Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Menší potíž s repráky zapojené přes optiku, hrají i repro z TV

Mandaz

Otázka

Ahoj,

rád bych se na něco zeptal. Hledal jsem v topicích tady snad půl hodiny a nic takového jsem tu nenašel...

Dneska mi přišla ps4 a repráky jsem do ní zapojil přes optický kabel úplně stejně jako v ps3. V menu ps4 jsem samozřejmě zvolil audio výstup na optiku, vybral požadované formáty zvuku a ejhle, zvuk mi jde jak z repráků, co jsou v televizi tak i z reprobeden/satelitů. Hledal jsem, zkoušel jsem různé nastavení a zvuk mi furt valí z obou zdrojů.

Neví někdo, jestli jde zvuk nastavit tak, aby šel jen z reprobeden a ne z tv? V ps3 mi to tak valilo bez problémů.

Jo a prosím nepište rady typu vypni/úplně zeslab zvuk na tv, na to jsem přišel po minutě a tato vymoženost se nesetkala s pochopením u mé vedouci ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Moderators

Potvrzuju to stejné, zatímco u PS3 při volbě optockého výstupu jde zvuk jen tam, tak u PS4 jde při volbě stejného výstupu jak přes optický výstup, tak přes HDMI. Taktéž to řeším funkcí "MUTE" na TV, ale je to vopruz a doufám, že to půjde opravit na úrovni FW a že se tak stane.

Soudruzi při návrhu anebo ve Foxconnu udělali někde chybu :roll:

Odkaz ke komentáři

• 0

Ok, všem díky za odpovědi. Nezbývá mi nic jiného než tišit tv a čekat, že to snad opraví další update.

Ještě se podělím o pár zkušeností majitele ps4, který nebyla připojená k netu. Takže blurayka se hrami obsahují i update konzolí - fw požadovaný hrou. Netřeba tedy nijak stahovat z netu, stačí koupit novou hru a ona sama vám konzoli aktualizuje. Jako na ps3.

A přehrávač filmových bluray disků nebo dvd disků požaduje verifikaci/ověření, nebo možná i stáhnutí nějaké součásti z netu. Takže musíte mít ps4 alespoň jednou připojenou k netu, jinak přehrajete jen hry. Osobně mám přes 200 her na ps3, takže to řeším tak, že jsem si samozřejmě nechal i ps3 a tu používám na přehrávání multimedií a ps4 mám jen na hry.

Odkaz ke komentáři

• 0

Kabely dražší cenové relace jsou ovlivněný kvalitnější izolací, pozlacenými konektory, lepšími vlákny. Běžný rozdíl v kvalitě zvuku nepoznáš.. je to jako HDMI.. buď signál jde nebo nejde.. nic jako rychlejší nebo ostřejší obraz/zvuk kabel neovlivňuje.

Já doporučuji zapojit reproduktory optickým kabelem do TV, následně zvolit v PS4 nastavení výstup HDMI. V televizi jsi pak nastavíte výstupní zvuk do připojených reproduktorů a půjde vám zvuk čistě jen s repráku externí zvukové sestavy.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu