Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Dock set - TV out - problém


dvbman

Recommended Posts

Ahoj,

dostal se mi do ruky Switch v1 + Atmosoph., všechno šlape, ale nemůžu za boha dostat obraz přes originál Dock set do TV. Úplně jsem se zhrozil, když jsem na YT našel mraky videí, jak se do Docku prvně musí zapnout Power kabel a pak teprve HDMI nebo jak to dělá prach anebo nejlepší: jak má borec asi 10x docků a všechny je zkouší a ty co jsou špatný pak opravuje... 😄

 

Laboroval jsem s nastavením rozlišení v Settings (a samozřejmě i s dalšími volbami) a někde na YT videu jsem viděl i volbu přepnutí rozlišení 1080p a 720p. Je mi divné, že já mám v nastavení jen "Automatic" nebo 480p. Proč tam nemám i 720p ?

 

Jinak jsem to zkoušel i do LCD TV i do PC LCD přes redukce HDMI na DVI a nic: Switch zhasne display, na docku se rozsvítí zelená dioda, ale do TV nebo monitoru nejde signál.

 

Než seženu někoho z okolí, kdo by mi dovolil vyzkoušet jeho Dock, můžu poprosit o vaše postřehy, jestli je potřeba to třeba nějak speciálně nastavit nebo přesný postup zapojení nebo nutný reboot ne do CFW, ale do orig.FW a tam něco poladit ?

 

Máte někdo zkušenosti s tímto:

https://www.alza.cz/gaming/lea-stojan-pro-nintendo-switch-d5656299.htm?kampan=adw4_prislusenstvi-pro-mt_pla_all_prislusenstvi-css_drzaky_c_1003745__SB802i5&gclid=EAIaIQobChMIvZXpjdCP6QIV1eJ3Ch1jFgHBEAQYAiABEgKOo_D_BwE

Je to v pohodě, šlape vám to ?

Na co je tam to tlačítko "Video converter switch"

 

Za každou radu nebo zkušenost s Dockem dopředu moc díky,

DvB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Ahoj,

ještě bych rád dodal, co se téhle otázky týče:

Citovat

Než seženu někoho z okolí, kdo by mi dovolil vyzkoušet jeho Dock, můžu poprosit o vaše postřehy, jestli je potřeba to třeba nějak speciálně nastavit nebo přesný postup zapojení nebo nutný reboot ne do CFW, ale do orig.FW a tam něco poladit ?

Nikde se nic nenastavuje, nikde se nic nepřepíná. Dockování na Switchi prostě funguje, proto se to jmenuje Switch :D Na zapojení nezáleží, u originálního docku je jedno, jestli dřív zapojíš napájení, nebo HDMI. To se řeší jen u neoriginálních docků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Projížděl jsem další videa a klíčový problém u mého Switche je podle mě to, že mi v Settings / Resolution nabízí pouze Automatic a 480p. Chybí volby 1080p a 720p. 

Je to stejné i v Docku i bez něj.

Setkali jste se s tím někdo ?

Na fórech to pak směřuje k Factory resetu, ale to se mě zatím moc nechce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Co jsem zběžně googlil, skutečně to vypadá na problém s tvým Switchem (naštěstí se pravděpodobně jedná o softwarovou chybu, nikoliv hardwarovou), viz třeba tohle video, kde řeší totožný problém: 

Factory reset se mi skutečně jeví jako nejreálnější (a velmi pravděpodobně i jediné) řešení.

Mimochodem, tomuto nahrává i fakt, že původnímu prodejci to na starší TV fungovalo, pokud se jednalo o 480p TV.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak jsem udělal Factory reset, prošel jsem průvodce - ve Wizardu zkouším dát do Docku a zapojit do TV - negativní. Dojedu Wizard, zajedu do settings a v resolution mám opět jen "Automatic" a "480p"

Tak nevím a začínám mít obavu, jestli to není spíš HW chyba.

Zjistil jsem, že tam mám FW 9.2.0

Mám to zkusit dát na poslední FW 10.0.1 ? 

Udělat normální cestou a pak Rjig a Athmosp. nebo se to dělá nějak Offline ?

 

 

 

 

Respektive už je FW 10.0.2, půjde to vůbec s Atmos. 0.12.0 ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Junior Moderators

Určitě můžeš zkusit update, to je asi poslední věc, která by mohla zabrat. Atmosphére 0.12.0 je kompatibilní i s 10.0.2 (prakticky žádné změny ze strany FW se nekonaly), zachvíli to upravím ve vláknu tady na fóru.

Co se online updatu týče: Vzhledem k tomu, že už jsi bootoval Atmosphére, je online update riskantní (co se banu týče). Tady na fóru je návod na offline updatování FW, ale budeš si muset sehnat .zip s updatem FW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mě podařilo zapůjčit svůj Dock kamarádovi a u něj to přes můj Dock normálně do TV jede. Bohužel nebyla možnost vyzkoušet můj Switch u něho...

Dneska jsem to opět zapojil a pořád negativní: Dock rozsvítí zelenou diodu, Switch zhasne, ale do TV to prostě nejde.

Zkoušel jsem do Docku opatrně připojit i USB-C nabíječku od mobilu a pak ještě universální USB nabíječku, ale pokaždé mi Switch zahlásil, že to nejde a že potřebuje originál zdroj.

Myslíte, že může být problém v originál zdroji ? Setkal se s tím už někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 8 months later...

Ahoj,

u mě to bylo bohužel přímo ve Switchi - byl to můj první kousek, který jsem koupil na Aukru a když jsem ho pak poslal do servisu, zjistilo se, že už dovnitř někdo lezl, měnil USB-C konektor a při té výměně vyskratoval další obvod na desce, kde se právě odpálil CHIP na TV Out přes dock. Naštěstí se mi ho podařilo rozprodat na součástky a mám jinej - funkční kousek.

Doporučuji:

- zapnout TV, zapnout do TV dock, zapnout napájení docku (měla by probliknout zelená dioda na docku) a pak tam teprve zastrčit Switch

- pokud nepůjde, vypnout napájení docku, zkusit jiný HDMI kabel do TV, opět propojit TV a dock, zapnout napájení a zastrčit Switch

- pokud nepůjde, zkusil bych se po známých poptat a půjčit si jejich dock s napájením nebo se k nim zastavit se svým Switchem a vyzkoušet na jejich docku

- pokud nepůjde - servis - doporučuji a ještě jednou moc děkuji mistrovi - xmod !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu