metuj Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Trochu se tu toto téma dříve řešilo, ale přesto jsem se rozhodl založit nové vlákno, protože by mne tato problematika zajímala podrobněji. Myslím, že poslední dobou má stále větší opodstatnění (chystaný download Burnoutu, příprava soft podpory her z PS2 a jejich pravděpodobný download), takže bych uvítal vaše zkušenosti i názory. Když koupím hru z PS Store, stávám se výhradním vlastníkem programu pro použití v omezeném počtu přístrojů (tuším, že jich je pět). Toto právo (tedy prakticky neomezený download pro případ smazání, či poškození programu) mi je přiznáno po zadání stejného loginu, pod kterým jsem program zakoupil. Chápu to takto správně? Jak je ale definovaná možnost reklamace programu? Co všechno bych se svou PS3 neměl provádět (výměna HDD např.), aby mi PS Store garantoval funkčnost programu? Je nějak řešena možnost, že by legální vlastník většího počtu programů potřeboval download do většího počtu přístrojů? Myslím třeba na možnost nějaké komplikované reklamace, kdy by vlastníkovi PS3 byl přístroj opakovaně vyměňován za jiný. Další možností je pak samozřejmě i prodej všech stažených programů formou předání loginu další osobě. Setkal jsem se již někdo s podobným případem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 ano, soft je "propojen" s PSN profilem a to až na 5 přístrojů - tedy u většiny her, pokud stáhne někdo další tak se přenáší licence z prvního stroje na kterém pak hra/soft už nepůjde před reklamací si můžeš udělat 1:1 zálohu HDD takže o downloady nepřijdeš ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metuj Odesláno Září 24, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 ano, soft je "propojen" s PSN profilem a to až na 5 přístrojů - tedy u většiny her, pokud stáhne někdo další tak se přenáší licence z prvního stroje na kterém pak hra/soft už nepůjde Tak tohle je tedy dostatečná odpověď jak na možnost opakované výměny PS3, tak i na její teoretický prodej. Pokud mi PS3 bude vyměněna a mě na ní budou fungovat hry, přestože půjde v řadě již o šestý přístřroj na který jsem hru instaloval, tak se není čeho obávat;-) To, že hra nebude fungovat ne úplně prvním přístroji b řadě (který již bude v té době třeba vyreklamován) mi samozřejmě nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Jenom malá oprava pokud stáhneš přes účet jedné PS3 do 5 dalších, tak se automaticky lince nepřenáší. Odzkoušeno přes rybaka, vlastní zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moderators romeno Odesláno Září 24, 2008 Moderators Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Presne tak huhla , kdyz chces od nekoho stahnout nejakou placenou hru napr. psx hru , tak musis zalozit novyho usera lognout se pod tim clovekem a stahnout si onu hru . Pokud ale toho usera smazes po stazeni hry , nebude hra fungovat a bude hlasit neco s neplatnou licenci . Ale neni problem si tam toho usera nechat a proste na nej nechodit , ono taky neni proc , protoze uzivatel co ti pujcil ucet si jiste zmeni heslo , tudis se uz neprihlasis .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Jenom malá oprava pokud stáhneš přes účet jedné PS3 do 5 dalších, tak se automaticky lince nepřenáší. Odzkoušeno přes rybaka, vlastní zkušenost. musíš tam ale nechat login toho od koho si to stáhl/ založit i další profil v ps3 ;) .. jinak nevim, že by to takhle bylo ... někdo na foru psal, že na PSN kouili GT5P ...jedna z her která jde jen na jedno PS3 ..vždycky fungovala jen tomu, kdo jí stáhl jako poslední Presne tak huhla , kdyz chces od nekoho stahnout nejakou placenou hru napr. psx hru , tak musis zalozit novyho usera lognout se pod tim clovekem a stahnout si onu hru .Pokud ale toho usera smazes po stazeni hry , nebude hra fungovat a bude hlasit neco s neplatnou licenci . Ale neni problem si tam toho usera nechat a proste na nej nechodit , ono taky neni proc , protoze uzivatel co ti pujcil ucet si jiste zmeni heslo , tudis se uz neprihlasis .... tak tak ... jinak pokud se licence nedá přenýst na další PS3 když už jich je 5 určitě nebude žádný problém se Sony, aby to přenesla na nové PS3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Vysvětlím 5 lidí se dohodlo s rybakem že si pořídí Siren, všichni zaplatili a rybak každému povolil stažení 4x ok a mě to vyfáklo, páč rybak už stahoval, před časem, bráchovi nějakou jinou hru. Takže huhla ostrouhal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_2080 Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 Vysvětlím 5 lidí se dohodlo s rybakem že si pořídí Siren, všichni zaplatili a rybak každému povolil stažení 4x ok a mě to vyfáklo, páč rybak už stahoval, před časem, bráchovi nějakou jinou hru. Takže huhla ostrouhal. V pripade ze by uz rybakuv bracha tu hru nehral, muze se z uctu odhlasit, cim by tobe uvolnil slot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Září 24, 2008 Nahlásit Share Odesláno Září 24, 2008 marek víme ale je lepší couvnout a nechat pro jeho bráchu volnej slot, než se dožadovat práva spotřebitele :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veslik Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Ahoj, můžete mi to trochu osvětlit? Jednu hru můžu stahnout 5x za jedny penize? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Můžeš ji stáhnout kolikrát chceš, ale ta hra se dá stáhnout až z 5 různých PS3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veslik Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Takže je tedy možný že se třeba 3-4 lidi domluvý a složí se na hru a pak si jí stahnou pod loginem co hru kupoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Prosinec 30, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 30, 2008 Ano... Bezna zalezitost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veslik Odesláno Prosinec 31, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2008 A naco bych si měl dát pozor když dávám sůj účet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daxter Odesláno Prosinec 31, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2008 A naco bych si měl dát pozor když dávám sůj účet? No, tak především na lidi, kterým ho půjčuješ, radši si hned pak změň heslo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Prosinec 31, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2008 Nebo vytvor ucet novy jen pro tu hru...pak je to celkem fuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veslik Odesláno Leden 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 1, 2009 A co kdyz uz jsem tu hru stahl na svuj bezny ucet? Takze zalozeni neveho uctu je uz naprd ne? A jak zalozim to subkonto? Nejak jsem nato neprisel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Leden 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 1, 2009 Tak potom je ta hra vazana na ucet, se kterym jsi to stahl... Tudiz jedine reseni (pokud ostatnim neduverujes, coz je pochopitelne) je zmenit si heslo, dat jim login, nechat je stahnout si hru a opet si heslo zmenit... Budes to vsak muset opakovat, pokud si tu hru budou nahodou chtit stahnout znovu (znovustazeni muzes provadet neomezene). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veslik Odesláno Leden 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 1, 2009 Jasny no ale jak mu zabranim aby si heslo nezmenil a ja se pak knemu nedostal :) Kreditku si vymazu tak z tehle stranky nic nehrozi ne? Jenom to heslo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.