Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Vapování - rady, návody, pokec


basildon

Recommended Posts

Zdravím vás všechny elektronický voňavý lidi,

povím vám jak u mě probíhal přestup na elektronické cigarety z normálních tabákových.

Je to rok a měsíc co jsem si koupil první elektronickou cigaretu. Chtěl jsem skončit s kouřením a to se mi průběžně ten rok daří, někdy kouřím i normální cigarety, ale to jen z důvodu, že nemám dost silnou vůli, občas prostě koupím radši krábu, abych s sebou netahal ecigaretu na stavbu. Jsem prase a jsem schopnej se tam celej znezaneřádit i v civilu.

No zpátky k mým začátkům. Koupil jsem si rovnou dražší mód, jelikož mé předešlé zkušenosti s těma provázkovýma ecigaretama z Číny byly hodně špatný. Byl to iPV Vesta 200W na dvě baterky, říkal jsem si, ať to má grády ne? Čím víc W tím víc kouře, že jo. K tomu jsem si koupil nějaký DL atomizer na výměnné tovární hlavy. 

A přesně tady se stala chyba, s dnešním pohledem na věc bych to neudělal. Postupem času jsem zjistil, že na módů používám maximálně 40W. 
K atomizéru: asi za týden jsem zjistil, že už to nechutná tak jako to chutnalo předtím, tahal jsem jak bejk abych neměl chuť na cigaretu, ze začátku se mi to dařilo. Neměl jsem ten týden cigaretu a když jsem si ji zkusil po tom týdnu dát, myslel jsem, že lížu popelník. No to už byla celkem motivace, znovu si cigaretu nezapálit. 

Vždycky když jsem přišel do obchodu kam jsem tehdá chodil, ptali se mě, jestli mě pořád baví ten atík na tovární hlavy. Pokaždé jsem jim odpověděl, že jo, idkyž to nebyla úplně pravda. Myslel jsem si, že je motání něco strašně složitýho a že si musím najít čas naučit se to a vůbec se vyznat v nepřeberném množství drátů a vat a k tomu nějaké míchání liquidů... no prostě jsem v tom měl strašnej guláš. 

Rozhodl jsem se koupit další atík, zase na tovární hlavy, ale tentokrát MTL abych viděl něco v autě když jedu.. 

Koupil jsem nautiluse asi první verzi, pěkný skleněný atík na tovární hlavy. 

Ten mi vyhovoval nějaký ten čas. Všechno chutnalo tak jak mělo, chuť se mi po delším nekouření normálních cigaret celkem vrátila, takže i liquidy co jsem koupil ze začátku a necítil jsem jejich chuť začaly chutnat tak jak bylo asi myšleno. To člověk nikdy v podstatě neví. Každýmu chutná něco jinýho nebo jinak.

Rozhodl jsem se po nějaké době, že si koupím jiný mod. Koupil jsem k tomu MTL atomizeru malý jednobaterkový mod, který nebyl tak těžký. Využíval jsem ho na cca 12W. 

Posuneme se trochu dál, zase do obchodu s e-vším. 

Úplnou náhodou jsem narazil na super obchodníka, který mi v krámu dal ochutnat nějakou tabákovou příchuť s kávou ze svého setíku (mod + atomizer) Měl tuším Kayfun Prime a nějaký random set - určitě nějakej mega drahej. Zakoupil jsem si teda ten samý liquid, že to bude chutnat taky tak skvěle, že jo. No a tady jsem přišel na rozdíl mezi motáním a tovární hlavou. 

Rozdíl jse opravdu neuvěřitelný, pokud už nějakou dobu vapujete, poznáte to hned. 

Navalil jsem do obchodu a koupil teda atík, do kterýho je třeba motat vlastní spirálky a dávat si tam vatu sám. Byl to atík Innokin Ares, který byl všemi doporučován pro začátečníky v motání. Po asi týdnu učení se z různých návodů, jak namotat spirálku a jak správně osadit vatu, jsem konečně přestal dostávat dry hity... 

Chuť ale nebyla pořád taková, jako jsem si pamatoval z toho obchodu, říkám si, že to mám asi špatně naředěný, tak jsem v jiném obchodě koupil ten samý kávový tabák a dolil ho do toho mého roztoku. No vydržel jsem sním asi 2 nebo 3 měsíce. Pak jsem se už fakt zařekl, že se nebudu pořád spokojovat s tím, že to pořád nechutná tak jak si pamatuju.

Šel jsem do obchodu a koupil Kayfun Prime. Když spočítám, kolik jsem po cestě k němu utratil mohl jsem mít možná 2 nebo 3. Atomizérů bylo po cestě ještě trochu víc než jen ty co jsem zmínil. 

 

Dnes když nějaký můj známý začíná vapovat, hned mu říkám, že jestli mu to nevadí, do toho trochu zainvestovat ať rovnou koupí premiový atík. Je jedno jestli DL nebo MTL, na to přijde za chvíli u mě, když mu půjčím nějaký set na vyzkoušení. 

Na motání není nic těžkého. Není to žádná věda, stačí zajít do obchodu, kde se prodává kvalitně viz třeba Eliquidshop. Tam mě všechno naučil a vysvětlil. Pár námotů mi ukázal a vyzkoušel jsem si je. Stačí obyč nerezový drát, který vám tam nebo v jiném obchodě prodají a vhodnou vatu, která se nejlépe nemusí vyčesávat - při tom vzniká 90% problémů s dry hity (suchý potah). 

Sepíšů nějaký jednoduchý začátečnický návod na motání a jaké případně zvolit dráty do mtl nebo dl a jakou vatu, abyste stím neměli žádné problémy. 

 

Díky za přečtení a budu rád, když vám tento příspěvek jakkoliv pomůže. 

 

Poznámka: Najděte si vhodný obchod kde tomu rozumí a neprodávají to jako rohlíky, až ho najdete choďte jenom tam, seznámite se s prodejcem a je pak snažší domluva a případně nějaká "výuka". Udělal jsem chybu, že jsem chodil do různých obchodů bez toho, aniž bych se soustředil na to co se mi snaží v některých poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Hezky si se rozepsal.

Já zkoušel vapovani asi před 8 lety, známý to vozil čínské nonamy a tak jsem to zkzsil, no nic moc, teklo to okap v dešti, tak jsem se na to vyprdnul a vrátil se k cigaretám.

Před 2 lety se mi narodil prcek tak jsem zase začal vapovat a pořídil si eGo AIO a s nim jsem vydržel vic jak rok a opět jsem se vrátil k cigaretám.

Teď do třetice všeho dobrého i zlého, jsem pořídil Eleaf iStick Pico 75W  a k němu Nautilus 2s, oba v černé barvě.

Zítra jak dojde tak tu hodim fotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem rad ze se nám tu vape komunita rozrůstá 🙂 Já začal protože jsem při studiu často (někdy i 3x denně) chodil na vodní dymky a přece jen už to pak lezlo do peněz cca 500 za ten den klidne padlo. Jednou k nám do místní cajovny chodil nějaký vaper čisté jen na čaje. Citel jsem jak to voní lépe nez vodnice tak jsem se s nim dal do řeči a druhy den jsem si jel pro svůj první set kangertech subvod 🙂 Od te doby jsem si kupoval ochucenou bázi od imperie (ještě než udělali zákon) ledovou jahodu a od te doby se to semnou táhne až do teď 🙂 akorát mám teď náročnější nároky a už mi nestačí kde jaká vodicka do atomizeru, ale musí to být premiovka nebo něco spesl.. setu mám více než dost pak hodím foto, ale momentálně jsem nejvíc šťastný za tenhle setik jen by to chtelo jiný atik kdyby někdo prodával nějaký zlatý na DL určitě napište 🙂 Jinak kupoval jsem predmotane spirálky ale na Vánoce jsem dostal sadu na motani tak si od tě doby motám sám z drátu 🙂 Jezdím jenom DL, mtl mi nějak nejede a nechutna mi z nej tolik jako z DL. Jinak vodní dymky mi přestali úplně chutnat od te doby co vapuju takže co usetrim jde stejně do elektronickych cigaret.

Za mě 

nejoblibenejsi namot - fused clapton

nejoblibenejsi vata - cotton fury

momentálně nejlepší modik - sx mini g class

nejlepsi atik - pharaoh rta(ta kapacita je bozi)

nejoblibenejsi příchuť - icons bob,pinkman

FB68A055-15C5-4B7D-8F56-4937FDCB1A56.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jen tak ve zkratce, jak jsem prisel k vapingu; bylo to tady na foru, kdyz se werty, majolka a CiD bavili o vapovani, a resili spiralky a vatu, me to prislo strasne stupidni, abych si zakouril tak si hrat s vatou a spiralkama :D tak jsem kouril pyro, pak presel na tehotensky testy (IQOS) a pak zpet na pyro. Jenze jak se tu kluci bavili o ruznych prichutich tak me to zacalo lakat, tak mi majolka prodal Aramax power, a poslal mi k tomu hroznovej liquid. Byla to naprosta bomba! Totalne me to uchvatilo, jen me sralo co tejden kupovat novou zhavici hlavu, tak jsem cca 14 dni pote koupil opet od majolky Voopoo Drag s atikem ijoy limitless RDTA plus :) a uz me to nepustilo :) ted moje sbirka vypada viz nize, liquidu mam kolem 50 :D

na cigara si ani nevzpomenu, jen vaping.

top setup: Wismec luxotic squonk + Wotofo recurve

top drat: klasika 0,4mm nerez paralel

top vata: cotton bacon

top aroma: TI Juice purple (hrozny), Stiffs unicorn milk, TI Juice Dooo nut

8551A746-232C-4BED-B066-D120AB8C6C1D.jpeg

7BE7658E-3721-4F65-BCDE-E4F1EB7E3F2C.png

F17580AC-7302-4286-9D0E-703EC31ADDD3.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau vapeři :D  Já kdysi měl rád vodní dýmky, pak jsem viděl vapo od kamošů a znamých kteří jeli 0-lky, jen čistou příchuť, mělo to propracovanější chuť a vonělo to mnohem více než právě vodárna. První jsem měl I Just Start+ na seznámení s vapingem a elektronickýma cigaretama vůbec, po 14 dnech už nestačila, později přechod na Vaporesso Cascade one plus (super mašinka akorát ty tovarní hlavy.. mash coil hlava ale měla skvělou příchuť).

Teď aktuálně mám svůj modík Asmodus Colossal 80W TC a na tom mám atomizér Pharaoh mini RTA, poskládal jsem to na doporučení. Spirálky používám nejvíce clapton fused 0,8 SS316 , mám i spoustu NI200 vatu coton bacon. Dříve jsem míchal dost liquidy Heinsenberg, Pinkman , Full Moon ty byli opravdu skvělé mám rád ovocné.. co mi nechutná jsou buchty koláče cheesecake peanut butter atd. V poslední době jsem jsi 2x koupil shake and vape a zdá se mi to mnohem lepší než kupovat zrající liquidy, nejsem žádný náročný uživatel prakticky se s tím pořád učím. Co jsi nejsem jistý kolik dávat přesně Vaty do spirálky, zdá se mi že ta chuť není tak výrazná jak když mi to namotá kámoš.. :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Tak jsem dneska zaktualizoval Eleaf iStick Pico 75W na v1.03 a už zobrazuje počet potáhnutí nebo celkový čas, což se mi libi, aspoň zjistím kolik potáhnutí vydrží na nabitou baterii. 🤔😁

Ve středu koupím aroma od Psychobunny ten citrón/limetka a hroznové vino co mi bylo doporučeno, namíchám pár vzorků a dám pak vědět jak chutnaly. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Uvažuji že si pořídím ještě Vapefly Nicolas MTL, má lepší a jednodušší výměnu žhavicí hlavy než Nautilus 2s, nemusí se komplet rozdělat a vyčistit tank, což mě u Nautila docela štve, protože jsem zababrany od liquidu, u Nicolase se jen odšroubuje zakladna a vytáhne hlava. 🤔😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@basildon Ono není od věci, alespoň při každé výměně hlavy atík pořádně vyčistit.. ovlivňuje to celkem podání chuti. Já když nevyčistim kayfuna při výměně buildu, tak je ta chuť taková divná. Něco jako když otevřeš skříň u důchodce.

Jestli chceš utrácet za atíky tak si už proboha kup něco na motání. Doporučil bych ti ten DotMTL, za tu cenu je to skvělý atík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Motání je fajn, ale mi jde o jednoduchost výměny žhavicí hlavy aniž bych byl zababrany jak malý Jarda od liquidu 😂

Jde o to, že když jdu třeba do hospody a odejde mi jak na sviňu žhavicí hlava, tak výměna spirálky nebo hlavy v Nautilusu mi zasvini ruce, kdežto třeba v Nicolasu je to čistá práce.

Určitě mám v plánu si časem pořídit něco na motání, ale chci i něco, co je jednoduché a mám po výměně čisté ruce i stůl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu