Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Oprava xbox original


gho5t

Recommended Posts

Koupil jsem na blešáku ve Svitavách xbox první generace, prodejce mi k němu nebyl schopen říci žádné informace. Po přinesení domů jsem zjistil, že xbox je funkční ovšem nelze užívat, hned vysvětlím.

 

V xboxu je nainstalován nějaký cfw který startuje automaticky při startu konzole. Z tohoto jde odejít do původního dashboardu, ovšem na xboxu jsou poškozena tlačítka pro vypnutí konzole a vysunutí mechaniky. Takže konzole jde zapnout pouze tak, že se zapojí do elektriky, kdy poté se hned sama zapne a vypnutí probíhá opět pouze vypojením trafa z el. zásuvky. Při mačkání tlačítka pro vypnutí konzole nebo vysunutí mechaniky dochází pouze k restartu konzole a automatickém spuštění cfw. 

No a teď ten největší problém....konzoli mám připojenou ke staré crt televizi a normálně ukazuje obraz, ale pouze do chvíle než do ní vsunu dvd s hrou, poté se obraz vypne a hra běží, protože slyším zvuk. Zkoušel jsem různé nastavení obrazu v xboxu, ale vždy stejný výsledek. 

 

Někdo kdo toto umí opravit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Ahoj,

Píšeš, že Xbox má CFW - pokud tím tedy myslíš, že je chipnutý (případně Softmodnutý), doporučuji zkusit spustit nějakou hru přímo z interního disku (nakopírovat přes FTP a spustit třeba skrze XBMC).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem se tomu asi deset minut věnoval a zjistil že na Xboxu je nahrán xbmc o kterém jsem ani nevěděl že byl takovým předchůdcem KODI. Hry z dvd nejdou plně spustit ani z něho. Prostě obraz odmítá naskočit. No a všechna tlačítka na Xboxu at už při zmáčknutí nebo podržení pouze provedou reset.no a jednou z deseti pokusu se dokáže otevřít mechanika, když mackam tlačítko pro otevření. Hold zítra budu muset googlit. Ale zatím vám oběma děkuju za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám Xbox originál doma - dále jen XKO, ale už je dlooooouho ve skříni. Nevím jak u tebe, ale u mě to funguje tak, že když stisknu velkej nebo malej čudl krátce, naběhne Xko originál - žádnej Dash, čeká na CD.  A když podržím malej dlouze, naběhne mi CHIPnutej - mám to i v logu při bootování - EvoX. Pak mi najede do XBMC, kde můžu spouštět hry z harddisku, pouštět multimedia atd.

Ten tvůj má ty tlačítka buď vychozený nebo je to tak udělaný kvůli CHIPu, ale v XBMC by měla být funkce, kterou to vypneš - tuším dole vpravo.

A to co popisuješ s hrama, vypadá jako na PAL/NTSC problém, tedy spouštíš NTSC hru a tvoje TV to nedokáže zobrazit - zřejmě. Zkus to pustit do jiné TV...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu