Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Share play problém


chosedulino

Recommended Posts

Zdravím,

mám takový problém s SharePlay. Dříve mi vše fungovalo zcela normálně, hrával jsem takto s kamarádama Mortal Kombat, PvZ, shadow of mordor, aj...

Teď mi nefunguje skoro nic, kamarád když se chce napojit dostává hlášku "Viewing the game screen that the host is currently playing is not allowed due to content restrictions in your country or region. If the host starts a game that you can view, the game screen will be displayed". Což mě zaráží hned z několika důvodů.

1) Oba jsme z ČR, kousek od sebe

2) Dříve to fungovalo normálně

zkoušel jsem ti i s jiným kamarádem se stejným výsledkem, jediné co se nám povedlo zapnout na shareplay byl rocket league...

Nemáte někdo podobný problém? Funguje Vám všem shareplay normálně? Mátě někdo možnost vyzkoušet ho na mortal kombat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Zajímavé ... Osobně to nemám vyzkoušeno, ale zadal jsem do googlu tu hlášku, kterou jsi napsal - "Viewing the game screen that the host is currently playing is not allowed due to content restrictions in your country or region. If the host starts a game that you can view, the game screen will be displayed" a s překvapením to našlo velkou spoustu odkazů na weby, kde se o této problematice píše (sám můžeš vyzkoušet). Zvláštní ale je, že se o tom psalo už zhruba před rokem. Dočítám se o zastavení funkce "Share Play" u série COD, u série FIFA atd. Hm..

Jeden z odkazů např. zde - http://www.playstationlifestyle.net/2014/11/07/heres-some-of-the-ps4-titles-that-restrict-ps4-share-play/

Tobě fungovaly všechny hry až doteď anebo jsi to zkoušel spíš vyjímečně a je možné, že jsi na to přišel až teď?

Rozhodně je to zajímavý poznatek, funkce "Share Play" byla jednou z velkých benefitů PS4 a byla by škoda o to přijít. Že by šlo o nějaké kolize práv k obsahu, které si firmy chrání (stejně jako např. z Youtube nechávají stahovat zápasy a sestřihy z fotbalových lig apod.).

No jsem zvědav jaké poznatky budou mít další uživatelé.

Upraveno uživatelem drak3go
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na oficiálních stránkách se o blokaci her nic nepíše. Jsou zde doplňkové informace viz níže.

Share Play (Sdílený přístup) – doplňkové informace ( https://www.playstation.com/cs-cz/explore/ps4/features/share-play/ )

*1 Přátelé musí mít členství ve službě PlayStation®Plus, pokud se chtějí připojit k relaci „hrát hru společně“.

*2 Sdílené hry musí být dostupné v obchodě PlayStation®Store v zemi hostitele i jeho přítele, aby bylo možné funkci Share Play (Sdílený přístup) použít. Němečtí uživatelé mohou funkci Share Play (Sdílený přístup) využít pouze s jinými držiteli německého účtu Sony Entertainment Network.

*3 Funkce Share Play (Sdílený přístup) umožňuje neomezené 60minutové relace. Hostitel může na jednu relaci pozvat jen jednoho přítele. Sdílené hry musí být dostupné v obchodě PlayStation®Store v zemi hostitele i jeho přítele, aby bylo možné funkci Share Play (Sdílený přístup) použít. Němečtí uživatelé mohou funkci Share Play (Sdílený přístup) využít pouze s jinými držiteli německého účtu Sony Entertainment Network. Musí jít o multiplayerové hry. Hry využívající kameru PlayStation®Camera nejsou podporovány. Žádné trophies (trofeje) získané přáteli se neukládají. Hostitelé musí mít členství ve služby PlayStation®Plus. Přátelé musí mít členství ve službě PlayStation®Plus, pokud se chtějí připojit k relaci „hrát hru společně“. Potřeba jsou systém PlayStation®4 a účet služby Sony Entertainment Network. Hostitel i přítel musí být přátelé na službě PSN a online zároveň. Jestliže Parental Control Level (úroveň rodičovské kontroly) hostitelovy hry neodpovídá nastavení Parental Control Level (úrovně rodičovské kontroly) přítele nebo pokud je věk přítele nižší než věková klasifikace hry v obchodě PlayStation®Store, není možné funkci Share Play (Sdílený přístup) použít. Pokud má hra klasifikaci 16+, musí němečtí přátelé uvést svoje německé číslo ID.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za reakce.

Využíval jsem to zřídka, takže je možné, že jsem si toho nějakou dobu nevšiml. Nicméně posledně jsem hrál nějak konecm léta a to vše běželo - alespoň to co jsem zkoušel...

Co se týče tvého odkazu, ještě bych pochopil že by se mi ukazovala hláška The host’s game screen is not displayed because the current scene is a blocked scene for Share Play.

Ale upozornění ohledně country/region restriction, mi příjde zcela mimo mísu. Dočetl jsem že nějaké hry mají problém s share-play napříč státy, případně viz. Vesy23 s tím Německem, že mohou hrát pouze v Německu. To ale nic nemění na tom, že my jsme oba z čech. A ještě nedávno jedna a ta samá hra fungovala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Může to být i tím, že prostě u nás se ta regulace začala promítat v praxi až od nedávna, tak jako to bývá zvykem, že když se něco uvede v platnost (většinou to v případě systémů Playstation vzejde z USA), v ostatních zemích to pak najíždí jistou setrvačností, pokud jde o ČR tak to platí dvojnásob. V případě Německa je to ještě větší pruda, protože díky jejich ojedinělým zákonům, které si píší pro svoji vlastní zemi, to mají ještě mnohem přísnější, než všichni ostatní (když mluvíme o herním průmyslu, tak tam např. není výjimka to, že od jedné hry vyjdou dvě verze, tzv. "Uncut", kde je necenzurovaný obsah oproti jejich "Běžné" verzi, nebo jen to, že se ne nepřidali k jednotnému systému hodnocení obsahu PEGI, ale vymysleli si svůj vlastní USK apod.

V případě použití funkce Share Play, pokud je obsah klasifikován jako 16+, musí host doložit důkaz platného občanského průkazu .... no dělejte tohle :roll:

Nicméně abychom neodbočovali úplně - asi bych ve tvém případě zkusil položit dotaz na podporu Sony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu