Dudu27 Odesláno Září 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 3, 2008 muzete me nekdo poradit, jak ma zapojit 5+1 zvuk a co vse k tomu potrebuji....diky za info...)) ///Edit Zavorka: přesunuto do otázky a odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Je to Dolby Digital, mas to i v nastaveni DDpochopte Optika je jen prenosove medium, neni to zadny standard. Ja to mam ozkousene ne na receiveru ale pouze na repracich, ktere jdou Dolby DIGITAL. Dolby Digital je aj 2.0, aj Prologic. Tvoje reproduktory ten stereo zvuk tiez iba rozkoduje na 5.1 (nieco ako DDPLII), ale to nie je DD 5.1. Ake mas repraky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Ano vim, ze je DD2.0 ale primo v nastaveni XBOXU mas Dolby Digital 5.1 a u toho napsane. For digital output use one of the following XBXO360 cables: adv. scart, component, atd...... Takze xko vysila DD 5.1 Nenastavujes tam digital stereo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Tak mas neco spatne nastavene, protoze xbox muzes vysilat po koaxu stereo nebo DD5.1. Ostatne kdyz jsi to nastavoval v xboxe, tak ti to tam prece i psalo :).Jeste me napadlo, ten receiver, neni nahodou 7.1 nebo 6.1 ? Pak by se to vysvetlovalo. Mam AV receiver 5.1. Co si nastavoval v xboxe? Bolo tam: Dolby stereo - Dolby digital 5.1 - a asi DD WMA Pro, ak sa nemylim. Ja som mal DD 5.1 a receiver ukazal iba max.DDPLII (aj stereo a DDPL). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Mam AV receiver 5.1.Co si nastavoval v xboxe? Bolo tam: Dolby stereo - Dolby digital 5.1 - a asi DD WMA Pro, ak sa nemylim. No rekl bych ze jsem nastavoval Dolby Digital 5.1, co jineho. Jsem ted v Brne, takze presne nevim. Ale jestli mas digital stereo nastaveny, tak pak je to tim a prevadi ti to na 5.1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Pocuvaj, ty stale pises nieco o koaxial...ty to mas na tych audio cinchom prepojene koaxialnym kablom? To aby sme nepisali jeden o hruskach a druhy o jablkach. Este raz: z DVD prehravaca mam zvuk do Receiveru prepojene koaxialnym kablom z koaxial out - ked ide zvuk stereo (napr. menu filmu), receiver ponukne DDPLII (mozem vybrat aj Stereo a DDPL). Ked zacne film, automaticky prepne na DD 5.1 (mozne vybrat potom aj ine). Z X360 cez 2 audio cinche (zapnute v dashboarde DD 5.1) ponukne AV Receiver max. DDPLII, co nie je plnohodnotne DD 5.1!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 To jsem napsal blbe, uz je pozde. Z XKA pres 2 cince to mam do repraku. V XKU jsem nastavil DD 5.1 a repraky hraji v 5.1. To co pises je vsecno v poradku, ale proc by teda bylo na vyber v menu xka DD 5.1 a DD stereo, kdyby to v 5.1 nevysilalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 To jsem napsal blbe, uz je pozde.Z XKA pres 2 cince to mam do repraku. V XKU jsem nastavil DD 5.1 a repraky hraji v 5.1. To co pises je vsecno v poradku, ale pro by teda bylo na vyber v menu xka DD 5.1 a DD stereo, kdyby to v 5.1 nevysilalo. Vysiela DD 5.1, ale iba digitalom - ako vieme, tak optickym. Ked je nastavene DD 5.1, tak je to inym kablom vsetko iba rozkodovane na 5.1. Ale aj to sa da pocuvat :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Vysiela DD 5.1, ale iba digitalom - ako vieme, tak optickym. Ked je nastavene DD 5.1, tak je to inym kablom vsetko iba rozkodovane na 5.1. Ale aj to sa da pocuvat :cheesygrin: Ale bacha, napravo nemas napsano jen optiku :), ale i dalsi, koukni na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Ale bacha, napravo nemas napsano jen optiku :), ale i dalsi, koukni na to. Dolezite je, ako to rozpozna AV receiver :cheesygrin: A ten rozpozna iba stereo, tak mi ponukne maximalne DDPLII...cez koaxial (jediny kablik :cheesygrin: ) mi ponukne aj DD5.1, co je plnohodnotny priestorovy zvuk! Co z toho vyplyva? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 19, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 19, 2009 Z toho vyplyva jedno z tehoto: - spatny XKO - spatnej receiver - spatne zapojeny - microsoft se nas snazi opit rohlikem Chtelo by to, aby to zkusil jeste nekdo (cimz te nechci nejak urazet), jistota je jistota. BTW: Az se dostanu domu, tak kouknu jestli maji repraky dekoder na DDPLII, pokud maji, je to vsechno jasne, proc mi to hraje v 5.1, pokud ale nemaji, tak to musi vysilat DD 5.1 uz z XKA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Z toho vyplyva jedno z tehoto:- spatny XKO - spatnej receiver - spatne zapojeny - microsoft se nas snazi opit rohlikem Chtelo by to, aby to zkusil jeste nekdo (cimz te nechci nejak urazet), jistota je jistota. BTW: Az se dostanu domu, tak kouknu jestli maji repraky dekoder na DDPLII, pokud maji, je to vsechno jasne, proc mi to hraje v 5.1, pokud ale nemaji, tak to musi vysilat DD 5.1 uz z XKA. - Xko nie je spatne, 5.1 sa prenasa: optickym, koaxialnym, 6 Channel Audio (6xcinch, kazdy kanal ma svoj kabel :D ) - spatny rec.? cez coax normalne DD5.1 :D Nemusi to byt prave DDPLII....niekde som cital pri nejakych repro, ze maju MATRIX (ak si dobre pamatam) a ten rozkoduje stereo na 5.1. Pri inych to moze mat iny nazov. Takze pozri do navodu repodukorov, co sa tam pise....mozes aj napisat ake repro mas a my sa pozrieme na nete :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Doma kouknu na ty repro. Ale neni pravda jak pises po cem se DD 5.1 prenasi. O par postu nahore jsem poslal odkaz na dolby.com tam mas napsane, ze po dvou dratech (klidne 2 cince) preneses DD 5.1. Jde jen o modulaci a kodovani, koax je taky jen jeden :). Ale s temi repraky je to mozne, tomu se nebranim, zvuk je to ale peknej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Doma kouknu na ty repro.Ale neni pravda jak pises po cem se DD 5.1 prenasi. O par postu nahore jsem poslal odkaz na dolby.com tam mas napsane, ze po dvou dratech (klidne 2 cince) preneses DD 5.1. Jde jen o modulaci a kodovani, koax je taky jen jeden :). Ale s temi repraky je to mozne, tomu se nebranim, zvuk je to ale peknej. Nie som odbornik na elektro, ale pravdepodobne ked chces preniest 5.1 obycajnym kablom, tak jedine so siestimi (cinch) - 6 Channel Audio. A nie dvoma, potom je to iba stereo. Coax az tak obycajny nie je :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Cetl sis to na dolby.com ? Tam pisou neco uplne jineho. Kdyz chces prenest analogove modulovany signal, tak ano, musis mit 6 kablu, ale pokud prenasis digitalni, tak ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Cetl sis to na dolby.com ? Tam pisou neco uplne jineho.Kdyz chces prenest analogove modulovany signal, tak ano, musis mit 6 kablu, ale pokud prenasis digitalni, tak ne. Tak nech sa paci :D Ine kablovanie na DD5.1 tam nie je uvadzane. Koniec dohadov :cheesygrin: http://www.dolby.com/consumer/setup/connectivity/game-console/xbox360.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Tak nech sa paci :D Ine kablovanie na DD5.1 tam nie je uvadzane. Koniec dohadov :cheesygrin:http://www.dolby.com/consumer/setup/connectivity/game-console/xbox360.html Tak repraky maji neco, co to prevede na 5.1, tak proto mi to hraje v poho, kazdopadne, DD5.1 po 2 cincech prenaset jde. Je to napsane v tom co jsem poslal, akorat to xbox neumi. EDIT: Co je ale zajimave, kdyz do nich pustim stereo, hraji ve stereu, kdyz ale zapojim xko, je to 5.1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators drak3go Odesláno Listopad 20, 2009 Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Tak jste se do toho pěkně zamotali myslím :) Přikláním se k názoru trezzora, mám doma taky A/V receiver a zobrazování zvuku DD2.0/DD 5.1 mi funguje úplně stejně a je jedno, jestli tam pustím zvuk z DVD rekordéru anebo Xboxu. Izmail360, konektor pro zvukový výstup Digital Coaxial Out je taky CINCH, ale v konektoru to není. Jde o to, že je to digitální výstup, který v sobě nese informaci o 6-kanálovém zvuku (a o případné rozkódování se postará A/V receiver, který zvuk správně rozhodí do patřičných repro). Pro přenos 6-kanálového zvuku po analogovém výstupu je skutečně zapotřebí 6x CINCH, není možné analogovou cestou přenést informaci o 6-kanálovím zvuku pomocí dvou CINCHů (L/R). Je možné, že pokud takto táhneš zvuk z Xboxu do reproduktorů, které mají DPLII dekodér, tak ti hraje všech 5, ale jedná se o pseudo stereo a určitě ti jde ze všech stejný zvuk, tzn. satelity nehrají nic jiného než to, co přední reproduktory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 Tak jste se do toho pěkně zamotali myslím :)Přikláním se k názoru trezzora, mám doma taky A/V receiver a zobrazování zvuku DD2.0/DD 5.1 mi funguje úplně stejně a je jedno, jestli tam pustím zvuk z DVD rekordéru anebo Xboxu. Izmail360, konektor pro zvukový výstup Digital Coaxial Out je taky CINCH, ale v konektoru to není. Jde o to, že je to digitální výstup, který v sobě nese informaci o 6-kanálovém zvuku (a o případné rozkódování se postará A/V receiver, který zvuk správně rozhodí do patřičných repro). Pro přenos 6-kanálového zvuku po analogovém výstupu je skutečně zapotřebí 6x CINCH, není možné analogovou cestou přenést informaci o 6-kanálovím zvuku pomocí dvou CINCHů (L/R). Je možné, že pokud takto táhneš zvuk z Xboxu do reproduktorů, které mají DPLII dekodér, tak ti hraje všech 5, ale jedná se o pseudo stereo a určitě ti jde ze všech stejný zvuk, tzn. satelity nehrají nic jiného než to, co přední reproduktory. Tak to ses do toho zamotal ty, protoze ja jsem netvrdil nic o tom, ze 5.1 preneses po dvouch dratech analogove (ne ze by to neslo). Ja jsem mluvil samozrejme o digitalnim signalu. Pravdu jsem nemel v tom, ze XBOX vysila 5.1 digitalne i po jinych dratech nez optice, ale to, ze DD5.1 je mozne prenaset po dvou dratech, za tim si stojim, protoze to je ve standardu napsane. Co se tyce cince, je mi jasne, ze na konektrou nezalezi, ze si tam muzes nacvaknout treba RJ45 :D. Ohledne toho pseudo stereo jak pises, tak NE, zas tak hluchej nejsem, je to 5.1 v kazdem reproduktoru hraje neco jineho. Pro přenos 6-kanálového zvuku po analogovém výstupu je skutečně zapotřebí 6x CINCH, není možné analogovou cestou přenést informaci o 6-kanálovím zvuku pomocí dvou CINCHů (L/R) tak bych netvrdil zase, ze to neni mozne, proc by nebylo, staci kazdy kanal namoduovat na nejakou nosnou, ktera se nebude shodovat s jinymi nosnymi, pouzit vhodnou modulaci a pak to neni problem prenest analogove :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators drak3go Odesláno Listopad 21, 2009 Moderators Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 Ja jsem mluvil samozrejme o digitalnim signalu.... ale to, ze DD5.1 je mozne prenaset po dvou dratech, za tim si stojim, protoze to je ve standardu napsane. Tak pokud jsi mluvil o digitálním signálu, což jsem z toho co jsem přečetl nepochopil, tak pak na přenos DD5.1 stačí jeden drát a vůbec nepotřebuješ dva :) Ohledne toho pseudo stereo jak pises, tak NE, zas tak hluchej nejsem, je to 5.1 v kazdem reproduktoru hraje neco jineho. Tady těžko může někdo z nás posoudit když neznáme parametry tvé aparatury. tak bych netvrdil zase, ze to neni mozne, proc by nebylo, staci kazdy kanal namoduovat na nejakou nosnou, ktera se nebude shodovat s jinymi nosnymi, pouzit vhodnou modulaci a pak to neni problem prenest analogove :) Možné je všechno, v tomto případě ale v praxi nepoužitelné :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2009 Možné je všechno, v tomto případě ale v praxi nepoužitelné :) V paxi je to bezne pouzitelne, na podobnem principu pracuje prece i radio. Vzduch - prenosovy kanal je taky jen jeden a prenasi se po nem spoustu radii na ruznych frekvencich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dEvilps3 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 nevim zda to sem patri, ale tohohle se to tyka :) mam domaci kino LG HT353 a mam ho propojene s xbox360 prez aux (cerveny a zluty chinch), jak mam docilit 5.1 zvuku? postaci v kine nastavit profil "playmovie"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 nevim zda to sem patri, ale tohohle se to tyka :) mam domaci kino LG HT353 a mam ho propojene s xbox360 prez aux (cerveny a zluty chinch), jak mam docilit 5.1 zvuku? postaci v kine nastavit profil "playmovie"? Cez AUX - cerveny a biely, resp. cerveny a cierny.....zlty je pre video. Kedze tvoje domace kino nema digitalny vstup (koaxialny, opticky), tak plnohodnotne 5.1 nedostanes...jedine rozkodovane stereo (cez tie dva audio cinche) na 5.1 - ked si v AUXe vyberes Dolby Digital ProLogic II (DDPLII). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dEvilps3 Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 Cez AUX - cerveny a biely, resp. cerveny a cierny.....zlty je pre video.Kedze tvoje domace kino nema digitalny vstup (koaxialny, opticky), tak plnohodnotne 5.1 nedostanes...jedine rozkodovane stereo (cez tie dva audio cinche) na 5.1 - ked si v AUXe vyberes Dolby Digital ProLogic II (DDPLII). jasne to vim, to je 5.1, je to plnohodnotne, ale ne tak kvalitni jako digitalni. Ja prave ale v tom kine nemam moznot ho nejak zapnout. Mam tam jen profil "PLAYMOVIE". Je to on? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 trezzor Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 jasne to vim, to je 5.1, je to plnohodnotne, ale ne tak kvalitni jako digitalni. Ja prave ale v tom kine nemam moznot ho nejak zapnout. Mam tam jen profil "PLAYMOVIE". Je to on? Chyt do ruky tlaceny navod a citaj! Mas to doma a ty sa tu pytas. Na dialkovom ovladaci by si mal mat tlacidlo na vyber - stereo, DDPLII.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 dEvilps3 Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 Chyt do ruky tlaceny navod a citaj! Mas to doma a ty sa tu pytas. Na dialkovom ovladaci by si mal mat tlacidlo na vyber - stereo, DDPLII.... tlaceny navod bohuzel nemam, bylo to od kamose ktery ho nekde ztratil a takto ho nepouzival a nevi :( a na netu ho nemuzu najit :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Dudu27
muzete me nekdo poradit, jak ma zapojit 5+1 zvuk a co vse k tomu potrebuji....diky za info...))
///Edit Zavorka: přesunuto do otázky a odpovědi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
Top Posters For This Question
22
17
9
6
Nejvíce příspěvků v jednom dni
lis 19
28
lis 5
12
lis 20
7
pro 1
5
Top Posters For This Question
trezzor 22 posts
Izmail360 17 posts
huhla 9 posts
dEvilps3 6 posts
Nejvíce příspěvků v jednom dni
lis 19 2009
28 posts
lis 5 2008
12 posts
lis 20 2009
7 posts
pro 1 2009
5 posts
92 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.