Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

1080p vs 1080i

Cassper

Otázka

Přemýšlím o koupi nové plazma TV od Panasonicu, úhlopříčka 50 palců. Rozhoduju se mezi TX-P50G10E a TX-P50V10E. Rozdíly mezi modely určitě jsou (design, THX mód, HD satelitní tuner atd.) a některé pro mě hrají roli, některé ne. Z těch co hrají roli je i počet HDMI vstupů. A u modeju G10 jsou jenom 3 (V10 má 4), takže časem by se mohlo stát, že bych XBOX musel místo na HDMI připojit na ten originální kabel co má na TV konci 6x cinch a pouští do TV signál 1080i (na rozdíl od HDMI které předpokládám pustí 1080p). A otázka zní, jestli je poznat na takovéto úhlopříčce rozdíl mezi "i" a "p". Máte s tím někdo zkušenost ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Bohužel tot srovnání jsem zatím neměl možnost udělat. Doma hraju na staré CRT přes Scart :) ... Panasonic plasmu v 42 palcích jsem s XBOXem viděl, propojeno na 1080i. Obraz teda super.

1080p vidím občas u rodičů na jejich FullHD a HDMI propojení. ... Ale zatím jsem neměl možnost mít třeba vedle sebe stejnou televizi 2x, u toho 2x XBOX, 2x stejná hra a jednou 1080i a podruhé 1080p. Mít možnost to hned vedle sebe vidět a porovnat.

A nebo aspoň mít teda full HD televizi, něco na ní hrát 1080i a třeba po hodině vypnout, zapnout 1080p a zkust tu samou hru, tu samou část a porovnat.

Takže proto se ptám, třeba je tady nějakej fanoušek do techniky kterej podobný srovnání již prováděl :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Pouze píšu to co jsem viděl na vlastní oči když jsem zapojil XBOX do nejnovější Panasonic plazma TV (TX-42G15E) u kamaráda přes ten originální propojovací kabel co je dodáván v původním příslušenství. Doma z něj do staré CRT využiju jen "červenej, bílej a žlutej" a tady jsem využil i ty další 3. A XBOX detekoval 1080i.

U našich zapojím pomocí HDMI a XBOX detekuje 1080p. ... A LCD rodičů je starší než plazma kamaráda. Ale taky full HD. Typ nevím, ale nějaké LG.

Takže z těchto dvou pozorování jsem vyvodil logický závěr, že přes ten origo XBOX kompozitní kabel (možná je chyba, že ten originální kabel nazývám kompozitní, ale kompozitní může být třeba něco jiného ... zde je třeba káme úrazu) neproleze 1080p, což je v současné době to NEJ a proto jsem založil vlákno, kde se ptám na rozdíl v zobrazení, jak to vnímají místní uživatelé.

Odkaz ke komentáři

• 0

Zkusím se zeptat ještě trochu jinak, abych se případně vyhnul kompozitní/komponentní mystifikaci :)

Taaaaakže ....

Ten kabel co je na tom obrázku u odkazu http://www.xbox.com/en-US/hardware/xbox360/hdtv.htm , to je ten, který jsem dostal automaticky k XBOXu při jeho koupi. ... A pokud tímto kabelem propojím XBOX s TV, které naprotosto s prstem v nose zvládá 1080p, tak xbox přesto umožní jenom 1080i. Tak kde je chyba ?

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

Předpokládejme, že použiješ ten kabel, kdy nezapojíš ten žlutý cinch. Zapojené máš tedy RGB cinche + asi oba dva na audio.

Pokud máš v Xboxu v nastavení HDTV 1080p, pak je chyba v přijímači. Nemusí jít ale nutně o chybu, přijímač jen nemusí zvládnout 1080p přes komponentní vstup (viz. manuál k té TV, to už si musíš najít sám)

Odkaz ke komentáři

• 0

Tady máš ten rozdíl možná je to až moc ale abys viděl rozdíl mezi obrazem prokládaným a neprokládaným ale většinou si toho nevšimneš jsou to jen reklamní písmenka :)

http://www.geniusdv.com/weblog/archives/2007/08/14/interlaced_vs_progressive.gif

Odkaz ke komentáři

• 0
Tady máš ten rozdíl možná je to až moc ale abys viděl rozdíl mezi obrazem prokládaným a neprokládaným ale většinou si toho nevšimneš jsou to jen reklamní písmenka :)

http://www.geniusdv.com/weblog/archives/2007/08/14/interlaced_vs_progressive.gif

Tak tohle je ale strašnej masakr :) ... Každopádně ano, přesně tohle srovnání jsem hledal. Díky

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu