Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Error WC-40382-7


Tonda512

Recommended Posts

Řešil jste někdo chybu WC-40382-7? Přidám kartu k účtu, vše proběhne normálně(karta se přiřadí k účtu), ale pokud chci něco zakoupit, tak vyběhne chyba WC-40382-7.

Problém má kamarád a včera jsem ho s ním řešil a nic kloudného jsem nevymyslel. Zkoušel jsem zadat i údaje ze své karty, ale to samé.

A přitom já s mojí kartou na PS Store nakupuji. Zkoušel jsem přidavát karty jak přes web, tak přímo v konzoli.

post-7977-14687191026071_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Tonda512
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řešim to samé, s kartou jsem platil a najednou to nešlo, v bance mi řekli, že to dočasně blokli, kvůli možnému zneužití. Poté opět odblokovali a kartou jinde v pohodě zaplatim. No rozhodl jsem se, založit si PayPal učet, na který jsem si poslal dokonce peníze, takže jsem myslel, že to musí být 100% bez problému a opět mi to hodilo tuto chybu. Kdyby někdo věděl jak na to, byl bych mu vděčný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Kluci, vím že tohle asi slyšet nechcete, ale zkoušeli jste hledat přes google? Jen když tam zadáte ten kód chyby, tak vám to najde jak se zdá hromadu odkazů a ne zase tak starých (konec r. 2015). Zdá se, že stejný problém řešila/řeší velká spousta uživatelů a to dokonce i na oficiálním PS fóru (odkazy dávám níže). Nechce se mi to teď všechno procházet a číst (jeden odkaz tam má 24 stránek textu), ale letmo jsem zahlédl, že to směřuje na technickou chybu na straně provozovatele PSN.

Občas se tyhle "blokace" anebo "chyby autorizace" dějí skutečně jen když nemáte přesně zadané údaje, které se vážou k platební kartě, do svého profilu na PSN. Občas to ale také dělají banky, když s danou kartou proběhne více transakcí v krátkém čase v pro banku "podezřelých" místech. Definice toho kolik je to moc, co je krátký čas a co banky považují za podezřelé transakce, se obvykle bohužel nikde nedozvíte.

Ale jak říkám, těch příčin může být víc a pokud se pustíte do hledání, určitě uvítáme jakékoliv zjištění které učiníte. Samozřejmě to nebrání dalším sem psát svoje zkušenosti a případně poznatky.

LINK1 LINK2 LINK3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě větinu těch diskuzí četl.Nakonec tam týpek z PS supportu píše, že se to stejně musí vyřešit přes podporu dané země.

Což není moc příjemné, když tady Sony nemá live chat.

Někdo tam psal, že mu stačilo odebrat kartu, 24 hodin nic nezkoušet přes ní koupit a pak to přidat a fungovalo to. Takže já jsem teď ve fázi čekání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od včera řeším to samé. Platební karta VISA, kterou jsem dosud bez problémů platil na PS3 i na PS4, přestala najednou fungovat. Včera ráno jsem s ní úspěšně uskutečnil jeden (první) nákup přes PS Vita a od té doby si na PS4 ani neškrtnu. Karta údajně není validní, odebrání ani opětovné přidání nepomohlo. Nefungovala ani nově přidaná Master Card. Takže asi jedině to 24h čekání... Pokud to nepomůže, nejspíš už na mě SONY moc nevydělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Problém vyřešen. Pokoušel jsem nejprve kontaktovat technickou podporu SONY, bez výsledku. Nakonec jsem se informoval v bance (česká spořitelna). Ihned zavolali na nějaký kartový centrum a po chvilce vysvětlování mi bylo sděleno, že spořitelna na čas zařízla všechny karty směrem k SONY z důvodů navýšení počtu podvodných transakcí. Jako ochranné opatření to vítám, co mi vadí je to, že mi nikdo nedal vědět. Ale už je vše ok.

Upraveno uživatelem drak3go
Vlastní příspěvek + ten hned nad tvým se necituje
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu