Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že téma s využitím přepínání více disků pomocí pluginu swap.xex již není aktuální zakládám toto nové téma kde bych rád měl aktuální postupy jak toto řešit.

Budu to postupně doplňovat a aktualizovat i seznamy her kdy jaký postup použít.

Mám hru na více disků, jak poznám jaký postup použít ?

1) Hra jede souvisle a v určitých místech si řekne o další disk aby pokračovala v ději - použije se interní přepínání disků ve FSD

Jde o hry : Rage, Max Payne 3,The Witcher 2 Assassins of Kings,Dead Space 2, Mass Effect 2+3,L.A Noire, ...

2) Hra má něco jako instalační a play DVD - použije se "DLC postup" kdy se instalační disk (DLC) rozbalí přes Xbox Image Browser na správné místo

Jde o hry : Battlefield 3 (DLC je Disk 1), Forza 4 (DLC je Disk 2), Batman Arkham City: Game Of The Year Edition (DLC je Disk 2),Medal Of Honor Warfighter (DLC je DVD 1)

Základ:

Aktualizujeme Freestyle Dashboard na poslední verzi.Pokud jsme kdy v minulosti používali swap.xex plugin (multi.ini), tento vypneme, protože FSD už umí swapovat disky samo (vymažeme ze sekce plugin v souboru launch.ini část plugin1 = Hdd:\Content\0000000000000000\Freestyle\Plugins\swap.xex)

1) Postup pro hry co nejsou DLC ale jsou to plnohodnotné disky

jako příklad třeba Max Payne 3

a) Převedeme oba disky Maxe do GOD formátu pomocí iso2god nebo oba rozbalíme pomocí Xbox Image Browseru (je to jedno) ale každý do oddělené složky

b) V xboxu vytvoříme na hdd složku kde bude Max třeba MP (pro typický příklad je tato v nadřazené složce složce Hry)

c) V MP dále vytvoříme podsložky Disc 1 a Disc 2 (důležité je to pojmenování Disc<mezera>číslo), takže to celé bude vypadat

Hdd:\Hry\MP\Disc 1\

Hdd:\Hry\MP\Disc 2\

d) Do těchto složek umístíme převedené disky 1 a 2 (pokud možno každou do toho správného)

e) Jdeme do nastavení FSD a v Content/Manage Game Paths přidáme cestu HDD:\Hry hloubku prohledávání třeba na 4 úrovně a dáme manuálně oskenovat

f) Hrajeme, testujeme

Princip řešení pro pochopení co děláme - FSD díky adresářové struktuře a nastavenému skenování na složce MP ví, že v ní jsou další dva disky a tyto přepne když je potřeba.

Omezení: Žádné, metoda funguje na interním (Content\16 nul) i externím disku, stačí jen zachovat popsanou strukturu složek s Disc x.Funguje jak s GOD kontajnéry tak i s hrami rozbalenými přes Xbox image browser.

2) Postup pro hry které mají instalační a play DVD (tedy hlavní disk a DLC disk)

Jako příklad třeba Forza 4 kde Disk 1 je hlavní a Disk 2 je DLC.

a) Hlavní disk standardně převedeme přes ISO2GOD a nahrajeme do naší herní knihovny (všimneme si ID hry tedy číselného názvu složky který je například pro Forza 4 : 4D530910)

b) Ve FSD vybereme hlavní disk a přes Y dáme Manage Title Updates a Download Title Updates.Pokud se nějaké stáhnou, zaškrteme poslední verzi (kedlubna zezelená) a hru spustíme.

Pak jí zase ukončíme a jdeme dodělat druhý disk (předchozí krok je občas potřeba k vytvoření správná adresářové struktury na interním disku)

c) DLC (U Forzy 4 to je Disk 2) rozbalíme přes Xbox image Browser a obsah rozbalené složky Content (soubory z ní) nahrajeme na interní disk do \Content\0000000000000000\4D530910\00000002\

d) Hrajeme, testujeme

Omezení: DLC fungují pouze na disku naformátovaném na FATX (tedy ideálně na interním disku,nebo jako nouzovku i na flashce naformátované v xboxu - pak ale platí omezení na 16GB maximálně a na flashce si člověk musí vytvořit kompletní adresáře Content\16 nul atd. a DLC nahrát na flashku v PC třeba pomocí Horizon nebo USBXploreru).Neznám způsob jak bod c) udělat přímo na externím FAT32 disku

Dokončení:

Pokud máme přepínání úspešně otestované můžeme ostatní disky které nejsou spouštěcí schovat z výpisu ve FSD tím, že další disky vybereme a dáme Move to No Section

Upraveno uživatelem xmod
  • Odpovědi 78
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

• 4 weeks later...
Odesláno

Zkoušel jsem tenhle postup na hru Battlefield 3 ale prostě mi to nechce pořád nainstalovat ty HD textury... DVD 2 jsem extrahoval přes ISO2GOD a nakopíroval do složky Game na externím HDD... V game library se mi hra ukáže... DVD 1 jsem extrahoval přes Xbox Image Browser a nahrál do složky Content\0000000000000000\45410950\00000002.. a ta se mi v Game library neukáže.. Musím nastavit i cestu v Game Paths? Jestli jo jakou přesně.. Zkoušel jsem všechno možné, ale DVD 1 se mi prostě v Game Library neukáže.

Odesláno
Zkoušel jsem tenhle postup na hru Battlefield 3 ale prostě mi to nechce pořád nainstalovat ty HD textury... DVD 2 jsem extrahoval přes ISO2GOD a nakopíroval do složky Game na externím HDD... V game library se mi hra ukáže... DVD 1 jsem extrahoval přes Xbox Image Browser a nahrál do složky Content\0000000000000000\45410950\00000002.. a ta se mi v Game library neukáže.. Musím nastavit i cestu v Game Paths? Jestli jo jakou přesně.. Zkoušel jsem všechno možné, ale DVD 1 se mi prostě v Game Library neukáže.

Disk 1 není herní proto se samozřejmě nikde neobjeví,přidávat ho nemusíš.Jde jen o to, že Disk 2 ze kterého se hraje ho "vidí" (tedy HD textury se nenabízí k instalaci atd) v té složce na interním disku.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Odesláno
ahoj, mám dotaz. Dělal jsem tímhle stylem více her (LA Noire, Red dead redemption) a ve FSD mám více ikonem, jakoby za každé DVD 1 - takže tam mám 4X LA NOire se stejným ID Hry. Spustit hra jde, zdá se, že je to jenom "kosmetický" problém. Nevíte co s tím? Díky

Stačí číst pozorně sekci "Dokončení" v návodu, tam máš jak zbylé disky z výpisu schovat.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Odesláno

Zdá se mi to, nebo poslední dobou nejde Xbox image Browser? Zobrazuje to tuto hlášku.

06367a5083.jpg

Kdyby to udělalo na jednom PC, neřeknu ani slovo a jdu hledat řešení na google. Ale po dlouhém hledání, jsem program donutil stáhnout bratra a i přítelkyni se stejným výsledkem. Ještě chybí tátovo PC, ale tak nějak si myslím, že tam nebude žádný rozdíl. Neexistuje nějaká náhrada, nebo tak něco? Protože už pátrám i docela dlouho na netu a problém jsem zatím nevyřešil.

Odesláno (upraveno)

9fafe3c91a.jpg

No a to je právě to co mi nejde

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

VYŘEŠENO

------------------------

Jen to chtělo trochu zapřemýšlet co po mě text chce. ono když se člověk učí celej život německy, tak to není tak jednoduchý jak se zdá :D

Upraveno uživatelem skolni.flakac
  • 2 weeks later...
Odesláno
jak mam dát title update když u RGH nesmim připojovat internet ?

To ti řekl kdo ? Nesmíš se připojovat na xbox live, to je zablokované pokud je RGH instalace udělána korektně.Na internet se samozřejmě s RGH (ve FSD) připojit nejen můžeš, ale je to i doporučené, protože se ti aktualizuje FSD, nahrávají obaly, můžeš stáhnout title update atd.

Odesláno

to jsem si myslel sám :)) ..tak díky ...no ale stejně si nějak nevím rady s tou forzou udělal jsem to podle návodu vytvořil tam složku 00000002 přesně jak je popsáno / content atd.. do ní to nakopíroval a když jí spustím tak tam mam furt nainstalovat disk 2 a když to dam tak chyba disku nebo když si vyberu auto který je na disku 2 tak taky chyba disku a vypne se to

Odesláno

Tak schválně :

- DVD 1 máš rozbalené v GOD kdekoliv na disku (i externím)

- Obsah složky Content DVD2 rozbalený přes xbox image browser (pokud se nepletu cca 4 velké soubory) máš nahrané V \Content\0000000000000000\4D530910\00000002\ na interním disku tak jak je psáno v návodu ?

- Na obě místa máš nastavené cesty ve FSD (herní složky a content/16 nul) a oscannované tj hru to vidí v záložce x360games?

- Máš nainstalovaný poslední titleupdate pro Forzu 4?

Odesláno

oki všechno funguje, ale všim jsem si že jsem tam měl blbě ty složky, projel jsem to tim image browserem a vytvořilo mi to 3 složky $SystemUpdate, content a media a pár souborů default.xex hash.manifest a nxeart a já to lupnul rovnou do xboxu jak je psáno v návodu do složky 00000002 teda bez toho $SystemUpdate a proto to nešlo ...musel jsem projet tu složku content co se mi vytvořila a skopčit to až z ní..nechápu že jsem si toho nevšim hned :D

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu