Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Monster Hunter Portable 2G tutorial


WItekS

Recommended Posts

MHP2G: Tutorial

******************************************************************

Tady najdete odpověď na všechny otázky týkající se Monster Hunter Portable 2G.

Pokud byste něco nevěděli a vážně nemohli najít odpověď, napište sem, někdo z "Guide makers" ( Waiet, WItekS, termix ), nebo i kdkoliv jiný, zkušený, vám určitě rád poradí ;)

*********************************************

Hra je zatím dostupná pouze v japonštině. Tady naleznete odkazy na neoficiální anglické patche.

Patch by TeamHGG: 2.5 ( final )

Je přeloženo už vlastně úplně všechno.

*********************************************

1) Začátky Monster Huntera:

Pokud začínáte novou hru, pokračujte ve čtení. Pokud už jste předtím hráli MHF2/MHP2, vyhledejte co potřebujete, popř. přeskočte k Waietovu postu, kde jsou nasrhomážděny všechny poznatky ze hry na High Ranku, nás zkušenějších hráčů.

V Game Menu vyberemu New Game a můžeme začít. Zvolte si jestli chcete hrát za kluka nebo holku. ( průběh hry se tím nijak nezmění, jediné co se liší je vzhled brnění. Většina Female armors je víc "sexy a cool" ale oproti Male jim občas chybí takový ten vzhled bojovníka, i na úkor méně stylu ). Dále vybíráme hlas, zadáváme nickname a měníme spodní oblečení a účes ( poslední dvě věci lze v průběhu hry změnit ). Pokud máme, dejte Confirm a můžeme začít hrát.

Po shlédnutí krátého videjka se ocitáte v Pokke Village, vesnici kde se bude odehrávat veškerá vaše příprava na questy. Jděte ve vašem domu k Boxu a vyberte Change Equipment. Zvolte si všechny kousky brnění ( Mahonfu ) abyste měli full set. Na zbrani zatím nezáleží, tu si vyberete v tréninku.

Pokecejte si se všemi lidmi až nakonec dojdete k Village Chief ( babka sedící vedle kočky u ohně na spodním konci vesnice ). Odklikáme sní rozhovor a zamíříme do Training School, v levém dolním konci vesnice ( vedle velkýho baráku zvaný Gathering Hall --> dále už jen GH )

Tady budete se budete muset proklikat základními pravidly... a doporučuju jít si vyzkoušet všechny druhy zbraní. V každém questu ( Weapon Training ) musíte zabít 5 Giapreyů ( bílých malých příšerek ). Až dokončíte vaše tréninky, zamiřte znovu k babce. Teď už si u ní můžete vzít Quest.

________________

2) Weapon Crafting a Armor Making

Zbraně a brnění si necháváme dělat u Village Craftera. To je ten chlápek, stojící za pultem vedle spící kočky, hned kousek od vašeho domu.

Na každou zbraň a na každý kousek brnění mu musíte sehnat určité materiály. Ať už jsou to brouci, různé kameny, zbytky kostí nebo tesáky nějakého velkého monstra, tohle všechno zjistíte tím že zmáčknete R u zbraně/ armoru co chcete. Pokud ještě nemáte dost materiálů, popř vám chybí peníze, bude zbraň/ armor šedý a nebudete na něj moct kliknout. Jak se rozsvítí, znamená to že jste splnili obě podmínky a můžete si zbraň udělat.

________________

3) Felynes - kočky ve vesnici a jak je využít

Určitě jste si všimli že v Pokke Village se pohybují kočky. To jsou Felyni. Vy je můžete využít dvojím způsobem, za prvé, aby vám vařili ( všechny možné bonusy do questu, jako zvýšení HP, útoku, staminy... nebo taky snížení. To záleží na správné kombina jídla ). A za druhé, aby s vámi chodily na Quest. To jsou Felyne Fighers. Kočky nám do vesnice ditribuje taková babka s obrovským báglem, stojící hned u vašeho domu. Postupně jak se dostáváte dál ve hře, můžete mít víc a víc koček a nechávat si vařit lepší a lepší kombinace.

Jak na Felyne Fightera ? Tak začněme tím, jak ho vůbec najmout.

1. Bezte pred svuj domov, je tam ta babka s velkym batohem, od ni si kupte bojovou kocku (poznate tak, ze tam sou cervena srdicka)

2. Bezte do felyne kitchen uplne doleva k nastence, ktera je vedle bedny.

3. Kliknete na nastenku a vyberte 3. moznost a nasledne 1. moznost

4. Vyberte si kocku a stisknete O.

5. Oznacenou kocku poznate podle cervene tlapky.

Využití kočky ve Questu: *coming soon*

___________________

4) Weapon Mastery, aneb jak správně používat zbraně

Hra nám nabízí celkem 10 druhů zbraní. Z toho 8 jsou melee zbraně - zbraně na blízko a 2 jsou range zbraně - zbraně na dálku. U melee zbraní rozlišujeme ostrost ( malý mečík v levo v rohu na obrazovce ) a musíme si ji hlídat aby nám moc neklesla ( při ztupení použijte Whetstone ). U range weapon rozlišujeme Coatingy / střely.

Tady je seznam, v závorce je zkratka kterou budeme dále používat.

- Long Sword ( LS )

- Great Sword ( GS )

- Sword And Shield ( SnS )

- Dual Swords ( DS )

- Hammer ( Hammer )

- Hunting Horn ( HH )

- Lance ( Lance )

- GunLance ( GL )

- BowGun ( LBG - lehká kuš, HBG - těžká kuš )

- Bow ( Bow )

Nejde říct, která zbraň je nejlepší a která nejhorší, pouze můžeme mluvit o tom na jaké monstrum se jaká zbraň víc nebo míň hodí. Opravdový "Hunter" získá určité zkušenosti s každou zbraní, než dokončí hru ( mám na mysli úplné dokončení, a když se naučíte alespoň základy s každou zbraní hodně vám to uhlehčí hraní ).

Teď bych rád napsal ke každé zbrani pár řádek, o tom jak z ní dostat co nejvíc a jak ji efektivně použít. Zároveň ke každé zbrani přiřadím i Armor Skilly které se nám budou nejvíc hodit.

----------------------------

  • Long Sword

Long Sword je delší zbraň, jak už název napovídá. Má spolu s GS největší dosah a taky ji řadíme mezi zbraně s největší attack power. Kouzlo LS tkví v kombinaci rychlosti se, kterou lze používat, a vysoké attack power. Nejsilnější útok je když zmáčnkete trojuhlníček, trojuhelníček a kolečko najednou, potom kolečko a nakonec R. Pod ukazetelem ostrosti máte i takový bar. Ten se plní spolu s vašimi hity co dáváte monstru. Když zčervená, můžete použít combo: R + R + R, ale lepší kombina ( pokud máte dostatek času na útok ) je R + Trj + R + Trj + R + R + R. Dále je dobrá kombince: Kol + Trj + Kol a Trj najednou ( to je pokud nemáte prostroj na silnější útok ).

Long Sword dokáže v multiplayeru někoho kdo používá hammer, HH, Lance nebo GL pěkně naštvat, protože vaše hity ho budou stále schazovat na zem.

Skilly které se k LS hodí jsou všechny, co ovlivňují meč a taky E-plug / HGE protože nemáme možnost se krýt.

  • Great Sword

Great Sword je klasická zbraň, vyznačující se velmi vysokou raw power, ale oproti LS i menší rychlostí používání. Pokud chcete dostat z GS opravdu maximum, musíte se naučit správně kombinovat Vertical Slash / Charge / Horizontal Slash / Uppercut. Vertical můžeme požít vlastně kdykoliv, zato u Charge se snažíme najít kdy má monster " Opening " tzn, tu chvíli kdy nám dovolí nabít si náš GS na max a udělat Full Charge ( nejsilnější útok ). Uppercut se používá, když chceme dosáhnout vyššího bodu monstra, protože spolu s Verticalem dosáhne nejvýše. Silně ho nedoporučuju pro multiplayer, protože odstřeluje hráče do výšky... Pohyb s GS v ruce je značně pomalý, takže je lepší si vždycky naší zbraň zandat. Sám jsem používal GS už od úplného začátku hry, a je to úžasná zbraň. Málem bych zapomněl, s GS máte možnost se krýt ( zmáčknutí R ).

Skilly pro GS: Všechny skilly co ovlivňují meč, Attack Up, pro GS začítečníky Guard+1, Unsheated Hit, Fast Charge a když máte E-plug / HGE získáváte samozřejmě i víc openingů ;)

  • S'n'S

Sword And Shield je zbraň s malým útokem a vyznačujeme se hlavně velkou pohyblivostí a rychlými manévry. U SnS je vždycky lepší jít po Elemental Dmg. Útoku se dají různě kombinovat, jakýkoliv můžete přerušit úskokem. Rkem se bráníte, to vám může často zachránit život. Můžete používat všechny věci ikdyž máte zbraň v ruce, takže netřeba zandavat. Skilly: Všechny ovlivňující meč, Evade+2, Guarding skilly.

  • Dual Swords

U Dual Swordů máme dvě techniky jak je používat. Pro tu první, potřebujeme Runner a ESP. Hodí se i Sharpness+1, Sharp Sword a Sharpening Inc, ale také hodně důležitý skill je Elemental Dmg up, protože jako u SnS, jde nám hlavně o element. Druhá technika zahrnuje používání Mega Juicu a potřebujeme: Sharpness+1 , Sharpening Inc. Hodí se Sharp Sword, Earplug, Elemental Up.

Druhá taktika je podle mě efektnější a silnější, ale bude vás stát hodně Mega Juiců. Po stisknuti R Demonizujete / obira vam to staminu ale muzete delat Demon Dance, nejsilnejsi utoky dualu

  • Hammer
    Hammer je dost pravdepodobne nejsilnejsi zbran v MHP2G. To neni jen subjektivni nazor, kdyz se naucite pouzivat kladivo nic vam nestoji v ceste.
    Utoky jsou docela pomale, pohyb pomerne rychly. Hammer vam dava sanci na KO monstra ( chvili se vali a mota se mu hlava ), takze se snazte trefovat hlavu. Utoky mame 3: Triple Pound - 3x Trojuhelnicek (posledni hit je Golf Swing a to je nejsilnejsi rana, naucte se ji pouzivat), Super Pound - R a podle toho jak dlouho nabijite takou date ranu, to je pomerne bezpecna cesta jak pouzivat hammer. Posledni utok je útok kolečkem - hodně rychlý, slabý, ale zato hodně pomáhá s KO. Kladivo ma obrovsky utok a pokud jeste pridate skilly jako Attack Up LG a Sharpness+1, budete trefovat hlavu, mate zarucenej neustalej KO a stagger limit. Nemuzete se branit, takze skilly jako HGE a Evade+2 ke kladivu patri. Fast Charge je dobrej a + ty dva skilly co jsem zminoval nahore.

  • Hunting Horn
    Horn je zbran umoznujici vam hrat urcite melodie a tim ziskate buffs (bonusy jako vetsi utok, neubihani staminy atd..). Hlavni sila teto zbrane je v multiplayeru, pokud mate skilly jako Wide Area+2, Recieve Item Impr, Flute Expert, Ninja, budete se do tymu opravdu hodit. Stejne jako Hammer umi horn KO ovat. Skilly jsem uz vyjmenoval, tak honem sehnat nejakou tu fletnu ;)

  • Lance
    Lance je pro mnoho lidi velice tezka zbran na pouzivani a odsuzuji ji, a to nepravem. Pokud zvladnete pouzivani Evade+2 a Lance, nemusite se bat zadneho utoku.. pak zapracujte na offensive a mame tu paradni constant - damage - dealing weapon. Pokud si nejte jisti v Evadu nebo pokud radeji blocknete, pouzite skilly jako Guard+1 a Guard Inc. ESP je highly reccomended skill, protoze pripadny odraz dava monstru opening a vy jste snadny cil. Utoky mame takle: Trojuhelnicek - seknete dopredu. Kolecko - seknete nahoru. Oba najednou - Udelate Charge, ktery sice bere staminu ale napriklad pro posun na mape nebo kdyz mate special attack weapon tak se hodne hodi.
    Dalsi zbran co jde pouzit vlastne na vsechno...

  • GunLance
    GunLance je v mnoha ohledech hodně podobný Lance, někdy je pomalejší někdy rychlejší. Používání Evade je o něco těžší, nemůžete totiž skočit víckrát ne jednou rychle za sebou. Evade Inc se hodí, ale určitě nejlepší skill bude Guard+1 a ESP protože pokud střílíte, ostrost rychle ubíhá. Ke střelám: Normal - Spread - Long. Normal je nic moc, jenom malý výstřel. Spread je hodně do široka a Long je dlouhej. Pohyb s GL je také dost pomalý.
    Výhodou GL je že dosáhne hodně vysoko při útoku Troj + kolečko a ještě s následným výstřelem. Je to hodně universální zbraň ale u vetšiny monster nepatří k těm nejrychleji zabíjejícím, každopádně pokud se sní naučíte, projdete od HR1 do HR9 s minimálním použitím léčidel, protože GL je hodně o tom abyste zůstali ukryti za štítem.
    Pro některá monstra jako třeba Gravios, Basarios potřebujete GUard Inc aby vás neodstřelili / neuspaly atd..

  • Bowgun
    LBG: S lehkou kuší se můžete poměrně rychle pohybovat a nabízí nám možnost Rapid Fire. To je speciální útok. Každá LBG má Rapid Fire, na určitý typ střel - Rapid Fire znamená že můžete střílet určité střelivo několikrát zasebou jako z kulometu aniž byste museli nabíjet. Střílíte kolečkem, nabíjíte trojuhelníčkem.
    HBG: Těžká kuš má opoznání pomalejší pohyb, ale také opoznání větší útok. Nemá rapid fire, jako je to u LBG. Dobré skilly jsou Elemental Up, Normal / Pierce / Pellet Up - podle toho co strílíte, pro HBG i Speed Fire, zhorší vám Recoil ( odstřčení po výstřelu ) ale nemusíte potom nabíjet.

  • Bow
    Bow je ranged weapon a je někde mezi LBG a HBG. Můžete sním běhat celkej rychle, nepotřebujete náboje jako u BowGunu ( ale můžete požívat Coating ).
    Určitě se hodí skilly jako Evade +2, HGE, Runner. Nezapomeňte že obrana u Gunner brnění je nižší, takže musíte být víc opatrný.

-------------------------------------

5) Basic Monster Info & Tips

Tady se dozvite dulezite informace o monstech ve hre, jak na ne atd. Budu se vam snazit doporucit nejlepsi skilly, brneni i typ zbrane (jak nejlehci moznost, tak i muj osobni nazor)

Pridam obrazky....

Dromes: (Giadrome, Velocidrome, Gendrome, Iodrome)

Vlastne jde o vetsi verze nasich starych znamych Preyu. Vsichni se pohybuji stejne, dost rychle a vetsinu casu jenom poskakujou. Krom Velocidroma vam vsichni muzou zpusobit nejakej status change (Freeze, Poison, Para).

Neni na ne treba zadny pomocny skill, snad krom tech co zabranuji status change. Drzte se na strane a jste naprosto v bezpeci.

drome.jpg

Doporucene zbrane:

1) Long Sword: Siroky zaber, velky utok z nej dela perfektniho kandidata.

2) SnS: Rychly pohyb je cesta k vitezsvi !

3) Hammer: Moznost KO, ale hodne pomaly, doporucji omezit se na super pound

-------------------------------------

Yian Kut Ku:

Yian Kut Ku je prvni wyvern kteryho ve hre potkame a tak cekejte ze to nemusi byt uplne snadny.

Je slaby na Water a Ice attribut a jeho nejslabsi misto jsou kridla. Utoci vetsinou ohnem, tak stat prednim neni moc dobrej napad, stujte na jeho levy strane, tam vas netrefi ocasem. Snazte se vetsinou stat pod nim, to je nejbezpecnejsi spot, muze vas trefit jenom chargem, ale ten se da vetsinou predpovedet takze je i cas na utok.

Specialni skilly nejsou treba.

kutku.jpg

Doporucene zbrane:

1) GS: Dostante se pod nej a delejte nekonecny kombo (kolecko, trojuhlenik kolecko). Kdyz bude litat pokracujte, dostanete antiwind effect. Cim vic wing a head hitu tim lip

2) Long Sword: Podobna technika jo u GS, tentokrat ale ztracime moznost se branit ale pridava nam pohyblivost.

3) LBG: Strilejte Pellet na kridla a obihejte, budete v pohode.

-------------------------------------

Khezu

Khezu je dost otravnej elektikar, ale jak si jednou pridete na jeho pattern (styl utoku) vsechno je ok.

Urcite nebudeme zbrkly, naopak, u Khezu to chce rozvaznost.. Jeho slabost je Fire a nejslabsi misto je hlava a potom bricho. Mezi dobry skilly na nej bych zaradil High Grade Earplug, protoze Khezu rve hodne a rve rad. Pokud si nechcete hlidat Sharpness tak se hodi skilly jako ESP, SHarpness+1 a Sharp Sword.

Snazte se jako vzdy obihat, tim ho udrzite na stejnym miste. Sekejte do nohou tim zpusobite ze spadne a v tu chvili ownete nohy. Jak je v ragi tak budte jeste vic opatrny.

khezu.jpg

Doporucene zbrane:

1) GunLance: Pravdepodobne nejbezpecnejsi cesta jak dat Khezu. Guard+1 a ESP je nejlepsi kombinace

2) Dual Sword: HGE, Sharpness+1 nebo Sharpsword. Nebudte zbrkly. Dualy jsou asi nejrychlejsi cesta jak ho zabit.. ale o neco rikantnejsi.

3) Long Sword: HGE je jediny skill co opravdu potrebujete. Dobra cesta je pomalu ho davat s kombinaci kolecko + kolecko trojuhlenik. Bezpecne...

-------------------------------------

Blangonga:

Tahle bila opice umi udelat vic problemu nez vypada..... Jeji hlavne prednosti jsou velka rychlost a moznost vas zamrazit, takze Thawing Agent se hodi.

Umi privolat maly Blangy ktery jsou pekne otravny.. Slabost je Fire.

Pokud mozno zustante pod nic, tam vam hrozi jenom BackHop a Earthquake. Nebojte se, da se lehce flinchnout takze offensivne..

blango.jpg

Doporucene zbrane:

1) SnS: Moznost branit se, rychle uskoky, nejlepsi vyber.

2) Hammer: Neni to nejjednodussi moznost, ale hodne effektivni... chce to cvik

3) Long Sword \ GS: At uz spis pouzivate to nebo to, proste zalezte pod ni a sekejte =D

-------------------------------------

Rathian: (Green, Pink, Golden)

U Rathiana rozlisujeme 3 barvy, Pink a Green jsou prakticky stejny ale Gold se trochu lisi. V prvni casti se budeme bavit o Green&Pink.

Nejslabsi misto hlava, slabost je Dragon a Thunder. Rathian zvlada hodne rozmanitych utoku a vsechny je rad zakoncuje instant chargem (neocekavane se rozebehne). Ty ktery nas hlavne ohrozujou jsou Backflip - udela salto a ocasem vas ojeduje, instant charge a Fireballs. Pri Fireballech mame vzdy sanci mu paradni ownout nohy, nebo radeji hlavu, je to vyhodnejsi. Rathian taky umi udela backflip rovnou po triple fireballu takze budte opatrny. Flash bomby hodne usnadnuji boj.

U Gold Rathiana neni hlava nejslabsi misto, jsou to kridla. Takze pokud mate slashing weapon, podavejte se pouze nohy + kridla. Pokud mate impact, berte hlavu a kdyz je KO tak kridla. Golden taky rad dela LockCharge, to se po vas klidne 4x probehne, takze pozor.

rathian.jpg

Doporucene zbrane: (Green & Pink)

1) Hammer: Earplug a potom uz jenom offensive skilly. Da se vlastne davat jenom se super poundem ale s vice Rathianama se i naucite pouzivat golfswing, ktery je mnohem silnejsi.

2) GS: Charge kdyz se otaci, charge kdyz dela fireballs, charge kdyz dela backflip... a nezapomente na guard.

3) Lance: Se cvikem zjistite ze vlastne muzete jenom stat prednim a evadovat a blockovat. Takze evade a guard skilly..

Doporucene zbrane: (Gold)

1) Hammer: Stejny postup jako u Green a Pink jenom pozor na lock charge.. A tentokrat si pripracte HGE skill.

2) Long Sword: Sekejte do kridel a zbavte se ocasu, to ulehci praci. Skilly jako pro hammer ale urcite se hodi i Sharpness+1

3) Bow: Obihat obihat obihat.. HGE a Fast Charge s nejakym Thunder Bow co strili Rapid a Scatter.

----------------------------------------------------

Ucamulbas:

Tentokrát vám ukážu jak zabít Ucamulbase. Ucamulbas je HR9 Urgent Quest a vlastně poslední quest v GH.

Armor z něj je celkem fajn, skilly ESP, SHarpness+1, Quake Res, Demonic Protection ( 10 free slotů ). Určitě se vyplatí si ho udělat, je jednodušší sním potom dělat HR9 questy.

Teď dál... Ucamulbas se v mnohém podobá jeho vzdálenému bratránkovi Akantorovi, jenom tentokrát je o něco větší a pár útoků se změnilo.

Uca je slabej na Fire a Thunder ( Fire > Thunder ). Můžete mu rozbít Jaw x2 ( tlama ), Fin ( záda ), Chest ( břicho ) a useknout ocas.

Uca vás umí zmrazit, takže buďte připraveni.

Když budete dávat Ucamulbase poprvé, máte na výběr z několika zbraní a setů, tady je pár co bych doporučoval:

Silver Sol Z ( ESP, Attack Up LG, Sharpness+1 ) - hodí s Corpse Rippers, dualum. Pokud máte raději SnS tak Golden Falchion se stejným setem.

Dále Naruga, Butterfly / Orbitaury - Evade+2, Sharpness+1, / Evade Inc, Fast Charge. Záleží jak budete gemovat.

Podle mě taktika s dualama je dost jednoduchá, takže vám i teď předvedu.

Pokračujeme k obrázkové části tutu -->

screen70.jpgscreen72.jpg

screen71.jpg

Takže. Hned zezačátku hoďte Flashku, dejte si Mega Juice, Armorskin, Power Seed... co koliv potřebujete. První a nejdůležitější věc - držte se u jeho pravé zadní nohy ( z našeho pohledu ta nalevo vzádu u ocasu )

screen80.jpgscreen81.jpg

Pokud bude dělat Diving Attack ( potápí se ), raději zandejte zbraně a skočte směrem šikmo dopředu do leva

screen77.jpgscreen79.jpg

Tento útok můžete překonat i jenom tim že uděláte kotoul ve správnou chvíli... Ale pokud nemáte cvik neriskujte.

Mějte připravený Thawing Agenty, když vás zmrazí. Sekejte do nohy a do břicha ( nejslabší část ). Když spadne podejte si zase břicho popř. hlavu

screen84.jpgscreen85.jpg

Pozor na to když řve, děláte vždy když de do Rage a občas i jen tak náhodně. Když ste blázko tak vás odhodí, když ste dál tak už stačí jenom HGE.

Ocas si nechte až na konec, podom jde useknout skoro sám. S stimhle setupem to bude tak po 20ti minutách......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Akantor

dead_aka.jpg

Je to potvůrka, kt. se vám otevře po dokonceni Q s HR6 Shen Gao-renem a je to brána k HR7.

Je slabej na Dragon.

Když se naštve, tak zčervená.Když je slabej, může kulhat.

-můžete mu rozbit ty špičáky na tlamě,rozbit drápy na předních tlapách a useknout ocas(myslim,že musi mit pod 30%HP).

-zbraně z něj maj vysoký dmg,velkou affnity ale mizernou ostrost

-skilly na brnění: Sharpness+1, RA+3, Slow Charge

Ůtoky: sry,ale neznám přesný ENG názvy)

Charge

-prostě proti vám běží

-bez štítu je to poměrně nebezpečnej(ale i s guard+2 ubírá HP), ale zastavíte ho flashem

-umí udělat i fake charge(nemá při tom moc otevřenou hubu)

charge.jpg

"Výr"

-Aka předsune čumák a vychrlí ze sebe takovej výr,ubírá fakt hodně HP

-nebezpečnej hlavně pro shield taktiku

vyr_ready.jpg

vyr.jpg

Bite

-prostě kousne

-udělejte sideroll, přinejhoršim vás akorát shodí tlapou na zem

bite1.jpg

Ground attack

-zaboří špíčáky do země a vyhodí je ze země

-útok poznáte tak, že předsune pravou nohu

-pokud vás sejme v rage módu,tak vám to (dočasně) sníží defense a to i když se krejete štítem

vyhoz_pravacka.jpg

vyhoz_sutry.jpg

Going underground

-začne lízt pod zem,ale pak udělá něco jako ground attack-pokud vás při tom sejme,tak neubírá defense

-když vás, ale sejme při vylejzání(a nemusí bejt nasranej) tak vá to defense ubere

-následujou 3 možnosti:

a)prostě vyleze ze země-zdrhejte

b)začnou se objevovat ohnivý sloupy

-ohraničujou kde vyleze(větší kruhová oblast)

-sloupů je 9 a tam kde vyleze vyrazej 2 sloupy na zhruba setjnym místě(někdy se můžou objevit i 4 sloupy na stenym místě)

c)normálně vyleze,avšak na druhý straně mapy naproti vám

-pak to většinou udělá výr a pak charge

underground1.jpg

underground2.jpg

underground3.jpg

fire_pillar.jpg

Tail whip

-ohlídne se dozadu, zvedne ocas a švihne s ním

-švihá ocasem doleva->z vašeho teda buďte teda nalevo

tail_whip.jpg

Fall

-zvedne se a švihne sebou

trisk1.jpg

trisk2.jpg

Scream

-zvedne se a začne řvát

-blízko něj je tlakovka,tak bacha

-okolo něj zase vybuchujou ty pillary,ale obzvlášť nebezpečný jsou 2-viz obr.

scream_pillar1.jpgscream_pillar2.jpg

Nicnedělání

-bez komentáře

tipy:

-neberte si sebou kočku, většinou zbytečně vyvolává jeho charge a ty jsou zblízka fakt hnusný

(já si jí bral,protože je to moje druhá kočka a potřebuju si ji vycvičit)

postup:

Gun lance

itemy:potions,mega potions,armor seed,whetstony,cool drinks,žrádlo,flashe

skilly:Guard+2 a zbytek je na vás

-s tim sem začínal a nejlepší je na něj Gun Chariot(ja měl corn gun)

-útočte na hlavu

-nebezpečný útoky-Ground attack, tail whip a fire pillary

-držte si pozici a nebuďte unáhlený

-cca 35min

guncha.jpg

pozice_GL2.jpg

GS

itemy:potions,mega potions,armor seed,whetstony,cool drinks,žrádlo,flashepo

skilly:hodí se HGE, nebo fast charge

-dávejte mu fullcharge-flinchnete ho po 4FCh(se Siegmundem)

-jděte po hlavě, nechoďte mu po ocasu(není to výhodný)

-30-40min

full_charge.jpg

Dual swords

itemy:potions,mega potions,armor seed,whetstony,cool drinks,flashe,juices

skilly:sharpness +1,sword sharpner/rychlý broušení a HGE se hodí

-jděte mu po pravý zadní noze a když spadne tak po hlavě/krku/zadních nohách

-nebezpečný útoky:Scream,Tail whip

-cca 30-35min

pozice_DS.jpg

DS_fall.jpg

Hammer

temy:potions,mega potions,armor seed,whetstony,cool drinks,žrádlo/juices,flashe

skilly:sharpness +1,sword sharpner/rychlý broušení,fast charge není na škodu

-nejlepší zbraň na Aka

-jděte po hlavě

-po Screamu a fallu mu dávejte super pound

-pokud se naučíte najít si správnou pozici, tak dávejte na zbytek útoků triple pound, důležitý je ho sejmout tim poslednim

úderem,pak ho rychle dostanete do KO

-po 4. KO je slabej

-já ho nejrychlejc, bez deathů a bez flashů dal za 13:04(best time-12:03)

-takže cca 20-25min.

pozice_tail_whip.jpg

pozice_hammer2.jpg

pozice_hammer3.jpg

KOed.jpg

cas2.jpg

linky

GL guide od MXC

[url]http://youtube.com/watch?v=tsok6QtjFkY[/url]

Bow guide(nic moc,používá fata věci)

[url]http://youtube.com/watch?v=m669iry7TlM[/url]

DS guide

[url]http://youtube.com/watch?v=_TQt4_cuXX4[/url]

LS Guide

[url]http://youtube.com/watch?v=Ktarf0OaefA[/url]

Aka with hammer

[url]http://youtube.com/watch?v=vilm4YR9ZnA[/url]

GS guide 1/2

[url]http://youtube.com/watch?v=b7iIv3xVcnk[/url]

S čím na Hr7 ?

Určitě bych doporučoval mít připravenej Silver Sol set ( ESP, Attack Up [Lg], Sharpnening Inc )

Další je Rathalos Soul U ( HGE, RA+2, Sharpnening Inc ) a nakonec Akantor ( Sharpness+1, RA+3, Slow Charge )

ESP se hodí pro většinu questů - vážně, zraně se odrážej dost...

______________________________________________________________

HR7 Urgent: Duo Hypnoc

hypnoc-1.jpgbackfly.jpg

jump.jpgflash.jpg

Tento quest by se vám měl otevřít po uspěšném poražení Akantora na HR6 v GH. Hypnoc je nový monstrum, který řadíme

mezi bird wyverny ( Kut Ku, Gyp, Garuga, Dromes.. ). Sám bych ho, podle kombinace útoků a pohybů dal někam mezi Kut Kua

a Gypcerose. Hypnoc je slabej na oheň a umí vás uspat. S čím a jak na něj čtěte níže. Na Hypnoca není třeba Earplug, zato se hodí

Sharpness+1 a Sharpening Inc.

____________________

Hypnocovo útoky: Hypnoc sdílí většinu útoků se svými "soukmenovci", takže myslím že by stačilo uvést ty nový. Asi nejvíc vás bude

štvát triple hop. To začne Hypnok poskakovat směrem kvám, dokud vás netrefí. Bere až překapivě hodne HP, takže pozor. Jak se vyhnout ?

No většinou když stojíte pod ním tak vás tim netrefí, ale když jste dál tak je to horší. Zandejte zbraň a skočte šikmo proti němu.

On už další skok neudělá a můžete pokračovat s útokem. Potom tu máme "sleeping back fly". Hypnoc zamává křídlama a ve vzduchu poletí

pozpátku. Při tom bude vypouštět spací plyn. Takže nestůjte před ním ;)

1) Taktika pro LS, GS:

Jako LS bych doporučoval Divine Slasher, nějakou fire katanu, nebo prostě dostatečnou raw. GS, určitě Siegmund,

Rathalos Blue Wing a TDJ.

Hypnocovo slabý místo je ocas a hlava pro cutting weapons. To znamená že se budeme snažit zasahovat hlavně

tyto body. Sekejte do nohou a do ocasu, za chvíli by měl spadnout na zem --> teď sekejte do hlavy. Když

příjde druhej hypnoc, použijte flash bombu. Hypnoc chodí spát do jeskyně.

2) Taktika pro Hammer:

Pokud chcete použít hammer, vemte Diablo Chaos broker, Onslaught Hammer, nebo jakýkoliv fire kladivo.

Slabý místo jsou nohy a hlava. Útočte hlavně na nohy a zase, jak spadne na zem pwněte hlavu. Po několika ranách byste ho

měli KO, tzn víc a víc na hlavu.

_________________________

Takže Clear? Gratulace, máme HR7 hurá na další questy !

Aby se vám otevřel HR8 urgent quest, musíte splnit tyto questy:

#7 - Queen Vespoid

#9 - Twin Hypnoc

#12 - Purple daimyo Hermitaur (Old Desert)

#13 - Daimyo Hermitaur + Purple Daimyo Hermitaur

#14 - Khezu (Old Jungle)

#17 - Plesioth (Old Desert)

#20 - Green Congalala

#23 - Purple Gypceros x 2

_____________________

Queen Vespoid:

Pokud máte rádi vespoidy, tenhle quest si fakt oblíbíte. Nejenom že na vás bude čekat jeden... hm.. poněkudp přerostlej Vespoid, abyste

ji vystrnadili z brlohu, musíte zabít většinou Vespodiů na mapě a pozor, to neni všechno. Tahle Vespoid Queen totiž dává Monster Broth+

, to je materiál který lze získat pouze z tohodle brouka a potřebujete jej na mnoho armor pieců a zbraní.

Zabití vespodi královny, je asi na tomhle questu to nejrychlejší. Mnohem dýl vám bude trvat než pozabíjete všechny ty Vespoidy...

Vemte si váše oblínený kladivo nebo long sword a hurá na brouky. K útokům asi takhle.... Dělá "nálet" to do vás prostě nabourá..

uhejbá se tomu hůř než by se zdálo. Potom tu máme "ass attack" to je ten útok co dělaj všichni Vespoidi. A nakonec útok, při

kterym na vás ze zadku vystříkne žlutej prášek co vám sníží defense. Tenhle je ze všech útoků nejjednodušší na uhnutí protože mu

předchází docela znatelná příprava.... No a do toho všeho ještě poletuje jak *****....

To je asi tak všechno, takže pokračujem na další quest.

____________________

Purple Daimyo Hermitaur:

Ano, náš oblíbený červený krab dostal ve 2G facelift. K tomu 2 nový útoky a nová příšera je na světě. Vemte si svoje kladivo

Judgernauta a vzhůru do toho. První novej útok, je "curved high jump" při kterym crab vyskočí do vzduchu, ale nedopadne na stejný místo,

trochu ve posune. Bere hodně hp a ještě ktomu udělá kolem wind press. Druhej útok bere taky poměrně hodně, ale dá se mu mnohem lehčeji

předejít. Je to "Back Jump lika hell". Pokud vás v MHF2 štval crabovo útok, kd na vás naběh pozpátku, tak tenhle budete mít ještě raději.

Jde vlastně o vylepšení tohoto útoku, akorát že vás crabík vystřelí pír metrů do vzduchu. Tomu naštěstí předchází zvednutí klepet a

mítný zakolíbání... a čekejte to jenom když bude zády k vám.

Docela dost HP vám dokáže obrat, tak nebuďte nedočkavý, používejte pasti a trefujte hlavu ( poznáte podle žlutejch čárek ). Taky je dobrý mlátit

mu do nohou, aby spadnul. Quest byste měli zvládnout kolem 20ti minut.

____________________

Daiymo + Purple Daimyo:

Přečtěte si tut na Purple Craba a přidejte k tomu ještě toho červenýho....

Moje rada ? Když jsou ve stejnym areálu, zdrhejte.

____________________

Khezu:

Víte jak jsem psal otom že se vám bude zbraň odrážet ? Tak Khezu je krásnej příklad. ESP je nezbytnej skill pro blademastera.

Použijte fire GunLance s nějakym Guard+1 a ESP setem, nebo LS s ESP a HGE. Khezzy umí jeden novej útok a to, že se na vás jakoby...

rozeběhne. Akorát to spíš vypadá jako když chodí :D . Když je v ragi, ještě si k tomu přidejte elektriku.

Jde to taky s nějakym pěknym lukem... nezapomeňte na HGE skill při vašem setu.

____________________

Plesioth:

Plessy je ve 2G tak velikej, že nám to mnoho věcí ulehčuje. umí 2 nový útoky. První je, že vyletí z vody a uspí vás. Druhej je, že

se najednou vzpřímí a začne stříkat vodu. Pokud nestojíte dost daleko od něj tak vás nemůže trefit.

Doporučoval bych vzít kladivo a Evade+2 set. Nebo taky Heavy Bowgun a nějakej pěknej gunner skill.. jako třeba Recoil reduction+2

nebo Pierce S Up.

____________________

Green Congalala:

aaahh.... Zelená Conga je rychlejší, smradlavější a o třídu dementnější než její růžovej předchůdce... Takže je na co se těšit.

Vemte si svůj ledovej SnS, GS nebo Ls a deme na to.

Jak už sem psal, je vážně mnohem rychlejší než Pink. Obzvláště její Charge --> Jump --> Podělání se --> Charge --> Zemětřesení -->

Podělání se ..... combo je dost nechutný. Připravte si dost Deodorantů a Flash Bomb, bude se hodit. Pokud možno, nepřibližujte se

k zadku, pač fakt s*re po každym útoku. Stát před ní taky ale neni dobrej nápad.... Ještě ke všemu je tenhle quest ve starý jungly

kde skoro neni vidět. No užijete si to...

Jak ji zabít ? Nebuďte zbrkýl, sekejte na přední nohy a hlavu, když je bezpečno tak na ocas.

____________________

Duo Purple Gypceros:

Gypceros je pořád stejnej, až příliš energickej pták. Capcom ho naučil jeden novej útok a totiž, tail whip. Otočí se k vám zády a

několikrát švihne ocasem jako bičem. Docela nepříjemný a blbě se tomu uhejbá.

Ale jak všichni určitě víme ze svých Power Exract runů... Gyp je slabej na Fire a long sword si ho dost dává. Tak hodne štěstí..

Určitě je dobrý mu rozbít hlavu aby vás nemoh oflashovat.

________________________________________________________________________________

HR8 Urgent: Narugakuruga

Naruga je nový mostrum, který nám Capcom přidal do 2G. Jeho nejbližším "bratrem" je Tigrex, ikdyž Naruga je mnohe rychlejší.

Skilly co se budou hodit: ESP nebo Sharpness+1 je dobrý. A Evade+2 samozřejmě taky.

*Pracuju na screenech*

Naruga je vážně dost rychlej a umí taky dost útoků co vám docela nakopou prdel. Při většině útoků skáče ze strany na stranu, takže buď musíte bejt dost daleko, nebo umět parádne evadovat, nebo si pořiďte Guard+1. Jinak ste mrtvý ani nevíte jak.

Poprvý sem clearnul Narugu s GS, ale nemyslím že to byla nejlepší volba. Spíš bych doporučil ohnivej SnS a ktomu Guard+1 a ESP. To že je naruga v ragi poznáte dost jednoduše... zčervenaj mu oči. Teď příjde čas na vaší pitfall trap, jindy nefunguje.

Coming soon:Felyne fighters guide

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MHP2G Tutorial [Part3]

mhp2glogolv4.jpg

Nejslabsi stranky novych monster:

Queen Vespoid:

Nejslablsi element: ohen

Rozbitelne: nic

Green Congalala:

Nejslablsi element: led

Rozbitelne: ocas, drapy, hlava

Purple Daimyo Hermitaur:

Nejslablsi element: led

Rozbitelne: ulita (2x), klepeta

Hypnoc:

Nejslablsi element: ohen

Rozbitelne: hlava

Volganus:

Nejslablsi element: voda

Rozbitelne: hlava, zadni ploutev

Naruga

Nejslablsi element: ohen

Rozbitelne: hlava, obe kridla, ocas (po rozbiti de ocas take useknout)

Yamatsuki

Nejslablsi element: led

Rozbitelne: zeprej dou vsechny ty "chapadla", hlava a ocas... ja zatim nic nerozbil, takze nemohu potvrdit...

Jak na Blacksmith hammer:

Onslaught Hammer je z MHF2 (war hammer -> war hammer+ -> war mace -> iron striker -> iron striker+ -> anvil hammer -> onslaught hammer)

Onslaught Hammer+ potrebujete 5x takovy cerveny ore, 20x carbalite ore, 8x oranzoviho brouka... oranzovej brouk a cerveny ore ore je farma az date HR7 Urgent (Dual Hypnoc) viz výše a carbalite ore predpokladam ze mate z MHF2

Blacksmith hammer potrebujete 5x bily ore, 5x bilej brouk a 8x takovou bilou kost.... bily ore a bilej brouk je farma a bila kost pada z Genpreyu... voala, mate rychle kladivo s 1404 dmg a dobrou ostrosti... pomerne rychle s HR7...

Working on: Felyne Whim Skills

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

helel lidi da se previst z mhuntera 2 postava do 2g??
hledej na google laboko

----------------------------------------------------------------------

hele hosi kdy bude navod jak na akantora , docela by se me to hodilo , zabiju black blose olá a mam tam akantora.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hledej na google laboko

----------------------------------------------------------------------

hele hosi kdy bude navod jak na akantora , docela by se me to hodilo , zabiju black blose olá a mam tam akantora.....

mensi pripominka... zabijes black blos, pak shen gaorena a pak az olá akantor :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hezky :)

akorat, ze kdyz jste mluvili o tutorialu na 2ndG... popravde jsem myslel, ze to bude tutorial pro celou hru

...predstavte si nekoho, kdo zacal hrat MHP2ndG od zacatku(nevi, ze byl nejakej MHF2) a vy tady pisete akorat o poslednim ranku s castyma hlaskama typu "myslim, ze to nemusim zminovat"

tutorial by mel proste byt srozumitelny pro vsechny, ne jen pro hrace, kteri dohrali MHF2 a tutorial je jim skoro na nic...

samozdrejme vypisovat kazdej quest z hry je hloupost, ale urcite by bylo dobry vypsat seznam vsech bossu a minibossu, k tomu maly info na co si dat pozor, popsat jejich slabiny pripadne co se jim da rozbit, doporuceny typ zbrane na zkoleni... atd

pak by bylo urcite uzitecnou informaci jak bojovat s kterym typem zbrane... precejenom ma kazda zbran ruzne utocne kombinace a kazdy utok jine procento poskozeni... treba vcera jsem hral s kamosem kterej uz je sice celkem zkusenej hunter, ale SnS mel v ruce poprvi a to jsem cumel jak moc to

s nim neumel

jinak pak by slo treba udelat, ze pro veci, ktere nevychazi primo z hernich zkusenosti... treba combo list, amor skills, apod.. tak by urcite stacilo hodit link na konkretni faq na gamefaqs a pripadne pripsat novinky z MHP2ndG

...to co se snazim rict je, ze bylo dobre zamyslet se nad smysluplnosti tohoto tutorialu, at to nedopadne jako tutorial na MHF2, kterej je skoro zbytecnej a vznikl z nej diskuzni topic, kde se stejne kazdej zepta na to co potrebuje, protoze to podstatny v nem vestinou neni

did dobre znate ty stale se opakujici dotazy...

btw sorry, ze nejsem jeden z tech typku, co napisou "skvela prace" a je jim to v podstate jedno...

ja kritizuju, protoze mam co kritizovat.. takze nahodte opravnenej argument proti a budu drzet hubu :D

edit: jinak si samzdrejme vazim vasi prace, proto to vubec pisu a jestli budete potrebovat pomoc, rad se pridam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pekna kritika

topic je zalozenej sotva den,tak necekej zazraky

prijde ti muj tut na Akantora dost k tématu a podrobnej?:cheesygrin:

no popravde:ziped:... je az moc podrobnej, staci toho napsat (o dost)min, ale to podstatny... no proste to nejnutnejsi co je treba vedet kdyz ho jdes sejmout..

akantor sice neni zrovna jeden z klasickych bossu, takze bych bral, ze mu bude venovano vice prostoru, ale jestli bude ke kazdymu urgentu tolik radku, tak to nevim kam to vsechno nacpete...

jinak to s tema guides je dobry...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu