Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

[PS4] Všechny info sem


tekken90

Recommended Posts

PS4 hry zdarma http://console-forum.net/tema/163327-ps4-hry-zdarma

PS Plus http://console-forum.net/tema/163374-playstation-plus

PSN sloty http://console-forum.net/tema/163665-kupovani-slotu-her

--------------------

Jak již asi všichni víte, Sony včera na své akci Playstation Meeting v NY oznámila novou generace konzole Playstation.

O všechny dostupné informace a vaše názory se prozatím můžete podělit v tomto tématu.

Specifikace konzole

Procesor

CPU: x86-64 AMD “Jaguar,” 8 cores

GPU: 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine

Paměť

GDDR5 8GB

Hard Disk

V balení, velikost bude upřesněna

Optická mechanika (pouze čtení)

BD 6xCAV

DVD 8xCAV

I/O

Super-Speed USB (USB 3.0) AUX

Síť

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)

IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth 2.1 (EDR)

Výstupy

HDMI

Analog-AV out

Digital Output (optical)

Souhrné informace v článku zde: http://konzolista.tiscali.cz/articles/onearticle?link=playstation-4-173223

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d9UmHm9HA3c

Upraveno uživatelem tekken90
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dodal bych, že PS4 nebude blokovat použité hry a nebude vyžadovat stále připojení k internetu. Tyhle věci potvrdil Yoshida v rozhovoru pro Eurogamer.

Jinak s pomocí Gakai bude možné hrát PS1,PS2 a PS3 hry na PS4 a na PS Vitě bude přes remote play hratelná každá PS4 hra, která ale nebude povinně vyžadovat nějakou PS4 periferii (třeba PSEye)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potesilo me, ze zustala pritomnost optickyho kabelu, aspon clovek nebude muset kupovat novou repro soustavu nebo nejaky redukce, kdyz tam nema hdmi...

novej ovladac vypada zajimave, jen doufam, ze ty 2 tlacitka option a share nebudou vadit, kdyz clovek bude klikat z trojuhelniku na ctverecek a obracene a nebo na sipky

jinak me osobne nova konzole zajima jen z pohledu toho, ze konecne hry budou vypadat k svetu ve vysokem rozliseni, ze to nebudou smrsknute skvarky, typu crysis 2, 3, Sleeping Dogs atp.

Nejaky ty socialni vylepsovaky me vubec nezajimaji.

Hrani starsich titulu pres Gaikai je zajimavy, ale osobne to asi nikdy nevyuzijou. Ale zajimave vypada ta myslenka, ze si pres Gaikai clovek bude moci zahrat jakoukoliv novou hru, ktera vyjde, resp nejakou jeji cast??? Ale to asi bude jen pro predplatitele.

Trochu se bojim toho, ze AMD/ATI nebude drzak a ze kazda druha konzole do 3 let vymre.

Upraveno uživatelem th0ca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

th0ca

Možnost je to zajímavá, ale přesto budu rád, když mi PS3 vydrží co nejdéle :)

Nejvíc mě potěšila x86 architektura, i když jak řikáš, s tím AMD to asi moc slavný nebude.. uvidíme ;-) Každopádně 8GB rychlých RAM je asi největší překvapení.

PS Je spousta her, které vypadají k světu už teď :)

-----

Videa některých PS4 her

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvíc mne překvapila velikost RAM a její rychlost. Skoro bych řekl, že tady sony až přestřelilo na to, jaký je zbytek systému. Rozhodně toto už nebude nejslabší místo, tak jak u PS3. CPU žádný trhač asfaltu asi nebude. Grafika je výkonem na úrovni HD 7850, což je nižší mainstream. Docela by mne zajímalo s jakým počtem snímků běželo to killzone.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To killzone snad bezelo jen v 720p, takze tech 60fps to v pohode vytahlo typuju...

ta RAM ma byt sdilena s GPU, ktera bude integrovana v CPU a jeste by PS4 mela mit nejaky co-procesor, ktery bude zajistovat aktualizace systemu i behem vypnute konzole + nejaky dalsi volovinky (neustaly save ve hrach - vypnes hru, konzoli, jdes spat, rano zapnes konzoli, pustis hru a hrajes kde si prestal, bez nejaky slozityho checkpointovani ci ukladani rucne savu hry...). Takze nejaky safe mod 1W na proud tam asi nebude.

Upraveno uživatelem th0ca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inovace jsou precenovany. Co se za 20 let změnilo Na pc hraní? Nic, jen ta grafika. Takže podle mě je to přirozené a chtít "inovovat"... Co?

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Co takhle fyziku, deformaci materiálů, interakci předmětů apod. Grafika, kdyby zůstala tak jak je, tak je to OK, ale realističnosti přidá něco úplně úplně jiného. Pořád jsou to jen textury....já tomu říkám naleštěná bída. Už x let když střelíte minometem do zdi, zůstane ve velké spoustě her celá a v ostatních se urve možná něco předskriptovaného.

Jakmile se naloží posprocess efektů, fyzikálních vlastností a vše počítáno v reálu...... tak jde veškerý výkon do kopru. V tomto směru je HW ps4 slaboučký jak čajík. Je to prostě pořád jen APU, navíc cpu část od AMD, řekněme si narovinu....amd cpu v posledních letech moc neumí, výkonem jsou za intelem...................ikdyž výkon tam je, ale je to asi jen na full HD a tak, aby to běželo zase alespoň těch 30 fps. Jak dlouho? Dva roky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to podle mého očekávání. Nejvíc se těším na pořádnou grafiku a pohodlnej dualshock, inovace nepotřebuju. Myslím si ale, že bez problémů si ještě tak 2 roky vystačím s PS3. Klesnou ceny starších PS3 her a konečně si zapařím, co jsem chtěl. Oni za ten rok vychytaj na PS4 mouchy, vydaj nějaký pořádný hry a cena klesne dolu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny starších her klesají i bez PS4. A cena PS4 jen tak určitě neklesne. Rozhodně ne rok po vydání. Držet si PS3 bude mít smysl, dokud nebude v provozu ten streaming přes gaikai, ale k tomu jsem já osobně skeptický. S kvalitou a rychlostí internetu v ČR je toto utopie. Někde jsem viděl požadavek na rychlost netu minimálně 3 Mbit/s a doporučeno alespoň 5 Mbit/s. To je tak pro někoho s UPC, ale wifi a drtivá většina s ADSL...pochybuju. PS3 budu mít dokud bude alespoň ještě chvíli v oficiální záruce. Líp se to pak prodává. Pak půjde z domu a dokud nevyjde pár must have titulů, tak PS4 nekoupím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu