raptor665 Odesláno Prosinec 28, 2015 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2015 Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, xbox mi špatně načítá hry. Z pěti her rozjedu jenom jednu, když tam strčím origo film na dvd, tak ho to ani nepřehraje. Je mi jasné, že problém bude v mechanice. Jen by mě zajímalo, jestli když koupím novou mechaniku a přehodím ji, jestli to bude fungovat??? Někde jsem četl, že se musí přenést nějaký klíč ze staré mechaniky na tu novou. Máte někdo zkušenost s výměnou??? Předem díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators drak3go Odesláno Prosinec 28, 2015 Moderators Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2015 Jen vyměnit samotnou mechaniku nestačí, je potřeba do nové nahrát DVD klíč z té původní tak, aby se mechanika zase spárovala s konzolí. To se provádí vždy způsobem, který odpovídá danému typu konzole, přičemž nová mechanika musí být stejný model jako ta původní. Někdy stačí znovu nakalibrovat laser, případně vyčistit optiku, v krajním případě dle typu mechaniky ji rovnou vyměnit. Zkus kouknout do sekce "Bazar - Prodej", tam bys mohl najít někoho kdo podobný typ servisu nabízí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NEOZALMAN Odesláno Prosinec 28, 2015 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2015 Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, xbox mi špatně načítá hry. Z pěti her rozjedu jenom jednu, když tam strčím origo film na dvd, tak ho to ani nepřehraje. Je mi jasné, že problém bude v mechanice. Jen by mě zajímalo, jestli když koupím novou mechaniku a přehodím ji, jestli to bude fungovat??? Někde jsem četl, že se musí přenést nějaký klíč ze staré mechaniky na tu novou. Máte někdo zkušenost s výměnou???Předem díky za odpověď čau, mechaniku měnit nemusíš, stačí vyměnit jen laser, ( jde jen o to jakou máš konzoli, a mechaniku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raptor665 Odesláno Prosinec 28, 2015 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 28, 2015 (upraveno) já už mám xbox rozdělaný a nachystaný na výměnu, celý jsem ho vyčistil čočku laseru také lehce se to zlepšilo ale pořád je to špatné. Zvládnu provést to spárování a nahrát ten klíč ze staré mechaniky do nové sám doma? Dá se někde ten postup sehnat? dá se někde na internetu koupit pouze laser?mechaniku mám s označením DG16D2S výrobce je Philips a Lite on Digital Solutions Corporation. Konsoli mám tu první bílou. Upraveno Prosinec 28, 2015 uživatelem drak3go Používej tlačítko "EDIT" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martys33 Odesláno Leden 11, 2016 Nahlásit Share Odesláno Leden 11, 2016 Kamarádovi taky mechanika přestala číst a udělal toto, a zase šlape. http://console-forum.net/tema/131359-mechanika-prestava-cist-media-zvyseni-vykonu-laseru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clive3 Odesláno Prosinec 10, 2016 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2016 V 28.12.2015 at 20:37, drak3go napsal: Jen vyměnit samotnou mechaniku nestačí, je potřeba do nové nahrát DVD klíč z té původní tak, aby se mechanika zase spárovala s konzolí. To se provádí vždy způsobem, který odpovídá danému typu konzole, přičemž nová mechanika musí být stejný model jako ta původní. Někdy stačí znovu nakalibrovat laser, případně vyčistit optiku, v krajním případě dle typu mechaniky ji rovnou vyměnit. Zkus kouknout do sekce "Bazar - Prodej", tam bys mohl najít někoho kdo podobný typ servisu nabízí. Ahoj, tak nejak se mi podarilo posbírat všechny revize az na jednu... Mam Zephyra kterej se prehriva na RROD a Falcona kterej krasne beha ale nenačte DVD. Myslel jsem ze vymenim DVD ze Zephyra do Falcona nekde v opravne, ale podle této odpovedi to asi nepujde. Mela by byt tedy mechanika z Falcona? Mam ještě polorozpadlého ale zatím plne funkčního Xenona ale do toho se mi sahat nechce. Koupil jsem ho z druhé ruky a na platu je vzdau lihovkou napsano E74 a vypada často otevirany, ale chodi. Jak je to s temi mechanikami? Tady na foru jsem koupil vyvonenyho Jaspera (doufam) tak doufam ze den vydrzi dyl nez do 2000 24.prosince... :-) Diky za rady porady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators drak3go Odesláno Prosinec 10, 2016 Moderators Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2016 Mechanika nemusí pocházet ze stejné revize konzole, ale musí jít o shodnou mechaniku. Takže pokud je v tom Falconu např. Liteon DG-16D2S, musí tam přijít zase tahle mechanika. Do FAT verzí Xboxu těch typů mechanik bylo jen pár, Toshiba-Samsung, Hitachi, BenQ a Liteon. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clive3 Odesláno Prosinec 11, 2016 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2016 To uz je lepsi. :-) Da se ten typ mechaniky zjistit aniz bych to rozebiral? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators drak3go Odesláno Prosinec 11, 2016 Moderators Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2016 Jde to identifikovat podle tvaru plotny DVD mechaniky, v případě rozeznání mezi BenQ a Liteon pak stačí sundat přední faceplate (lze snadno a bez nářadí) a dle obrázku se podívat na barvu drátu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clive3 Odesláno Prosinec 12, 2016 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 12, 2016 Diky moc. Podle toho bych mel neco poznat ale uz ted tusim budou ty me haniky rozdilne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.