Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

16Gb ram ale pouze 7,95Gb použitelných.


Noisík

Recommended Posts

Zdravím mám problém s ramkami. Mám 16Gb DDR3 1600Mhz (2x8) - v Dual channelu , ale v systému mi to píše "Only 7,95Gb usable/pouze 7,95 použitelných" . Odškrtnout nebo přenastavit maxímální pamět RAM v "msconfig" jsem dělal - nepomohlo. Bios mám updatovaný. zkoušel jsem PC zapínat jen s jednou ramkou každou zvlášť jestli náhodou není jedna vadná, ale pc funguje bez problému jak s první tak i s druhou. Do grafiky mám sdílenou paměť 4 Gb. Většinou si takové problémy dokážu vyřešit sám, ale s tímhle už fakt nevím co dělat :D předem díky za odpovědi a pomoc :) 

tady je celkový HW:
GPU: ASUS Strix Nvidia GTX 960 2GD5 (ovldače updatovaný) 

CPU: AMD Fx - 6300 - 3,5Ghz (OC-4,2Ghz)

RAM: 2 x HyperX Savage 8Gb 1600Mhz

HDD: WD Blue 1TB

MOBO: MSI 970A - G43

PS: Zalman ZM400 - LX - 400W


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mám je v 1 a 3. Jdu vypnout pc a přehodit to. 

tak jsem je přehodil do 2 a 4. Žádný pokrok furt použitelných jen 7,95Gb :/ ale když jsem je přendal nenaškočil mi obraz, pc normálně jen, ale obraz nic. tak jsem resetoval CMOS jestli není nejaká chyba v BIOSu a po resetu CMOS už naskočil, ale jak říkám, furt použitelných jen 7,95Gb Ram.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Moderators

Mas moznost zkusit jine ramky? To by byl idealni stav, dokazal bys tim identifikovat, jestli je potiz v ramkach nebo desce. Videl bych to tak, ze bud ramky nebo deska maji problem s dual channelem, pokud kazda zvlast funguje v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel sdílení paměti do grafický paměti v biosu nemám, co jsem slyšel tak u MSI desek tohle je normální. Vím že kddyž jsem asi před 5ti lety měl asus desku tak tam mi to šlo uplně v pohodě. 

 

ano paměti jsou na 1600Mhz v biosu jak mají být 

Tak už dobrý, už mužu využít všech 16Gb. dyžtak problém jsem vyřešil tak že jsem ramky dal zpátky do černých slotu do dual channelu neboli do slotu 1 a 3 a najednou v¨we windowsech naběhli jako 16Gb a "(only 7,95Gb usable)" zmizlo. děkuju za rychlé odpovědi a za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu