tekken90 Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Hoj, 14.7. sem od Aukra dostal email s žádostí o zaslání kopie občanského (email1)průkazu. Zatím sem si toho nijak nevšímal, ale hned 16. mi účet zablokovali (email2). Co si o tom myslíte vy ? pošlete jim kopii OP ? Já osobně sem po tomto kroku na Aukru skončil :) Dobrý den,s ohledem na zvyšování bezpečnosti při obchodování a prevenci před pácháním protiprávního jednání, bychom rádi ověřili správnost Vámi zadaných údajů při registraci do naší internetové aukční síně. S odkazem na znění § 2 odst. 6 zákona 328/1999 Sb. o občanských průkazech a § 5 zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, Vás žádáme o zaslání oboustranné kopie Vašeho občanského průkazu podmíněné Vašim výslovným souhlasem, v co možná nejkratším termínu. Jako vyjádření výslovného souhlasu se zasláním oboustranné kopie Vašeho občanského průkazu přiložte stručné prohlášení, viz níže, ze kterého je jednoznačně patrné, že se zasláním tohoto dokladu souhlasíte a následně jej připojte jako přílohu k posílanému emailu. Souhlas je dáván společnosti Aukro s.r.o, jakožto správci osobních údajů, za účelem ověření Vaší totožnosti a to ke zpracování osobních údajů, které jsou uvedeny na kopii občanského průkazu, tj. jméno, příjmení, bydliště, datum a místo narození, rodné číslo, pohlaví, rodinný stav, adresu trvalého pobytu, číslo občanského průkazu a fotografii. Aukro klade velký důraz na ochranu soukromí zákazníků. Informace o ochraně osobních údajů na Aukru jsou dostupné pro všechny Uživatele v Obchodních podmínkách a jejich zvláštní příloze věnované výlučně zpracovávání osobních údajů. Aukro s.r.o. jako správce dat registrovaný na Úřadě pro ochranu osobních údajů, se sídlem v Praze 7, Plk. Sochora 27, PSČ 170 00, pod evidenčním číslem: 00026935, zajišťuje bezpečnost údajů sdělených jeho Uživateli. Veškeré osobní údaje, které Uživatelé Aukru poskytují, jsou zpracovávány zabezpečeným elektronickým systémem, a mají k nim přístup pouze osoby - zaměstnanci Aukra, které jsou proškoleny v ochraně osobních údajů a jsou vázány povinností mlčenlivosti. V případě, že je adresa, kterou jste uvedl(a) při registraci na Aukro, odlišná od adresy na Vašem občanském průkazu, zašlete nám, prosím, současně s kopií občanského průkazu také kopii (scan či foto) dalšího relevantního dokladu s adresou uvedenou na Aukro. Tento postup značně urychlí řešení situace. Kopie občanského průkazu bude zpracovávána po dobu trvání Vaší registrace na Aukro.cz. Berte prosím zřetel na skutečnost, že Aukro je podle čl. 12.1.1 Obchodních podmínek oprávněno odstoupit od Smlouvy mj. i v případech existence důvodného podezření, že konkrétní Uživatel má v úmyslu svým jednáním způsobit třetím osobám škodu. Pokud nebude doklad neprodleně doložen, musíme Vás z výše uvedeného důvodu upozornit na možnost blokace Uživatelského účtu. Získáte-li dojem, že Aukro zpracovává osobní údaje v rozporu s ochranou Vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, jste oprávněn(a) písemně (e-mailem) požádat Aukro o vysvětlení, a o odstranění případného závadného stavu (zejména o zablokování, provedení opravy, doplnění nebo o likvidaci osobních údajů). Shledá-li Aukro žádost jako oprávněnou, je povinno neprodleně odstranit závadný stav, a o těchto opatřeních Vás písemně (e-mailem) informovat. Nebude-li této žádosti vyhověno, jste oprávněn(a) brátit se na Úřad na ochranu osobních údajů (UOOÚ). Na UOOÚ jste oprávněn(a) se obrátit s podnětem přímo i bez předchozí žádosti. Pokud by Vám v důsledku zpracování osobních údajů vznikla jiná než hmotná újma, jste oprávněn(a) uplatňovat nároky z titulu ochrany osobnosti dle příslušných ustanovení občanského zákoníku. Pokud odvoláte souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů v jakémkoliv rozsahu, není tím dotčeno právo Aukra zpracovávat osobní údaje, které je Aukro oprávněno nebo povinno zpracovávat i bez Vašeho souhlasu v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Na základě žádosti máte právo být kdykoliv bez zbytečného odkladu informován o Vašich osobních údajích, které jsou Aukrem zpracovávány. 1) Uděluji správci osobních údajů, tj. společnosti Aukro s.r.o, se sídlem nám. T.G. Masaryka 1280, Zlín, IČ: 27684555, registrované u Úřadu pro ochranu osobních údajů jako správce dat pod evidenčním číslem: 00026935 výslovný souhlas ke zpracování osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, bydliště, datum a místo narození, rodné číslo, pohlaví, rodinný stav, adresu trvalého pobytu, číslo občanského průkazu a fotografii. 2) Za účelem ověření mé totožnosti; 3) po dobu mé registrace v aukční síni aukro.cz. Děkuji za pochopení a věřím, že se nám podaří tuto záležitost co nejdříve vyřešit. Přeji hezký den. S přátelským pozdravem -- Jakub Zábojník Aukro tým Dobrý den,děkuji za Váš email. Váš účet byl zablokován, protože jste nedoložil kopii občanského průkazu, o kterou jste byl požádán 14.7.2009. Tento požadavek byl podán s ohledem na zvyšování bezpečnosti při obchodování a prevenci před pácháním protiprávního jednání a taktéž vzhledem k vystavenému zboží. Podle Obchodních podmínek, přílohy Ochrana osobních údajů, není uživatel povinen kopii občanského průkazu Aukru poskytnout, toto poskytnutí může odmítnout. V takovém případě je však Aukro oprávněno odstranit podezřelou nabídku ze systému, v rámci plnění svých povinností provozovatele služeb na internetu dle zák. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti. Více naleznete na: http://www.aukro.cz/country_pages/56/0/z1.php Na závěr jen připomínáme, že je ke kopii dokladu připojit tento text (bez něj jsme ze zákona nuceni doklad ze systému smazat a nezpracovat): 1) Uděluji správci osobních údajů, tj. společnosti Aukro s.r.o, se sídlem nám.T.G. Masaryka 1280, Zlín, IČ: 27684555, registrované u Úřadu pro ochranu osobních údajů jako správce dat pod evidenčním číslem: 00026935 výslovný souhlas ke zpracování osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, bydliště, datum a místo narození, rodné číslo, pohlaví, rodinný stav, adresu trvalého pobytu, číslo občanského průkazu a fotografii. 2) za účelem ověření Vaší totožnosti 3) po dobu Vaší registrace v aukční síni aukro.cz. Věříme, že doklad doložíte a vše se zdárně vyřeší. Přeji hezký den. S přátelským pozdravem -- Jakub Zábojník Aukro tým Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Myslim, ze aukro je nemocne a zustanou tam jen naruseni jedinci. Protoze tohle.. to uz bych radeji sveril svuj OP (os. udaje/identitu) nejakemu bezdakovi pod mostem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DyTik Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Řešili jsme to už v ChatBoxu....,ale stejnak se vám svěřím Dostal výzvu k ověření mé totožnosti něšlo se mi přihlásit tak tá slepice z aukra říkala at jí pošlu kopii OP,že mi změní Bezpečnostní kod a ověří mou totožnost. Tak jsem ji hrdě poslal můj OP s moji krásnou fotkou a se všemi údajmi a tohle mi přišlo na oplátku polovina AUKRA jsou uživatelé pod 18 let dřív to neřešili... Tak at táhne dopí*i ... Dobrý den, s lítostí Vám oznamujeme, že Váš uživatelský účet s názvem "DyTik2" byl zablokován, všechny Vaše vystavené aukce byly zrušeny a Vámi učiněné příhozy v aukcích ostatních Uživatelů byly automaticky anulovány. Z informací, které máme k dispozici, je zřejmé, že nejste zatím plnoletý(á). Jednou ze základních podmínek využívání našich služeb je dosažení věkové hranice 18 let. Pokud máte jakékoliv pochybnosti a chtěl(a) byste odpovědět na tento email, použijte prosím níže uvedený odkaz na kontaktní formulář: http://www.aukro.cz/contact/bwcontact.php?id=9083693&t=1 Pozor: kontakt jiným způsobem než pomocí kontaktního formuláře může výrazně prodloužit dobu odpovědi na Váš email. S pozdravem Aukro tým http://www.aukro.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PodFuck3r Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 no a o jim to okopírovat a začrnit nějaký nejcitlivejsi udaje?? btw:tekku dej si to do spoileru! :D díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Červenec 20, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 PodFuck3r: a co mám začernit prosimtě ? :D 1) Uděluji správci osobních údajů, tj. společnosti Aukro s.r.o, se sídlem nám.T.G. Masaryka 1280, Zlín, IČ: 27684555, registrované u Úřadu pro ochranu osobních údajů jako správce dat pod evidenčním číslem: 00026935 výslovný souhlas ke zpracování osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, bydliště, datum a místo narození, rodné číslo, pohlaví, rodinný stav, adresu trvalého pobytu, číslo občanského průkazu a fotografii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Mysli jako poslat obcanku a vsechny cisla na ni zacernit :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trusty Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 posli jim tu obcanku a nech tam jenom jmeno a fotku:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PodFuck3r Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 PodFuck3r:a co mám začernit prosimtě ? :D sry já to nečet :D je to trošku delší :D no... tak tímhle tempem na aukru skončí asi 80% lidí :D ebay a černý trhy 4ever :D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k4relB Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 v podminkach aukra jasne pisou, ze kopii OP budou vyzadovat pouze v pripade, že "existuje podezření, že ze strany Uživatele systému dochází k porušení právních předpisu" prelozeno do cestiny: "kdyz budou deti delat bordel" tzn slusnych uzivatelu by se to nemelo dotknout. A kdyz, tak pouze pozitivne tim, ze je nekdo nevodrbe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Takze chces rici, ze se tekk choval jako dite? ehm.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Senpu Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 jeste ze neco koupim/prodam 1x do dvou mesicu :lol: to by snad podezreni mit nemeli :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarbi Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 To je dobrý , když budou chtít po mě tak oskenuju tátovu menuje se stejně jako já :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Senpu Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 ja to mam celej profil aukra na tatika sem za vodou :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k4relB Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 jax na to prisel serloku? muheh ja chci rict ze se pravdepodobne ucastnil nejake transakce, u ktere "existuje podezření, že ze strany Uživatele systému dochází k porušení právních předpisu" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tekken90 Odesláno Červenec 20, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 v podminkach aukra jasne pisou, ze kopii OP budou vyzadovat pouze v pripade, že "existuje podezření, že ze strany Uživatele systému dochází k porušení právních předpisu" prelozeno do cestiny: "kdyz budou deti delat bordel" tzn slusnych uzivatelu by se to nemelo dotknout. A kdyz, tak pouze pozitivne tim, ze je nekdo nevodrbe Takze chces rici, ze se tekk choval jako dite? ehm.. jax na to prisel serloku? muhehja chci rict ze se pravdepodobne ucastnil nejake transakce, u ktere "existuje podezření, že ze strany Uživatele systému dochází k porušení právních předpisu" o ničem nevím... stejně ale nechápu, proč by teda měl posílat kopii OP jen někdo... stejně je Aukro jen parodií eBaye a je mi celkem fuk, jestli tam ještě něco koupím nebo ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KapaCZ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Aukcí se nesmíš účastnit pokud ti není 18let! Občanku po tobě chtěj nebot tě někdo nabonzoval že ti není 18. Použíjí to pouze k ověření věku jestli splnuješ podmínky nebo ne. Pokud ne zůstane bloklej dokud se nestaneš plnoletým! Nic nefér na tom nevidim spíš naopak snaží se dodržovat zákon. Bejt tebou zjistim si kdo tě nabonzoval a pořádně mu to vysvětlim :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Já teda osobně také nevidím nic divného na tom, že někdo chce vidět občanku. Pokud je jasně v aukro podmínkách napsané, že pod 18 let se nesmíš účastnit aukcí, tak jen dobře, že občanky chtějí vidět. Není totiž nic horšího než přihazující děcka, který ani nemají tu slušnost se pak ozvat, že třeba hru nechtějí. Pokud bys jim občanku poslat nechtěl - stačilo by k nim dojít a fyzicky občanku ukázat, stejně jak je to třeba když si jde dítě koupit cigára do sámošky. Všude u normálních serverů typu bwin atd občanku běžně vyžadují pro potvrzení zletilosti. Není na tom nic divného a chtějí tím docílit, aby jsi byl plně odpovědný za své činy na aukru včetně podvodů atd. Nevidím na tom vůbec nic špatného, ba spíše naopak. Alespoň se aukro částečně zbaví nesolidních dětí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Já teda osobně také nevidím nic divného na tom, že někdo chce vidět občanku. Zkopirujes mi tedy obcanku? Jestli budes mit cas, muzes i karticku pojistence, kdyz ti nedela zadny problem rozdavani osobnich udaju. Nekam to upni a linky mi posli po PM nebo muzes rovnou sem - dik! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Hele a fakt by to prostě nestačilo začernit, nechat tam jen datum narození a jméno, když vlastně nejde o nic jinýho než ověřit jestli vám je 18 let? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BioToXx_ Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Nikdy sem nemel s aukrem problem... az ted me zabanovali za to ze mi neni 18 :D:D ROFL idi*ti xD nikdy sme aukro nemel rad Dobrý den, s lítostí Vám oznamujeme, že Váš uživatelský účet s názvem "KeineEngel" byl zablokován, všechny Vaše vystavené aukce byly zrušeny a Vámi učiněné příhozy v aukcích ostatních Uživatelů byly automaticky anulovány. Z informací, které máme k dispozici, je zřejmé, že nejste zatím plnoletý(á). Jednou ze základních podmínek využívání našich služeb je dosažení věkové hranice 18 let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir Jarousek Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Zkuste se na to podívat z pohledu Aukra a pochopíte to: - pokud bude přibývat podvodů na Aukru, lidi tam prostě přestanou prodávat i nakupovat a Aukro půjde do háje - jak může Aukro zabránit podvodům? Vyžaduje ověření vašeho bydliště pomocí dopisu, ale evidentně to nestačí - můžete si to poslat do práce atd. Tak další stupeň ochrany je holt naskenování občanky, což je myslím už dost fungující (minimálně budou jednoznačně vědět jméno, bydliště, RČ podvodníka). - a uvědomte si, že Aukro tím chrání vás - sníží se tím počet podvodů na Aukro = menší šance, že zrovna vás někdo podvede - a skutečně vám tolik vadí naskenovat občanku a poslat ji Aukru? Proč? Myslíte, že ji budou zneužívat? Proč by to dělali? Co by tím získali? Myslím, že rozhodně nebudou - snižovali by tím strašně moc důvěryhodnost Aukra. Osobně Aukro nepoužívám, ale jejich postup chápu (a mně by v rámci větší bezpečnosti celého sytému nevadilo naskenovat občanku). Zkuste se na podobné problémy vždy podívat i z druhé strany. EDIT: a mně rovněž přijde rozumné banování uživatelů pod 18 let - při registraci porušili podmínky = jsou nedůvěryhodní. Kdybych vlastnil Aukro, tak tam taky nebudu riskovat 15-letý děti, který si nemusí plně uvědomovat důsledky svých činů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sim3to Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Nevim co tady resite :D Nezna snad tady nikdo photoshop? :D Za 5 minut tam mam udaje jake chci.. :D Po me zatim nic nechteli a chtit asi nebudou :D Tedka mi prisel mail ze jestli se chci stat super prodejcem :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PodFuck3r Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Nevim co tady resite :D Nezna snad tady nikdo photoshop? :D Za 5 minut tam mam udaje jake chci.. :DPo me zatim nic nechteli a chtit asi nebudou :D Tedka mi prisel mail ze jestli se chci stat super prodejcem :D šak ti ej 18 ne? :D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sim3to Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 šak ti ej 18 ne? :D:D Uz jo. Presneji od 2.7. A ver mi, ze ucet mam od drivejska :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PodFuck3r Odesláno Červenec 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 20, 2009 Uz jo. Presneji od 2.7. A ver mi, ze ucet mam od drivejska :D tak oni ty emaily rozesílaj až teď :D tak seš v klidu.... co je super prodejce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.