zasekavat xko

Odkaz ke komentáři

ISO soubor mi to vidí - respektive jsem hru v ISU nainstaloval na HDD a hraji ji normálně.

Co si z hlavy pomatuju, je to takhle:

- Nainstalované hry (ISO) z NXE jdou spouštět zase jen v NXE ve FSD ne

- Převedné hry (ISO na GOD) jdou spouštět ve FSD (případně xexmenu) i v NXE pokud jsou ovšem ve složce content/16 nul, v žádné jiné je NXE neuvidí

Odkaz ke komentáři

Když jsem ve FSD a mám v mechanice DVD, tak při spuštění hry (Assassin - hra v ISO nainstalovaná klasickým způsobem na HDD) se mi trochu DVD v mechanice protáčí, když hru spustím v NXE tak se mi DVD neprotáčí v mechanice. Po vypnutí se mi ale hodně protáčí DVD, jako při instalování na HDD - jak to?

A ještě dotaz jaké máte teploty MEM, GPU a CPU?

Odkaz ke komentáři

Projel jsem u BF3 disc 2 přes ISO2GOD, pak vezmu disk 1 a ten vyextrahuji pomocí xbox image browserem (celou hru nebo stačí vyextrahovat pouze content), disk 2 nakopiruji v xboxu do content/000000000.... a ten disk 1 nakopíruji kam?

Pres ISO2GOD se mi disk 2 vytvorila složka 45410950 a v ní je složka 00007000. Disk 1 nakopíruji do složky 45410950, takže v té složce budu mít složku 00007000 a vyextrahovaný disk 1?

Odkaz ke komentáři

Takže jsem druhy disk projetý přes ISO2GOD nahodil do content/00000.../45410950/00007000/, pak disk 1 jsem projel image broserem a z toho jsem zkopiroval pouze ze složky content složku 0000002 a nakopíroval jsem ji do složky od disku 2 do 45410950. Hra mi v pohodě běží, ale nechce to po mě instalaci toho HD, co dělám špatně?

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu