Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Tak žádný zázrak to není, ale bál jsem se, že to bude horší :) Super je ale, že do TV jde nahrát KODI a bez problému napojit na NAS, kde to zvládne přehrávat 4k film o velikosti cca 5OGB :) XBox jsem ještě nevyzkoušel (ostatně mám pouze klasický One), ale třeba hry z iPhone přes AppleTV vypadají na televizi skvostně.

Přivádí mě to k jedné otázce. Na internetu lze dohledat, že AndroidTV umožňuje spuštění emulátoru PSX (PS2?) a hraní těchto her. Jak to funguje v praxi? Mám ještě od číňanů externí Androidí krabičku a chtěl bych si to vyzkoušet. To, že bych si na televizi mohl spustit klasický Silent Hill (2) nebo Gran Turismo (2) by bylo geniální.

Odesláno

Neuvěřitelně mě frustruje to, že v Americe mají TCL P607 nebo VIZIO M XLED a tady žádná taková alternativa prostě není. TCL P607 55" s maximální svítivostí okolo 750cd/m2, Dolby Vision a minimální input lag za 15k,- je šílená cena. Vizio je trošku slabší ale i cena je okolo 11k,- za 50".

TCL je sice i u nás ale jen v OLED verzi za 50k nebo P6046 50" za 14k. Svítivost má jen nějakých 300cd/m2, podpora HDR10 bez Dolby Vision ale zase RGB 4k, direct led, 10bit panel a USB 3.0. Samozřejmě VIZIO a TCL se s těmito televizemi do EU nehrnou a dovození nepřichází v úvahu už jenom díky DPH, CLO a NTSC.

Nakonec jsem zkusil tu TCL P6046, špatná není HDR sice moc nepřidává na efektu ale obraz je velmi dobrý. Horší to je s "rychlým" Androidem v TV a žádným časovačem pokud nepřehráváte přímo přes VLC/MX player. Naštěstí oproti TCL P607 má usb 3.0 a možnost připojení USB disku a tím přehrávat 4k filmy včetně HDR, jen je vtipný jak VLC má problém 50gb 4k HDR film přehrát, vestavěný přehrávač si zase neporadí s českými titulky a MX player mi nebere anglickou zvukovou stopu. :D  :D O to větší sranda pokud se pokusím přehrát ten 4k HDR filmy přes xbox one X. Chvíli se snaží ale nakonec se raději vypne. :D Asi budu muset pořídit netflix nebo BD filmy. :D

Už to vzdávám, ztratil jsem nad nepřehlednými specifikacemi Televizí snad půl života. :D Nezbývá než jenom čekat až TCL donese P607 k nám.

• 2 weeks later...
Odesláno

Tak ja mam OLED tv LG55B6J.

OLED vs IPS a vsetko ostatne je strasne velky a uz nikdy viac nechcem ziadnu IPS TV

krasne pozorovacie uhly vlastne ani ziadne niesu samosvietiace pixely krasny kontrast zive a pritom verne farby s podporou HDR s 21ms input lag.

u OLED nemusite riesit ziadne zle podsvietenia ziadne vyblednute cierne farby atd hold ale cena ide hrozne vysoko 

Magic ovladac je velmi navykove a snim sa tv ovlada prakticky a intuitivne.

bohuzial som nanej este neskusil Xko pretoze som si ho este nerozbalil a dam si ho az pod stromcek :)

dneska ale kebny som kupoval TV tak 4K aspon 65palcov aby mal clovek prezitok. 55palcov je pre 4K minimum.

TV podporuje Dolby Vision HDR UltraHD premium atd

• 2 months later...
  • Moderators
Odesláno

Mam tuto televizi a jsem maximalne spokojen, obraz ma nadherny, mam k tomu Xbox one X a hrani je parada :)

https://televize.heureka.cz/thomson-55uc6306/?s=6#reviews

A byla za tak pohadkovou cenu ze se nedalo odolat. Jinak z USB veme v pohode i 40 gb 4k film v HEVC 10bit. Trochu zamrzi nepodpora zvuku DTS, ale to vyresi krabicka z ciny za 1500,- :)

• 1 month later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu