Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

pozil sem NAND Flasher 360 a X sem uz nerozjel pomoc Díky

ZEROWOLFcz

Recommended Posts

ahoj prosim o radu ci pomoc chtěl sem si aktualizovat xboxe zacal sem asi blbe vzal sem program hodil sem ho na usb flash a knemu z cd pridal klic kterej sem dostal k xboxu pripojil usb do X a ve sprafci souboru spustil NAND Flasher 360 a dal zapsat byli tam 2 soubory nanddump 1 , 2 pouzil sem 1 vse probehlo dal sem vypnout odpojil kabel napajeni z X na 2 min zapnul a X nenabehlo a stred sviti cervene .Hledam pomoc co stim POMOC Díky :cry: :cry: :cry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Moderators

Zkus to napsat srozumitelně.

Jakej program jsi hodil na USB flash? Jakej klíč z CD, KAM a JAK jsi ho přidal?

Pokud jsi zapsal do Xboxu "nanddump1.bin", podařílo se ti pravděpodobně zapsat do Xboxu orig. NAND. Pokud by tomu tak bylo, vlivem napájení glitch čipu by ti konzole mohla skončit ve stavu v jakém ji máš.

Zkus konzoli zapnout tl. EJECT a počkej, jestli ti najede Xell Reloaded (modrá obrazovka podobná linuxu). Pokud ne, nic s tím doma neuděláš a Xbox musí znovu k flasherovi.

Odkaz ke komentáři

Jen bych dodal, že pokud máš Xbox 360 S (Slim) revize Corona, XeLL nemusí mít viditelný výstup na obrazovce.

Pokud žádáš o pomoc a chtěl by ses vydat vlastní cestou, je potřeba do sebemenších detailů jasně a srozumitelně popsat, co se stalo, jak k tomu došlo a na čem vlastně (popis konzole).

Pokud raději celou záležitost svěříš někomu zkušenému, kontaktuj jako první prodejce/autora RGH, případně se podívej v sekci Xbox 360 Prodám, kde jsou nabídky uživatelů, kteří RGH nabízí jako službu a v oboru mají patřičný přehled a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

V tom případě stačí pouze rozebrat konzoli a zapsat do NAND Glitch Image, který si vytvoříš např. v J-Runneru. Je k tomu potřeba hardware pro čtení/zápis NAND, jelikož čistě softwarové řešení na konzoli lze provést pouze s funkčním RGH.

O tom, jak se k situaci lze postavit, jsem již psal.

Do budoucna bych doporučil pracovat v J-Runneru, kde máš přesně přehled o tom, co se děje, a zápis provádět pak skrze XeLL.

Odkaz ke komentáři

Konzole již leží na dodací poště zpět u svého majitele, ale je mi ho upřímně líto. To, co na mě čekalo po rozebrání konzole, bych si dovolil trochu dále rozvést.

Jak již bylo zmíněno, do NAND byl skutečně zapsán originální nanddump.bin (podrobnosti níže), což znemožnilo funkci RGH.

Rozbalil jsem tedy přiložené DVD značky EMTEC, vložil do mechaniky a očekával vyčtené zálohy včetně CPU Key. Na disku byl však pouze archiv, který po rozbalení obsahoval adresář "Nová složka" s původními vyčtenými zálohami nanddump1.bin a nanddump2.bin, tím to však končí, po CPU Key ani stopa.

Zkušenější v oboru jistě namítnou, že CPU Key není potřeba, jelikož je možné ho během chvilky znovu vyčíst. Ano, je to pravda, ale je to pouze další ztráta času z důvodu nedbalosti/špatně poskytnuté služby a pro nezasvěcené to může znamenat i značnou komplikaci.

První dojem z odvedené práce je tedy dosti zneklidňující a tak se vydávám dál a postupně rozebírám konzoli. Po několika málo okamžicích jsem tam, kam jsem se potřeboval dostat - na základní desku.

Zde bych uvedl několik fotografií, které toho řeknou víc.

post-25791-14687168110179_thumb.jpg

Hned na první pohled zarazí kvalita pájení. Dráty sotva drží na svém místě, o propojených jumperech ani nemluvě. Proč je pájeno i kolem na základní desce je už pouze třešničkou na dortu.

post-25791-1468716811555_thumb.jpg

Při bližším detailu se však dostáváme k mnohem většímu problému - přítomnost zobrazené čínské náhražky za pár korun.

post-25791-14687168139948_thumb.jpg

Jak takto odvedenou práci/službu ohodnotit? Bez váhání tvrdím, že se jedná o odstrašující případ a takto by to opravdu vypadat nemělo.

Kapitolu odvedené práce máme tedy za sebou, pokračoval bych tedy průběhem opravy.

Jako první věc jsem zjištěné problémy konzultoval s majitelem konzole, ten však historii konzole (a tedy i autora RGH) nezná. Přáním bylo provedení dual NAND řešení pomocí Xecuter DemoN, v tomhle stavu je to však nemožnost a spíš pokus o nic než o něco.

Po rozhodnutí, že si o dual NAND bude muset nechat zatím jen zdát, jsem se tedy pustil do sjednané opravy.

Z konzole jsem provedl vyčtení nahrané NAND (dvakrát, abych je mohl mezi sebou porovnat a mít jistotu správného vyčtení) a porovnal s daty z přiloženého DVD disku. Všechny soubory byly totožné, čímž jsem se ujistil, že je v konzoli zapsán skutečně původní nanddump.bin.

Nyní se dostáváme k tomu, proč jsou uvedené čínské náhražky za pár korun tak rozdílné oproti originálům.

Jako první, co mě zarazilo, bylo, když jsem připojil do konzole zdroj. Konzole se sama zapne, ovlivnit to bohužel nelze. To samé se projevovalo při začátku čtení NAND a při jeho ukončení opět.

Z konzole jsem následně vyčetl neposkytnutý CPU Key, sestavil výsledný obraz RGH NAND a ten zapsal - opět se samovolným zapnutím konzole na začátku a na konci čtení.

Zde opět několik fotografií s porovnáním:

post-25791-14687168109402_thumb.jpg

Jak jsem již na začátku uvedl, kvalita pájení je opravdu příšerná, o čemž se můžete ještě jednou přesvědčit.

První fotografie znázorňuje stav od původního autora RGH, tedy PŘED mým zákrokem.

post-25791-14687168108129_thumb.jpg

Pouze pro porovnání jsem vyfotil stav PO dokončení mé práce, do původní práce jsem raději nechtěl jakýmkoliv způsobem zasahovat.

Konzole byla tedy opět v původním stavu jako když ji majitel kupoval.

Pro zkušenost jsem vyzkoušel přibližně 10 startů konzole, abych prozkoumal bootovací časy těchto náhražek.

Při troše štěstí mi konzole nejrychleji naběhla za přesnou minutu, byla to však pouze vyjímečná záležitost. Běžně časy bootování se pohybovaly od 2 minut dále.

Právě pro revizi Trinity je běžné, že s originálními komponentami Xecuter CR3 Lite jsou časy bootování průměrně max. do 30 vteřin, což je jen zlomek toho, co dokáží uvedené čínské náhražky.

Jak všichni dobře víme (doufám), čínské náhražky za pár korun používá v prodávaných konzolích a stejně tak v nabízené službě provedení RGH uživatel Anubis1. Zatím se to na zdejším fóru ví bohužel jen o něm. Nevím, jestli se jedná o práci právě uvedeného uživatele či někoho dalšího, na podstatě a výsledku to však vůbec nic nemění.

Tento příspěvek jsem sepsal proto, aby i nynější majitel měl přehled o tom, co se skutečně s jeho konzolí dělo a za co vlastně platil.

Ostatním čtení doufám zpříjemní nevyužitý čas a případně pomůže v rozhodování při volbě autora RGH. Výrazně nižší cena než u ostatních neznamená lepší nabídka, to je nutno mít na paměti. Osobně bych investoval o max. pár stovek více a měl něco, co opravdu funguje, a nikoliv těch max. pár stovek ušetřit za něco, co se snaží funkčnosti přiblížit, takové investice jsou pak vyhozené peníze.

Aktualizace 31.8.2013

Autorem výše uvedené práce je zdejší uživatel xhalamis.

Upraveno uživatelem Rendis
Odkaz ke komentáři

• Moderators

Rada autorovi který v této konzoli dělal RGH: Zkus si najít jiné hobby, tohle opravdu není práce pro tebe a tuto raději přenechej profesionálům.

Za fake kopii Coolrunnera snad jen jedno - porádně napráskat a pověsit za koule do průvanu.

Bohužel, právě záplava nepovedených a špatně fungujících náhražek CR3 Lite vedla mimo jiné k tomu, že tým Xecuter ukončil výrobu a distribuci tohoto čipu. Na druhou stranu pro tyhle vychytrálky, co až doteď fake čipy používali končí schovávaná za CR3 Lite produkty, jelikož teď již víme, že Xecuter je nadále nedělá. Budou si tak muset najít jiné, laciné šmejdy, které vám zde na fóru budou pod vidinou nízké ceny nutit.

Nezbývá než opakovat Rendisova slova, dávejte si pečlivý pozor při výběru!

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu