Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Aukro.cz kopie občanky

tekken90

Recommended Posts

tak oni ty emaily rozesílaj až teď :D tak seš v klidu.... co je super prodejce?

K účasti v programu Super Prodejce musíte splnit tyto podmínky:

Podmínky stav k 1. dni v měsíci Výsledek

- potřebujete mít alespoň 100 bodů v systému komentářů na konci prvního sledovaného měsíce

- pozitivních komentářů musí být nejméně 97 % z celkového počtu komentářů

- hodnota prodaných předmětů musí být rovna nebo vyšší než 25 000 Kč za každý z posledních 3 měsíců nebo celkový počet prodaných předmětů musí být nejméně 250 za každý z posledních 3 měsíců

- musíte prodat nejméně deset položek v každém ze 3 posledních měsíců

(*) Prosím pozor! Splnění těchto technických podmínek (4x ANO) neznamená, že budete automaticky pozván do programu "Super Prodejce". Podívejte se prosím na ostatní podmínky.

K Tematu : kolik lidi tady uz poslalu obcanku?? A neni to trosku na hlavu posilat obcanku kde je jasny ze ti neni 18? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Zkopirujes mi tedy obcanku? Jestli budes mit cas, muzes i karticku pojistence, kdyz ti nedela zadny problem rozdavani osobnich udaju.

Nekam to upni a linky mi posli po PM nebo muzes rovnou sem - dik!

Proč bych tobě měla kopírovat občanku??

Ty asi patříš mezi těch pár vystresovaných lidí z internetu, že asi každý má nutně potřebu tvé údaje zneužívat.

Když tě číšník v hospodě požádá o občanku pro ověření plnoletosti, aby ti nalil pivo - řekneš mu: " ne vy určitě mé údaje zneužijete" ? Neřekneš, ukážeš atd....

S aukrem plně souhlasím. Pokud se někdo registruje a lže u toho, že mu je 18, porušuje jejich podmínky - jednoznačně nedůvěryhodný člověk - ban. Tak to má být.

Myslíš si, že aukro má strašnou potřebu znežívat jméno a rodné číslo nějakého dítěte? Opravdu ne.

Internet má veliká plus v podobě těchto aukcí, online sázení atd, ale samozřejmě sebou bere i jakési povinosti uživatelů chovat se korektně a slušně v rámci pravidel tak jako v reálném životě a jinak než ověřováním to prostě nejde. Jinak by byl internet jen džungle plná nevychovaných opic, tak jak to dnes je na nemoderovaných diskuzích.

Odkaz ke komentáři

Proč bych tobě měla kopírovat občanku??

Ty asi patříš mezi těch pár vystresovaných lidí z internetu, že asi každý má nutně potřebu tvé údaje zneužívat.

Když tě číšník v hospodě požádá o občanku pro ověření plnoletosti, aby ti nalil pivo - řekneš mu: " ne vy určitě mé údaje zneužijete" ? Neřekneš, ukážeš atd....

S aukrem plně souhlasím. Pokud se někdo registruje a lže u toho, že mu je 18, porušuje jejich podmínky - jednoznačně nedůvěryhodný člověk - ban. Tak to má být.

Myslíš si, že aukro má strašnou potřebu znežívat jméno a rodné číslo nějakého dítěte? Opravdu ne.

Internet má veliká plus v podobě těchto aukcí, online sázení atd, ale samozřejmě sebou bere i jakési povinosti uživatelů chovat se korektně a slušně v rámci pravidel tak jako v reálném životě a jinak než ověřováním to prostě nejde. Jinak by byl internet jen džungle plná nevychovaných opic, tak jak to dnes je na nemoderovaných diskuzích.

Je rozdil ji pujcit cisnikovi a je rozdil poslat nekomu kopii. Cisnik si to ocima neoskenuje.. A zase tak paranoidni nejsem, ze bych si myslel, ze by mel v kapse propisku s fotakem. Ale kdyby mi rekl: "Chcete pivo? Tak ja si ji jdu dozadu oskenovat" Myslis, ze bych mu ji dal do ruky?? Ani omylem!

Take souhlasim, ze mene, nez 18 tam nema co delat - ale to si maji overovat jinym zpusobem.

Nevim zda aukro, ale klidne jeho zamestnanci ano. Kazdopadne je mi to jedno, nehodlam cekat, az se to stane.. Cislo OP/rodne cislo atp. jsou hodne citlive osobni udaje, ktere nekdo nechce dat po telefonu, natoz po internetu. na bwin kopii OP nikam posilat nemusis, zajimave.

Moderovani/cenzura.. Jiste super, at je to tu jak za totality, akorat v modernim.. Fakt pekne.

V realnem zivote si OP pouze overi, nekopiruji.. To je velky rozdil. Aukru neverim, nevidim duvod verit.

A tohle "Ty asi patříš mezi těch pár vystresovaných lidí z internetu, že asi každý má nutně potřebu tvé údaje zneužívat." doufam nemyslis vazne. Kradeze identity jsou bezne a na undergroundovych forech (neco, o cem asi nemas potuchy, dle tveho netuseni) se daji za par korun koupit.. Vis, co se s cislem OP/rodnym cislem da vse delat? Uz ti staci jen podpis (coz je primitivni zfalsovat.. coz vi kazdy uz ze ZS) a muzes na nekoho podepsat treba smlouvu.. Nerikam to pouze ja, ale i nekdo.. experti na PC bezpecnost.. lidi, co na to (uz) maji papiry..

Kazdopadne mne to nevadi, ja jsem rad, za uzivatele, jako ty.. Pak je stale zabava a pak pocitacova nebezpecnost/negramotnost stale vzdy bude existovat a nebude tezke lidi pozadat o sve udaje, ci o pristup do pc :)

Odkaz ke komentáři

aukro ma zase roupy - asi tak, me zatim nastesti nic neprislo a to tam sem docela aktivni a neni mi ani 15:cheesygrin:, zase by masi bylo neprijemny kdyby me banly pac zas musite uznat ze vyhoda je ze krome sem tam polaka sou tam vsici cesi a postovny nestoji tolik a muze byt i osobka(divny ze me nikdo z tech s kterejma sem si neco predaval neprasknul, ale asi vetsina lidi nema roupy jako aukro) atd., to na ebay neni

ja sem se s tim setkal i jako se stiznosti na uzivatele ze prodaval shunty tak se ty lidi domluvily (mezi nima i ja) a tri se sebrali a jeli mu nakopat zadek, ale adresa jak se dalo ocekavat (taky sme jim to rikali ale stejne jeli) byla na nejakou firmu ten clovek to posilal i pod jinym jmenem takze neposilal na dobirky ale musel sem mu slozenkou slozit prachy na ucet, no a tak aukro si nechalo poslat kopii OP a nwm co bylo dal bud neposlal nebo info nesouhlasilo

ale kazdopadne jestli ma aukro s necim problem neresil bych to hned pres OP (krom pripadu s podvodniky), smula aukra oni na tom ve finale prodelaj

Odkaz ke komentáři

Po mě teda aukro prozatím nic nechtělo, ale pokud o mou občanku budou mít zájem, nejsem proti tomu ji poskytnout. Samozřejmě musí být použití dat z tohoto dokladu definováno ve smluvním ujednání o využití jejich služeb.

BTW1 velmi by mě zajímalo, jak přesně v praxi vypadá takové zneužití naskenovaného OP v praxi. Můžete mě poučit? Mám zde v archivu cca 200 000 skenů OP a tak bych třeba rozjel nějakou živnost:-))

BTW2 na jiném fóru jsem nedávno sledoval vášnivou diskuzi o aukru a jeho nespolehlivosti. Prý je to samé děcko, podvodník a double-účet. Tak co má teda aukro dělat? S kvalitou ostatních uživatelů máme problém, ale přitom se prokázat nechceme? No tak možná právě my nejsme ti kvalitní uživatelé;-)

Odkaz ke komentáři

Já na Aukru nejsem tak mám vystaráno, když něco kupuji tak avízo atd. :D:D a myslím, že postup Aukra je logický. Vem si uděláš nějaký podvod a jak tě maj dopátrat??? Možná melu hov**, ptorotže nevím jaká tam je ochrana spotřebitele tak mě kdyžtak opravte

Odkaz ke komentáři

Po mě teda aukro prozatím nic nechtělo, ale pokud o mou občanku budou mít zájem, nejsem proti tomu ji poskytnout. Samozřejmě musí být použití dat z tohoto dokladu definováno ve smluvním ujednání o využití jejich služeb.

BTW1 velmi by mě zajímalo, jak přesně v praxi vypadá takové zneužití naskenovaného OP v praxi. Můžete mě poučit? Mám zde v archivu cca 200 000 skenů OP a tak bych třeba rozjel nějakou živnost:-))

BTW2 na jiném fóru jsem nedávno sledoval vášnivou diskuzi o aukru a jeho nespolehlivosti. Prý je to samé děcko, podvodník a double-účet. Tak co má teda aukro dělat? S kvalitou ostatních uživatelů máme problém, ale přitom se prokázat nechceme? No tak možná právě my nejsme ti kvalitní uživatelé;-)

Určitě máš v jistém smyslu pravdu, ale ne každý musí být stejně čestní jako ty, hlavně vzhledem k tomu, kolika lidem z "Aukro týmu" může kopie projiít. Na Aukru už stejně dlouho nic nenakupuju, jen občas něco prodám, takže pro mě osobně není zas tak důležité tam mít registraci. Pokud jde o nákup, raději si nakoupím z mnohem lépe zabezpečeného eBay s platbou přes PayPal, kde mimochodem stačí potvrzení vlastnictví účtu a žádný další doklad nepotřebujete ;) a kvalita, spolehlivost atd jsou na MNOHEM vyšší úrovni, než na nějakém Aukru.

Odkaz ke komentáři

Pokud jde o nákup, raději si nakoupím z mnohem lépe zabezpečeného eBay s platbou přes PayPal, kde mimochodem stačí potvrzení vlastnictví účtu a žádný další doklad nepotřebujete ;) a kvalita, spolehlivost atd jsou na MNOHEM vyšší úrovni, než na nějakém Aukru.

Já zase nemám moc zkušeností s nákupy přes eBay, ale zajímalo by mne jak lépe to tam s ochranou prodejců i nakupujících řeší. Moje žena má paypal, ale neměla na něm dostatečnou hotovost. Přes eBay si koupila nějaké šperky a neměla je jak zaplatit. Snažila se na paypal poslat peníze, ale nejdřív zvorala převod a pak si úspěšně zablokovala i paypal účet. Celé to trvalo asi měsíc a eBay během té doby napsal dvě suché zprávy se žádostí o úhradu. Žena mi to řekla až po měsíci, takže jsem se pak hned spojil s prodejcem a vysvětlil mu to (což bylo mimochodem velmi zábavné, protože nemluvil anglicky). Každopádně by mě zajímla, co by eBay dělal, aby v tomhle případě prodejce ochránil, pokud bychom to zkrátka nezaplatili.

Odkaz ke komentáři

No tak věc má jistě několik úhlů pohledu, ale myslím, že nejdůležitější je uvědomit si pár věcí:

Nikdo neříká, že Aukro bude zneužívat dané údaje, ale jste si jisti:

• Zabezpečením jejich pc a serverů ?
  • Důvěryhodností jejich zaměstnanců, kteří se k daným datům můžou dostat? Co se stane až takový zaměstnanec dostane padáka ? Nevezme si celou databázi domů na přilepšení ? Identifikační údaje, spolu s datem narození, rodným číslem, kopií vašeho podpisu a fotkou by na černém trhu mohly být slušně oceněny.
  • Jste si jisti, že se Aukro nedostane do potíží a firma která převezme jejich databáze údaje neprodá ? To byl docela častý scénář v době splasknutí dot-com bubliny kolem roku 2001

A dále, nezapomínejte že žijeme v České republice, kde se nic neutají a tajné dokumenty ze zasedání vlády jsou druhý den v novinách. Opravdu si myslíte, že vaše údaje u soukromé firmy jsou v bezpečí? Jsem si jistý, že u nás, víc než kdekoliv jinde není v tomto směru nic nemožné a vše je jen otázkou ceny.

Osobně jsem proti jakémukoliv poskytování nadbytečných údajů komukoliv. Aukro je pouze zprostředkovatel a ke zprostředkování obchodu mu stačí údaje co už má. Pokud by na kopii OP trvali, tak raději zruším svůj účet.

Odkaz ke komentáři

na bwin kopii OP nikam posilat nemusis, zajimave.

Fakt ne? Tak to jsi si asi nikdy nenechal poslat výplatu výhry... prosim tě když to nevíš stoprocentně, tak nerozumuj, ok? Jakmile chceš uskutečnit první výplatu výhry, bez OP, aby si ověřili věk ti nic nepošlou. A nesnaž se mě tu chlácholit blbostma - já to vím z vlastní zkušenosti. Bwin samozřejmě kopii občanky vyžaduje a také nevidím důvod proč by ji nemohlo vidět aukro.

Můžeš nám tedy anonymous povědět jak se zneužívá oskenovaná OP? Je nás tu víc koho by to zajímalo.

Odkaz ke komentáři

Můžeš nám tedy anonymous povědět jak se zneužívá oskenovaná OP? Je nás tu víc koho by to zajímalo.

Já bych se k žádosti připojil i s profesních důvodů;-)

Abych doplnil svou způsobilost se vyjadřovat k problematice.

Před pěti měsíci jsem byl členem komise pro jednání s úřadem pro ochranu osobních údajů a pyšně mohu sdělit, že naše společnost celou několikatýdenní kontrolu zvládla s výsledkem "Bez doporučení" - kde je myšleno, že nám nejsou doporučeny žádné změny, nikoli, že nedoporučují nás:-)) Znamená to tedy, že jsme celou kontrolu (která byla provedena na základě udání jednoho z našich klientů) přežili bez jakékoli pokuty, což ani naše právní oddělení nepovažovalo předem za možné;-)

Odkaz ke komentáři

http://www.google.cz/search?client=opera&rls=en&q=kradez+identity&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

jak se tedy takova kopie OP zneuziva? neumim si to predstavit, a asi i proto se toho nebojim

http://www.google.cz/search?client=opera&rls=en&q=kradez+identity&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Fakt ne? Tak to jsi si asi nikdy nenechal poslat výplatu výhry... prosim tě když to nevíš stoprocentně, tak nerozumuj, ok? Jakmile chceš uskutečnit první výplatu výhry, bez OP, aby si ověřili věk ti nic nepošlou. A nesnaž se mě tu chlácholit blbostma - já to vím z vlastní zkušenosti. Bwin samozřejmě kopii občanky vyžaduje a také nevidím důvod proč by ji nemohlo vidět aukro.

Já bych se k žádosti připojil i s profesních důvodů;-)

Abych doplnil svou způsobilost se vyjadřovat k problematice.

Před pěti měsíci jsem byl členem komise pro jednání s úřadem pro ochranu osobních údajů a pyšně mohu sdělit, že naše společnost celou několikatýdenní kontrolu zvládla s výsledkem "Bez doporučení" - kde je myšleno, že nám nejsou doporučeny žádné změny, nikoli, že nedoporučují nás:-)) Znamená to tedy, že jsme celou kontrolu (která byla provedena na základě udání jednoho z našich klientů) přežili bez jakékoli pokuty, což ani naše právní oddělení nepovažovalo předem za možné;-)

.. Jojo, ja a ostatne i tekk uz jsme nastinili.

Jste velice neznali oboru IT security :) Prectete si neco o kradezich identit (velice zhave tema posledni doby). Prectete si pribehy par lidi, kterym ukradli identitu a zjistete si, na co vse se cislo OP a rodne cislo pouziva - pak mozna nebudete mit tak hloupe dotazy :)

.. kazdy nerozumi vsemu.. ale kdyby tu ted nejaky pentester, profesor.. nebo proste nekdo z oboru videl, co tu pisete za nesmysly.. asi by mu staly vlasy na hlave :)

jak ale rikam - neverte mi, stujte si za svym, ostatne mne je to jedno.. ja budu nadale obezretny, jelikoz se v tomto oboru pohybuji a zajimam se o nej. Vy mi muzete byt ukradeni :)

Odkaz ke komentáři

2zuzkys, metuj: já bych to zas tak růžově neviděl. Na vaši otázku vlastně nejlépe ve svém postu odpověděl Jojo.

Metuji, možná máte 200k scanů OP a jste si jistí nemožností zneužití, ale u Aukra nikdo neví. Nečetli jste náhodou před nějakou dobou článek o zakladatelích/majitelích aukra? Zvláštní osoby, pokud si pamatuju. Firma není česká, a pokud jste viděli film Vykoupení z věznice Shawshank, tak tam je zajímavě popsané využití několika informací o člověku k vytvoření téměř kompletní "virtuální" identity. A to se film odehrával někdy v 60.letech 20. století. Vím, že to je jen film, ale za zamyšlení to stojí.

Zuzkys, chtěla jsi slyšet konkrétní případ zneužití kopie OP - já ti ho rád povím. Co kdyby někdo vzal tvoji občanku, a vyrobil by její perfektní kopii - třeba z toho scanu. Podpis je na té občance taky, a tady v Ostravě vidím každou chvíli reklamu na nějaké firmy, které "řeší" zadlužení lidí. Píšou tam:

"Nezajímá nás registr, nezajímá nás Váš příjem, stačí doklad totožnosti a peníze jsou vaše! Pro důchodce, studenty i svobodné matky nabízíme řešení!"

Jestli se nepletu, měly by takové firmy žádat doklady totožnosti nejméně dva nebo tři, ale ve světě takových podezřelých lidí doklad nedoklad-žádná míra. Tyhle firmy nežijí z vrácených peněz, ale z úroků z nezplacených částek, takže abych se dostal k tomu, co tě zajímá-že je docela dobrá šance, že na tvou zalaminovanou, dobře vytištěnou falešnou občanku si ty peníze někdo NĚJAK půjčí. Exekutor se ve výsledku neptá, vše musíš vymáhat soudně zpětně. Nevím, jestli žiješ na vlastní triko, normálně pracuješ a řešíš běžné problémy - pokud ano, tak si myslím, že by tě koloběh dokazování, že někde pobíhá tvoje falešná občanka, případně různé formy nátlaku od vymahačů, pěkně vyřadily z normálního života.

Další konkrétní případ zneužití OP je například prokazování totožnosti revizorům - tady prostě nejede vlak přes to, že jsem před více než 10 lety znal člověka, který je teď nezvěstný (nechci ani vědět proč), a který se roky prokazoval cizím OP a ten cizí člověk z toho měl docela problémy. A zase je to o tom samém - dluh ti narůstá, a ty místo aby sis užívala prázdnin, tak běháš na dopravní podnik, jednáš s vymahačskou firmou, běháš na policajty, mezitím ti občas dojde nějaké lejstro od soudu, klepeš se hrůzou, co se ještě může stát - představ si to naživo!!!

Dále jsem tě chtěl upozornit na věc v Ostravě obecně známou - že ukradené pasy a občanky se na černém trhu vykupují přibližně za 1000kč/ks. Tyto se pak prodávají lidem podobným těm na fotkách. Na co je potřebují, ví Bůh, ale na něco asi jo, že?

Ještě další příklady? Já bych nikdy nikam neposlal dobrovolně svoji oboustrannou kopii OP. Nezlobte se, ale s tímhle ať jde aukro do prdele.

Odkaz ke komentáři

...

No tak jsi nam na dotaz sice neodpovedel, ale zase jsi tu hezky zaplnil dve obrazovky textem;-)

Jen si dovolim pripomenout puvodni tema, aby na nej nahodou nekdo nezapomnel. Bavime se o overeni totoznosti uzivatelu nejvetsiho ceskeho aukcniho serveru, pres ktery se obchoduje s drobnym zbozim, ale take s automobily a nebo s nemovitostmi.

"Nezajímá nás registr, nezajímá nás Váš příjem, stačí doklad totožnosti a peníze jsou vaše! Pro důchodce, studenty i svobodné matky nabízíme řešení!"

Tady bych asi popsal hodne papiru, protoze tohle uz je opravdu primo muj obor ..., ale to neni predmetem diskuze. Predstava, ze na nasem trhu uspesne podnika spolecnost spolehajici na zisk z exekucniho vymahani je zcestna.

Další konkrétní případ zneužití OP je například prokazování totožnosti revizorům - tady prostě nejede vlak přes to, že jsem před více než 10 lety znal člověka, který je teď nezvěstný (nechci ani vědět proč), a který se roky prokazoval cizím OP a ten cizí člověk z toho měl docela problémy.

Vezmeš černobílou kopii OP, uděláš z ní barevný plagiát, nahradíš původní foto, zaliješ do fólie a pak půjdeš dělat podvod století s revizorem DP??? O čem se to teď proboha bavíme?

Dále jsem tě chtěl upozornit na věc v Ostravě obecně známou - že ukradené pasy a občanky se na černém trhu vykupují přibližně za 1000kč/ks. Tyto se pak prodávají lidem podobným těm na fotkách. Na co je potřebují, ví Bůh, ale na něco asi jo, že?

A zase navrat k tematu:-) Aukro nehodla krast Vase originalni doklady a prodavat je na cernem trhu. Chce pouze jejich sken - a ten se pokud vim na cernem trhu neprodava;-)

Odkaz ke komentáři

No tak jsi nam na dotaz sice neodpovedel, ale zase jsi tu hezky zaplnil dve obrazovky textem;-)

Jen si dovolim pripomenout puvodni tema, aby na nej nahodou nekdo nezapomnel. Bavime se o overeni totoznosti uzivatelu nejvetsiho ceskeho aukcniho serveru, pres ktery se obchoduje s drobnym zbozim, ale take s automobily a nebo s nemovitostmi.

Pokud umis alespon trochu cist, klikat mysi a mas alespon prumerne IQ, tak jsem odpovedel :)

jedno z toho evidentne nesplnujes :)

A docela mne dostava, jak tu sam mluvis ve svych postech OT a jakmile te nekdo opravi, ci s tebou nesouhlasi, ihned "pripominas puvodni tema".. Je to pomerne usmevne - toto neni prvni pripad (ne, nebudu vyhledavat dalsi pripady, ale minimalne jednou jsem toto uz u tebe pozoroval). :)

(navic se jedna o "ostatni diskuse")

.. revizor byl jen priklad - pokud jsi to nepochopil.. jeste jednou pripominam, zjisti si, na co vse se pouziva cislo OP (nebo spise na co se da pouzit kopie OP) a rodne cislo..

navic nechapu, proc nam sem svou OP tedy neoskenujes, kdyz je nezneuzitelna a neni to dle tebe citlivy udaj/doklad.

Odkaz ke komentáři

shai-tan: Jasně, já o tomto všem vím, ale......

Zkus se zamyslet nad tím, kdo všechno má tvojí naskenovanou občanku? Beru příklad za sebe - člověka žijícího na vlastní triko, jak jsi napsal.

Takže moji občanku mají naskenovanou v ČS bance, KB bance, mobilní operátor T-mobile, poskytovatel internetu UPC, v Českomoravské stavební spořitelně na hypotéku, v mbance na hypotéku, u poskytovale elektřiny a vody pro byt, u bwinu, u pojištění auta, na městském úřadě pro registraci psa atd atd - nemá tu cenu vše vypisovat. Kdyby někdo chtěl moji identitu, už ji bezproblému má teď. Běžně každý člověk, který žije na vlastní pěst a nebrání se výplodům moderní civilizace má kopii svojí občanky u desítek společností...

Chápu, že lidi, žijící u rodičů nemající žádné smlouvy občanku nikde nemají, ale ti, co chtějí využívat nějaké smluvně dané služby se tomuto prostě nevyhnou. Proto mě osobně občanku u internet společností jakými jsou aukro, či bwin mít nevadí. Opravdu nevidím rozdíl, jestli ji mám oskenovanou u T-mobile, nebo u Aukra - všechny firmy jsou stejné. Když to někdo bude chtít zneužít, vždycky si zdroj najde....

Odkaz ke komentáři

tak konkrétně:

http://www.znoj-tyden.cz/kronika.htm (příspěvek s fotkou chlapa)

http://www.policie.cz/clanek/podvodny-vyber-penez.aspx

http://zlinsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/falesny-inzenyr-nevraci-firemni-veci20080911.html

http://www.preloucsko.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1271

To je realita. Stačí trochu googlit. Falešný občanský průkaz nemusí mít vymyšlené údaje. Můžou to být zrovna ty vaše, které pošlete do aukra.

Odkaz ke komentáři

Promin, ale ty porad nechapes, ze kdyz se to nestalo tobe tak to neznamená, že neni pravděpodobnost, že se to stane. Můžeš k té firmě mít důvěru, ale je to risk, který nechces podstuovat, protoze na druhe strane linky muze sedet kdokoliv (temer). A vsechny firmy samozrejmne stejne nejsou, a to ze to delaji vsichni taky neni duvod to udelat. Lidi jsou zde hákliví na téma, že Aukro po někom chce občanku. Uvažují jestli to má cenu a jsou v průniku množin "Aukro mám rád, ale tak moc zase ne" a "Nebudu dávat občanku něčemu, co pro mě není tak moc nutné"

Odkaz ke komentáři

navic nechapu, proc nam sem svou OP tedy neoskenujes, kdyz je nezneuzitelna a neni to dle tebe citlivy udaj/doklad.

Tak dobre, tohle uz vazne staci. Ze ti jde hlavne o to se pohadat mi nevadi, ale zcela otacet cokoli co napisu v naprosty blabol, to je oboustrana ztrata casu.

Rozhodne jsem nerekl, ze by OP nebyl citlivy udaj a netusim, jak jsi prisel na propojeni "overeni uzivatele subjektem" -> "vystaveni dokladu na verejnem foru".

Mejte pekny vecer.

Odkaz ke komentáři

Vidím, že tato diskuze se opravdu stala hádkou dětí proti dospělým (ne věkem 18 let, ale dospělým činy a samostatností) nebo jinak řečeno lidí, kteří žijou u rodičů a tudíž nemají žádné smlouvy s oskenovanými občankami a lidmi, kteří bez toho žít prostě nemůžou. V dnešní době prostě nejde nikomu nedat oskenovat občanku. To by člověk musel žít v pralese mezi opičkami a živit se banány.

Končím tuto dikuzi také, protože to jinak nejde... na hádky opravdu nemám chuť.

Odkaz ke komentáři

2metuj: popořadě:

"Tady bych asi popsal hodne papiru, protoze tohle uz je opravdu primo muj obor ..., ale to neni predmetem diskuze. Predstava, ze na nasem trhu uspesne podnika spolecnost spolehajici na zisk z exekucniho vymahani je zcestna."

já nepopírám tvoji odbornost a nemůžu tedy s tebou vést rovnoprávnou diskuzi-jsem amatér. Ale možná jsem se špatně vyjádřil - já nemluvím o zákonném vymáhání dlužných peněz. Koukám se už pěkných pár let po ostravských zastavárnách, denně pod okny pozoruju místní galérku, a znám pár lidí z "finančních" společností. Oni ty peníze možná nebudou získávat přes exekutora, ale to je právě o to horší.

"Vezmeš černobílou kopii OP, uděláš z ní barevný plagiát, nahradíš původní foto, zaliješ do fólie a pak půjdeš dělat podvod století s revizorem DP??? O čem se to teď proboha bavíme?"

Ano, přesně tak. Někdo vezme tvůj scan OP, nahradí foto, vytiskne, zalaminuje, a pak se s ním bude prokazovat revizorům, průvodčím nebo podobným lidem. Tihle lidi nijak zvlášť nezkoumají předložený doklad, při špatném osvětlení, v jedoucím voze.. Bavíme o problému, který ti to způsobí, takže dejme tomu že takový podvodníček 10x naseká dluh za 1000kč, než se na to přijde. To není podvod století, netvrdím. Ale to lítání, než by se ten problém vyřešil, by mě vytočilo pořádně.

"A zase navrat k tematu:-) Aukro nehodla krast Vase originalni doklady a prodavat je na cernem trhu. Chce pouze jejich sken - a ten se pokud vim na cernem trhu neprodava;-)"

To mělo být jen k dalšímu zamyšlení, k čemu se asi dá použít falešný (ať už vytištěný, nebo orig ukradený) OP. V žádném případě se s tebou nechci hádat - doufám, že zatím vedeme normální diskuzi, kdy si navzájem předkládáme určitá fakta. Tohle téma už mě totiž zajímá dost dlouho.

Odkaz ke komentáři

http://files.getdropbox.com/u/1334092/identita.JPG

@zuzkys.. ale ale, ty velikanko. Az na vyjimky se tu bavis s dospelymi (jojo, ja, tekken, shai_tan). Nevim, narazka o rodicich byl nejaky pozustatek komplexu nebo co to melo byt - kazdy nejak zacina a ani ty jsi nevzletla z niceho.

BTW, na rodicich prakticky zavisly nejsem :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu