Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS5 se občas nezapne


Dejwidatko

Recommended Posts

Dobrý den, mám problém se svým PS5.

Konzoli mám od ledna letošního roku a zvláštní je, že již od začátku, co jí mám, ji musím zapínat dvojim způsobem - vysvětlím. Vždy, když chci konzoli zapnout, tak musím zmáčknout tlačítko on/off přímo na konzoli, slyším klasické beep, ale zatím se nic neděje. Až poté, když přepnu vstup na TV a nebo zmáčknu tlačítko PS na ovladači, tak se konzole zapne. Všichni moji kamarádi kolem mě ovšem zapínají konzoli pouze tím, že změní vstup na TV a/nebo zmáčknou tlačítko PS na ovladači, ale nikdy nepotřebují předtím mačkat i tlačítko přímo na konzoli. 

Cca jednou za měsíc se stane, že se konzole vůbec nezapne. Po stisknutí tlačítka přímo na konzoli se ozve klasické pípnutí, ale to je vše. Konzole se vůbec nerozsvítí, ani po přepnutí vstupu na TV, ani po zmáčknutí tlačítka PS na ovladači. Jediné co to dělá, je že po stisku tlačítka On/Off na konzoli pípne. Zkoušel jsem vyměnit HDMI kabel, zkoušel jsem použít jinou zásuvku, zkoušel jsem vypojit všechny kabely, nechat X minut vypojené, zpět zapojit, ale nic nepomáhá. 

Většinou pomůže až to, že to prostě nechám třeba celý den být a najednou to druhý den funguje, jak kdyby nic. Problém je, jak jsem již psal, že to udělá třeba jen jednou za měsíc nebo dva. Tudíž předpokládám, že kdybych poslal konzoli na reklamaci, tak to technik zapojí a vše normálně bude fungovat bez problémů (jakožto i mě v 95% případů).

Používám televizi 55" LG 55NANO86. Dále přikládám i odkaz na youtube, kde jsem nahrál video momentu, když se mi to přímo stalo. - 

 

Můžete mi prosím poradit, co mám tedy dělat? Jestli to například není problém, se kterým jste se již setkali a neexistuje na to nějaká univerzální řešení. 

Předem děkuji za odpovědi, s pozdravem David.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 9. 2023 at 20:27, mirai_trunks napsal:

Ahoj. Pošli nastavení TV a Ps5 pro vzájemnou spolupráci. Melo by fungovat zapnuti TV kdyz zapnes Psko, nebo obracene. To, ze se nezapne psko kdyz macknes, je dost zvlastni jev..

Ahoj, nepodařilo se mi v TV žádné takové nastavení najít. Nevíš náhodou přesnou cestu, jak na to? Jediné co jsem našel je na připojeném obrázku, ale to je nastavení dálkového ovladače pro daný výstup. 

Jinak mám v nastavení PS tu funkci na automatické vzájemné zapínání normálně zapnutou (HDMI Device Link, i One-Touch play).
Dále mám i v televizi zapnoutou funkci Simplink pro rozpoznávání připojených zařízení - pomocí toho ovládám například i soundbar, který je k televizi přes HDMI připojen).

20230919_062220.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu