Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Race Driver GRID


marek_2080

Recommended Posts

Demo jsem stáhl včera (na X360, ale rozdíl v tom není) a musím za sebe říct, že mně fakt dostalo. Na tuhle hru se moc těším, a právě proto jsem se bál, jestli splní moje očekávání. A...demo to, až na menší detaily, zatím splnilo. Grafika nádherná, spíš stylovka, než fotoreal, ale prostě líbí se, má svoje kouzlo. Ale co mně fakt vzalo, tak samotná jízda (zvláštní detail, u závodní hry :D ). Jasně, jak všichni už víme, je to arkáda, ale ten pocit rychlosti, akce, skandující diváci, kamera....prostě moc. Teď už je nad slunce jasný, proč Codemasters vyhodil z názvu ToCA, je to prostě Race Driver jak se patří. Někdo může říct, že je to škoda, ale kdo chce simulaci, má ji na X360 ve Forza 2 a na PS3 v GT5 Prologue.

A když už tady padlo srovnání s NFS (předpokládám ProStreet), tak můžu s klidem říct, že GRID je co do hratelnosti úplně jinde (samozřejmě pořád mluvím jen o demo verzi, finál může být lepší, ale i horší). Za prvé ovládání resp. jízdní model: Je pravda, že ze začátku jsem byl trochu mimo, ale stačili 3-4 jízdy v singlu + 2 v MP a je to paráda, zatímco v ProStreet "neumím" jezdit ještě teď (mám cca 14 dní :D ). Abych to upřesnil, auta se ovládají na pomezí arkády a simulace (ikdyž arkáda převládá), ale intuitivně...prostě se hezky řídí.

Za druhé kamera: nevím, proč EA si umanulo, že od NFSU bude už navždy dávat tu jejich rozklepanou kameru při pohledu za autem, která by zřejmě měla navodit pocit rychlosti a akce. Neuvědomují si, že méně je někdy více a co bylo efektní v NFSU, není už tak "skvělé" vypadat v ProStreet. Alespoň ne v tomhle podání. V Race Driver GRID je kamera taky trochu "rozjařená", ale způsob, jakým je zpracovaná je na úplně jiný úrovni a plní přesně tu funkci, kterou kdysi plnila (nebo měla plnit) kamera v NFSU - správný pocit rychlosti a akce.

A jako poslední bych asi vychválil plynulost/framerate: od NFSU2 jsou všechny NFS nestabilní cukatura (MW ještě šlo, Carbon byla tragédie, ProStreet už je zase lepší, ale taky žádná sláva). GRID je nádherně plynulý po celou dobu, odhadem tak 35+fps. A hlavně i v MP při počtu 12-ti hráčů jsem nezaznamenal jediný "cuk". prostě optimalizace je u GRIDu skvělá.

No, ale co tu vůbec vykládám, kdo chce, tak si demo stáhne ne? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak psal Jajar, naprosto skvělá hra a Codemasters zase prokázali že jim tohle jde. Takhle mě žádná závodní hra dlouho nedostala. Fakt skvělý pocit z jízdy,super grafika a AI , super fyzikální model a poškození i vše ostatní. Není to sice simulace,ale na to jsou tady jine hry. A Race Driver není nijak trapně arkadový,je to tak akorát v rámci mezí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...

jsem majitelem herního Pc a také konzole PS3 a co se týče gamesky GRID tak musím uznat že na PS3 se velice povedla a je velice dobře hratelná oproti PC verzi která mě dnes maximálně vytočila. Mám v plánu zakoupit volant Logitech G25 + Playseat tak by mě zajímalo jestli má nějkdo z vás ať už s tímto volantem nebo křesílkem Playseat nějakou zkušenost tak ať kdyžtak napíše. Jinak musím uznat že Ps3 se velice povedla a je to mazec, hraju na PSku již od PS ONE ale PS3 je opravdu pekelnej stroj, z gamesek musím sklonit poklonu před hrou UNCHARTED pač ta si zaslouží titul absolutní dokonalosti, RESISTANCE je taky velice kvalitní titul, MOTORSTORM mě nijak po stránce hratelnosti neuchvátil, PES2008 je taky kvalita takže mohu jen doporučit. Dle dema Bourne Conspiracy musím uznat že to bude dobrá akce plná napětí takže se velice těším.

marek_2080: presunuto z duplicitniho topicu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevyjde....

kdyžtak na to koukám tak další nepodařený "NFS" :dozey:....

Asi hodnotíš podle dema, že? Mám plnou a jsem max spokojenej. Zkus si vypnout asistenty brzdění a trakce a zahraj si to na vyšší obtížnost. NFS to opravdu není...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu