tvity Odesláno Říjen 30, 2013 Nahlásit Share Odesláno Říjen 30, 2013 Ahoj mám Win 7, 64 bit. V pc mam dvě ramky 2x 8 GB. Ale píše mi to použitelné pouze 7,95 GB. Nevíte co s tím nebo jak nastavit v pc, v biosu?.. Moje sestava: MSI 990FXA-GD80 - AMD 990FX CPU AMD Vishera FX-8350 RAM Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR3 2133 XMP HDD Kingston SSDNow KC300 - 120GB GPU Sapphire HD 7950 Vapor-X OC with Boost 3GB GDDR5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Říjen 30, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Říjen 30, 2013 Zkus udělat následující: 1.) Zmáčkni Start a do hledání napiš: msconfig 2.) V okně Konfigurace systému klikni na "Spuštění" a pak na "Upřesnit možnosti" 3.) Zruš zaškrtnutí políčka "Maximální paměť", potvrď a restartuj počítač. Pokud to nepomůže, tak jdi do Správce úloh a řekni mi (nebo printscreenem), co máš ve "Sledování prostředků" u RAMek (nebo jak je to u 7ček, mám 8čky, nepamatuju si to :D ). Taky je možný, že máš starší verzi BIOSu, v tom případě bych doporučil updatovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Říjen 30, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 30, 2013 První způsob nepomohl.Bios mam nejaktuálnejší.zde je fotka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Říjen 30, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Říjen 30, 2013 Ještě jsem koukal na tvojí základovku - máš RAMky v černých slotech, nebo jednu v černým a druhou v modrým? Zkus dát obě paměti do černých slotů (jsou to sloty 1 a 2). Možná ti to bude znít jako hloupost, ale základovky se čtyřmi sloty jsou takto dělané (dual/quad channel) a přeházeně (jedna v modrém, druhá v černém) to může dělat problémy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 chipomil Odesláno Listopad 5, 2013 Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 spis odesla ram tip z vlastni zkusenosti vycvakni je ze slotu vyndej baterku ze zakladovky at se resetne a zpust znova nedivil bych se ze bude vse ok a za chvili to samy tipuju vadnej kus ram pres mem test zjistis pripadne ktera je ok ci ko mel jsem 2x4 gb jedna zacala delat to samy casem jsem zjistil co to je ted mam 12gb 3x4 stejnak jeden slot zabira vetrak na cpu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Listopad 5, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 No už to tu týden neřešil, tak to asi vyřešil, každopádně k tvýmu komentáři: Kdyby odešla paměť, tak by vůbec PC nezobrazoval těch 16GB. Jak jsem říkal, tohle je nejčastější problém prohození slotů u RAMek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 chipomil Odesláno Listopad 5, 2013 Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 (upraveno) ja vim ze uz to neresi treba to nekdo resit bude me odesla ramka a taky hlasilo pouzitelnych 4gb z 8 po resetu desky chvili ok nerikam ze je to ten pripad koukam ze ma stejnou desku Upraveno Listopad 5, 2013 uživatelem chipomil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Listopad 5, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 Tak problém furt nevyřešen.. ( jen sem neměl čas tu být). Jinak zkusim vyndat tu baterku.A zkoušel jsem ještě jednu věc když nechám zapojenou pouze jednu ram tak to píše normálně celých 8 Gb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Listopad 5, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 Zkoušel jsi - jak jsem radil - proházet sloty RAMek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Listopad 5, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 5, 2013 Zkoušel.Obě bud v modrém nebo v černém slotu.A nebo ruzné kombinace a furt stejný.A ted když sem je vyndaval tak jedna je teplá a druhá studená nezmanená to taky něco? A také sem zkoušel diagnostiku ramek a vyšlo mi že vše je v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 CiD Odesláno Listopad 6, 2013 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 Zkusit u nekoho jinyho, pak zkusit jiny ramky 2x8gb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Listopad 6, 2013 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 Nemuze to byt kvuli dual-channelu? Podivej se do manualu k tve desce, jestli je mas ve spravnych slotech pro dual-channel. http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture#Dual-channel_architecture http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/26493-Dual-Channel-Prosiim-vysvetleteDiky .. take bych se podival na CPU-Z, co pise Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Listopad 6, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 To už jsme tu řešili, říkal, že to zkoušel a nepomohlo to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Listopad 6, 2013 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 Ah sorry, nevsiml jsem si. Mrknul bych sem http://www.tomshardware.com/answers/id-1694156/hardware-reserved-ram-8gb.html# a sem http://superuser.com/questions/56157/why-is-all-my-extra-ram-marked-as-hardware-reserved-in-windows-7 Myslim, ze ta RAMka proste neni podporovana deskou. Chtelo by to mit info z CPU-Z (tzn. vedet vse dostupne o RAMkach - casovani, v jakych slotech jsou & vyrobce, model a typ zakladky) Jeste je mozne, ze grafika ujida pamet z RAMek - ale 8 GB je moc, nevim o zadne grafice, ktera by si brala tolik ;-) Toto je take zajimave, ale nepravdepodobne http://www.tomshardware.co.uk/forum/282602-30-installed-hardware-reserved :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Listopad 6, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 (upraveno) Tak sem na to možná přišel.Zkoušel jsem první ramku do všech slotu postupně a pc se zaplo s 8 Gb.pak sem zkusil druhou ramku taky postupně do každýho slotu a pc ani jednou nenaběhlo.Takže asi reklamace? EDIT: A ješte s tou ramkou která nenaběhla tak když sem jí vyndaval tak byla vždycky horká a ta která funguje ne. Upraveno Listopad 6, 2013 uživatelem tvity Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Junior Moderators spenat Odesláno Listopad 6, 2013 Junior Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 No kdyby mu základovka nepodporovala tu paměť, tak mu nejde ani ta druhá :D Tak to přeci jen vypadá na vadnou paměť, jak říkal chipomil (takže sorry :D ). Zkusil bych to reklamovat, uvidíš, co ti řeknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Listopad 6, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2013 Tak já to pudu reklamovat a uvidim jak to dopadne. ( Akorát to bude zase měsíc trvat než to v krámu vyřídí :( :D ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 tvity Odesláno Prosinec 12, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 12, 2013 Po měsíci konečně dorazily nové ramky a opravdu byla jedna vadná. Díky všem co mi zde radili co a jak a snad to v budoucnu někomu pomůže :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
tvity
Ahoj mám Win 7, 64 bit. V pc mam dvě ramky 2x 8 GB. Ale píše mi to použitelné pouze 7,95 GB. Nevíte co s tím nebo jak nastavit v pc, v biosu?..
Moje sestava: MSI 990FXA-GD80 - AMD 990FX
CPU AMD Vishera FX-8350
RAM Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR3 2133 XMP
HDD Kingston SSDNow KC300 - 120GB
GPU Sapphire HD 7950 Vapor-X OC with Boost 3GB GDDR5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
17 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.