Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

G-Con®3 (GunCon®3) - Pistole pro PS3


alien99

Recommended Posts

Tak jsem pořídil pistolku + hru Time Crisis 4 na PS3, Tak pokud bude zájem ,tak se podělím o zážitky,technický aspekty , instalaci na LCD panel a postup rozebrání pistole za účelem přestříkání na jinou barvu.Ona totiž původní pistole je celá oranžová a to není pro mě moc košer stav.

tak jestli má někdo interes?

g-con.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Omlouvám se předem za dlouhou mlčenlivost....Měsíc se nikdo neozval, další měsíc byla přestavba obejváku a dovolená....Tak konečně jsem se k vláknu vrátil a koukám ...reakce:bash:

Předně k barvě pistole.

To stím ratingem je to pravda. Evropská unie a USA mají nějakej poššahanej zákon nebo vyhlášku či co, že herní zařízení nesmí vypadat jako zbraň.....no řekněte spletli byste si takovýho hybrida se zbraní?....A když už barvu, tak proč ne šedivou, modrou, červenou.....nechápu.( v japonsku jsou na tom rozhodně líp:cry:)

Jak se to hraje.

Asi jsem úchylnej, ale mám všechny modely pistolí, co namco vydalo.

To znamená Guncon® s první hrou Time Crisis

Robustní pistole, 3 tlačítka ...ze všech modelů se asi nejlépe drží

guncon%201.jpg

Evropská PAL edice byla šedivá, v japonsku pak černá..

Její nástupkyně Guncon®2 měla už na zadní části ovadač v podobě kříže a tlačíto nabíjení zásobníku

Trochu menší než provní guncon ale stále slušná pisole (Distribuovaná s hrou Time Crisis 2)

B00005R5QY.02.LZZZZZZZ.jpg

u nás byla k dostání v modré barvě. V japonsku černá a v USA to začlo-oranžová.

S masovým nástupem LCD a Plazma televizí přichází Namco s další pistolí ,tentokráte určenou právě pro tyto zobrazovače. A sice naši známou, již scela oranžovou Guncon®3.

02.jpg

Smůlou je ,že pokud máte jede ze dvou předchozích modelů (popřípadě pistole jiných výrobců - Predator a podobně) tak si na LCD nebo PLAZMĚ střílečku s pistolí nezahrajete!!

Na to je určená (zatím) jen ta jediná ORANŽOVÁ GunCon®3.

Útěchou za 2000 korun může být snad jen to ,že se prodává spolu s Time Crisis 4.

GunCon®3 - Inovace

Tentokráte tu máme hybrida pistole a gamepadu, jehož levá polovina je zasochaná do předku pistole.Osový kříz z Guncon2 se změnil na druhou analogovou páčku na zadku pistole, takže to máme 2 analogové páčky a 6 tlačítek + spoušť...:roll:

To přináší novou dimenzi hraní a sice volný pohyb postavy (právě pomocí analogové části pistole) po virtuálním světě....Je to trochu jiný zážitek...

V reálu to vypadá následovně: Levou rukou držíte "půlanalog" na přední části pistole a levým palcem ovládáte analog pro pohyb postavy po světě. Pravou rukou pak držíte pistoli ,kde ukazovák máte na spoušti ,pravý palec pak na zadním analogu ovádá pohled postavy (kroucení hlavou). Celou pistoli pak zaměřujete...Celkem složitá věc, ale dá se na ni zvyknout...A účel obou analogových páček se sá samozřejmě prohodit.:)

GunCon®3 - Zapojení

To je část, která mě udivila ale i zklamala.

Udivení je v tom, že pistole má nový systém zaměřování.

Na televizi je nutno "doinstalovat" 2 asi infra snímače. Pistole je v postatě slepá a kompletně imunní na dění na obrazovce.Proto je nutno před každým hraním zkalibrovat míření.

Ty dva (asi infra) snímače se položí na horní hranu televize takovým způsobem, aby jejich propojovací kabel byl přesně na polovinu obrazovky. Každý snímač obsahuje 3 diody, které určují směr signálu z pistole a tím určí polohu zaměřovače na obrazovce.Na televizi drží pomocí gumového pásku a protizávažíčka, takže jsou "jen" přehozeny" přes hranu televize jako prádlo přes šňúru.

03.jpg

Nevýhodou je trochu horší estetický dojem, ale hlavně vezmou si jeden USB slot...Stím de ruku v ruce další nevýhoda, a sice že pistole je jen drátová a vezme si druhý USB slot:?. Ale nebojte se kabel má dost dlouhý.

takhle to vypadá na televizi:

misto.jpg

Hry z PSX jsem ještě nezkoušel ale určite vyzkouším.:cheesygrin:

...a příště se Guncou®3 podíváme na střeva :wohow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 weeks later...
  • 8 months later...
  • 4 months later...

Presne tohle by me taky zajimalo protoze kupovat neco tak drahyho kvuli jedne hre je teda fakt na ho*no.Pripada mi ze od dob psone kdy sem si koupil sice stejne drahy kus hardwaru tak mel aspon poradnou podporu her ale ted?Ted koupim k jedne hre pistoli,k druhe kameru,k treti blaze a ke ctvrte nejakou bambuli :D je to fakt strasny, jinak ta pistole co si ,,dolepsil,, vypada fakt suprove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
Presne tohle by me taky zajimalo protoze kupovat neco tak drahyho kvuli jedne hre je teda fakt na ho*no.Pripada mi ze od dob psone kdy sem si koupil sice stejne drahy kus hardwaru tak mel aspon poradnou podporu her ale ted?Ted koupim k jedne hre pistoli,k druhe kameru,k treti blaze a ke ctvrte nejakou bambuli :D je to fakt strasny, jinak ta pistole co si ,,dolepsil,, vypada fakt suprove.

Zdravím - teď koukám na ten topic s pistolí. Můžu jenom dát radu - já to nedoporučuju.A teď proč (trochu story): minulý týden mě pozval brácha domu na barák, že dáme pivko a něco si zahrajeme na PS3, ať ho vezmu sebou.Tak sem se zabalil a řikám si - budou tam ještě další lidi, něco pro zábavu by se hodilo.Jdu do obchodu s gamesama - "máte Tekken 6, dneska vyšel" - nejni. Tak co dál? A hele ve vitríně vystavená ta strašlivá gun :-)). Znám to z automatů, to bude prča. Nebyla. Teda jenom chvilku, ale nakonec fakt vopruz:

- po nějaké době začne být ta zbraň fakt těžká do ruky a to nejsme žádný 10ti letý děcka.Tak po 15 minutách už jsme měli problém udržet zbraň namířenou na telku bez toho, aby jsme si jí druhou rukou nepodpírali

- pak taky pokud má člověk větší telku než 100cm, tak ty senzory tam nedošáhnou (kabel mezi nimi není tak dlouhý) a po stranách to střelbu už moc nebere.

- ten Time crisis je docela píčovina, hlavně jsou tam pasáže, kde se vyrojí asi milion brouků a tam vůbec podle mě nezáleží kam střílíš - většinou se dostali až k nám a ubírali život. Ta hra je celkově docela těžká a pokud máš game over, tak hraješ od začátku a když to pak celý opakuješ třeba po pátý, tak už to taková prdel není. Na automatech v herně to chápu, tam je to dělaný na to, abys tam házel mince, ale doma?

- to míření mi nepřišlo nějak extra přesný a navíc některý tlačítka na pistoli jsou dost špatně dosažitelný (i pro dospělýho člověka)

- pak je tam typ hry, kdy analogem na pistoli chodíš a pistolí míříš, ale to bylo hodně nezábavný (taková v podstatě fps s tou pistolí) a dost špatně se to ovládalo

- a naposledy - pokud nemáš PS3 se čtyřma usb slotama (ty první co vyšly), tak pistole si vezme jeden slot a sensor další a už tam nic jinýho nepřipojíš

Závěr: hráli jsme to asi necelou hoďku a pak jsme radši dali Army of two (ve dvou pecka). Druhej den sem to šel vrátit a koupil jsem jinej ovladač (FragFX). Pokud to někde uvidíš třeba za dobrej peníz (tak max. 500 i se hrou), tak budiž, ale jinak těžce nedoporučuju. Howg.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 years later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu