Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Reproduktory a sluchátka zároveň


neo.a

Otázka

Zdravím mám menší problém.

Mám jinej počítač protože starej kiksnul a myslim si že na tomhle mám integrovanou zvukovou kartu.

Z důvodu že dělám ve virtual dj tak potřebuju aby se mi nějak podařilo do počítače dát sluchátka a reproduktory naráz ale né rozdvojkou na jack 3,5 mm protože to mi ten program nevezme. Ve sluchátkách a reproduktorech bude totiž hrát rozdílnej zvuk. Vzadu v počítači mám 6x 3,5mm diry... z toho je jedna zelená v který mám reproduktory, pak růžová na mikrofon a dále modrá, oranžová, černá a šedá.. správce zvuku mi ukazuje jedinou věc navíc a to realtek digital output kterej mi taky ukazuje že je černej jack a normálně je napsaný že funguje a když něco hraje tak ekvalizér ukazuje že by to na něm mělo fungovat ale když do toho černýho slotu zapojim sluchátka tak se nic neděje a já fakt nevim jak to vyřešit lámu si s tim hlavu celej den... Nevíte někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
  • Moderators

Asi by bylo záhodno napsat, o jaký přesný typ zvukové karty se jedná (z manuálu k základové desce). Těch 6 výstupů může mít každá karta nakonfigurovaných jinak, třeba některé Sound Blastery od Creative Labs mezi nimi mají Digital Out apod.

Předběžně podle barev které uvádíš by to odpovídalo 7.1 zvukové kartě s následujícím rozložením:

1. ZELENÁ - Výstup na přední dvojici reproduktorů / výstup na sluchátka

2. RŮŽOVÁ - Vstup na mikrofon

3. MODRÁ - Linkový vstup

4. ORANŽOVÁ - Výstup na středový reproduktor / Subwoofer (může být ale i Digital Out v závislosti na zvukové kartě)

5. ČERNÁ - Výstup na zadní dvojici reproduktorů

6. ŠEDÁ - Výstup na boční dvojici reproduktorů (při konfiguraci repro 7.1)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
  • Moderators

Realtek ALC1200 se zdá být OEM produktem pro výrobce základových desek (Asus, Gigabyte apod.) a proto k němu ani na stránkách Realteku nejsou žádné HW specifikace (alespoň já tam tento čip vůbec nenašel). Potom se tedy vše odvíjí od daného výrobce základové desky, který přebírá obsluhu toho čipu, vč. SW k němu.

Obecně vzato Realtek má poměrně sofistikovaný (až možná někdy složitý) ovládací SW, díky němuž lze na druhou stranu modifikovat funkce daného zvukového čipu, mezi které patří i přiřazování funkcí k jednotlivým zvukovým vstupům/výstupům dle libosti uživatele a to dokonce i v kombinaci s předním zvukovým panelem, který obvykle doplňuje základové desky vybavené právě zvukovými čipy od Realteku.

Co tím chci říct je, že momentálně nelze na tvoji otázku jednoznačně odpovědět, jelikož jsi neuvedl výrobce a model základové desky, dále to zdali máš či nemáš instalovaný i přední audio panel a v neposlední řadě verzi ovládacího panelu, kterou pro danou zvukovou kartu máš nainstalovanou. Mimo to jak jsem psal, ten ovládací panel může pro daný zvukový čip být různý pro různé základové desky.

Ačkoliv bývá pravidlem, že zvukový stream vycházející z PC bývá jeden v daný moment a ten je reprodukován naprosto stejně bez ohledu na to, jestli jde do reproduktorů anebo do sluchátek, vyhledal jsem, že by pomocí ovládacího panelu mělo být možné dosáhnout dvou různých zvukových streamů do dvou různých zvukových výstupů. To, zdali to půjde nasimulovat i ve tvé konfiguraci už ale musíš zkoušet sám, zkus se držet např. tohoto videa -

Podle mě by se mělo jednat právě o tu volbu "Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneously"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu