Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Wave 4 - haluz od Microsoft pokračuje

Ji2

Otázka

To, čeho jsem se obával na sklonku května, se stává realitou. Wave 4 s NXE 8498 updatem začíná být součástí nově vydaných her pro X360 - první z nich je Cars - Race o rama.

Na iX1.51 hru spustit lze.

Na iX1.6 hru spustit nelze a je nutné využít DL disk s aktivačním .iso souborem, alespoň do doby, než vyjde iX1.7 (flasheři teď zajásají).

A to mě upřímně sere!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 377
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Ti maji smulu prozatim ...

Jedine updatovat fw...

ty už si skousel patch pro 3WAWE na 4wawe .. že tvrdíš že maj smulu zatím se tu neobjevila informace ktera by poprela ale i potvrdila funkčnost patche a tím pádem ... mas snad fw ixtr 1.5 :roll:

Odkaz ke komentáři

• 0
Můj tip: Patch wave3 na wave4 fungovat nebude, ale brzo podle mě vyjde vylepšená verze toho patchovacího pgm.

Třeba bude protože ten patch upravuje video patrion pro firmware nižší jak fw 1.51 aby šli spustit :D budeme doufat že patch fungovat bude :D:D

a nebo v to že se brzo oběvý vylepšená verze

Odkaz ke komentáři

• 0
Ti maji smulu prozatim ...

Jedine updatovat fw...

ted me napadlo pres to active dvd by to neslo? kdyz ta prikaze vynechat checksum tak preci kdyz by to vynechala mechanika tak by to melo jit?

jen se ptam, moc se o tohle nezajimam, no vlastne jako... :D

Proste jen moje myslenka - 1.5FW/1.41FW - Active disk - vynechani checksum - radost?

Odkaz ke komentáři

• 0
ted me napadlo pres to active dvd by to neslo? kdyz ta prikaze vynechat checksum tak preci kdyz by to vynechala mechanika tak by to melo jit?

jen se ptam, moc se o tohle nezajimam, no vlastne jako... :D

Proste jen moje myslenka - 1.5FW/1.41FW - Active disk - vynechani checksum - radost?

Taky sem už nad tím uvažoval :D jesti to funguje i pro iex 1.5 .... a nebo to opatchovat a vložit před spuštěním hry aktive iso ... to by taky možná šlo zejtra koupím dl a vyzkouším jestli to dvd načte a nebo hodí chybu že je aktive iso necitelne a možnost jen otevřít dvd mech.

Odkaz ke komentáři

• 0
nasel jsem toto vypada to jako fake:http://www.filecrop.com/ixtreme-1.7.html

kdystak napiste na sz moc z5 na fora nekoukam

To je trošku mimo mísu , jinak pokud se bojíte flashe na 1.6 tak mrkněte na odkaz v mém podpisu , dal jsem v tomto mrtvém období určitou záruku pro lidi váhající boostnout svůj box. :wohow:

Odkaz ke komentáři

• 0

správa pro majitele ixt1.4 _ 1.5

první post týpek se ptá : jestli patch na 3wawe funguje i na 4w.

Originally Posted by Panakas

Question:

I patch every iso(wave 3) so that I can play them on my xbox360.(1.5 firmware)

If I do the same to wave 4 games will this work?Thanks...

druhej post :

I tried that and its working guys!!!!

I use ppf-o-matic3 and patch the iso so that it can be played to versions 1.4-1.5

AND THAT WORKS!!!!

Posts merged - please don't double post!

I can post you the files needed so that you can patch your iso's if you need!!

do třetice : mužete hrat 4W hry na ix1.4 & 1.5 jen neběží v ABGX

You can patch Wave 4 games to play in 1.4 & 1.5

Just don't run them thru ABGX AFTER you patch it.

převzato z xbox360...com

Nemám nic vyzkoušeno jen sem přispívam tím co se objevilo na netu takže by to snad mohlo fungovat :D aý výjde něco lepšího než Cars vyzkouším :D

Odkaz ke komentáři

• 0

ono když se nad tím logicky zamyslíte tak je jasné, že i active iso vám to spustí...proč? protože když máš původní hry, kde tuším bylo špatné video....tak staré fw to spouštěli ...pak přišel nový fw a ty hry se museli upravovat...teď momentálně jsem tak zkoušel hodně starou hru která mi normálně nejede...a přes active iso jsem ji spustil a bez problémů...------> active iso vám spustí wave 4 hru

Odkaz ke komentáři

• 0
ono když se nad tím logicky zamyslíte tak je jasné, že i active iso vám to spustí...proč? protože když máš původní hry, kde tuším bylo špatné video....tak staré fw to spouštěli ...pak přišel nový fw a ty hry se museli upravovat...teď momentálně jsem tak zkoušel hodně starou hru která mi normálně nejede...a přes active iso jsem ji spustil a bez problémů...------> active iso vám spustí wave 4 hru

Ty máš ještě 1.5 firmware ... na tom to aktive iso taky teda funguje ????? :D

Odkaz ke komentáři

• 0
nn 1.6 xtreme...

z 1.4 či 1.5 už doporučuju updatovat...zas nebudeš čekat dva roky.... to už se ti up vyplatí...

ale ti co mají 1.6 chvíli tak je další fw zbytečnost

to asi je pravda, ale ja uz mam spousty napatchovanejch her, ale to znamena ze by taky sly pres active iso? a myslels to teda i tak ze tem co maj 1.5 to taky diky aktive isu pude? ja sem kvuli tomu celou noc nespal :(

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

Wave 4 and YOU v1.1 by Kushan

Source: abgx360.net

Preklad do slovenčiny pre Xboxzone.sk: niedy / Niedermayer27

1. Čo je "Wave 4"?

Retail disk hry pre Xbox 360 je rozdelený do niekoľkých sekcií alebo tzv. ''partition''. Jedna z týchto ''partition'' je známa ako ''video partition''. Pred marcom 2009 táto ''partition'' obsahovala video, ktoré sa spustilo keď ste disk vložili do DVD prehrávača. V podstate vám zobrazilo obrazovku vypisujúcu že ste idiot a disk máte vložiť do Xboxu 360. Jedným zo spôsobov akým Microsoft dokáže rozpoznať, že ste pirát je kontrola videa, ktoré by malo byť na disku takže aby vás firmware ochránil od zabanovania spraví rýchlu kontrolu a ak nesedí so známym videom, firmware disk nenačíta. Toto video sa ''občas'' zmení=nový typ ''wave''. Updaty systému(dashboardu)sú uložené na inej časti disku, zaberajúc približne 8 MB dát, avšak v novembri 2008 Microsoft vypustil tzv. NXE, kompletne nový dashboard. Spolu s ním prišli avatari, čo spôsobilo vzrast z 8 MB až na približne 130 MB dát. To znamená, že nový update sa nezmestil na rovnakú časť disku ako predchádzajúce(menšie)updaty. Nové updaty tak boli uožené v novej časti(=partition)disku. V tomto prípade ide o tzv. ''wave 3'', ktorá sa začala objavovať v marci 2009. Vždy ako Microsoft vypustí nový(väčší-NXE, etc.)update dashboardu tu po pár mesiacoch máme nový typ ''wave''. V auguste 2009 vyšiel nový update dashboardu a teraz sa začína distribuovať s najnovšími hrami. Ide o ''wave 4''. Je prakticky identická s ''wave 3'' ale partition disku, ktorá predtým obsahovala video, teraz obsahuje augustový update. Prvými hrami s ''wave 4'' sú Cars Race-o-Rama a Lips Number One Hits. Teraz je dôležité si zapamätať, že iXtreme bol navrhnutý tak, aby chránil ''užívateľa'' a časť ochrany je kontrola ''video partition''. Ak je táto časť disku zmenená, firmware nevie či ide o nový typ ''wave'' alebo ''len'' o zlý rip a disk nenačíta. Keď sa objavila ''wave 3'', narýchlo bol vydaný iXtreme 1.51, ktorý obchádza tento problém. Ide / Išlo len o dočasný sbôsob akým hrať hry s ''wave 3'', firmware nespraví kontrolu ''video partition'' čiže načíta AKÝKOĽVEK typ ''wave'' vrátane ''wave 4'' a budúcich. Avšak tento spôsob je riskantný. Ak je disk ripnutý bez chyby tak samozrejme o nič nejde, ale ak je ''video partition'' akýmkoľvek spôsobom poškodená, iXtreme 1.51 disk aj tak načíta takže tu je pravdepodobnosť detekovania a následného zabanovania Microsoftom. Tomuto faktu nepomohlo ani to, že niektorí ľudia si zmysleli patchovať ''wave 3'' hry s ''wave 2'' dátami aby dosiahli funkčnosti hier na iXtreme 1.5 a nižších. Toto je výborný spôsob ako sa nechať zabanovať, takže nový iXtreme 1.6 bol čoskoro na svete. iXtreme 1.6 načíta len disky s KOREKTNOU ''video partition'', do a vrátane ''wave 3''. To znamená, že ak vložíte do mechaniky ''wave 3'' hru, ktorá je patchnutá ''wave 2'' dátami, iXtreme 1.6 disk nenačíta, ale iXtreme 1.51 áno.

2. Budem potrebovať nový firmware aby som mohol hrať hry s ''wave 4''?

a) Ak máte iXtreme 1.5 alebo nižší, ''wave 3'' hry nespustíte, ''wave 4'' už vôbec nie. V tomto prípade áno, musíte updatovať svoj firmware.

b) Ak máte iXtreme 1.51, spustíte hry s AKÝMKOĽVEK typom ''wave'', vrátane ''wave 4'', ale musíte byť opatrní aby ste nevložili disk s poškodenou ''video partition'', keďže váš firmware načíta prakticky všetko, vrátane zle ripnutých či inak porušených diskov. Vždy používajte abgx360. Ak vám hru verifikuje, jej hranie na iXtreme 1.51 je rovnako bezpečné ako na iXtreme 1.6 - vrátane ''wave 4'' hier.

c) Ak máte iXtreme 1.6, tiež môžete hrať hry s ''wave 4'' a budúcimi, avšak budete potrebovať špeciálny aktivačný disk. Tento disk bol do firmware implementovaný presne kvôli tomuto - disk aktivuje tzv. ''one-shot-boot'' mód, ktorý na iXtreme 1.6 umožní načítanie akéhokoľvek disku, vrátane zle stealthnutých. jednoducho vložíte do mechaniky disk, necháte ho načítať(vypíše vám: ''Play DVD''), a prehodíte disk za vašu ''wave 4'' hru. Tento postup budete musieť aplikovať vždy keď budete chieť hrať hru s ''wave 4'' alebo vyššou. Ničoho sa ale nemusíte obávať, ak hra obsahuje všetky potrebné stealth dáta, potom ich iXtreme 1.6 vždy použije, takže ak pomocou tejto metódy načítate verifikovanú ''wave 4'' hru, budete v rovnakom bezpečí ako keby ste načítavali verifikovanú ''wave 3'' hru. Tento disk je možné stiahnuť tu: http://www.jungleflasher.net/files/activate.rar . Disk musí byť vypálený na dvojvrstvé médium, ale len na prvú vrstvu(ImgBurn-nenastavujte layerbreak a vo vyskakovacom okne zakliknite možnosť vypalovať len na prvú vrstvu). Nový iXtreme firmware bude vydaný so striktnou ''wave 4'' podporou(=nie je potrebný aktivačný disk), avšak vydanie nejaký čas potrvá. Hoci Cars Race-o-Rama bola prvá hra s ''wave 4'', určite nebola poslednou. Počas vlny prechodu na nový typ ''wave'' sa tiež zvykne objaviť niekoľko hier so starým typom.

3. abgx360 - bude potrebný update?

a) abgx360 v1.0.1 (aktuálna verzia v dobe písania) nerozpozná ''wave 4'' hru(.iso)a oznámi možné poškodenie / zlé PFI / ''video partition'', avšak mimo tohto je program plne kompatibilný s ''wave 4'' hrami. Ak je ''wave 4'' hra verifikovaná, abgx360 stiahne .ini súbor z databázy a skontroluje .iso. Ak .iso súhlasí a hra je verifikovaná, je možné že súhlasia aj stealth kontroly takže hranie je rovnako bezpečné ako hranie ''wave 3'' alebo ''wave 2'' hry.

b) abgx360 v1.0.2 bude vydané s plnou ''wave 4'' podporou.

Snad nevadi ze jsem to sem sproste zkopiroval , ale je v tom vse co je treba vedet , takze uz zadny spam prosim...

Odkaz ke komentáři

• 0

chci se jen zeptat bratranec mi říkal, že nechce strkat nějaký aktivační dvd že to jen zdržuje a jelikož nechodí na live a online nehraje tak se chci zeptat jestli jde z 1.6 na 1.51, protože ten 1.51 bude pouštět jakejkoli wave tak by to bylo pro něj jednodušší, protože 100% za necelej rok bude zase wave 5 a všichni budem zase flashovat na 1.8, 1.81......a přitom 1.51 to spustí bezproblému. díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

• 0

Optam se !

Jsem hrac,ktery on-line nehraje.(nemam na to cas)

Ma otazka mam FW 1.5 je me jasne ,ze momentalne hry patchuju.Je realny,aby se i nadale dali hry patchovat na FW 1.5 bez moznosti,ze by jsem sel na net online ?

(chci si pouze zahrat!) Nekde jsem tu mezi vama cetl,ze to pri jde 1.4-15 patch souborem !!! (Na zahranicnim webu to uz nekdo zkousel) Je tu mezi vama nekdo kdo by to zkusil ????

Odkaz ke komentáři

• 0
Optam se !

Jsem hrac,ktery on-line nehraje.(nemam na to cas)

Ma otazka mam FW 1.5 je me jasne ,ze momentalne hry patchuju.Je realny,aby se i nadale dali hry patchovat na FW 1.5 bez moznosti,ze by jsem sel na net online ?

(chci si pouze zahrat!) Nekde jsem tu mezi vama cetl,ze to pri jde 1.4-15 patch souborem !!! (Na zahranicnim webu to uz nekdo zkousel) Je tu mezi vama nekdo kdo by to zkusil ????

Fairytale Fights další hra s ochranou 4wawe

Lips Number One Hits

mam v plánu to vyzkoušet na jedné s těhlech her ale tedka nejsem doma ... pustím se do toho nejdřív v pátek takže do tejdne to sem hodím doufám :D FW 1.5

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu